Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Stefania a nie możesz iść do ginekologa tak po prostu bez wspominania o ciąży? Jeśli ona jest to na usg będzie widać grubaśne endometrium (tak jak u mnie było)
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
nick nieaktualnyStefania, a Ty kontrolujesz jakoś kiedy jest owulacja albo ile trwa Twoja faza lutealna? Bo może okresu nie ma, bo jeszcze trwa lutealna ? Natomiast jeśli chodzi o cienie na testach to ja tak mam. Przy pierwszej ciąży udało się za 6 razem zajść, wcześniej miesiąc w miesiąc cienie, które nie ciemniały i okres. Jak się udało, to kreska co parę godzin była ciemniejsza, a pokazała się 8dpo. Teraz mam podobnie przy tych staraniach, to jest 4cs i w każdym wcześniej miałam cienie, które dziewczyny widziały i okres. Może po prostu masz biochema, albo się dopiero wszystko zaczyna. Trzeba czekać. Ale z mojego doświadczenia jednak, żeby ciąża była, to kreska musi ciemnieć, jeśli co drugi dzień nie jest ciemniejsza no to jednak raczej to nie to. Życzę zco jednak aby ciemniała
-
nick nieaktualnyIwonay wrote:Stefania, a Ty kontrolujesz jakoś kiedy jest owulacja albo ile trwa Twoja faza lutealna? Bo może okresu nie ma, bo jeszcze trwa lutealna ? Natomiast jeśli chodzi o cienie na testach to ja tak mam. Przy pierwszej ciąży udało się za 6 razem zajść, wcześniej miesiąc w miesiąc cienie, które nie ciemniały i okres. Jak się udało, to kreska co parę godzin była ciemniejsza, a pokazała się 8dpo. Teraz mam podobnie przy tych staraniach, to jest 4cs i w każdym wcześniej miałam cienie, które dziewczyny widziały i okres. Może po prostu masz biochema, albo się dopiero wszystko zaczyna. Trzeba czekać. Ale z mojego doświadczenia jednak, żeby ciąża była, to kreska musi ciemnieć, jeśli co drugi dzień nie jest ciemniejsza no to jednak raczej to nie to. Życzę zco jednak aby ciemniała
Zgadzam się z Iwonay. Raz jak miałam biochema kreskę test juz wskazał 8dpo. Ale ona nie ciemniała a później w dniu okresu normalnie go dostałam. W pierwszej ciąży test tez ja wskazał 8dpo ale kreska ciemniała juz kolejnego dnia i tak z każdym. W dniu okresu miałam dwie b.ciemne kreski. Teraz w drugiej ciąży test robiłam 11 dpo kreska była widoczna. Wieczorem juz bardziej kolejnego dnia jeszcze bardziej. Poziom bety hcg wzrasta z każdą godzina. Też mocno życzę by ciemniała ✊✊✊✊✊ Wiem że to czekanie jest najgorsze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2022, 08:13
Iwonay lubi tę wiadomość
-
Stefania też bym się umówiła do ginekologa - takie bóle warto sprawdzić ...🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny❤️
Spóźnione, ale szczere życzenia spełnienia marzeń dla wszystkich z okazji dnia kobiet💋
Tedka, tak mi przykro moja Droga🥺 Trzymaj się 😘
Stefania, no dziwne to wszystko. Moim zdaniem powinnaś iść do ginekologa tak jak sugerują kolezanki😘 Taka wizyta rozwiałaby wszystkie Twoje wątpliwości i byłabyś spokojniejsza.
Kochane, mój Mężu był na badaniu nasienia w poniedziałek i czekamy na wyniki. W związku z tym, że mam jeść CLO chcemy mieć pewność na 100 że wszystko ok. Ja z moich wyliczeń i gin w poniedziałek mam mieć @, póki co to się nie czuję... Ani piersi nie bolą ani innych objawów nie mam. Jedynie czuję się zmęczona mega i tyle🤷♀️ Tempki już nie mierze bo zbyt dużo stresu to było dla mnie😊Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
Hashimoto + niedoczynność tarczycy
Od czerwca 2023 leczenie w Klinice
09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl -
A ja dziś jadę na IP... Od niedzieli mam okropny ból krzyża, dziś rano nie mogłam się przychylić aby kibelek otworzyć na siku 😭
Ginekolog kazał jechać na izbę przyjęć więc czekam aż mój wróci wieczorem z pracy i będziemy jechać...
Mam nadzieję że te moje bóle brzucha co miałam ostatnio plus krzyż to nie zapowiedź czegoś złego 😭😭😭
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
nick nieaktualnyFelinka94 wrote:A ja dziś jadę na IP... Od niedzieli mam okropny ból krzyża, dziś rano nie mogłam się przychylić aby kibelek otworzyć na siku 😭
Ginekolog kazał jechać na izbę przyjęć więc czekam aż mój wróci wieczorem z pracy i będziemy jechać...
Mam nadzieję że te moje bóle brzucha co miałam ostatnio plus krzyż to nie zapowiedź czegoś złego 😭😭😭 -
Iwonay wrote:Stefania, a Ty kontrolujesz jakoś kiedy jest owulacja albo ile trwa Twoja faza lutealna? Bo może okresu nie ma, bo jeszcze trwa lutealna ? Natomiast jeśli chodzi o cienie na testach to ja tak mam. Przy pierwszej ciąży udało się za 6 razem zajść, wcześniej miesiąc w miesiąc cienie, które nie ciemniały i okres. Jak się udało, to kreska co parę godzin była ciemniejsza, a pokazała się 8dpo. Teraz mam podobnie przy tych staraniach, to jest 4cs i w każdym wcześniej miałam cienie, które dziewczyny widziały i okres. Może po prostu masz biochema, albo się dopiero wszystko zaczyna. Trzeba czekać. Ale z mojego doświadczenia jednak, żeby ciąża była, to kreska musi ciemnieć, jeśli co drugi dzień nie jest ciemniejsza no to jednak raczej to nie to. Życzę zco jednak aby ciemniała
-
Felinka94 wrote:A ja dziś jadę na IP... Od niedzieli mam okropny ból krzyża, dziś rano nie mogłam się przychylić aby kibelek otworzyć na siku 😭
Mam nadzieję że te moje bóle brzucha co miałam ostatnio plus krzyż to nie zapowiedź czegoś złego 😭😭😭Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
Hashimoto + niedoczynność tarczycy
Od czerwca 2023 leczenie w Klinice
09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFelinka94 wrote:A ja dziś jadę na IP... Od niedzieli mam okropny ból krzyża, dziś rano nie mogłam się przychylić aby kibelek otworzyć na siku 😭
Mam nadzieję że te moje bóle brzucha co miałam ostatnio plus krzyż to nie zapowiedź czegoś złego 😭😭😭
Na pewno będzie dobrze. Nie zakładaj niczego złego trzymaj się dobrych myśli i daj znać po ✊✊✊✊✊ -
U mnie nadal nie ma @ to już 4 dzień po terminie. Może jutro zatestuję (mam ostatniego płytkowego pinka), ale naprawdę nie mam nadziei - nie wiem kiedy miałam owulację, ale wszystkie moje wyliczenia nie pozostawiają złudzeń
. W weekend ruszamy do rodziców, więc wolałabym wiedzieć, czy mam się spodziewać @ czy nie
25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
teraz: 29cs - ivf ✊