X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tylko ciekawa czy ktoś się spotkał z taką sytuacją jak moja....

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stefania a nie możesz iść do ginekologa tak po prostu bez wspominania o ciąży? Jeśli ona jest to na usg będzie widać grubaśne endometrium (tak jak u mnie było)

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka, nie wierzę 💔 Nie wiem co napisać 😪😪 Tule mocno ❤️❤️

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2022, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stefania, a Ty kontrolujesz jakoś kiedy jest owulacja albo ile trwa Twoja faza lutealna? Bo może okresu nie ma, bo jeszcze trwa lutealna ? Natomiast jeśli chodzi o cienie na testach to ja tak mam. Przy pierwszej ciąży udało się za 6 razem zajść, wcześniej miesiąc w miesiąc cienie, które nie ciemniały i okres. Jak się udało, to kreska co parę godzin była ciemniejsza, a pokazała się 8dpo. Teraz mam podobnie przy tych staraniach, to jest 4cs i w każdym wcześniej miałam cienie, które dziewczyny widziały i okres. Może po prostu masz biochema, albo się dopiero wszystko zaczyna. Trzeba czekać. Ale z mojego doświadczenia jednak, żeby ciąża była, to kreska musi ciemnieć, jeśli co drugi dzień nie jest ciemniejsza no to jednak raczej to nie to. Życzę zco jednak aby ciemniała

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2022, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Stefania, a Ty kontrolujesz jakoś kiedy jest owulacja albo ile trwa Twoja faza lutealna? Bo może okresu nie ma, bo jeszcze trwa lutealna ? Natomiast jeśli chodzi o cienie na testach to ja tak mam. Przy pierwszej ciąży udało się za 6 razem zajść, wcześniej miesiąc w miesiąc cienie, które nie ciemniały i okres. Jak się udało, to kreska co parę godzin była ciemniejsza, a pokazała się 8dpo. Teraz mam podobnie przy tych staraniach, to jest 4cs i w każdym wcześniej miałam cienie, które dziewczyny widziały i okres. Może po prostu masz biochema, albo się dopiero wszystko zaczyna. Trzeba czekać. Ale z mojego doświadczenia jednak, żeby ciąża była, to kreska musi ciemnieć, jeśli co drugi dzień nie jest ciemniejsza no to jednak raczej to nie to. Życzę zco jednak aby ciemniała

Zgadzam się z Iwonay. Raz jak miałam biochema kreskę test juz wskazał 8dpo. Ale ona nie ciemniała a później w dniu okresu normalnie go dostałam. W pierwszej ciąży test tez ja wskazał 8dpo ale kreska ciemniała juz kolejnego dnia i tak z każdym. W dniu okresu miałam dwie b.ciemne kreski. Teraz w drugiej ciąży test robiłam 11 dpo kreska była widoczna. Wieczorem juz bardziej kolejnego dnia jeszcze bardziej. Poziom bety hcg wzrasta z każdą godzina. Też mocno życzę by ciemniała ✊✊✊✊✊ Wiem że to czekanie jest najgorsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2022, 08:13

Iwonay lubi tę wiadomość

• Kirra Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stefania też bym się umówiła do ginekologa - takie bóle warto sprawdzić ...

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2022, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    12dpo. Nie ma szans na nic, po prostu. Czekam na @

Bardzo mi przykro 😪😔

• Wa123 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny❤️

Spóźnione, ale szczere życzenia spełnienia marzeń dla wszystkich z okazji dnia kobiet💋

Tedka, tak mi przykro moja Droga🥺 Trzymaj się 😘

Stefania, no dziwne to wszystko. Moim zdaniem powinnaś iść do ginekologa tak jak sugerują kolezanki😘 Taka wizyta rozwiałaby wszystkie Twoje wątpliwości i byłabyś spokojniejsza.

Kochane, mój Mężu był na badaniu nasienia w poniedziałek i czekamy na wyniki. W związku z tym, że mam jeść CLO chcemy mieć pewność na 100 że wszystko ok. Ja z moich wyliczeń i gin w poniedziałek mam mieć @, póki co to się nie czuję... Ani piersi nie bolą ani innych objawów nie mam. Jedynie czuję się zmęczona mega i tyle🤷‍♀️ Tempki już nie mierze bo zbyt dużo stresu to było dla mnie😊

Starania od 10/2021 👶

👩 29 lat+🧑35 lat

PCOS
    nieregularne cykle
    mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
    PRL po MTC 291,65
    Białko S-61%
    KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
    Hashimoto + niedoczynność tarczycy

Od czerwca 2023 leczenie w Klinice

09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
    10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
    11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩

09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
    10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki miłego dnia😉

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś jadę na IP... Od niedzieli mam okropny ból krzyża, dziś rano nie mogłam się przychylić aby kibelek otworzyć na siku 😭
    Ginekolog kazał jechać na izbę przyjęć więc czekam aż mój wróci wieczorem z pracy i będziemy jechać...
    Mam nadzieję że te moje bóle brzucha co miałam ostatnio plus krzyż to nie zapowiedź czegoś złego 😭😭😭

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Stefania a nie możesz iść do ginekologa tak po prostu bez wspominania o ciąży? Jeśli ona jest to na usg będzie widać grubaśne endometrium (tak jak u mnie było)
    Hejka nie mogę muszę czekać 😔a co tobie też nie pokazały testy?

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam okresu tylko bóle dziś i szczerze skurcze lekkie szyjki, wszystko się wyjaśni będę na bieżąco z wami

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2022, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    A ja dziś jadę na IP... Od niedzieli mam okropny ból krzyża, dziś rano nie mogłam się przychylić aby kibelek otworzyć na siku 😭
    Ginekolog kazał jechać na izbę przyjęć więc czekam aż mój wróci wieczorem z pracy i będziemy jechać...
    Mam nadzieję że te moje bóle brzucha co miałam ostatnio plus krzyż to nie zapowiedź czegoś złego 😭😭😭
    Może rwa kulszowa Cię dopadła! Niestety często w ciąży się pokazuje, ja miałam tydzień przed porodem atak

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Nie spóźnia mi się i wiem kiedy miałam owulacje bo mam bardzo bolesna zawsze

• Wa123 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Felinka 😱 Trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku. Baaa.. Na pewno będzie 😘

Starania od 10/2021 👶

👩 29 lat+🧑35 lat

PCOS
    nieregularne cykle
    mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
    PRL po MTC 291,65
    Białko S-61%
    KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
    Hashimoto + niedoczynność tarczycy

Od czerwca 2023 leczenie w Klinice

09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
    10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
    11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩

09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
    10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak powiedziałam co i jak i idę do lekarza na 14. Dam znać

Wa123, Pączek89, Felinka94 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2022, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:
    Jednak powiedziałam co i jak i idę do lekarza na 14. Dam znać

Koniecznie daj znać 😉 Po wizycie powinnaś być spokojniejsza 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2022, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:

Na pewno będzie dobrze. Nie zakładaj niczego złego trzymaj się dobrych myśli i daj znać po ✊✊✊✊✊

• Abcia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nadal nie ma @ to już 4 dzień po terminie. Może jutro zatestuję (mam ostatniego płytkowego pinka), ale naprawdę nie mam nadziei - nie wiem kiedy miałam owulację, ale wszystkie moje wyliczenia nie pozostawiają złudzeń ;). W weekend ruszamy do rodziców, więc wolałabym wiedzieć, czy mam się spodziewać @ czy nie ;)

25cs - iui ❌
    27cs - iui ❌
    28cs - iui ❌
    teraz: 29cs - ivf ✊
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta100 wrote:
    Koniecznie daj znać 😉 Po wizycie powinnaś być spokojniejsza 😊
    Napewno, ale troszkę się stresuje 😥

‹‹ 297 298 299 300 301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ