X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga kreska po 10/15 minutach
Odpowiedz

Druga kreska po 10/15 minutach

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • KaroF Nowa

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku nic nie było nagle po 10/15 minutach zobaczyłam jasna kreskę która robiła się coraz ciemniejsza? Myślicie ze to może być wczesna ciąża? Dziś zrobiłam test i nic nie było

• CarmeLatte93 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proponuję Ci zrobic to samo co ja. Masz jeszcze ten pozytywny test? Jeżeli tak zanurz go w wodzie, sama końcówkę tak jak podczas przeprowadzania testu, na 10 sekund. I odczekaj 5-10 minut. Jeżeli kreska zostanie to można wierzyć że to pozytyw. Jeżeli zniknie to było to tylko odbarwienie fabryczne.
    Znalazłam ten sposób na niemieckich forach i mi też się sprawdził, zarówno kiedy test był naprawdę pozytywny i kiedy jednak negatywny to kreska ciążowa zniknęła i nie pojawiła się nawet następnego dnia.

preg.png
    08.07.2022 Oskar jest z nami ❤️
    21.10.2021 10dpo pozytywny test 😍😍😍
    26.04.2021 ❤ przestalo bić 8t6d 👼💔
    02.04.2021 beta pozytywna a😍
    Od 05.2019 starania o rodzenstwo
    9.10.2018 Benio jest już z nami 👨‍👩‍👦😍
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ