X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga kreska po 10/15 minutach
Odpowiedz

Druga kreska po 10/15 minutach

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • KaroF Nowa

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku nic nie było nagle po 10/15 minutach zobaczyłam jasna kreskę która robiła się coraz ciemniejsza? Myślicie ze to może być wczesna ciąża? Dziś zrobiłam test i nic nie było

• CarmeLatte93 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proponuję Ci zrobic to samo co ja. Masz jeszcze ten pozytywny test? Jeżeli tak zanurz go w wodzie, sama końcówkę tak jak podczas przeprowadzania testu, na 10 sekund. I odczekaj 5-10 minut. Jeżeli kreska zostanie to można wierzyć że to pozytyw. Jeżeli zniknie to było to tylko odbarwienie fabryczne.
    Znalazłam ten sposób na niemieckich forach i mi też się sprawdził, zarówno kiedy test był naprawdę pozytywny i kiedy jednak negatywny to kreska ciążowa zniknęła i nie pojawiła się nawet następnego dnia.

preg.png
    08.07.2022 Oskar jest z nami ❤️
    21.10.2021 10dpo pozytywny test 😍😍😍
    26.04.2021 ❤ przestalo bić 8t6d 👼💔
    02.04.2021 beta pozytywna a😍
    Od 05.2019 starania o rodzenstwo
    9.10.2018 Benio jest już z nami 👨‍👩‍👦😍
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ