Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga kreska po 10/15 minutach
Odpowiedz

Druga kreska po 10/15 minutach

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • KaroF Nowa

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku nic nie było nagle po 10/15 minutach zobaczyłam jasna kreskę która robiła się coraz ciemniejsza? Myślicie ze to może być wczesna ciąża? Dziś zrobiłam test i nic nie było

• CarmeLatte93 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proponuję Ci zrobic to samo co ja. Masz jeszcze ten pozytywny test? Jeżeli tak zanurz go w wodzie, sama końcówkę tak jak podczas przeprowadzania testu, na 10 sekund. I odczekaj 5-10 minut. Jeżeli kreska zostanie to można wierzyć że to pozytyw. Jeżeli zniknie to było to tylko odbarwienie fabryczne.
    Znalazłam ten sposób na niemieckich forach i mi też się sprawdził, zarówno kiedy test był naprawdę pozytywny i kiedy jednak negatywny to kreska ciążowa zniknęła i nie pojawiła się nawet następnego dnia.

preg.png
    08.07.2022 Oskar jest z nami ❤️
    21.10.2021 10dpo pozytywny test 😍😍😍
    26.04.2021 ❤ przestalo bić 8t6d 👼💔
    02.04.2021 beta pozytywna a😍
    Od 05.2019 starania o rodzenstwo
    9.10.2018 Benio jest już z nami 👨‍👩‍👦😍
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ