Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Duphaston beta HCG warto powtórzyć?
Odpowiedz

Duphaston beta HCG warto powtórzyć?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Karolina26 Nowa

Wysłany: 18 stycznia 2022, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , mam takie pytanie owulacja 31-01 od niedzieli duphaston 2 razy dziennie przez 14 dni , 13 zrobiłam beta HCG wyszła negatywna myślicie że za szybko i warto powtórzyc ?

• karola Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2022, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina26 wrote:
    Hej , mam takie pytanie owulacja 31-01 od niedzieli duphaston 2 razy dziennie przez 14 dni , 13 zrobiłam beta HCG wyszła negatywna myślicie że za szybko i warto powtórzyc ?

Duphaston w tym przypadku nie ma znaczenia. Jeśli beta z krwi 13dpo wyszła negatywna to chyba marna szansa, chyba ze była bardzo pozna implantacja, np 12 dpo. Jeśli dziś zrobisz czuły test sikany i będzie blado, to chyba nie ma co powtarzać bety.

Starania o pierwsze dziecko od lutego 2021
    Listopad '21 ciąża biochemiczna 💔

Listopad 2022- nasza córeczka już z nami ❤️

age.png
  • Karolina26 Nowa

Wysłany: 18 stycznia 2022, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To spróbuję z testem dzisaj i zobaczymy , okres niby na dniach powinnen się pojawić ale przez duphaston może się opóźnić z tego co czytałam

• karola Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2022, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z reguły przychodzi tak 2-3 dni po odstawieniu. spróbuj może test innej firmy, na ten Pink dziewczyny narzekają

Starania o pierwsze dziecko od lutego 2021
    Listopad '21 ciąża biochemiczna 💔

Listopad 2022- nasza córeczka już z nami ❤️

age.png
  • Karolina26 Nowa

Wysłany: 18 stycznia 2022, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok wezmę jakiś inny dziękuję za radę ☺️

• Kitty_Kejt94 Debiutantka

Wysłany: 17 lutego 2022, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina26 wrote:

Mi moja gin kazała brać duphaston przez 10 dni od potwierdzonej owulacji - zrobić betę - już wtedy powinna być pozytywna jeśli jest ciąża, także u Ciebie jeśli w 13 dpo Beta wyszła negatywna to myśle ze powinnaś go odstawić.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ