X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Duphaston na wywołanie okresu
Odpowiedz

Duphaston na wywołanie okresu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Paula101095 Koleżanka

Wysłany: 30 lipca 2024, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę duphaston na wywołanie okresu. Biorę już 7 dni.
    Od 3 dni mam krwawienie. Najpierw był to różowy śluz , potem krew. A dziś zauważyłam że leci krew ze skrzepami.

Czy to już okres?
    Bo nie wiem co robić czy brać dalej czy odstawić ?

W ulotce pisze że podczas brania krwawienie może być, z kolei na internecie wyczytałam że okres powinien wystąpić dopiero po 2 dniach od zakończenia brania leku.

Czy ktoś mógłby mi doradzić co robić? 🙈

• Ann12 Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca 2024, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula101095 wrote:
    Biorę duphaston na wywołanie okresu. Biorę już 7 dni.
    Od 3 dni mam krwawienie. Najpierw był to różowy śluz , potem krew. A dziś zauważyłam że leci krew ze skrzepami.

Czy to już okres?
    Bo nie wiem co robić czy brać dalej czy odstawić ?

W ulotce pisze że podczas brania krwawienie może być, z kolei na internecie wyczytałam że okres powinien wystąpić dopiero po 2 dniach od zakończenia brania leku.

Czy ktoś mógłby mi doradzić co robić? 🙈

A co Ci lekarz powiedział ile masz brać? Mi mówił że jak biorę duphaston to nie dostanę @ dopiero po odstawieniu i faktycznie dwa dni po dostałam @.

6.2024 10tc 💔
    10.2024 cb 💔

4.12 - 6w5d, 0.83cm CRL, 125 bpm
    31.12 - 10w5d, 3.84cm CRL, 178 bpm
    13.01 - 12w6d, 6,6cm, 165 bpm

MTHFR hetero
    PAI-1 hetero

preg.png[/url]
  • Paula101095 Koleżanka

Wysłany: 30 lipca 2024, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann12 wrote:
    A co Ci lekarz powiedział ile masz brać? Mi mówił że jak biorę duphaston to nie dostanę @ dopiero po odstawieniu i faktycznie dwa dni po dostałam @.

No właśnie nie za bardzo lekarza zrozumiałam.

Powiedziala mi tak : jak się okres pojawi to nie brać leku.
    Jak okres nie wystąpi do 14dni to przyjść.

A miałaś krwawienie w trakcie brania?
    Bo ja juz nie wiem czy to okres czy co..

• Ann12 Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca 2024, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam brązowe plamienia w trakcie brania, w czwartek idę do gin na kontrolę

6.2024 10tc 💔
    10.2024 cb 💔

4.12 - 6w5d, 0.83cm CRL, 125 bpm
    31.12 - 10w5d, 3.84cm CRL, 178 bpm
    13.01 - 12w6d, 6,6cm, 165 bpm

MTHFR hetero
    PAI-1 hetero

preg.png[/url]
  • just.hoppoe Nowa

Wysłany: 14 sierpnia 2024, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idź do lekarza bo chyba albo źle przedstawił sposób brania albo coś umknęło :-)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ