X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Dziewczyny czy któraś z Was zaszła w ciążę jak sperma wypłynęła z Was od razu?
Odpowiedz

Dziewczyny czy któraś z Was zaszła w ciążę jak sperma wypłynęła z Was od razu?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Karo Lina Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jvvliett wrote:
    Może masz racje najgorsze jest to rozczarowanie i to ze człowiek przez dwa tygodnie nie myśli o niczym innym 😅 ja to podziwiam jak ktoś umie wyłączyć głowe, nie myśleć o tym i nie szukać objawów przez cały czas nowych 😃 tez mam nadzieje, ze nam się uda ✊🏼🫶🏼
    To prawda. Łatwo jest powiedzieć aby czekać z testem do dnia miesiączki, nie szukać objawów. A jak nie wychodzą starania to odpuścić i wtedy zaskoczy. O tym nawet lekarze mówią, że należy najpierw głowę odblokować. A Wy ile już się staracie? Ja już raz byłam w ciąży parę lat temu, udało się za pierwszym razem. Ale w ciąży ektopowej. I od tamtej pory cicho sza, chociaż ginekologicznie wszystko ok 🫣

• Jvvliett Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Lina wrote:
    To prawda. Łatwo jest powiedzieć aby czekać z testem do dnia miesiączki, nie szukać objawów. A jak nie wychodzą starania to odpuścić i wtedy zaskoczy. O tym nawet lekarze mówią, że należy najpierw głowę odblokować. A Wy ile już się staracie? Ja już raz byłam w ciąży parę lat temu, udało się za pierwszym razem. Ale w ciąży ektopowej. I od tamtej pory cicho sza, chociaż ginekologicznie wszystko ok 🫣
    O kurczę to przykro mi.. ale może akurat tym razem się uda, trzeba być pozytywnie nastawionym 🫶🏼
    To dopiero moja czwarta próba, wiec jeszcze nie mam takiego ciśnienia ze coś jest nie tak aczkolwiek niemiło się ogląda tą jedna kreskę i oby teraz było inaczej bo jak nie to chyba zrobię przerwę

• Karo Lina Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jvvliett wrote:
    O kurczę to przykro mi.. ale może akurat tym razem się uda, trzeba być pozytywnie nastawionym 🫶🏼
    To dopiero moja czwarta próba, wiec jeszcze nie mam takiego ciśnienia ze coś jest nie tak aczkolwiek niemiło się ogląda tą jedna kreskę i oby teraz było inaczej bo jak nie to chyba zrobię przerwę
    Podobno dopiero po roku nieudanych prób można stwierdzić że coś się dzieje i podjąć się leczenia. Do tego czasu to norma że w ciążę się nie zachodzi.. tak w teorii. Tak czy siak nigdy nie można się poddawać 🤩 A Ty miałaś testować w weekend. Robiłaś dziś test ? Czy jutro ? 🙂

• Jvvliett Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Lina wrote:
    Podobno dopiero po roku nieudanych prób można stwierdzić że coś się dzieje i podjąć się leczenia. Do tego czasu to norma że w ciążę się nie zachodzi.. tak w teorii. Tak czy siak nigdy nie można się poddawać 🤩 A Ty miałaś testować w weekend. Robiłaś dziś test ? Czy jutro ? 🙂
    Dzisiaj miałam robić rano i myślałam, ze został mi jeszcze jeden ale już nie miałam, zaraz się przejdę do apteki 🙂 chociaż niby z porannego moczu powinno się robić, ale już chyba do jutra nie wytrzymam 😅

• Karo Lina Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jvvliett wrote:
    Dzisiaj miałam robić rano i myślałam, ze został mi jeszcze jeden ale już nie miałam, zaraz się przejdę do apteki 🙂 chociaż niby z porannego moczu powinno się robić, ale już chyba do jutra nie wytrzymam 😅
    Zrób i daj znać, będę trzymać kciuki żeby były II 🤩

• Jvvliett Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Lina wrote:
    Zrób i daj znać, będę trzymać kciuki żeby były II 🤩
    Zrobiłam jednak dzisiaj i niestety czysta biel 😕 a jak u Ciebie ?

• Karo Lina Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jvvliett wrote:
    Zrobiłam jednak dzisiaj i niestety czysta biel 😕 a jak u Ciebie ?
    Właśnie zastanawiałam się dziś co u Ciebie, czy zrobiłaś już test. To wygląda na to że obydwie będziemy się starać w następnym cyklu. U mnie też biel i dziś przyszedł okres. Myślałam że może chociaż u Ciebie będzie ta druga kreska 😔

• Jvvliett Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Lina wrote:
    Właśnie zastanawiałam się dziś co u Ciebie, czy zrobiłaś już test. To wygląda na to że obydwie będziemy się starać w następnym cyklu. U mnie też biel i dziś przyszedł okres. Myślałam że może chociaż u Ciebie będzie ta druga kreska 😔
    U mnie jeszcze nie przyszedł, ale to kwestia najbliższego czasu… No nic może następnym razem się uda, trzeba próbować do skutku 😃

• Karo Lina Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jvvliett wrote:
    U mnie jeszcze nie przyszedł, ale to kwestia najbliższego czasu… No nic może następnym razem się uda, trzeba próbować do skutku 😃
    Niby okresu nie ma, nadzieja jest, ale jednak na tym etapie już powinien wyjść test jakby coś było😔 chyba że naprawdę coś Ci się poprzesuwało, to może być różnie 😉 musi się udać prędzej czy później, ale życzę nam żeby było to jednak prędzej niż później 🤣

Jvvliett lubi tę wiadomość

• Jvvliett Ekspertka

Wysłany: 13 lutego, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Lina wrote:
    Niby okresu nie ma, nadzieja jest, ale jednak na tym etapie już powinien wyjść test jakby coś było😔 chyba że naprawdę coś Ci się poprzesuwało, to może być różnie 😉 musi się udać prędzej czy później, ale życzę nam żeby było to jednak prędzej niż później 🤣
    I jak tam w tym cyklu nastawienie ?
    A w ogóle to skąd jestes ? ☺️

• Karo Lina Ekspertka

Wysłany: 13 lutego, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jvvliett wrote:
    I jak tam w tym cyklu nastawienie ?
    A w ogóle to skąd jestes ? ☺️
    Hej ! U mnie ten cykl jest jakiś do d... Owulację chyba miałam w niedzielę. Współżycie było w czwartek. Ale w piątek nabawiłam się jakiejś infekcji i niestety musieliśmy przez to zrezygnować z dalszych starań więc ten cykl raczej spisuję na straty. A jak u Ciebie idzie ze staraniami , były już? Cykl masz raczej równolegle do mojego, więc strzelam że też jesteś w okolicach owulacji 😉 jestem z Białegostoku, a Ty ? 🙂

• Jvvliett Ekspertka

Wysłany: 13 lutego, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Lina wrote:
    Hej ! U mnie ten cykl jest jakiś do d... Owulację chyba miałam w niedzielę. Współżycie było w czwartek. Ale w piątek nabawiłam się jakiejś infekcji i niestety musieliśmy przez to zrezygnować z dalszych starań więc ten cykl raczej spisuję na straty. A jak u Ciebie idzie ze staraniami , były już? Cykl masz raczej równolegle do mojego, więc strzelam że też jesteś w okolicach owulacji 😉 jestem z Białegostoku, a Ty ? 🙂
    A u mnie to się w ogóle popsuło bo się rozstaliśmy także porażka na całej lini 😞 ale będę trzymać za Ciebie kciuki cały czas ! Ja z Lublina to kawałeczek 😀

• Karo Lina Ekspertka

Wysłany: 14 lutego, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jvvliett wrote:
    A u mnie to się w ogóle popsuło bo się rozstaliśmy także porażka na całej lini 😞 ale będę trzymać za Ciebie kciuki cały czas ! Ja z Lublina to kawałeczek 😀
    O matko strasznie mi przykro, ale może jest jeszcze szansa na pogodzenie się?? To musi boleć kiedy wiążesz z kimś wielkie nadzieje a później to wszystko szlag trafia. I to już nie chodzi o starania o dziecko ale o życie z tą osobą. Ale swoją drogą i tak mam nadzieję na szczęśliwy finał u Ciebie, że znowu we dwie w tym samym czasie będziemy mogły się starać 🙂

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ