X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Dziwna sprawa
Odpowiedz

Dziwna sprawa

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam zadko się udzielam , ale dziś postanowiłam napisać . Otóż wczoraj robiłam sobie wyniki krwi i dziś konstultowałam się z pielęgniarką . Okazuję żę wszystko super co dla mnie bardzo ważne .
    Jest tylko jeden problem bo mam lekko podwyższone leukocyty . Pielęgniarka zasugierowała ciązę . Ja zę nie wiem . A się pytała czy sie staramy i takie tam . Ja , żę tak . Więc ona stwiedziła zę chyba jestem w ciąży wczesnej . Fajnie by było tylko jest skopuł taki jestem dopiero w 19 dc . 12 dc dostałam choragon.Więc jakoś mi to dziwnie .
    Czy choragon możę podwyższyć leukocyty . Wiem żę trzyma około 7 dni ja badanie miałam robione wczoraj 18 dc. W podpisie jest ten cykl. A tutaj cykl z choragonem tylko z 2012 roku całkowicie inny .
    https://ovufriend.pl/graph/475d3d0a277204e8e4aa0ea18cee7309

Jest to czysta babska ciekawość bo za wcześnie się podniecać

• Unlike Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielęgniarka totalnie niekompetentna, czy ona jest poważna po podwyższonych leukocytach stwierdzać ciążę!? Właśnie tacy ludzie nie powinni pracować w służbie zdrowia. Od czytania badań jest lekarz. I to właściwy, bo badania krwi nie pokażą ci ciąży, jedynie beta.
    Peonia: ja bym wykluczyła ciążę, bo nawet jeśli w nią zaszłaś, to jak dla mnie za wcześnie jeszcze nawet na zagnieżdżenie, a co dopiero podniesienie parametrów, nawet beta, która mega leci w górę, wzrasta dopiero po 48h, nim organizm zda sobie sprawę co jest grane.

Manieczka86, Waniulka, czarownica_tea lubią tę wiadomość

48f411ed51.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tego nawet nie wzięłam na poważnie bo jakby co za wcześnie . Na razie nie można nic powiedzieć najwyżej ze dziś tempka poszła znowu do góry .

Waniulka lubi tę wiadomość

• Azor Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leukocytoza nie potwierdza ciąży, tylko proces zapalny w organizmie :) oczywiście w ciąży zmiemia się obraz krwi ale to dopiero w poźniejszej niż kilka dni:)

f2w3rjjgf9g4r1jh.png

km5scwa1mo0ovi5f.png
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unlike wrote:

A ja do Ciebie, jak zwykle po poradę... :) Jak sądzisz, możliwe, że u mnie Ovu mogła być 18dc?
    czekam na @ jak na zbawienie... cykl mi się wydłużył, a zawsze był 26dni, czasem 28. FL14

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ