X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pitole... Włączyłam telewizję pierwszy raz od nie wiem... Roku czasu? Tylko dlatego, że tak polecałyście tego rolnika! No uśmiałam się do łez normalnie! I koniecznie muszę nr tel do fryzjera tej od rzęs wziąć, bo fryzurę to ma dziewczyna fest oryginalną :D

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana, ja juz gotowa do wyjscia. Mam byc na 9 w szpitalu :(

Ja ogladam rozne filmy na kinomaniak, cda, vod itp :)

Malgonia lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos przepraszam, czy cos przeoczylam? Co sie dzieje?

A tak w ogole to dzien dobry. Melduje skok o 0.2 po wczorajszym spadku. Jade na becisko. Wyniki beda zapewne jutro, ale jak nie macie nic innego do roboty to potrzymajcie kciuki choc przez chwilke.

moyeu lubi tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna - ciężko powiedzieć coś mądrego, jak się czyta o takim cierpieniu.. dużo siły Ci życzę <3

Małgonia - to kciuki za dobry wynik :)

Rolnik - no Jessica wczoraj makijaż miała delikatny.. ;) a tak poza tym, to chyba prosta dziewucha. Za to ta z aparatem na zębach widać, że wredna małpa!

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Bocianiątko Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry!
    Małgonia, kciukam! Ale to za wcześnie... Nawet jeśli ten spadek był implantacyjny (chociaż ja bardzo często takie miałam bez ciąży) to beta coś pokaże najwcześniej jutro...

Ja też poproszę o małe kciuki bo już mi stres wchodzi przed dzisiejszym usg u W... Boję się że znowu urósł jakiś gigant a z moim mizernym endo, owu w 7 dc jest stracona...

I zimno i pada, i zimno i pada...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 08:04

event.png

🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    6 dpt beta 35.4
    10 dpt beta 192
    12 dpt beta 412
    14 dpt beta 994
    18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
    7+1 CRL 1 cm FHR 136
    8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
    10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
    15+4 130g
    17+3 200g
    20+2 337g 💕córeczka
    23+2 583g
    26+4 925g
    28+4 1125g
    31+4 1764g
    34+2 2200g
    35+4 2350g
    36+4 2475g
    37+4 2840g
    38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨‍👩‍👧😍

3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • reset Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Na dobry początek tygodnia progesteron i estradiol pobrane :)

Bociek kciuki <3
    W Krakowie zimno, pada i jeszcze WIEJE!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 07:48

Bocianiątko lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Anaaa90 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dinusie ;*

Aksamitna tak bardzo mi przykro :( bardzo ciężko w takich sytuacjach powiedzieć coś naprawdę mądrego bo niestety Twojego bólu nic na chwilę obecną nie ukoi :/ mocno Cię tule :*

Bocku, Małgonia moje kciuki macie mocno zaciśnięte :)

Ja przezylam jeden z najlepszych weekendów :* byliśmy tylko dla siebie, bez myślenia, bez spiny :) tego mi było trzeba :*

Miłego dnia

Malgonia, Kargo31 lubią tę wiadomość

2nn33e3kuc9837dy.png
    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    Pozytywna beta 30.11 - 198
    18.12 - mamy <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dobrego dnia :) niech zza tych chmur wyjdzie słońce!
    Melduje pierwszy zastrzyk z gonapeptylu i gotowość do walki która właśnie zaczynam. Niech nam się zieleni i fasolkuje :)

summer86, Malgonia, frezyjciada, Emiilka, KateKum lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Szczecinie słoneczko, więc i do Was dotrze :)

I w takim razie kciuki dziś jeszcze za Bociusia i Reset :)

Anaaa - super, że weekend się udał :)

Anaaa90 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocius, Małgonia kciuki mocne! :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki Dziewczyny:
    Reset, jestem naprawdę ciekawa wyniku
    Bociek, ogromne kciuki, żeby jajko miało max 10 mm
    Frelcia, to początek drogi do sukcesu
    No i Małgonia, trzymam kciuki za betę - a przyznaj się na żaden test nie nasikalas;)???

Yos, podbijam pytanie, co z tym szpitalem??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 08:23

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    No i Małgonia, trzymam kciuki za betę - a przyznaj się na żaden test nie nasikalas;)???

Nie sikałam.. może wieczorem siknę, bo wynik jutro dopiero więc może się odważę :P

Frelciu oby wyrosło ci mnóstwo super jakości jajek :) Teraz to już bliżej niż dalej i będziesz w ciąży :)

age.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgon kciukam, choć pamiętaj, że może jeszcze nic nie wyjść. Ale rozumiem, chcesz pobić rekord mega wcześnie wykrytej fasolinki, ok ;) i przyznaj się! Nie sikałaś na nic? :P

Kaczorka to samo wczoraj z małżem orzekliśmy o ten zadrutowanej, małpiszon okropny!

Bociek oby Twój stres był bezpotrzebny, kciuki za odpowiedni obraz na usg!

Yos co się dzieje? Martwię się!

Frelcia ta wojna będzie wygrana! Powodzenia ❤

Anaa cieszę się, że odechnęłaś i naładowałaś akumulator, każdemu przydałby się taki weekend z czystą głową i przepełniony miłością.

U nas zimno, szaro, buro, ponuro, wieje itd. ogólnie najokropniejsza pora roku czas start. Nadal boli mnie noga i w klatce piersiowej. Pierdziele nic dziś nie robię! Obiad mam z wczoraj, syf w chałupie, wkurzył mnie jeszcze ziomek co miałam od niego kupić wózek spacerowy dla Tysia, przestał odp na wiadomości a teraz oznaczył, że sprzedany i ch** wielki dwa bąbelki, muszę szukać na nowo a czasu mało, bo w przyszłym tygodniu musimy już mieć go w domu. A oferta była serio superancka. Szkoda tylko, że sprzedawca okazał się palantem!

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że głupi dżołk nie rozwieje wszystkich smutków, ale może ktoś się chociaż na chwilę uśmiechnie tak na dobry początek dnia. A życzę wszystkim udanego dnia. Wiecie, takie bure, niespecjalne poniedziałki potrafią miło zaskoczyć.

Komarzyca wracała z nocnej eskapady. Nalatała się o wiele więcej niż zwykle, więc marzyła tylko o drzemce i spokojnym strawieniu krwistej kolacji... 
    Kornik pracował od kilku godzin w swojej drewutni. Miał sporo zleceń i zaczął drążyć jeszcze w nocy, żeby zdążyć z zamówieniami. Zrobił sobie przerwę na rozprostowanie zmęczonych odnóży. Od kilku dni miał w głowie dziwną pustkę i zastanawiał się, czy nie spotkać kumpli korników i nie zalać porządnie robaka... Nagle... stanął jak wryty. Drogą kroczyła ponętna komarzyca, która przystanęła i z uznaniem omiotła wzrokiem muskularne ciało kornika... 
    - Bzzzz... - szepnęła komarzyca. 
    - Bezy, bezy... - wyjąkał kornik. 
    Tak się zakochali od pierwszego bzyknięcia. Romans musiał stać się głośny na prowincjonalnej łące. Owadzia plotka rozprzestrzenia się z szybkością pasikonika i choć żyje krótko jak jętka jednodniówka, potrafi dotrzeć do ucha każdego zainteresowanego. Nic nie pomagały awantury i groźby. Bo kto to widział komarzycę i kornika! Same kłopoty z tego będą... 
    Skoro młodzi nie potrafili bez siebie żyć, rodziny same postanowiły uciąć sprawie łeb. Skazani na banicję nie rozumieli, dlaczego wszyscy byli przeciwko tej miłości - szalonej namiętnej, cudownie słodkiej. Światło zrozumienia spłynęło nagle, kiedy pewnego chłodnego popołudnia komarzyca powiła dziecię. Rodzice długo pochylali się w milczeniu nad kolebką, nie wiedząc jak skomentować zaskakującą zawartość zawiniątka. Wreszcie odezwał się kornik: 
    - Biedne maleństwo, na całym tym podłym świecie tylko mama i tata będą cię kochać. 
    Z koronkowego becika wyglądał z zaciekawieniem mały, złośliwooki komornik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 08:41

Malgonia, Morusek, Cheresta, golonat, KateKum lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Anaaa90 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika dobre :)

2nn33e3kuc9837dy.png
    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    Pozytywna beta 30.11 - 198
    18.12 - mamy <3
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaa jak czytam Twoje posty to mam ochotę wysłać gdzieś w diabłu swojego męża chociaż na dwa tygodnie :P

Nika to chyba taki dowcip ze specjalna dedykacją dla Izy :P

A co do bety 9dpo to o ile na sikańcu może jeszcze nic nie wyjść, o tyle w krwi już jakiś ślad powinien być. jak nie dziś to jutro.

age.png

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, nie pomyślałam o ex-specjalności naszej Izy!
    Iza! Nie obraź się tylko - ja nie mam nic przeciwko komornikom. Zatrudniam nawet jednego do odzyskania kasy od pana, który okradł mi piwnicę i złośliwie zbił słoiki z przetworami!

Małgonia - u mnie tym razem implantacja musiała być dopiero 10 dpo - rano był biały test a potem podbarwiony śluz. Także beta z 9 dpo byłaby <1.

A w ogóle to dziś 200 dzień ciąży. Z tej okazji rozsiewam szczęście i córeczkowe wirusy: •○《☆□♤♡}■#$%*£○□♤●■•♤♡◇#$^*₩¥_÷×+♡◇¤》¡》☆○○>♤》$%^*¥^'sw$%;*¥¥"#@!×=°•○●□■♤♡♡◇♧][[}{><|☆▪¤《《》●《■□ZORRO!@#$%^&*(()☆▪¤《》♧◇♡♤■□●▪○•°`~\\|□■>{}}[]●□■♤♡◇◇♧°•☆▪¤□》《@#$%₩¥£_÷×!#&(;:'z!°•○●□■■♡♡◇♧][[}{■■<○¤¤《》¡<>●□■

Skoro wszystko idzie jakoś do przodu, a jesteśmy już bliżej niż dalej, zaczynam powoli wierzyć, że dalej będzie OK i damy radę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 09:00

Malgonia, Emiilka, Kargo31, Bocianiątko, KateKum lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, uspokoję Was co do Yos (bo nie wiadomo, kiedy wpadnie, a jednak dla nas staraczek stres niewskazany - prolaktyna i te sprawy :P). Pisała na ex testerkach, że idzie na dermatologię, więc z dzieckiem wszystko w porządku!

Malgonia- wydaje mi się, że beta 9 dpo to też bardzo wcześnie. Ja bym czekała co najmniej do jutra.

Cabrera- mnie wynik też ciekawi, zwłaszcza, że cycki bolą nadal! Teraz czaję się na termin HSG na 9 października ;)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jutro też będę robić :P
    A jeśli zdarzają mi się jakieś wczesne biochemy to chce dziady wyłapać. Przynajmniej będę wiedziała na czym stoję.

reset lubi tę wiadomość

age.png

• reset Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uznałam, że chcę iść na wizytę do kliniki z M. - po pierwsze niech też w tym będzie, po drugie jednak jego wyniki HBA też mogą być nieco problematyczne i wolę, by fachowiec wypowiedział się o nich przy nim, po trzecie- chcę móc z nim pogadać, czy lekarz wzbudza zaufanie itp., a wiadomo, że do tego potrzeba wizyty obojga.
    Idziemy 2 października na 17.45 :)

Malgonia, Bocianiątko, KateKum lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

‹‹ 490 491 492 493 494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ