Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 czerwca 2018, 20:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Ja nigdy nie jadłam bobu, śledzie to mi tak śmierdzą, że ja nie wiem ile ktoś by mi musiał zapłacić żeby to tknąć, w ciąży nie w ciąży ani mi się myśli.
    Ruskie kocham, moja śp babcia robila najlepsze na świecie, nigdy takich nigdzie więcej nie jadłam, a przepis zgubiła moja ciotka i twierdzi, że ona nie zna na pamięć-choć całe Życie mieszkała z babcią. Kupce to nie to samo :(
    Budyń mniaaaaaaam!
    Przybijamy piątkę w związku ze śledziami :)
    A bób dziś jadłam pierwszy raz :p mąż kupił, zrobił i powiem że bardzo dobry :) polecam spróbować :)

  • Anaaa90 Autorytet
    Postów: 1449 1082

    Wysłany: 30 czerwca 2018, 20:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny sorki że zamęczam Was pytaniami ale czy w związku z tym kleszczem, nie powinnam się starać czy tylko zrobić badania za kilka tygodni? Boże sorki że tak pytam ale mam metlik w głowie. Chce mi się wyć a muszę być silna w towarzystwie. Przepraszam

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 20:30

    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    obniżone APTT, allo mlr - 0%, allo mlr po 3 szczepieniach - 32 %
    podwyższone komórki nk, insulinoodporność, laparoskopia - oba jajowody drożne
    Stymulacja lametta - 4 cykl
  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 30 czerwca 2018, 20:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaaa, ja bym się starała i jednocześnie obserwuj, czy nie pojawia się rumień. Gdyby się pojawił to od razu do lekarza. Nie z każdego kleszcza łapie się boreliozę, więc spokojnie :*
    I mówię to ja, mająca wynik graniczny i podejrzenie boreliozy (ale przez cykl życia krętka w organizmie to jest ciężkie do diagnozowania).

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5280 6744

    Wysłany: 30 czerwca 2018, 20:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaaa, a co zrobiłaś z kleszczem? Można go zawieść do alabu i zbadać za ok 130zl... To chyba najlepsza opcja żeby się nie stresować...

    laUgp2.png
    po 45 cs - 4-6 miesięcy sztucznej menopauzy, potem antyki - na wyciszenie adenomiozy przed crio.
    ❄️ 8.3 ❄️ 6.3 - na zimowisku <3 <3
    ET 9.2 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 30 czerwca 2018, 20:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Anaaa, a co zrobiłaś z kleszczem? Można go zawieść do alabu i zbadać za ok 130zl... To chyba najlepsza opcja żeby się nie stresować...

    Nie wiem, czy aby sanepid również nie bada. I wtedy chyba nieodpłatnie nawet...

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 30 czerwca 2018, 20:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dołączam do klubu wciągacza-odkurzacza.

    Od rana zjadłam:
    3 mini kromeczki z krakowską
    Trochę malin
    Miseczkę płatków
    Brzoskwinię
    ! 3 miseczki zupy grzybowej (ja serio mam wrażenie, że w ciąży gotuję jeszcze lepiej - co nie zrobię to fantastyczne!)
    Jabłuszko
    7 pierogów ruskich (kupnych z garmaża, ale dobrych.

    I, kurna, ciągle jestem głodna ;(

    reset, Emiilka lubią tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 30 czerwca 2018, 20:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic mi nie mowcie.. ja zjadlam ramen o 14 i maz sie pyta czy wytrzymam do sniadania ;(
    Dobrze, ze jest room service bo bym tu zdechla z glodu.

    Siwulec lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5280 6744

    Wysłany: 30 czerwca 2018, 20:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Nie wiem, czy aby sanepid również nie bada. I wtedy chyba nieodpłatnie nawet...
    Wiem, że w Warszawie jeszcze w szpitalu zakaźnym... Więc można najbliższego zakaźnego poszukać...

    laUgp2.png
    po 45 cs - 4-6 miesięcy sztucznej menopauzy, potem antyki - na wyciszenie adenomiozy przed crio.
    ❄️ 8.3 ❄️ 6.3 - na zimowisku <3 <3
    ET 9.2 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 30 czerwca 2018, 20:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaaa90 wrote:
    Dziewczyny sorki że zamęczam Was pytaniami ale czy w związku z tym kleszczem, nie powinnam się starać czy tylko zrobić badania za kilka tygodni? Boże sorki że tak pytam ale mam metlik w głowie. Chce mi się wyć a muszę być silna w towarzystwie. Przepraszam
    Ja co trochę łapię kleszcze - przez naturę wędrowniczka i zapał do działkowania połączony z nietolerancją wszelkich deterrentów. Jakbym miała po kazdym czekać i sprawdzać, to bym 1) starała się tylko zimą 2) zbankrutowała na badania.
    W styczniu boreliozy nie miałam, mimo bogatej historii wyciągania kleszczy.

    Nie namawiam do bagatelizowania sytacji, ale też nie martw się na zapas. Zacznij dopiero jeśli do 2-3 dni wyjdzie wokół miejsca skąd wyrwałaś kleszcza taki jakby pierścionek.

    mi88 lubi tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Anaaa90 Autorytet
    Postów: 1449 1082

    Wysłany: 30 czerwca 2018, 20:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reseciku dzięki za odp. Czytałam cały Internet i piszą że jest małe prawdopodobieństwo zagrożenia dla dziecka ale wiesz jak jest po 1 stracie to wszystko już mnie stresuje.

    Bocku nie mam go, bo wujek ledwo co dotknął a on wypadł do zlewu. Ale był płaski i bardzo malutki cud że to znalazlam

    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    obniżone APTT, allo mlr - 0%, allo mlr po 3 szczepieniach - 32 %
    podwyższone komórki nk, insulinoodporność, laparoskopia - oba jajowody drożne
    Stymulacja lametta - 4 cykl
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 30 czerwca 2018, 20:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz Reset i ja Ci bardzo dziękuje, spróbuje te ze Śródki bo napisali ze farsz jest taki jaki oczekuje w ruskich ;) raz się sparzyłam jak zamówiłam ruskie i to były pierogi z serem :( a „moje” ruskie to ziemniaki + ser + cebulka zeszklona z tłuszczem i sól z pieprzem. Nieskromnie przyznam ze wyszły mi genialne <3 Frezycjada zapraszam bo może Twoja babcia tez takie robiła ;)

    Malgonia lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Anaaa90 Autorytet
    Postów: 1449 1082

    Wysłany: 30 czerwca 2018, 20:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika dziękuję. Będę się obserwować ;)
    Ale straciłam ochotę na imprezowanie.
    Ostatnie pytanie po jakim czasie można zrobić badania ?

    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    obniżone APTT, allo mlr - 0%, allo mlr po 3 szczepieniach - 32 %
    podwyższone komórki nk, insulinoodporność, laparoskopia - oba jajowody drożne
    Stymulacja lametta - 4 cykl
  • frezyjciada Autorytet
    Postów: 4363 6730

    Wysłany: 30 czerwca 2018, 20:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaaa moja siostra ma bolerioze, a nigdy nie miała kleszcza... Także teeen.... Lekarz prowadzący ją stwierdził, że to "dziwny przypadek". Także ja bym tylko się obserwowała i starała dalej. Nie ma co świrować :) cycki do góry i jedziesz z tym koksem!

    Anaaa90 lubi tę wiadomość

  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5280 6744

    Wysłany: 30 czerwca 2018, 20:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeżarłam caaaały budyń czekoladowy! Pękam w szwach :D Ciekawe tylko na jak długo mi to wystarczy :P

    -Mamunia- lubi tę wiadomość

    laUgp2.png
    po 45 cs - 4-6 miesięcy sztucznej menopauzy, potem antyki - na wyciszenie adenomiozy przed crio.
    ❄️ 8.3 ❄️ 6.3 - na zimowisku <3 <3
    ET 9.2 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • frezyjciada Autorytet
    Postów: 4363 6730

    Wysłany: 30 czerwca 2018, 20:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeee jak sam odpadł to nawet nie zdążył się w Ciebie w gryźć! Także luuuuz maleńka!
    Siwulcu baaaaardzo chętnie! Podeślij mi przepis, może kiedyś zrobię! Niestety kucharka ze mnie marna :/

    Siwulec lubi tę wiadomość

  • frezyjciada Autorytet
    Postów: 4363 6730

    Wysłany: 30 czerwca 2018, 20:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle z nas ciągle głodne, więc to może od pogody co? :D taaaaaak to na bank sprawka pogody!

    Bocianiątko, StaraczkaNika, Malgonia lubią tę wiadomość

  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 30 czerwca 2018, 20:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruskie to absolutnie ziemniaki i ser! Plus cebula, dużo pieprzu i sól :)
    Teraz mam ochotę na pierogi... Gdyby nie to, że głowa wciąż boli to poszłabym gotować (mam dobre zamrożone od pani, która lepi na zamówienie), ale nie mam siły wstac z kanapy.

    Siwulec lubi tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Lunaris Autorytet
    Postów: 5529 9746

    Wysłany: 30 czerwca 2018, 21:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Ja dołączam do klubu wciągacza-odkurzacza.

    Od rana zjadłam:
    3 mini kromeczki z krakowską
    Trochę malin
    Miseczkę płatków
    Brzoskwinię
    ! 3 miseczki zupy grzybowej (ja serio mam wrażenie, że w ciąży gotuję jeszcze lepiej - co nie zrobię to fantastyczne!)
    Jabłuszko
    7 pierogów ruskich (kupnych z garmaża, ale dobrych.

    I, kurna, ciągle jestem głodna ;(

    Nika to normalnie dieta głodowa!
    Ja od rana zjadłam ze 2x tyle (licząc od 3 nad ranem :P)
    -pojemnik malin,
    -2 bułki z szynką i pomidorem i majonezikiem :P
    -kawa i 2 babeczki
    -micha rosołu a właściwie klusek w rosole
    -3 gołąbki z chlebem dyniowym
    -10 kruchych ciastek z dżemem
    -sałatka jarzynowa i kanapki z piersią z indyka
    ...i zastanawiam się co by tu jeszcze :P

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 21:07

    blue00 lubi tę wiadomość


    age.png

    [/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • frezyjciada Autorytet
    Postów: 4363 6730

    Wysłany: 30 czerwca 2018, 21:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weźcie.... Ja też bym coś jeszcze oszamała, ale mam taki bebzol już, że boję się, że do porodu to mi dziecko przez pęknięty pępek wyjdzie, bo już więcej chyba nie da rady się uwypuklić od tego rośnięcia :D

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 30 czerwca 2018, 21:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moha bacia daje jeszczw skwareczki. Ja lubie ruskie ze skwareczkami ale musza byc tycie i nie za duzo. Sama robie tylko z cebulka bo nie umiem robic dobrych skwarek.

    Znalazlam pizzerie 500 metrow od hotelu. Nazywa sie pelny brzuszek ;) pan ma mi wstawic pizze jak tylko mecz sie skonczy :)

    Bocianiątko, Lunaris lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego