X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • agata83 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka wrote:
    Agata ja tego nie odczuwam w żaden sposób, tylko na usg widać. Dowiedziałam się w poniedziałek dopiero, ale wierzę że się podniesie jeszcze i będzie wszystko dobrze;)

Ja na razie tez nie bardzo to odczuwam. Czasem brzuch zrobi sie twardy albo troche boli, ale to chyba raczej ze zdenerwowania. Licze na to, ze nam obu sie polepszy!! :)

A tak w ogole to dzien dobry! :)

• agata83 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika powodzenia z nowym przedsiewzieciem. Na pewno dacie rade!

She dobrze, ze idziesz do lekarza. Napisz co ci powiedzial.

Nataliano a moze @ nie przyjdzie? Jeszcze troche czasu masz do terminu.

She Wolf lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata83...fajnie jakby nie przyszla,zobacze za 10dni;))co bedzie;)) a tak to witam sie z wami koty sie juz gonia placza jak dzieci,moj piesek musial dzis narobic w domu jedno i drugie masakra nie moge go oduczyc,nieusluchaniec jeden;D chyba juz po zacmieniu bo slonce ladnie wyszlo;))

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki, u mnie dupa blada, test negatywny więc czekam z niecierpliwością na @ :) planowo powinna przyjść w niedziele, ale czuję że zaskoczy mnie dzisiaj.... i nawet dobrze bo już mi to zwisa i powiewa ! ;)
    u mnie piękna pogoda, właśnie wróciłam z roweru, zrobiłam zakupy po drodze , obiad dla męża gotowy, a za chwilę zbieram się do szkoły, dziś mam strasznie nudne zajęcia, ale pociesza mnie fakt, ze jeszcze kilka zjazdów i koniec !
    Buziaki i miłego dnia :*

• triss Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc kochane

She niedobrze z tymi zawrotami,za długo to trwa. Moze to coś z blednikiem ? daj znać koniecznie po wizycie :*

Cigaretta :( nie lubię ..... nadal masz taki ból piersi mocny? ja i tak trzymam kciuki zeby nie przyszła ... :*

Nusia mnie też jajnik napierdzielał wczoraj tak jak nigdy w zyciu... nie sadziłam ze przy antykach może być taki objaw. Przeszło Ci trochę?

przepraszam ze tak wybiórczo ale jestem znowu w biegu... chcę weekend !! :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss ból piersi nadal jest, ale to widocznie przed @..
    kurde nie umiem się przygotować do tej laparoskopii, nie mam nawet kiedy iść się zaszczepić na żółtaczke :/ muszę najpierw iść do mojej lekarki rodzinnej po skierowanie. Ehhh tyle tego załatwiania jest, ale wyjścia nie ma :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa musze zbadać prl i progesteron. Kiedy najlepiej?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa teraz zdałam sobie sprawę, że ten mój lekarz nie jest chyba tak do końca rzetelny jak mi się wydawało. Przecież progesteron jest podstawą a on mi nawet nic nie wspomniał. Może dlatego , że co miesiąc mam monitoring? Nie wiem. .

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam od lekarza. Prawdopodobnie to infekcja ucha wewnetrznego, ktore powinna sama ustapic. Dostalam lek, ale dzis nie moge go wziac, bo nie mozna prowadzic samochodu, ani pic alkoholu, a ja dzis musze pojechac po kumpele, a potem mamy babska imprezke. Od jutra zaczne.

Agata idz na l4 i uwazaj na siebie :*

Triss, ile jeszcze bierzesz antyki?

Morwa nie martw sie na wyrost, zobaczysz na monitoringu czy owu jest czy nie ;)

Co do bolu piersi, mnie strasznie bola a progesteron mam zawsze wysoki.
    Ciekawe czy badanie estrogenu by cos powiedzialo, bo slyszalam, ze to on powoduje takie bole

Morwa lubi tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • triss Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She dobrze ze lekarz postawił diagnozę. Z uchem nie ma żartów, ale jak dostałas lek to powinno przejść :) a co to za imprezkę masz dzisiaj?

my też dzisiaj zostawiamy chłopaków u dziadków i jedziemy do siostry się zrestartowac po cięzkim tygodniu

antyki mam do 21dc, ale kilka dni wczesniej mam mieć juz zastrzyki właczone. W czwartek idę do kliniki to już dokładnie bede wiedzieć co i jak

Morwa na pewno masz piękne dorodne jajka z których niebawem się coś wykluje :D

mnie piersi zazwyczaj nie bola, przed @ robią sie trochę bardziej wrażliwe i wieksze. Hormony mam w normie.

Morwa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey Dziewuszki,
    wróciłam i piję kawkę. BYłam dzisiaj na badaniach z pracy i straszliwie boli mnie teraz ręka po pobraniu krwi...no ale szystkie wyniki mam dobre, morfologia, mocz...

She współczuje tej infekcji ucha, to jest straszne cholerstwo, uważaj na siebie i wylecz to do końca żeby nie było potem problemów. No i udanej imprezki wieczorem :)
    My się jutro wybieramy do znajomych a dzisiaj jak mąż nie pójdzie z kolegami na piwko, to robimy sobie wieczór przy winku :)

Cigaretta póki nie ma @ to jest jeszcze nadzieja :)

Monika powodzenia dla męża z nowym biznesem :) dobry pomysł :)

Triss masakra, pół nocy nie spałam bo mnie tak bolał, co chwila przewalałam się z boku na bok! Dzisiaj już spoko, nadal jajniki troszkę czuje, ale zdecydowanie mniej niż wczoraj, no i nadal mam ten wodnisty śluz...
    A u Ciebie dziwne że przy tabletkach tak CIę boli, nie powinno. Który masz dzisiaj dc?

A ja kiedyś czytałam, że ból piersi to może być przez podwyższoną prolaktynę, ale to tez nie ma reguły...

• triss Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia no własnie sama się zdziwiłam ze przy tabletkach tak jajnik boli... tym bardziej że mnie praktycznie jajniki nie bolą, a teraz na prawde poczułam silne ukłucia. dziś jest już ok, sama nie wiem czy się martwić ;)
    U mnie dziś 6dzień na antykach

Dobrze ze i Tobie przeszło, może faktycznie to owulka była, tym bardziej ze sluz też by na to wskazywał

Miłego wieczorku kochana :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss to jak już teraz Cię jajniki bolą to co dopiero jak zaczniesz brać zastrzyki ;) no ale może to był jakiś jednorazowy bunt hehe

wzajemnie, miłego wieczorku i weekendu:* :)

triss lubi tę wiadomość

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss nic specjalnego, wieczor z kumpela z ktora nie widzialam sie z dwa lata :)
    Dopiero 6 dzien? Jakos tak to wolno leci :(
    Milego restartu wieczorem :)

Nusia, tylko badania mialas, czy pracowalas tez? Super, ze wyniki sa dobre :)
    Wiesz co, no jest to bardzo uciazliwe, bo musze sie starac trzymac ciagle pion, bo trace rownowage. Ciezko mi sie sprzata :p
    Tobie tez zycze fajnego weekendu :*

Wiecie, ostatnio msm jakies doly. Czuje sie samotna, brak mi znajomych. Jak pracowalam to ciagle cos sie dzialo, a teraz wszyscy o mnie zapomnieli :( mam 2 przyjaciolki, ale one tez nie maja czasu mnie nianczyc. Staralam sie odnowic kilka znajomosci i wlasnie z tego to dzisiejsze spotkanie. Mam nadzieje, ze cos sie ruszy, bo zamienie sie w mola ksiazkowego :/

triss lubi tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She dzisiaj miałam tylko badania, w sumie to mogłam potem jeszcze wrócić do pracy, ale ta moja pani Dyrektor poszła wcześniej do domu i stwierdziła, żebym w poniedziałek przyszła, że nie ma sensu żebym wracala na chwilke.

Kochana tak to jest jak się siedzi w domu, ja tez miałam takie doły...jak się ma dziecko to przynajmniej gdzieś się z nim wyjdzie czy plac zabaw, czy coś innego a tak to człowiek tak trochę się odizolowuje od wszystkiego. Dlatego ja w sumie się cieszę, że idę do tej pracy, bo znowu będę wśród ludzi, coś się będzie działo. Wiadomo, że fajnie jest w domu, można spac ile się chce, luzik totalny, ale fajnie przy tym by było dostawać pieniążki :)

A jak Twoje szukanie pracy???

a tak w ogóle to szkoda, że jesteś tak daleko, jakbyśmy mieszkały blisko siebie to bo głybysmy się umawiać na kawkę i ploteczki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 16:19

She Wolf, agata83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwunia mam do Ciebie pytanie jako że jesteś mianowana naszym lekarzem tu na forum :) Kochana dzisiaj jajniki już mnie nie bolą, ale mam strasznie dużo wodnistego śluzu, w sumie to bardziej czuje jakby się ze mnie coś lało...przepraszam za określenie :) czy myślisz że już może być po owulce??? bo ja zgłupiałam

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Ciężko powiedzieć, wiesz ,że i czasami usg mało co mówi a co dopiero ja :) no ale mam dla Ciebie świetną myśli, jeśli masz ochotę to bzykajcie się nadal co wam szkodzi;) aż zaobserwujesz śluz niepłodny czyli np kremowy. Potem dajcie odpocząć sobie i dajcie szanse zarodkowi odpowiednio się wgryźć :p zresztą seksik to tylko dla przyjemności i taki tylko powinien być;)

hehehe, no to rzeczywiście jest świetna myśl ;) chyba się do niej zastosuję ;)

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia, to dobrze, ze mialas jeszcze luzny dzien. Naladujesz akumulatory i od poniedzialku zaczniesz z wielka porcja energii.
    Wiem, ze to siedzenie w domu tak na mnie wplywa :( na razie nic nie szukalam, nie wiem jeszcze kiedy bedziemy sie przeprowadzac i czy jest sens wrocic na pare miesiecy.
    Fakt, szkoda, ze mozemy plotkowac tylko wirtualnie :( ale lepsze to niz nic ;)

17 cs <3 2.11.2019

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She wolf wspolczuje ci tego zapalenia,wiem jak to boli bo mnie w tamtym roku przewialo to od ucha poszlo na glowe myslalam ze umre taki bol.no i po tyg pojechalismy na pogotowie dostalam silny zastrzyk przeciwbolowy i mi przeszlo... dlatego zycze zdrowka dla uszka;))

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie juz spac chce.ogladne pierwsza milosc i ide pod prysznic i do wyrka;))

‹‹ 403 404 405 406 407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ