Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fsza lutealna
Odpowiedz

Fsza lutealna

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Marzenia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Czy faza lutealna w każdym cyklu jest taka sama?Mam cykle od 23 do 27dni.W ostatnim 25dniowym,faza lutealna miała 12 dni(owu w 13dc,wspomagana zastrzykiem Ovitrelle).W tym cyklu owu była w 9dni,to znaczy,że cykl powinien być 21 dniowy skoro faza lutealna 12dni??

P.S.Wkradła się literówka w tytule postu😖powinno być Faza,a nie Fsza...Jak to poprawić??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2019, 14:10

• szona Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenia wrote:
    Witam,
    Czy faza lutealna w każdym cyklu jest taka sama?Mam cykle od 23 do 27dni.W ostatnim 25dniowym,faza lutealna miała 12 dni(owu w 13dc,wspomagana zastrzykiem Ovitrelle).W tym cyklu owu była w 9dni,to znaczy,że cykl powinien być 21 dniowy skoro faza lutealna 12dni??

P.S.Wkradła się literówka w tytule postu😖powinno być Faza,a nie Fsza...Jak to poprawić??

Fsza też spoko :D

Z tego co czytałam - lutealna jest taka sama, tylko owulacja sobie wędruje ;) Ale jeśli gadam głupoty - niech mnie ktoś poprawi.

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Marzenia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Fsza też spoko :D

Z tego co czytałam - lutealna jest taka sama, tylko owulacja sobie wędruje ;) Ale jeśli gadam głupoty - niech mnie ktoś poprawi.

Heh,dobrze,że nie wsza..☺Ale wolałabym poprawić tylko nie wiem jak😐

No też tak czytałam,ale cyklu 21 dniowego nigdy nie miałam,może starzeje się😅 cykle się skracają

• Lalia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faza lutealna jest teoretycznie stała, ale to chyba bardziej chodzi o to że powinna trwać między 9 a 15 dni, w sensie że miesiączka powinna się pojawić do ok 2 tyg po owu :) i chyba nie ma dużego znaczenia jeśli w jednym cyklu będzie trwać 10 dni a w drugim 14 :)

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Marzenia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Faza lutealna jest teoretycznie stała, ale to chyba bardziej chodzi o to że powinna trwać między 9 a 15 dni, w sensie że miesiączka powinna się pojawić do ok 2 tyg po owu :) i chyba nie ma dużego znaczenia jeśli w jednym cyklu będzie trwać 10 dni a w drugim 14 :)

Aha,oki🙂dzięki

A może Ty wiesz czy można zmienić tytuł postu?

• Lalia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie, jestem tu od tygodnia dopiero 🙂

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • szona Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:

Ale ma znaczenie, gdy trwa mniej niż 10.
    I właśnie ponoć faza lutealna nie trwa do ok. 2 tygodni - a jedynie zmienić może się dzień owulacji. I tylko moment owulacji może spowodować przedłużenie/skrócenie cyklu. Oczywiście przy założeniu, że ciałko żólte działa jak należy i nie ma niedomogi lutealnej.

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoretycznie faza lutealna jest stala. Ale malo tu dziewczyn, ktore dluzej by sie obserwowaly i zawsze byloby to co do dnia. Ale jesli raz jest np 8 a drugi 15 to juz bym sie tym zainteresowala, bo to by moglo znaczyc, ze cos z tymi owulacjami jest nie tak.
    Przy takich roznicach typu 2 dni to bym tez zalozyla, ze moglabym nie okreslic az tak dokladnie kiedy ta owulacja sie pojawila.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Marzenia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Teoretycznie faza lutealna jest stala. Ale malo tu dziewczyn, ktore dluzej by sie obserwowaly i zawsze byloby to co do dnia. Ale jesli raz jest np 8 a drugi 15 to juz bym sie tym zainteresowala, bo to by moglo znaczyc, ze cos z tymi owulacjami jest nie tak.
    Przy takich roznicach typu 2 dni to bym tez zalozyla, ze moglabym nie okreslic az tak dokladnie kiedy ta owulacja sie pojawila.

U mnie różnica jest max 4 dni,wiec chyba bez tragedii.I cykle 23-27 z przewagą 25dniowych.
    Ciałko żółte chyba ok,bo progesteron w normie w tym cyklu,bo w poprzednim był niski i dostałam Duphaston.Żałuje,że wcześniej sama go nie zbadałam,bo lekarz powiedziała,że szans nie było ma ciąże przy takim wyniku.

Dziękuję za Wasze odpowiedzi😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2019, 19:25

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ