GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Flowwer wrote:Zazwyczaj stosuje się go w endometriozie a menopur zadziała głowa do góry naważniejsze że dr coś nowego wprowadza ja stosowałam teraz acoffil i też to lek p/nowotworowy na wyciszenie immunologii.
Olik dlatego dopiero idę 21.12 na pierwszą wizytę o ile beta będzie pzyrastać.
Melevis CUDOWNY profil córeczki !!!!!!!!!
Co udało mi się znaleźć w necie to badania z udziałem klomifenu i dexamethasonu.
The pregnancy rate in women with unexplained infertility that underwent ovulation induction with CC + dexamethasone + IUI was significantly higher than those who underwent ovulation induction with CC alone + IUI.
Inne badanie mówi:
Addition of oral dexamethasone (dex) to clomiphene therapy has been advocated to improve the chances of ovulation and pregnancy without any described side effects or serious sequelae. Glucocorticoids may positively affect GnRH pulsatility and increase follicle stimulating hormone (FSH) release. This effect causes the suppression of corticotrophin releasing factor (CRF), which normally suppresses GnRH release. Besides, glucocorticoids reduce the level of circulating adrenal androgens and thus release the ovary from inhibitory androgenic affects.
This study enrolled 60 PCOS patients. The numbers of participants randomly assigned were 30 in each group. No patients withdrew from the study after randomization.
Rates of ovulation and pregnancy were not significantly higher in the dex + CC group compared to the CC + placebo group, but the mean number of follicles ≥18 mm were significantly higher.
Czyli jakby wpływał na wielkość i jakość pęcherzyków. Oby...
Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
U mnie na wizycie na szczęście wszystko ok.
Oto moj maluszek
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9e37ce884ae4.jpgFlowwer, summer86, Anna Stesia, lamka, emi2016, olik321, blue00, Czrna 81, PodwojnaMamaWdwupaku, innamorata88, Koteczka82, KateHawke, MamaFabianka, Bocianiątko, Malgonia, Lunaris, Luna1993, Selina, Bajkaaa, Barbarka1984, Morusek, Yoselyn82, Maja84, agulineczka, MamaStasia, Sarna84, staraczka1111, Amy333, Ania1003, Jedna_z_Wielu, Bunia86, Cheresta, Lena21, Karma88, Kaczorka, Bea25 lubią tę wiadomość
-
Czrna 81 wrote:Mamy tyle pielęgniarek, przydałby się nam kardiolog Na którą jedziesz upuścić krew?
na 11.30 a wynik po 13 To która z kardiologi ? Ja to od wiekowych którzy w jednej ręce trzymią acard w drugiej gumkę " co pierwsze stanie ?!!! "
staraniowa oby tylko pomogło !!!! a ulotek nie czytaj bo można się przeraźić.Czrna 81, Malgonia lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
91Ewela09 wrote:U mnie na wizycie na szczęście wszystko ok.
Oto moj maluszek
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9e37ce884ae4.jpg
To cieszymy się i skaczemy razem z TOBĄ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a serduszko już pika ?
91Ewela09 lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:staraniowa oby tylko pomogło !!!! a ulotek nie czytaj bo można się przeraźić.
Tak, to prawda. Ja od jakiegoś czasu jeśli przeglądam to tylko by mieć ogólną wiedzę, nie zgłębiam się Ulotka popularnej izotretynoiny stosowanej na trądzik dała dużo do myślenia Objawy od alergicznych odczynów po stany maniakalno-depresyjne i skłonność do samobójstw
Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
nick nieaktualny
-
91Ewela09 wrote:U mnie na wizycie na szczęście wszystko ok.
Oto moj maluszek
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9e37ce884ae4.jpg91Ewela09 lubi tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
nick nieaktualny
-
91Ewela09 wrote:Tak. Na dole jest zdjęcie jak serduszko bije ❤
91Ewela09 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ewela super kropek.
Rosnij zdrowo maleństwo!!!91Ewela09 lubi tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...