Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie
Odpowiedz

GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie

Oceń ten wątek:
  • problemik Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha kciuki!!!

dr9Ip2.png[/url]
    07.2016 Crio :(
    II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
    11.2016 et 4tc :(
    02;07;09.2017 crio :(
    11.2017 leczenie immuno
    12.2017 crio ☃☃4tc :(
    III ICSI ⛄⛄
    4.2018 crio :(
    07.2018 pożegnanie z Novum
    10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
    07.2021 IV ICSI nowa nadzieja <3
    07.2021 💔🥺
    08.2021 💔🥺
    10.2021💔💔🥺
    12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
    01.2022 ET... czekamy
    7dpt - 27,5
    10dpt - 151
    16dpt - 1478
    27dpt <3
    04.2022 - poznaliśmy płeć - synek <3
    05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g <3
    09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialabym Wam cos kobkretnego napusac, ale tesciowie przyglusi, teraz sluchaja radia. Mimo, ze ppd byle pretekstem ucieklam do sypialni to od ryku radia wytrzymac nie moge. Ale jutro w poludnie ich juz nie bedzie a ja bede juz po pobraniu odmawiac rozaniec za moja kropke. Odmowie i za Wasze.
    Jutro chyva Nika ma wizyte. Problemik za Ciebie tez szczegolnie.
    Wiem, ze latwo sie mowi, no sama musze zaciskac czesto zeby przy tesciach, czasem nie zacisne, ale Swieta Swieta i po Swuetach. Skupcie sie Kpchane na sobie i swoich brzuszkach zeby im tam bylo jak najlepiej i kazde jajeczko czy pojawiajaca sie fasolka miala tam idealbe miejsce do zycia.
    Ja tu jestem dosc krotko, ale nim trafilam na testowanie przegladalam rozne watki roznych dziewczyn. Zazwyczaj paroletnie, a pod postami suwaczki. Wiec spokojnie i Wy sie doczekacie.

problemik lubi tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmmm ja grzane wino teraz sobie popisać będę i zauważyłam wodnisty śluz i lekkie pobolewanie jajników więc może się jeszcze tam rozkręca coś. Poczekamy zobaczymy Miłego leniuchowania po świętach ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    c281f4a6b54f777dmed.jpg

Zapraszam na karaoke każdego kto jest smutny :D

Bocianiątko, blue00, Motylek85, Karma88 lubią tę wiadomość

• Bocianiątko Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/68caaef5504f.jpg

To chyba jednak wszystko na co stać allegrowe owulaczki na moim naturalnym cyklu... To wczorajsze uznaje za pozytyw... A dziś już skok? Dziwne... Jak na mnie trochę za wcześnie ;) Never mind, ważne że podziałane i że było fajnie :) dzisiaj rodzice u nas byli na obiedzie ale już sobie poszli i mamy relaks z winkiem :)

summer86, nowa na dzielni, problemik, Czrna 81, Amy333, ANkaG, Koteczka82 lubią tę wiadomość

event.png

🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    6 dpt beta 35.4
    10 dpt beta 192
    12 dpt beta 412
    14 dpt beta 994
    18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
    7+1 CRL 1 cm FHR 136
    8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
    10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
    15+4 130g
    17+3 200g
    20+2 337g 💕córeczka
    23+2 583g
    26+4 925g
    28+4 1125g
    31+4 1764g
    34+2 2200g
    35+4 2350g
    36+4 2475g
    37+4 2840g
    38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨‍👩‍👧😍

3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, byli dzisiaj goście, ale nie dało rady wypić bo jestem na przeciwbólowych. Życzenia jakie otrzymałam to 500+ od wujka i od ciotki znalezienie stabilnej pracy...
    Ogólnie gatka szmatka była, że jak się zrobi dłuższą przerwę w staraniach to później trudniej zajść... (oczywiście nic nie wspominałam o tym że się staramy). Dla mnie nie ma na to reguły.

Za jutrzejszy dzień trzymam mocno kciuki, bo z tego co czytam wiele się wydarzy!, ale dopadnę dopiero Was wieczorem bo w robocie zapierdalajos :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2017, 19:38

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Jutro chyva Nika ma wizyte. Problemik za Ciebie tez szczegolnie.
    Miałam mieć, ale że w panice pobiegłam przed świętami, to kazał mi przyjść po Nowym Roku. Chyba się umówię na 5.01 bo mam wtedy wolne za 6ego. Już mi rośnie kulka w gardle jak o tej wizycie myślę. Ale jestem trochę spokojniejsza, bo Rambo chyba rośnie - czuję dyskomfort chyba macicy (nie wiem na ile precyzyjnie mogę określić umiejscowienie macicy :/ ). Wracam właśnie ze świąt, źle mi tak na siedząco i strasznie mnie to cieszy. Rodzina pozostawiona w niewiedzy - nawet nie było okazji i może dobrze. Cały czas myślę, jak zareaguje siostra i całkiem mi się odechciewa mówić komukolwiek. I tak wszyscy będą nam robić wyrzuty, że od razu nie powiedzieliśmy, więc nic nas nie uratuje.

Problemik ja też jestem sercem i w modlitwie z Tobą! To naprawdę może być początek czegoś cudownego, bądź dobrej myśli. Jesteś dzielna i waleczna, więc nie ma się co dziwić, że maluchy tak dziarsko sobie poczynają z Twoim endometrium (i na zdrowie!)

problemik, Jadranka lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam tylko żeby pogratulować Małgoni i powiedzieć, że dzisiaj się dowiedziałam o ciąży mojej ukochanej kuzynki, ma termin na koniec maja, my mielibyśmy na 10.06 i jestem okropnym człowiekiem, bo bardzo się cieszę z ich szczęścia, ale i tak się poplakalam ze smutku :-(

Malgonia lubi tę wiadomość

Wysłany: 26 grudnia 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, przykro mi, że musisz żyć z taką raną. Jestem pewna, że już niedługo pojawi Ci się pod sercem ktoś, kto pomoże się jej zabliźnić. I masz prawo do żalu i smutku, każdy powinien to rozumieć.

Oj, wiem, że to tak naprawdę nie pomoże, ale może chociaż odrobinkę - masz tu ode mnie dżołk żeby odgonić smutne myśli:

Dawno, dawno temu Mikołaj szykował się do odlotu. Już od początku jednak coś mu nie wychodziło. 
    Najpierw okazało się, że najlepsze elfy są na zwolnieniu, a zastępcy nie radzą sobie z robieniem zabawek. 
    Mikołaj, obawiając się, że nie zdąży, poszedł do stajni. 
    Okazało się, że 3 najlepsze renifery są w ciąży, a Rudolf i Dzwoneczek przeskoczyły płot i uciekły, Bóg wie gdzie. 
    Zdenerwowany poszedł się napić brandy. 
    Okazało się, że nie ma alkoholu, bo chore elfy go wypiły. 
    Postanowił, że zrobi sobie kawę. 
    Jednak do kuchni weszła pani Mikołajowa i oznajmiła, że jej mama przyjeżdża za dwa dni. 
    Mikołaj z szoku wypuścił puszkę z kawą i filiżankę. 
    Kawa i odłamki zasypały podłogę. 
    Poszedł po szczotkę, ale włosie zjadły myszy. 
    Wtedy, gdy Mikołaj był już maksymalnie wqurwiony, zadzwonił dzwonek do drzwi. 
    Otwiera, a tam stoi uśmiechnięty aniołek trzymający choinkę. 
    Mówi wesolutkim głosem: 
    - Wesołych Świąt, Mikołaju! Mam dla ciebie choinkę, prawda, że jest piękna? Gdzie mam ją wsadzić? 
    I stąd się wzięła tradycja aniołka na czubku choinki.

Bocianiątko, summer86, staraniowa, -Monika-, Malgonia, Czrna 81, pawojoszka, Meśka, Lusesita lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika jak się czujesz? Jak maluszek?

Wysłany: 26 grudnia 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Nika jak się czujesz? Jak maluszek?
    Chyba się wreszcie rozpycha, bo właśnie siedzę więcej w podróży i coś mi zaczęła macica doskwierać. Biorę to za dobry znak, bo bardzo mi teraz potrzeba dobrych znaków. Marzę o USG! Jesteśmy od tego uzależnieni :/ Trzeba się leczyć u psychiatry ;(

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widze Nika, ze Twoja cierpluwosc bedzie wystawiona na probe.
    Lamka, wcale Ci sie nie dziwie. Mam nadzieje, ze kolejna fasolka ukoi Twoj bol :) zycze Ci tego z calego serca

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Lamka, przykro mi, że musisz żyć z taką raną. Jestem pewna, że już niedługo pojawi Ci się pod sercem ktoś, kto pomoże się jej zabliźnić. I masz prawo do żalu i smutku, każdy powinien to rozumieć.

Oj, wiem, że to tak naprawdę nie pomoże, ale może chociaż odrobinkę - masz tu ode mnie dżołk żeby odgonić smutne myśli:

Dawno, dawno temu Mikołaj szykował się do odlotu. Już od początku jednak coś mu nie wychodziło. 
    Najpierw okazało się, że najlepsze elfy są na zwolnieniu, a zastępcy nie radzą sobie z robieniem zabawek. 
    Mikołaj, obawiając się, że nie zdąży, poszedł do stajni. 
    Okazało się, że 3 najlepsze renifery są w ciąży, a Rudolf i Dzwoneczek przeskoczyły płot i uciekły, Bóg wie gdzie. 
    Zdenerwowany poszedł się napić brandy. 
    Okazało się, że nie ma alkoholu, bo chore elfy go wypiły. 
    Postanowił, że zrobi sobie kawę. 
    Jednak do kuchni weszła pani Mikołajowa i oznajmiła, że jej mama przyjeżdża za dwa dni. 
    Mikołaj z szoku wypuścił puszkę z kawą i filiżankę. 
    Kawa i odłamki zasypały podłogę. 
    Poszedł po szczotkę, ale włosie zjadły myszy. 
    Wtedy, gdy Mikołaj był już maksymalnie wqurwiony, zadzwonił dzwonek do drzwi. 
    Otwiera, a tam stoi uśmiechnięty aniołek trzymający choinkę. 
    Mówi wesolutkim głosem: 
    - Wesołych Świąt, Mikołaju! Mam dla ciebie choinkę, prawda, że jest piękna? Gdzie mam ją wsadzić? 
    I stąd się wzięła tradycja aniołka na czubku choinki.
    Brakowało mi Twoich kawałów :D

Lamka wiem jak to bardzo boli.

• problemik Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczynki za te cieple slowa, za tyle wiary!!!

Moj maz pierwszy raz od 3 lat powiedzial "tym razem wierze, ze sie uda". Zawsze milczal kiedy pytalam o jego przeczucia.

Jutro tylko progesteron zbadam. Beda bedzie w sobote 10dpt czyli 14dpo.

dr9Ip2.png[/url]
    07.2016 Crio :(
    II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
    11.2016 et 4tc :(
    02;07;09.2017 crio :(
    11.2017 leczenie immuno
    12.2017 crio ☃☃4tc :(
    III ICSI ⛄⛄
    4.2018 crio :(
    07.2018 pożegnanie z Novum
    10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
    07.2021 IV ICSI nowa nadzieja <3
    07.2021 💔🥺
    08.2021 💔🥺
    10.2021💔💔🥺
    12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
    01.2022 ET... czekamy
    7dpt - 27,5
    10dpt - 151
    16dpt - 1478
    27dpt <3
    04.2022 - poznaliśmy płeć - synek <3
    05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g <3
    09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    problemik wrote:
    Dziekuje dziewczynki za te cieple slowa, za tyle wiary!!!

Moj maz pierwszy raz od 3 lat powiedzial "tym razem wierze, ze sie uda". Zawsze milczal kiedy pytalam o jego przeczucia.

Jutro tylko progesteron zbadam. Beda bedzie w sobote 10dpt czyli 14dpo.
    A ja Tobie napisze to co Agnieszce, wiedziałam że będzie wtedy dobrze gdy podadzą dwa Maluchy i Tobie to wróżę :-)

problemik, Bocianiątko, Jeżowa lubią tę wiadomość

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Babeczki:) dobrze do Was wrocic, Swieta to juz prawie historia, my sie z M popstrykalismy na koniec o jakas pierdole i teraz siedzimy w osobnych pokojach. On z TV, a ja z fochem;-)
    Ciesze sie bo mam wolne az do Nowego Roku i dopiero teraz tak naprawde zamierzam odpoczac/

Lamka, wierze ze Ci ciezko. Ja sie dowiedziala, ze corka sasiadki zaciazyla. Fakt ze bardzo dlugo sie starali i w sumie to powinna byc budujaca wiadomosc, no ale...jakos nie byla:/
    Nika- strasznie sie ciesze, ze "cie rozpiera" :)
    Agniechaa, Problemik- kciuki juz ustawione na jutro:)
    Bociek- u Ciebie to zwykle takie owu expres są:)

A ja tak sie zastanawiam, czy sobie jutro w ramach poswiatecznych fanaberii progesteronu nie zbadac i homocyteiny. Tylko u nas w labo nie robia na miejscu, tylko przewożą krew. A slyszalam ze przy homocysteinie to troche nie bardzo. Jak myslicie, robic?

problemik, Bocianiątko, Ptysia lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro tsh ft4 i proga robie. Musze mieć wyniki na wizyte u endo ;) boje się trochę :D ja z tych co się nie lubią badać ;)

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • staraniowa Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniec 10 dpo - pojawił się dyskomfort w podbrzuszu. Może to fasola?
    Trzymajcie za mnie jutro kciuki. Fakt, że jutrzejsza beta jeszcze niczego nie będzie oznaczać, ale może jak wartość będzie odpowiednio duża to będę mogła wierzyć dalej w szczęście?

Trzymam kciuki za Was wszystkie. Nika, za Ciebie zwłaszcza - będzie dobrze coś czuję :) Twój dowcip mnie strasznie rozbawił :D

Dobranoc, kobitki! <3

problemik lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika ty to powinnaś spróbować sił w kabaretach ty się normalnie dziewczyno marnujesz

cf409fc7e7.png
  • Meśka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki nie nadrobie Was. Jestem tak objedzona po swietach ze w drzwi sie nie mieszcze. Mlody spi z tata a ja ogladam Pretty Woman :) dobrej nocy

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
‹‹ 449 450 451 452 453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ