Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Grudniowe✨Czary-Mary✨, przynoszą płodne dary🤰
Odpowiedz

Grudniowe✨Czary-Mary✨, przynoszą płodne dary🤰

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K... A patologia rodzi dziecko za dzieckiem. Boże, nie masz serca :(. Jak można tak kogoś doświadczać. Nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić co czuje Misia, no po prostu nie mogę. Łzy same cisną się do oczów. Siedzę i wyje 😭😭

Misia, moje myśli są z Tobą byś dała radę sie podnieść ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SASANKO, odezwij się, bo o Ciebie też się martwię ❤️

• Księgowa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu, to co się u Was wydarzyło jest straszną historią. Brakuje słów, by odpowiedzieć. Nawet słowa "trzymajcie się, jesteśmy z Wami" w moim odczuciu są za małe na to wszystko :(

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokoszka - czy ty tutaj z nami jesteś? Jakoś mi Ciebie brakuje :(

PS. Simons - u nas dzisiaj ogrom śniegu, jak u Ciebie?

Hashimoto + GB.
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • kokoszka31 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa, jestem, trochę podczytuję.. nie udzielam się specjalnie bo stoję w takim rozkroku.. jakoś nastrój ostatnio podły i nie chcę Was zarażać pesymizmem.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2020, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokoszka31 wrote:
    Księgowa, jestem, trochę podczytuję.. nie udzielam się specjalnie bo stoję w takim rozkroku.. jakoś nastrój ostatnio podły i nie chcę Was zarażać pesymizmem.

Kochana, ale my tu jesteśmy by się wspierać w dobrych i złych momentach. Wracaj do nas ❤️

Mi brakuje dziewczyn, które dawniej się dużo udzielały a teraz tak przycichły :( Czasem myślę czy Wam się udało... Mam nadzieję że tak ❤️

• kokoszka31 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makino, dziękuję. W sumie masz rację, tylko Wy tutaj rozumiecie te emocje.. mój grudniowy termin testowania już minął, właśnie mam okres, następny deadline dopiero w styczniu.. głowie się teraz nad wyborem kliniki niepłodności, wyborem lekarza.. normlanie mózg od tego paruje-jestem z Warszawy i tych klinik jest tak dużo, że ciężko zdecydować. Muszę zrobić po nowym roku HSG i chciałabym właśnie już w konkretnej klinice to zrobić i potem ewentualnie dalsze działania..

age.png
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokoszka31 wrote:
    Makino, dziękuję. W sumie masz rację, tylko Wy tutaj rozumiecie te emocje.. mój grudniowy termin testowania już minął, właśnie mam okres, następny deadline dopiero w styczniu.. głowie się teraz nad wyborem kliniki niepłodności, wyborem lekarza.. normlanie mózg od tego paruje-jestem z Warszawy i tych klinik jest tak dużo, że ciężko zdecydować. Muszę zrobić po nowym roku HSG i chciałabym właśnie już w konkretnej klinice to zrobić i potem ewentualnie dalsze działania..

Mysle, ze dziewczyny na pewno Ci coś doradza.
    Nie martw się swoim pesymizmem, z chęcią poprawimy Ci humor na tyle, na ile bedziemy mogly 😘

kokoszka31 lubi tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokoszko, faktycznie w Wawie masz wybór ogromny, ciekawe jakie mają terminy? Że jak już wybierzesz, i zadzwonisz, to czy np. już w styczniu byscie mogli iść na wizytę do kogoś? Czy to jest dłuższy czas oczekiwania..?

Dziewczyny, jak piszecie tu z komórki, to można z telefonu bezpośrednio załączyć zdjecie na forum?
    Czy zawsze trzeba gdzies przesłać i z jakieś strony załadować?

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simons_cat wrote:
    Witam kochane weteranki i nowe dziewczyny 🙋

Mam nadzieję, że grudniowa magia zrobi swoje i wszystkie dostaną 👶 pod 🎄. Naprawdę życzę Wam i sobie tego z całego serca.

Oby grudzień był łaskawy dla Was. Bądźcie zdrowe ♥️

W grudniu na dzieciątka oczekują Fiore, Natalia_L, i Suszarka. Trzymamy kciuki za spokojne rozwiązania♥️✊♥️🤱🤱🤱

giphy.webp

Grudniowe cuda✨:

01.12 -
    02.12 - Kaśik🍹, Kasia1991🍹
    03.12 -
    04.12 -
    05.12 - futuremama🍹,
    06.12 - *KasiaS*🍹, Promyczek93🍹, Beza27🍹
    07.12 -
    08.12 - Zielone.Slońce🍹
    09.12 - Cecylia
    10.12 -
    11.12 -
    12.12 - Lisa_
    13.12 -
    14.12 - Jo_an, lawendowePole
    15.12 - Makino
    16.12 - Annamaria, Sasanka55.
    17.12 - Madżka89🎂
    18.12 - Gośka29, Ayayanee
    19.12 - Lilou
    20.12 -
    21.12 - Księgowa, miska122, Muszka05
    22.12 -
    23.12 - raisa122
    24.12 -
    25.12 -
    26.12 -
    27.12 - Skorek, agusia_246
    28.12 - Simons_cat
    29.12 - Red555
    30.12 - Kaśik
    31.12 - szona

🍹 - małpa
    ❤️/💞 - dwie kreski na teście

Kilka zasad uprzejmej forumowej staraczki:

1. Szanujemy siebie i swoje poglądy, nie musisz się zgadzać, ale szanuj.
    2. Nie jesteśmy lekarzami, nasze porady są czysto koleżeńskie i jeśli masz wątpliwości co do swojego zdrowia, dawkowania leków itp. w pierwszej kolejności idź do lekarza, nasze doświadczenia nie zastąpią indywidualnej porady lekarskiej.
    3. To forum jest specyficznym zakątkiem internetu, tematem głównym są starania, ale jednak często rozmawiamy o sprawach bardzo intymnych, pracy, kuchni, wykańczaniu mieszkania/męża (skreślić niepotrzebne) dzieciach, sprawach rodzinnych, dlatego nie zawsze zauważymy Twój post z pytaniem dotyczącym stricte starań czy ciąży - nie obrażaj się, napisz za kilka godzin znowu, ktoś na pewno wtedy zauważy.
    4. Nie cytujemy postów ze zdjęciami dzieci, brzuszków i wszystkich innych, gdzie autorka zaznaczyła, aby nie cytować. Uszanujmy swoją prywatność.
    5. Trollom dziękujemy, nasze radary są mocno wyczulone w temacie, wyłapiemy takiego po jednym poście, dlatego jeśli nasze podejrzenia się sprawdzą, takie posty będą zgłaszane i usuwane.

DO NOWYCH TESTEREK:

W związku z tym, że wiele dziewczyn udzielających się wiernie na comiesięcznych wątkach na "W oczekiwaniu na testowanie" to weteranki, które niejedno już przeszły na drodze do macierzyństwa, proszę wszystkie dziewczyny, które chcą się wpisać na listę, by miały to na uwadze.
    1) Jeśli wciąż uważasz, że starania o dziecko to ta najzabawniejsza część - niekoniecznie znajdziesz tu zrozumienie. Pamiętaj, że niektóre z nas od miesięcy żyją rozczarowaniami.
    2) Jeśli szukasz wyłącznie porady medycznej - idź do lekarza. My się tu naprawdę przyjaźnimy i wspieramy, a nie tylko wymieniamy informacjami.
    3) Jeśli zobaczyłaś na swoim teście dwie kreski i masz ochotę się nimi chwalić na cały świat to trafiłaś pod zły adres!! ale nie martw się, forum ovufriend jest dość rozległe i z pewnością znajdzie się wątek na którym ktoś będzie się nad nimi rozpływał.
    4) Jeśli chcesz zamieścić tu tylko 2 posty - z prośbą o wpisanie na listę, a kolejny o 2 kreskach na teście, to tak też jest OK - tylko nie spodziewaj się, że będziemy się bardzo ekscytować i cieszyć Twoim szczęściem - nie znamy Cię... Ale będzie nam miło, jeśli dasz się poznać i sama zechcesz trochę poznać nas.

Niech mnie ktos wrzuci na testowanie na 15/12 <hope> nie wytrzymam i tak bede testowala wczesniej ...

Simons_cat lubi tę wiadomość

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria z tego co wiem to nie da się bezpośrednio zamieścić zdjęcia na forum. 😞
    Przez zapodaj chyba udostępnianie śmiga najszybciej na telefonie.

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziekuje za kazde slowo wsparcia...

Kokoszka jesli moge doradzic...ja dopiero w szpitalu na Starynkiewicza otrzymalam odpowiednia pomoc... w poniedzialki w przychodni przyjmuje profesor Bomba.. ja bym na Twoim miejscu sprobowala jeszcze do niej uderzyc... jak wiesz ja jestem skrajnym przypadkiem a ona mi dzisiaj dala delikatna nadzieje ze jeszcze moze byc dobrze. Jest podobno najlepszym lelarzem od skrajnych przypadkow i tylko takich sie podejmuje... moze nie bedzie potrzeba Wam kliniki nieplodnosci?

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • raisa122 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2020, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokoszka31 wrote:
    . Kokoszka ja osobiście nie polecam klinik niepłodności, przerobiłam dwie i mam wrażenie ze tam nikt nie ma ochoty dociekać co ci jest...jeżeli jesteś po 30 setce to od razu proponują inseminacje i invitro bo niby nie ma czasu i trzeba szybko działać, u mnie w obu przypadkach kazali powtórzyć badania nasienia i hormonów oczywiście u siebie i na pierwszej wizycie dali karteczkę co trzeba zrobić do inseminacji... ja byłam mega rozczarowana... Dopiero od roku jestem pod opieka dobrego specjalisty ze szpitala św Zofii, jestem już po laparoskopii i jak się okazało potwierdzonej endometriozę, o której nikt w tych klinikach nie wspomniał... myśle ze warto szukać pomocy u lekarzy z doświadczeniem najlepiej pracujących w szpitalach . Najbardziej odradzam klinikę bocian, przerabiałam tez salve medica ale tez uważam to za stratę czasu... może kilka wizyt więcej niż w bocianie ale finalnie dostałam plik papierów do inseminacji. Oczywiście jeżeli chcesz podejść do insrminacji czy invitro to obi chętnie pomogą, ja akurat chce zajść naturalnie więc takie moje zdanie... ale oczywiście każdy ma prawo wybrać to co uważa. Mnie najbardziej rozczarowało to ze nie chcą szukać przyczyny niepowodzeń... a hak sama nazwa wskazuje to klinika leczenia niepłodności a nie klinika inseminacji czy invitro....

• kokoszka31 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady, każda na wagę złota. Generalnie to ja jestem raczej z tych łatwych przypadków, albo mi się tylko tak wydaje.. cykle regularne, zrobiłam już wszystkie badania podstawowe, monitoringi pokazują że owuluje regularnie, wszystko jak w zegarku. Z mężem mieliśmy trochę przebojów z nasieniem, na ten moment udało nam się podreperować plemniczki więc jego czynnik wyeliminowany. Nie dotykałam jeszcze tematyki immunologii, genetyki i nie miałam drożności, więc coś w tym temacie trzeba ruszyć. Ogólnie jestem za insemka i invitro, ale nie dam sobie tego "wcisnąć" bez dodatkowych badań..

PS. MISIAA dziękuję że się odezwałaś do nas! Rób to częściej jeśli tylko tego będziesz potrzebować- jesteśmy tu wszystkie dla Ciebie!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2020, 19:37

age.png
  • Ayayanee Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka05 wrote:
    Co tam masz za objawy? 😄 ja wczoraj miałam ból owulacyjny jajnika 7 dpo ale taki ze w sumie nie wiem czy to nie wyrostek 😂😂 który u Ciebie dzień? Jakoś chyba mamy podobnie?

Same głupoty, zgagi , zawroty głowy, dzga mnie w podbrzuszu coś... Ale nie okłamujmy się JEST ZA WCZEŚNIE XD dzisiaj dopiero 6/5 dpo.

| 👩‍🦰30l |👨‍🦱 32l |

1cs - 05.19 - 7tc 💔 puste.
    5cs - 10.20 - 8tc- ♂️💔
    7cs - 09.04. 2022 - 39 tc, Kuba 💔💔💔CC
    'Skoro masz złamane serce, to znaczy, że się starałaś...'
    🌈8 cs - 20.12.2023 - 37 tc, CC, Alicja z Krainy Marzeń 🌷🤍 2900g, 54 cm 🌈

age.png
  • Skorek Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mędrzec niepłodności znów w akcji :D
    Szczerze mówiąc dziwnie się czuję zadając takie pytanie, ale przez naprotechnologię mam sprany mózg w tej kwestii...
    A mianowicie, jak Wy obserwujecie śluz?
    Czekacie aż coś łaskawie się pojawi na papierze/ bieliźnie, czy jednak stosujecie metodę palcowo-grzebową 😅.
    Napro tylko akceptuje śluz na papierze ( majtki też odpadają), a ja mam w tym cyklu, że ten śluz jest, ale jedynie w środku... Czyli wg naprotechnologii nie mam śluzu😅

age.png

Nasz świat:
    Alicja: 10.09.2022r., 53cm, 3370g ❤️
  • raisa122 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2020, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w napro śluz ocenia się tylko na papierze

• kokoszka31 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w kwestii śluzu się nie mogę za bardzo wypowiadać. Jego obserwacja jest dla mnie niezbyt zrozumiała. Zazwyczaj patrzę na ślady na bieliźnie i tyle, nie zwracam szczególnej uwagi na niego. Lekarz mi kiedyś podczas kontrolnej wizyty powiedział że mam piękny śluz szyjkowy owulacyjny, a ja na żywo nic nie widziałam, więc to potwierdza moją teorię, że on nie zao musi pojawiać się na zewnątrz w dużej ilości.

Simons_cat lubi tę wiadomość

age.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem ale ja zawsze obserwuje sluz, nie wiem po co bo zawsze mam go duzo... on nihdy nie przestawal ze mnie leciec. Nawet moj zawsze mowil ze strasznie obsliniona jestem caly czas hahah.
    Ostatni miesiac staran obserwowalam i mowilam OOOOoo to juz to bo jest go jeszcze wiecej 😂😂 i przyszedl okres.

Ten miesiac obserwuje i wiecie co ? Nie mam wcale. Szok.
    Nie mam co obserwowac 😂😂 mam 5 dni do @ a tu sucho.
    Sluz skonczyl mi sie jakos z 5 dni po owu i tyle go widzialam. Zastanwiam sie czy ro nie jest jakis objaw...
    Ale juz miesiac temu wrozylam sobie ze sluzu i nic z tego niebylo.
    Sucho jeszcze nigdy nie mialam no coz... moze to to...
    😂

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn podobno dobrym znakiem jest jakakolwiek zmiana w śluzie względem poprzednich obserwacji. 😉
    Czyli jeśli zawsze przed @ masz sporo śluzu to dobrym znakiem jest jego brak i odwrotnie.

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ