Grudniowe✨Czary-Mary✨, przynoszą płodne dary🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Cecylia katar może być objawem - ja w pierwszej ciąży dostałam takiej alergii, że się prawie zasmarkałam na śmierć. 😂
Dodatkowo swędziało mnie podniebienie jak przy alergii i trzymało mnie to chyba przez miesiąc. 🤷🏻♀️
W pierwszej ciąży był to objaw, który pojawił się na dłuuuuugo przed innymi. 😉Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Lisa jeżeli chcesz to skonsultować jeszcze z jakimś kompetentnym lekarzem to jeszcze raz na forum polecę teleporade u pani doktor Anny Fuchs - ratuje każdą sytuację a na znanym lekarzu ma terminy w zasadzie na już. 🤷🏻♀️
Ayayanee lubi tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Noelle wrote:Lisa jeżeli chcesz to skonsultować jeszcze z jakimś kompetentnym lekarzem to jeszcze raz na forum polecę teleporade u pani doktor Anny Fuchs - ratuje każdą sytuację a na znanym lekarzu ma terminy w zasadzie na już. 🤷🏻♀️
-
Noelle wrote:Cecylia katar może być objawem - ja w pierwszej ciąży dostałam takiej alergii, że się prawie zasmarkałam na śmierć. 😂
Dodatkowo swędziało mnie podniebienie jak przy alergii i trzymało mnie to chyba przez miesiąc. 🤷🏻♀️
W pierwszej ciąży był to objaw, który pojawił się na dłuuuuugo przed innymi. 😉
Nieeee.... Nie mów mi tego 😂 od kilku dni piję wapno bo nie ogarniam od rana - kichanie, drapanie podniebienia, smary jak nie wiem 😂 ogólnie jestem uczuleniowcem i zawsze brałam clatre - doraźnie- ale wiem że jest zakazana mi przy staraniach 😉
Zaraz zacznę sobie wyszukiwać objawy 🤦♀️ -
Lisa_ wrote:Tylko ja nie te okolice, bliżej mi woj. Dolnośląskie..
-
Annamaria podejrzałam na Twoim wykresie wcześniej, ale czekałam aż ogłosisz dobrą nowinę Gratulacje!
Dziewczyny może ten rok musi się po prostu skończyć? A może jeszcze kilka osób wysika te piękne kreseczki? Ja już wpadłam w syndrom porównywania objawów/wykresów i już czuję, że też dołączę do tych pijących szampana w Sylwestra. Ale trzeba szukać pozytywów. -
Lisa dokładnie szukaj innego lekarza!
Wspominam o tej lekarce zawsze jak ktoś na forum ma problem bo wiem, że ma opcje teleporad w zasadzie od ręki a jest na prawdę jedyna w swoim rodzaju. 😉
Chciałam prowadzić u niej ciąże ale pech chciał, że dosłownie kilka tygodni temu sama urodziła dzidziusia i przyjmuje póki co chyba tylko teleporady. 😀
Ayayane ja tylko tak wspominam...... 🤣😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2020, 11:27
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Dziękuję wam wszystkim serdecznie... ja będę taką cichutką forumką, na spokojnie.. nie wybieram się na żadną fioletową stronę mocy (ciążowe podforum), bo się zwyczajnie boję zapeszać.. we wrześniu jeszcze byłam w szpitalu i łapałam na ręce swojego synka w 15 tc, więc teraz to jest dla mnie trochę mocno naznaczona lękiem ciąża. Jednak siła życia zwycięża, niech się tli ta nadzieja, że może tym razem z zastrzykami i mocniejszym Acardem będzie ok.. Kobiety są silne i niesamowite, tyle się nacierpimy, a i tak poranione liżemy rany i próbujemy dalej...
Ayayanee lubi tę wiadomość
-
Makino, Kaśik - zrobilam dziś, ale bielusienko. Do okresu jeszcze 5 dni, objawów nadal brak.Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Noelle wrote:Lisa dokładnie szukaj innego lekarza!
Wspominam o tej lekarce zawsze jak ktoś na forum ma problem bo wiem, że ma opcje teleporad w zasadzie od ręki a jest na prawdę jedyna w swoim rodzaju. 😉
Chciałam prowadzić u niej ciąże ale pech chciał, że dosłownie kilka tygodni temu sama urodziła dzidziusia i przyjmuje póki co chyba tylko teleporady. 😀
Ayayane ja tylko tak wspominam...... 🤣😁 -
Lisa_ wrote:Napisał mi że zdrowa ciąża się utrzyma, a chora nie.. I że mam czekać, nie ma żadnych norm progesteronu w ciąży..
No ja pierdole ! Serio ?! To ma być lekarz ?! Mam duphaston jak chcesz.👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii - dieta bg
- 5 transfer poronienie w 8tc.
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
16.06- 6 transfer blaski 4BB
22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
25.07.20- 2 cm Kluseczka tętno 167/min
18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
Litania do św Józefa 🙏🏻 -
Frelciaa wrote:No ja pierdole ! Serio ?! To ma być lekarz ?! Mam duphaston jak chcesz.
-
Muszka05 wrote:Ksiegowa może za szybko zaczęłyśmy?
Chociaż jakoś nadzieja mi umarła.
Hm. Z jednej strony dziewczynom nie raz wychodziły testy nawet i 9dpo, z drugiej strony jakoś bylam zwolenniczką zawsze, ze testy robi się najwcześniej w dniu spodziewane @. W sumie nie wiem, co myslec. Ja akurat nie spodziewałam się chyba innego wyniku.Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:Hm. Z jednej strony dziewczynom nie raz wychodziły testy nawet i 9dpo, z drugiej strony jakoś bylam zwolenniczką zawsze, ze testy robi się najwcześniej w dniu spodziewane @. W sumie nie wiem, co myslec. Ja akurat nie spodziewałam się chyba innego wyniku.
Ja też jestem zwolenniczką testowania w dniu miesiączki
W pustym jaju robiłam ok 13 dpo i miałam bladziocha po czasie ale już w dniu miesiączki krecha wyszła odrazu bordowa - wiem że puste rzadzi się innym prawem ale znowu przyrost bety na tym etapie był prawidłowy więc nie wiem 🤷♀️ -
Lisa_ wrote:Tylko ja nie wiem jak go brać jak coś.. Jutro idę zrobić jeszcze raz proga i bete i zobaczę co po 48h się zmieniło..
Tak jak luteinę. 3x1 . Tylko że dupek nie wyjdzie we krwi.👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii - dieta bg
- 5 transfer poronienie w 8tc.
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
16.06- 6 transfer blaski 4BB
22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
25.07.20- 2 cm Kluseczka tętno 167/min
18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
Litania do św Józefa 🙏🏻 -
Księgowa i Muszka ja tam myślę, że dużo jeszcze czasu żeby testy pokazały coś wspaniałego 🤞💚🤞
Księgowa, Muszka05, Cecylia, Simons_cat, Świeżynka lubią tę wiadomość
2018 - początek starań
2020- start klinika; histerolaparoskopia
2021 - IUI 💚 -> 💔 7tc. /2021 - IUI ❌/2021 - IUI ❌ /2021 -IUI ❌
2021 - start procedura --> 1x 4.1.1 i 6 komórek
2022 - transfer 💚 --> 11tc.💔 (trisomia 22)
2022- zapładniamy pozostałe komórki --> 1x 4.1.1. --> przebadany zarodek --> transfer 🍀
7 dpt 💚JEST DRUGA KRESKA!
7+1 - bijące serduszko
9+1 - 2,44cm Bobo
13+0 - prenatalne - 6,5 cm zdrowego Bobo - Synuś 💙
20+2 - połówkowe - 364g 💙
29+2 - prenatalne - 1420 💙
31.08 - 💙H . 💙 13:22, 3540g., 53cm💙 -
Ayayanee wrote:Ja też jestem zwolenniczką testowania w dniu miesiączki
W pustym jaju robiłam ok 13 dpo i miałam bladziocha po czasie ale już w dniu miesiączki krecha wyszła odrazu bordowa - wiem że puste rzadzi się innym prawem ale znowu przyrost bety na tym etapie był prawidłowy więc nie wiem 🤷♀️
A no wlasnie. Zobaczymy, nie nastawiam się. Prawdę mówiąc ten biały test nie zrobił na mnie wrażenia 😂 w ostateczności okres ma przyjść dopiero w niedzielę, jak go nie będzie to jeszcze przed świętami zdarze skoczyć na betę, a jak przyjdzie to niech go szlag trafi, umowie się na HSG i laparoskopie 😊Cecylia, Ayayanee lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1)