Grudniowe✨Czary-Mary✨, przynoszą płodne dary🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój sobie pije piwko raz w tygodniu na odstresowanie po pracy 🙂 nie chcę mu odbierać wszystkich przyjemności, tak jak sobie nie odbieram 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2020, 21:22
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
nick nieaktualnyAyayanee nie można dać się zwariować, jak sobie piwo w święta wypije to nie koniec świata😂 Dużo ważniejsze, żeby ogólnie na co dzień zdrowo się odżywiał, o czym dużo facetów nie chce pamiętać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2020, 21:26
-
Ayayanee wrote:Zgadzam się że te święta takie jakieś.... Inne.
Co do alkoholu... Jak podchodzicie do picia alkoholu przez waszego M? Trochę nie wiemy jak to ugryźć 😅 i co o tym myśleć. Nasluchalismy się że to takie złe dla plemników itp że mąż teraz ma wyrzuty ze wczoraj popiwkował z teściem a jesteśmy przed owu 😅
My codziennie pijemy wino chyba nie będę aż tak wszystkiego fiksowac, lekarz mówił żebym nie przesadzała i cieszyła się życiem
Raisa122 ja miałam dość, cykle się wydłużałyWiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2020, 21:36
Księgowa lubi tę wiadomość
Lipiec 2020 cb, luty 2021 cb
Mama trójki dzieci z ogonami🐶
Zoi ❤️ 36+5, 1900g -
Muszka05 wrote:My codziennie pijemy wino chyba nie będę aż tak wszystkiego fiksowac, lekarz mówił żebym nie przesadzała i cieszyła się życiem
Raisa122 ja miałam dość, cykle się wydłużały
Włosi piją wino codziennie, a dzieci mają 😊lawendowePole, Simons_cat, Justyna.Optyk, Sasanka55., Noelle, Muszka05, Zielone.Slonce, Magdalena29 lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
nick nieaktualnyDziewczyny, jakby picie alkoholu uniemożliwiało posiadanie dzieci, to patologia nie rozmnażała się jak króliki . Ja tam w święta skosztowałam wina i likieru domowego
Wczoraj nas córka omal nie przyłapała na baraszkach, trzeba pamiętać o zamykaniu drzwi xD. Poza tym miałam być na diecie, ale jak zwykle nie wyszło. Nie jestem w ciąży i do tego będę dalej gruba, nie mam jakoś motywacji
Simons_cat lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja też uważam że trzeba żyć na luzie i nie podporządkowani tylko pod owu i starania.
Chodziło mi bardziej o większe ilości alko a nie jedno piwo 😅
Patole tona w alko a dzieci mają 🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2020, 10:42
-
nick nieaktualnyAyayanee wrote:Ja też uważam że trzeba żyć na luzie i nie podporządkowani tylko pod owu i starania.
Chodziło mi bardziej o większe ilości alko a nie jedno piwo 😅
Patole tona w alko a dzieci mają 🤦♀️
Takie upicie się od święta też uważam, że nie jest czymś złym. Może nawet takie "zluzowanie" głowy pomoże. 😁
Moi znajomi wpadli, bo oboje się upili i popłynęli. 😁 Zapomnieli się zabezpieczyć 😁 -
nick nieaktualnyAyayanee też się zastanawiałam gdzie jest ta granica, przy której wszystkie plemniki padają martwe i trzeba trzy miesiące czekać. Wyjście do sauny? Pojedyncze upicie się? Przeziębienie?
Bo u faceta to podejście do owu nie pijesz a po owu możesz to chyba nie ma sensu, jak cykl regeneracji to u niego 3 miesiace. U nas z resztą chyba też nie (przed owu trzebaby się troszczyć o tworzącą się komórkę żeby była dobrej jakości a po owu teoretycznie o zarodek).
Ja uważam że codzienna zdrowa dieta i regularna aktywność fizyczna są najważniejsze😙 a z życia trzeba korzystać i takie drobne przyjemności i szaleństwa są potrzebne dla zdrowia psychicznego 😙 -
nick nieaktualny
-
Chyba tez gdyby po jednorazowym wyjściu do sauny wszystkie były martwe to tez nie byłoby dużo dzieci:)
Mój spędził powiedzmy na rowerze cały miesiąc po 4-5h codziennie i miał 48% martwych
A znajomej mąż nosił jeansy ciasne i miał 100% martwych 🤣Cecylia lubi tę wiadomość
Lipiec 2020 cb, luty 2021 cb
Mama trójki dzieci z ogonami🐶
Zoi ❤️ 36+5, 1900g -
nick nieaktualny
-
Cecylia wrote:Ayayanee też się zastanawiałam gdzie jest ta granica, przy której wszystkie plemniki padają martwe i trzeba trzy miesiące czekać. Wyjście do sauny? Pojedyncze upicie się? Przeziębienie?
Bo u faceta to podejście do owu nie pijesz a po owu możesz to chyba nie ma sensu, jak cykl regeneracji to u niego 3 miesiace. U nas z resztą chyba też nie (przed owu trzebaby się troszczyć o tworzącą się komórkę żeby była dobrej jakości a po owu teoretycznie o zarodek).
Cecylia, jak gadałam z tym specginem od płodności, to mówił, że u kobiet alkohol w trakcie całego cyklu w sumie jest bez większego znaczenia dla oocytów i zajścia, w przeciwieństwie do mężczyzn. Podobno u nich znacznie obniża to parametry, a najgorsze wg niego dla facetów to przegrzanie (sauna, gorąca kapiel w wannie) oraz powikłania po przeziębieniach/grypie. Mówił, też, że czyta na bieżąco badania na temat covida i że dotychczasowe skutki tego wirusa na płodność są wysoko niepokojące, szczególnie u mężczyzn.. Co za czasy mamy, ech..
JustynaOptyk, 9 dpo i nie testowałaś? Dawaj Masz chyba więcej niż jeden test w domu, no przyznaj się
Simons, ty musisz poczekać dłużej po tym zastrzyku, no nie? Do kiedy czekasz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2020, 11:40
Cecylia lubi tę wiadomość
-
Annamaria, ja kupuję hurtowo na allegro i zawsze obiecuję sobie, że jak będzie "już" to oddam zapas którejś z Was , razem z ciążowymi wiruskami :p jak dotąd, sama używam.
Na święta wyjechaliśmy do rodziny. Specjalnie nie wzięłam ze sobą testów by nie testować za szybko, bo jakbym miała w domu, to sikalabym dla sportu -
Annamaria, tak ja dzisiaj ostatni zastrzyk, a test i beta 30.12Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Justyna.Optyk wrote:Annamaria, ja kupuję hurtowo na allegro i zawsze obiecuję sobie, że jak będzie "już" to oddam zapas którejś z Was , razem z ciążowymi wiruskami :p jak dotąd, sama używam.
Na święta wyjechaliśmy do rodziny. Specjalnie nie wzięłam ze sobą testów by nie testować za szybko, bo jakbym miała w domu, to sikalabym dla sportuCzarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6%