Grupa przed testowaniem
-
Hej może byłyście w podobnej sytuacji i być może macie jakieś rady udzielone przez lekarzy. Staramy się o dziecko to dopiero drugi cykl, dzisiaj 21 DC, przy cyklach 26 domowych. Dopadało mi przeziębienie, temperatura 38 stopni, katar i kaszel. Zastanawiam się czy na takim etapie mogę przyjmować normalne leki np aspirynę czy inne z pseuefedryna? Nie robiłam jeszcze testu, obawiam się że może być jeszcze za wcześnie. Do tej pory brałam tylko paracetamol. Czytałam też artykuł mamaginekolog o hipotetycznej Hani, ale nadal nie mam pewności .
Jeśli się nie będzie poprawiać wybiorę się na świąteczną opiekę, ale kusi mnie jednak żeby coś wziąć, a z drugiej strony co jeśli tym razem się udało... -
Ja też teraz bylam przeziebiona zaraz po owulacji. Właściwie od 1 dnia po owulacji.
Brałam leki normalnie przyjmując że nie jestem w ciąży. Póki nie jesteś w ciąży leczysz się normalnie. Zdrowy organizm to zdrowy dom dla Twojego dziecka. Poza tym na tym etapie nic mu od leków nie będzie.Luźne starania 02.2024
Starania na poważnie 04.2024
Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
Prolaktyna z lekami w normie
✔️olej z wiesiolka
✔️olej z czarnuszki
✔️wit. B
✔️fertistim
✔️pregnaStart
✔️kwasy omega
✔️wit. D3
2/02/2025:
Prolaktyna 7
Tsh 1.39
Kortyzol 13.30
13dc - monitoring po letrozolu
2x pecherzyk na prawym jajniku 18 i 19 mm.
Endometrium 9mm
15/02 3dpo progesteron 17.10 ng/lm
20/02 8 dpo progesteron 11.50 ng/lm
23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
24/02 beta 50.7, progesteron 20.70
26/02 beta 150, progesteron 22.60
01/03 beta 686 progesteron 25.70
Zostań ze mną kropeczko 🍀 -
Monika061291 wrote:Hej, obserwuję Was od jakiegoś czasu i postanowiłam się ujawnić, dziś 20 dc, owulacja potwierdzona testami w 2 dniu, więc już przebieram nogami, trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny. Jak sobie radzicie z usilną chęcią testowania?
-
ześć dziewczyny,
Dotąd zaglądałam na forum jako obserwatorka - to piękne i wzruszające, jak mocno się wspieracie, motywujecie, kibicujecie sobie.
Ja jestem po pierwszym transferze pięciodniowej blastocysty. Transfer miał miejsce 18.02, więc dziś jest 6-ty dzień. Czekam na badanie bety w najbliższy piątek
Poza tym: niskie AMH, lekka niedoczynność tarczycy, ale najlepszy jest chyba wiek, bo mam 45 lat.
Uściski i trzymam kciuki za Was.Natha lubi tę wiadomość
Wspinaczka/taterniczka i biegaczka górska na dystansach ultra
2018: Naturalny cud/jestem mamą
2024/25:
AMH 0,22
Lekka niedoczynność tarczycy
Za niski poziom białka S / trombofilia (przebyta zakrzepica i zatorowość płucna)
Wiek 45 l.
1 procedura/1 transfer - 18.02.
Beta 236 - 28.02. -
KOT wrote:ześć dziewczyny,
Dotąd zaglądałam na forum jako obserwatorka - to piękne i wzruszające, jak mocno się wspieracie, motywujecie, kibicujecie sobie.
Ja jestem po pierwszym transferze pięciodniowej blastocysty. Transfer miał miejsce 18.02, więc dziś jest 6-ty dzień. Czekam na badanie bety w najbliższy piątek
Poza tym: niskie AMH, lekka niedoczynność tarczycy, ale najlepszy jest chyba wiek, bo mam 45 lat.
Uściski i trzymam kciuki za Was. -