X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Grupa przed testowaniem
Odpowiedz

Grupa przed testowaniem

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Monia12@ Nowa

Wysłany: 22 lutego, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej może byłyście w podobnej sytuacji i być może macie jakieś rady udzielone przez lekarzy. Staramy się o dziecko to dopiero drugi cykl, dzisiaj 21 DC, przy cyklach 26 domowych. Dopadało mi przeziębienie, temperatura 38 stopni, katar i kaszel. Zastanawiam się czy na takim etapie mogę przyjmować normalne leki np aspirynę czy inne z pseuefedryna? Nie robiłam jeszcze testu, obawiam się że może być jeszcze za wcześnie. Do tej pory brałam tylko paracetamol. Czytałam też artykuł mamaginekolog o hipotetycznej Hani, ale nadal nie mam pewności .

Jeśli się nie będzie poprawiać wybiorę się na świąteczną opiekę, ale kusi mnie jednak żeby coś wziąć, a z drugiej strony co jeśli tym razem się udało...

• Ana29 Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też teraz bylam przeziebiona zaraz po owulacji. Właściwie od 1 dnia po owulacji.
    Brałam leki normalnie przyjmując że nie jestem w ciąży. Póki nie jesteś w ciąży leczysz się normalnie. Zdrowy organizm to zdrowy dom dla Twojego dziecka. Poza tym na tym etapie nic mu od leków nie będzie.

13dc - monitoring po letrozolu
    2x pecherzyk na prawym jajniku 18 i 19 mm.
    Endometrium 9mm
    15/02 3dpo progesteron 17.10 ng/lm
    20/02 8 dpo progesteron 11.50 ng/lm
    23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
    24/02 beta 50.7, progesteron 20.70
    26/02 beta 150, progesteron 22.60
    01/03 beta 686 progesteron 25.70
    04/03 beta 3404 progesteron 25.40

Zostań ze mną kropeczko 🍀

23/06/25- 431 gram miłości 🩵 (20+5)
    30/06/25-435 gram miłości 🩵 (21+5) ❗️szyjka macicy 3 cm
    21/07/25- ok.770 gram miłości (+/-96g) 🩵 (24+5)
    18/08/25 1300 gram miłości (+/-195g)🩵 (28+5)

preg.png
  • Monika061291 Nowa

Wysłany: 22 lutego, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, obserwuję Was od jakiegoś czasu i postanowiłam się ujawnić, dziś 20 dc, owulacja potwierdzona testami w 2 dniu, więc już przebieram nogami, trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny. Jak sobie radzicie z usilną chęcią testowania?

• Monia12@ Nowa

Wysłany: 24 lutego, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dzięki za odpowiedź. Dodam od siebie, że w międzyczasie byłam na widzicie u lekarza rodzinnego. Dostałam polecenie stosowania tylko paracetamolu jeśli jest możliwość ciąży, pani doktor poleciła mi też jakieś ziołowe syropy.

• Monia12@ Nowa

Wysłany: 24 lutego, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika061291 wrote:
    Hej, obserwuję Was od jakiegoś czasu i postanowiłam się ujawnić, dziś 20 dc, owulacja potwierdzona testami w 2 dniu, więc już przebieram nogami, trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny. Jak sobie radzicie z usilną chęcią testowania?
    W zeszłym miesiącu testowałam za wcześnie, 4 razy 😁w tym postanowiłam poczekać, wcześniejsze testy nawet jesli byłby negatywne to dalej mam nadzieję że to za wcześnie... Takie błędne koło. Tak sobie tłumacze, że wcześniej testowanie jest bez sensu 🙂

• Monika061291 Nowa

Wysłany: 24 lutego, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już 22 dzień, wczoraj mega biegunka a dziś pękające kąciki ust, ból jajnika promieniujący do pachwin, za dużo tego pozornie niezwiązanych z ciążą symptomów.

• KOT Koleżanka

Wysłany: 25 lutego, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ześć dziewczyny,

Dotąd zaglądałam na forum jako obserwatorka - to piękne i wzruszające, jak mocno się wspieracie, motywujecie, kibicujecie sobie.

Ja jestem po pierwszym transferze pięciodniowej blastocysty. Transfer miał miejsce 18.02, więc dziś jest 6-ty dzień. Czekam na badanie bety w najbliższy piątek :-)

Poza tym: niskie AMH, lekka niedoczynność tarczycy, ale najlepszy jest chyba wiek, bo mam 45 lat.

Uściski i trzymam kciuki za Was.

Natha lubi tę wiadomość

Wspinaczka/taterniczka i biegaczka górska na dystansach ultra

2018: Naturalny cud/jestem mamą

2024/25:
    AMH 0,22 w porywach do 0,36
    Lekka niedoczynność tarczycy
    Za niski poziom białka S / trombofilia (przebyta zakrzepica i zatorowość płucna)
    Wiek 45 l.
    1 procedura/1 transfer - 18.02.
    Beta 236 - 10 dpt
    Beta 832 - 13 dpt
    Beta 1290 - 14 dpt
    Beta 2723 - 16 dpt
    Beta 3908 - 17 dpt
    Beta 7582 - 20 dpt
    Beta 8632 - 21 dpt

Mamy serduszko, 6 mm - 25 dpt

27 dpt - krwawienie/ plamienie, poronienie zagrażające, serduszko bije. Po tygodniu krwawienie ustaje.

2 połowa kwietnia 2025 - zły wynik PAPPA (za niskie białko, za wysoka beta, wysokie ryzyko ZD, porodu przedwczesnego i wstrząsu)

Maj 2025 - dobry wynik Veracity i Panoramy (nipt) - bardzo małe ryzyka. Czekam na synka :-)
  • Aga.f Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KOT wrote:
    ześć dziewczyny,

Dotąd zaglądałam na forum jako obserwatorka - to piękne i wzruszające, jak mocno się wspieracie, motywujecie, kibicujecie sobie.

Ja jestem po pierwszym transferze pięciodniowej blastocysty. Transfer miał miejsce 18.02, więc dziś jest 6-ty dzień. Czekam na badanie bety w najbliższy piątek :-)

Poza tym: niskie AMH, lekka niedoczynność tarczycy, ale najlepszy jest chyba wiek, bo mam 45 lat.

Uściski i trzymam kciuki za Was.
    Hej 😊 trzymam mocno kciuki i czekam na dobre informacje w piątek ✊

💃1994
    🕺1991

👶2020

Drugie luźne starania o 👶 od 2023
    06.23 - biochem💔
    08.23 -biochem 💔
    Starania na poważnie od 09.24
    Cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, monitoringi, podejrzenie PCO,

•Progesteron 8dpo - 14,300ng/ml
    • 03.2025 - AMH 1,63ng/ml
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ