Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Idzie wiosna, bocian leci, wszystkim nam przyniesie dzieci 🍀
Odpowiedz

Idzie wiosna, bocian leci, wszystkim nam przyniesie dzieci 🍀

Oceń ten wątek:
  • karola Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle ze to wynika właśnie typowo z tego nastawienia zadaniowego, a dodatkowo on nie potrzebuje tak wsparcia w różnych sytuacjach jak ja. I chyba jest przyzwyczajony do mojej samodzielności, bo mam prawo jazdy, a jak nie to jeżdżę komunikacją itp.

Ale tak jak zasugerowalyscie, powiedziałam mu właśnie „jak krowie na rowie”, ze nie chcę go do niczego zmuszać, ale ze mialam nadzieje, ze będzie ze mną wtedy, żebyśmy mogli razem przeżyć to, czego dowiem się na wizycie. Także zobaczymy co zdecyduje. Mam jeszcze lekkiego focha oczywiście ale jest ok ;)

Nie mogę czasem z tymi facetami 🤦‍♀️

Malinowycud, Karolina__ lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze dziecko od lutego 2021
    Listopad '21 ciąża biochemiczna 💔

Listopad 2022- nasza córeczka już z nami ❤️

age.png
  • Malinowycud Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2022, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola mi mój mąż zawsze mówi że mam się komunikować a nie kisić coś w środku i w sumie ma racje;)

A tryb samodzielny czasami pokutuje, jak przyzwyczajasz ludzi np. Że nic Cię nie rusza to są zdziwieni że potrzebujesz zaopiekowania.

Mam nadzieję że M zmieni zdanie, jak nie to pamiętaj ile z nas tu będzie czekać na wieści i myślami udzielać Ci wsparcia :) :)

karola lubi tę wiadomość

• Ewelina26 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowycud
    Bardzo mi przykro że przychodzisz przez taki stres 😔sama też to dobrze znam 🤦‍♀️😖.
    Ten stres i strach powstrzymuje mnie ciągle przed radością ze starań a tym bardziej gdy zobaczę 2 kreski .
    U mnie beta po ponad 1000 nie przyrastala już spektakularnie a serduszko za parę dni biło prawidłowo i było wszystko dobrze.
    Mam nadzieję że niedługo okaże się że wszystko jest dobrze i kropek potrzebował poprostu trochę czasu żeby mógł się rozpędzić. 
    B-HCG
    11.05- 20 dpo / 2360 mlU/l
    Prog- 52

13.05-22 dpo/ 3835 mlU/l przyrost 62.5%

15.05-24 dpo / 6000mlU/l przyrost 56.5%

Hania
    A ja myślę że trzeba słuchać swojego przeczucia 👍😊🤗cieszę sie że beta dobrze przyrasta 😆.

Gośka
    Dziś temp ładnie poszła w górę 😊z tą temp to różnie bywa czasem po owu podnosi się stopniowo i nie widać wielkiego  skoku 🤷‍♀️.
    U mnie ten cykl też ma jakieś dziwne temperatury i ciekawa jestem co z niego wyjdzie 🤷‍♀️.

Karola
    No faktycznie przykra sytuacja 😕moim zdaniem wcale nie przesadzasz też byłoby mi przykro gdyby mój M nawet nie pomyślał o tym że w takim momencie potrzebuje jego wsparcia i wogole zainteresowania o ciążę.
    A z drugiej strony kurczę przecież razem staraliscie się o dzidziusia i to jest wasz wspólny mały człowiek ,jesteście już rodzicami tego kropeczka  i razem macie się interesować i troszczyć o to nowe życie.
    Teraz nie powinno być nic ważniejszego od niego .

Malinowycud, karola, Hania123 lubią tę wiadomość

Starania od 2018
    💔Aniołek25.11.18
    [*]5/9tc
    💔Aniołek13.11.19
    [*]6/10tc
    💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
    💔Aniołek 31.03.21
    [*]4/8tc
    💔Aniołek17.06.21
    [*]6/10tc
    💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
    Problemy immunologiczne 🤦‍♀️
    -KIR AA 😔
    -rozjechane cytokiny😏
    -wysokie NK maciczne🥺
    -Insulinooporość
    -Niedoczynność tarczycy

04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)

11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩

,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo "
  • lawendowePole Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co do bety powyżej >1 000, czy tam 6 000, bo są różne wytyczne.
    Według teorii serduszko powinno być widoczne od bety 10 000, ok. 6-7 tygodnia ciąży. W praktyce, serduszka widziały dziewczyny z betami 6k, 3k i dopiero w 18k! Czy jak widać, sprawa indywidualna.
    Teraz tak: beta po tysiącu zwalnia, a po 6 jeszcze bardziej, rośnie do ok. 9-10 tygodnia, a następnie... spada! Do poziomu chyba 10 000 - 20 000. I teraz normy. W normach są jakieś wysokie, 6 cyfrowe wartości i część kobiet faktycznie je osiąga. Ale według literatury część kobiet... Nie 🙂. Dochodzą sobie spokojnie do np. 20-30 tysięcy i tego 10 tygodnia niewiele im już spada. Niski poziom hormonu i brak jego znacznych wahań może wpływać na "lepsze" samopoczucie w ciąży.

Przypominam, że nie jestem lekarzem, ale trochę literatury (również medycznej) zgłębiłam. Oczywiście, jak ktoś ma większą wiedzę to proszę o sprostowanie/dopowiedzenie.

Dlatego, w sporej większości, badanie bety po serduszku jest totalnie bez sensu. Beta betą, ale dopóki dziecko prawidłowo się rozwija jest bez znaczenia.

Miłego dnia dziewczynki! 🌞🌈
    Kciuki za wszystkie z Was (Mersalla, dziś beta?)! 🍀

Karo123, Malinowycud, Księgowa, Ewelina26, Mersalla lubią tę wiadomość

age.png
    02.12.2022 17:32, 40+2, 3540 g., 55 cm
    Tadziu z Nami ❤

01.20 - start starań
    05.20, 09.20 - cb
    01.21 - poronienie 7tc
    06.21 - poronienie ~9tc - T22
    pauza do 01.2022
    03.22 - (25.03. - II kreski -> 14.04. - CRL 0,8 cm ❤, YS 0,4 cm -> 28.04. - CRL 2,22 cm -> 06.05. - CRL 4,1 cm -> 16.05. - CRL 5,73, FHR 156 -> 15.06. - 147 g. -> 24.06. - 235 g. -> 13.07. - 344 g. -> 1.08. - 522 g. chłopca -> 14.09. - 1278 g. -> 05.10. - 1761 g. -> 30.11. - 3550 g.)

PAI-1 4G homo i MTHFR 1298A>C hetero
    Kariotypy ok

Siła🔹️Spokój🔹️Miłość

Bądź dumny z tego co robisz, zwłaszcza, jeśli nikt inny tego nie docenia.
  • Karo123 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola zupełnie rozumiem to ze się podziewałas czegoś innego po swoim partnerze, ale… ja jestem kobietą :) to facet - oni często myślą zupełnie innym torem i nawet nie wpadną na to ze coś może być dla nas ważne (nawet jak tak istotna rzecz jak pierwsza wizyta ciążowa, on może mieć poczucie ze w sumie i tak nic Ci tam nie pomoże a wszystko mu opowiesz w domu).

Mój mąż jest człowiekiem na prawdę empatycznym, pomocnym, kochanym. Ale nadal mężczyzną. Wiec już nawet nie liczę ile miał wpadek we wspieraniu w czasie starań, strat i ciąży 😅 Na początku się fochałam - teraz po prostu jak wiem ze mi na czymś zależy to mówię prosto z mostu tak żeby dotarło do tej empatycznej acz męskiej głowy 😜

To może przykład z mojej aktualnej ciąży - grudzien - rano wyszedł cien na teście ciążowym (mąż widział), pojechałam na bete, przychodzi wynik jak byłam w pracy i cała happy pisze do męża SMS ze „beta 11!!!” A on na to „Super! Odbierzesz wieczorem swoje auto od mechanika?” 😂🔫 Wiesz - on nie zakładał ze będzie inny wynik bo widział rano ten cień na teście i już wtedy się ucieszył, a martwił się ze zepsuło mi się auto, a dla mnie wiadomo - (naj)ważniejsza była beta a auto to by mogło już zepsuć się na amen i nie zepsułoby mi tego dnia 😶🙃

Wniosek jest tylko jeden. W temacie starań i ciąży mówić wprost o swoich oczekiwaniach bo to stresująca sytuacja w której każdy ma inne potrzeby i inne sposoby radzenia sobie ze stresem 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2022, 09:38

Malinowycud, Wiolala, karola, Ewelina26 lubią tę wiadomość

17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙

👱🏻‍♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️‍🩹, CB 💔, Mój Cud 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2022, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Was po ovitrelle też bolała głowa? Obudziłam się rano już z bólem, napiłam się kawy i chyba trochę przeszło, ale okropnie nieprzyjemnie uczucie. Do tego w nocy tak oblałam się potem, że musiałam przebrać piżamę, bo byłam cała mokra...

Co do mężczyzn. Z moim miałam problem, bo nie mogłam używać słowa "owulacja". Kiedy to słowo padało z moich ust w kontekście seksu - wiedziałam, że ze starań już nici. Nie wiem, stary się chyba za mocno stresował i nic już wtedy z tego nie wychodziło. Dlatego martwiłam się jak to będzie, gdy będę miała cykl stymulowany a do tego ovi - nie chciałam stracić takiej szansy, a z drugiej strony mojemu robić ciśnienia. Ale jeszcze na początku cyklu mu wszystko na spokojnie wytłumaczyłam, potem opowiedziałam jak działa ovi itd i mimo zmęczenia stanął na wysokości zadania. Dziś rano się mnie zapytał "To co? Dziś poprawiamy po wczoraj?" 😅 z facetami trzeba naprawdę delikatnie, tłumaczyć swoje oczekiwania powoli, czasem na raty, czasem jak krowie na rowie. Ale kochają nas, w końcu zrozumieją co i jak ❤️🙈

• Karo123 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bindweef większość dziewczyn chyba nie ma jakiś spektakularnych objawów po ovi, ale czasami coś się zdarza. Ja miałam podany ovi tylko raz - zareagowałam dobą nudności i wymiotów 😶 Ale jak wtedy wertowałam forum to nie znalazłam drugiego takiego przypadku, po prostu byłam tą jedną na 10 000 przypadków z ulotki 😒 Przypuszczam ze w tej długiej liście działań niepożądanych w ulotce ból głowy tez się znajdzie wiec może padło na Ciebie ☹️ Mam nadzieje ze Ci odpuści! W razie czego ja w sytuacjach awaryjnych podczas starań brałam paracetamol (bo ibuprom podobno mniej wskazany)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2022, 08:20

👱🏻‍♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️‍🩹, CB 💔, Mój Cud 💙

Wysłany: 25 marca 2022, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bindweef wrote:
    Dziewczyny czy Was po ovitrelle też bolała głowa? Obudziłam się rano już z bólem, napiłam się kawy i chyba trochę przeszło, ale okropnie nieprzyjemnie uczucie. Do tego w nocy tak oblałam się potem, że musiałam przebrać piżamę, bo byłam cała mokra...
    Nie brałam ovi, ale sporo razy w trakcie niczym nie wspomaganej owulacji bolała mnie głowa. I to tak, że ochota na wszelkie figle mi przechodziła totalnie. Także możliwe, że owulacja lub hormony do niej przygotowujące tak działają.

age.png
    Tadziu z Nami ❤

01.20 - start starań
    05.20, 09.20 - cb
    01.21 - poronienie 7tc
    pauza do 01.2022
    03.22 - (25.03. - II kreski -> 14.04. - CRL 0,8 cm ❤, YS 0,4 cm -> 28.04. - CRL 2,22 cm -> 06.05. - CRL 4,1 cm -> 16.05. - CRL 5,73, FHR 156 -> 15.06. - 147 g. -> 24.06. - 235 g. -> 13.07. - 344 g. -> 1.08. - 522 g. chłopca -> 14.09. - 1278 g. -> 05.10. - 1761 g. -> 30.11. - 3550 g.)

Kariotypy ok

Siła🔹️Spokój🔹️Miłość

• Malinowycud Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2022, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lawendowe, drobne sprostowanie serduszko można zobaczyć już od bety 1000 a nie 10000 :)

Ja sobie to poukładałam w głowie też szukałam i faktycznie beta zwalnia po tym 1000 i nie ma sensu robić po serduszku, wcześniej tak bo pokazuje co może się dziać. I myślę że przede wszystkim nie powinno się robić jak ja zrobiłam czyli porównywać tak odleglych wyników. Zresztą w 2018 na IP miałam długofalowy niby dobry przyrost a się skończyło źle.

No i zawsze denerwują mnie teksty - przy takiej niskiej becie ciaza słabiutka. Jeśli coś ma znaczenie to przyrosty a nie wartość i to niepotrzebny stres. Moje ciążę, także ta zdrowa charakteryzują się niska beta. Nie skacze ona u mnie astronomicznie to wiem, dlatego jedyne co to skupiam się na przyrostach. Ale tu słucham lekarza, nigdy mnie zawiódł nawet w najtrudniejszych sytuacjach. Myślę że wczoraj to był sygnał ostrzegawczy, że muszę trochę zwolnić tempo. Coś się dzieje po coś :)

Lawendowe bardzo lubię Twój pragmatyzm i chłodne podejście, jest mi to bliskie. Chociaż jak się pewnie domyślasz najtrudniej ten dystans zachować w swojej sprawie :) gdyby któraś z Was przyszła wczoraj z taką sytuacją to na chłodno napisałabym głowa do góry, nie rób bety;)

Lilou jak się czujesz?
    Hania, Marshalla czy u Was spokój?
    Karo mocne kciuki za wizytę!
    Zielone. Słońce, a jak Ty się miewasz? Mam nadzieję że wiosenne dni chociaż trochę poprawiły Ci nastrój.

Przepraszam że nie odpowiadam na Wasze pytania np dotyczące supli, szczepien itd - nie ignoruje, tylko zupełnie nic na ten temat nie wiem :)

Ale tak, miewam wręcz bóle jak migreny w czasie owulacji - śmieszna sprawa niby powinnam mieć wtedy ochote na współżycie a boli tak że mi się odechciewa. Bezpośrednio przed miesiączka też mi się zdarza. Ogólnie hormony niby niepozorne a mogq cały organizm rozregulowac.
    Wyrzut hormonów może powodować nocne zlanie potem - gdy skaczą np po porodzie, w czasie menopauzy też tak się dzieje.

PS. Czy któraś tak jak ja jara się że dzisiaj nowy sezon Brigertonow? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2022, 08:34

Wysłany: 25 marca 2022, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowycud wrote:
    Lawendowe, drobne sprostowanie serduszko można zobaczyć już od bety 1000 a nie 10000 :)
    [...]
    Lawendowe bardzo lubię Twój pragmatyzm i chłodne podejście, jest mi to bliskie. Chociaż jak się pewnie domyślasz najtrudniej ten dystans zachować w swojej sprawie :) gdyby któraś z Was przyszła wczoraj z taką sytuacją to na chłodno napisałabym głowa do góry, nie rób bety;)
    A od tysiąca to nie pęcherzyk? Na serduszko to chyba jeszcze za wcześnie.

A co do swoich spraw to tak, jest to cholernie trudne. Ale również się tego uczę. Jakbyście widziały co udało mi się uzyskać w "swoim ogródku" to byście się za głowę złapały 😉.
    Niestety, ale straty "hartują", w sensie pozytywnym jak i negatywnym.

Karo123 lubi tę wiadomość

age.png
    Tadziu z Nami ❤

01.20 - start starań
    05.20, 09.20 - cb
    01.21 - poronienie 7tc
    pauza do 01.2022

Kariotypy ok

Siła🔹️Spokój🔹️Miłość

• Karo123 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lawendowePole wrote:
    A od tysiąca to nie pęcherzyk? Na serduszko to chyba jeszcze za wcześnie.

Ja znam taką samą wersje, przy becie >1000 jest widoczny dopiero sam „pusty” pęcherzyk ciążowy, >10 000 powinno być widać serduszko. No ale wiadomo to ogólna zasada wynikająca z jakimstam statystyk a w życiu moze być trochę inaczej ;)

Jeszcze odnośnie akcji serduszka (chyba Malinowe pisałaś ze było wolne ostatnio?) - na początku serduszko bije wolniej, później się rozkręca i bije bardzo szybko, a następnie koło 10 tygodnia znów trochę zwalnia i stabilizuje się na jednym poziomie :) Odnośnie takich wartości usg polecam ta stronkę

https://radiopaedia.org/articles/fetal-heart-rate-in-the-first-and-second-trimester?lang=us

Jest tu wyjaśnione wiele parametrów, wytycznych itd na podstawie badań naukowych i oficjalnych stanowisk. Najważniejsze jest to co nam powie lekarz bo same nie jesteśmy w stanie nic wyrokować na podstawie jednego wyniku i internetu ale jak kogoś ciekawią takie szczegóły to tu można się dużo dowiedziec :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2022, 08:53

lawendowePole lubi tę wiadomość

• celina550 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo,
    Twój mąż to jak mój M! 🤣 mój M totalnie nie umie w sprawy społeczne, nie odnajduje się, mało rozumie i często trzeba mu jak krowie na rowie od początku do końca wszystko wyjaśnić. Też mi czasem zawzięcie o czym opowiadam, on niby rozumie, ale finalnie rzuca jakimś "a wiesz, że wyszedł nowy procesor XYZ?" 🤦🏻‍♀️

Bindweef,
    ja po ovi czułam się jak 💩 - ból głowy, bol krzyża, płacz na "faktach", wzdęcia, zmęczenie i mdłości (a ovi już wypłukane, wczoraj sprawdzałam). większość minęła po tygodniu, został tylko ból głowy 🤷🏻‍♀️

👰🏻‍M&M🤵🏻

"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"

06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
    07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
    ❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby

19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
    24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀

19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙

age.png
  • Malinowycud Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2022, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może macie rację, u mnie beta 3200 i serduszko było widać, dlatego myślałam że od 1000.

Niestwty plamienie wróciło :( nie wiem czy nawet nie ciemniejsze niż wczoraj

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2022, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie doczytałam w ulotce, że ból głowy może zdarzać się u 1 na 10 osób, więc bardzo często. Na szczęście po wypiciu mocniejszego cappuccino przeszło, mam nadzieję, że już nie wróci 😊

Powiem Wam, że jakby się nam w końcu udało to bardzo bym się cieszyła, a z drugiej strony wiem, że strach mógłby mnie sparaliżować. Wiem za wiele, wiem ile rzeczy mogłoby pójść po drodze nie tak. Od kiedy pracuję w nowym miejscu (od listopada) w ciążę zaszły u mnie 4 dziewczyny, z czego 2 te ciąże straciły. Statystyki są przerażające. Ale bardzo chcę wierzyć, że w końcu dla każdej z nas wyjdzie to słońce i w ramionach będziemy tulić swoje zdrowe bobasy.

Karolina__ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2022, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celina550 wrote:

Bindweef,
    ja po ovi czułam się jak 💩 - ból głowy, bol krzyża, płacz na "faktach", wzdęcia, zmęczenie i mdłości (a ovi już wypłukane, wczoraj sprawdzałam). większość minęła po tygodniu, został tylko ból głowy 🤷🏻‍♀️

Po jakim czasie sprawdzałaś? Zastanawiam się kiedy najlepiej zatestować. Miałam zamawiać większą ilość testów i patrzeć jak ovi się wypłukuje, ale to chyba nie dla mnie, za bardzo by mnie to stresowało. Sama już nie wiem...

• Karolina__ Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2022, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie brałam ovi, ale koło czasu owulacji też mnie boli głowa. Za każdym razem. Czasem mocniej, czasem mniej.

Dziewczyny, nigdy nie robiłam jeszcze testów ouwlacyjnych. Kiedy powinnam zacząć? Owulacje zazwyczaj w okolicach 12 dnia. Mam nadzieję, że tym razem ktoś mi odpowie. 🥺

👩‍❤️‍👨 Starania od 01.2021 r.

Clostilbegyt od 01.2022 r.
    Metformina od 03.2022 r.

👩' 96 r.
    ▪️PCOS
    ▪️prolaktyna ⬆️
    ▪️ amh ⬆️

🧔' 96 r.
    ▪️zdrowy koń 🐎
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2022, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina__ wrote:
    Nie brałam ovi, ale koło czasu owulacji też mnie boli głowa. Za każdym razem. Czasem mocniej, czasem mniej.

Dziewczyny, nigdy nie robiłam jeszcze testów ouwlacyjnych. Kiedy powinnam zacząć? Owulacje zazwyczaj w okolicach 12 dnia. Mam nadzieję, że tym razem ktoś mi odpowie. 🥺
    Ja bym zaczęła robić pewnie koło 9-10 dc 😊

• Sesyjka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina__ wrote:

Ja bym zaczęła od 10dc, aczkolwiek 2-3x dziennie. Mi ostatnio rano wyszedł ujemny a ok 12 już był dodatni.

age.png
    💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021

👱🏼‍♀️:36
    Owulacje potwierdzone monitoringami
    AMH- 2,6
    MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
    09.2021- sono Hsg (oba drożne)
    12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )

🙋‍♂️:39
    operacja żylaków 1st.
    morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
    HBA, DFI- ok

1.08.2023 👶
  • Karo123 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celina550 wrote:
    Karo,
    Twój mąż to jak mój M! 🤣 mój M totalnie nie umie w sprawy społeczne, nie odnajduje się, mało rozumie i często trzeba mu jak krowie na rowie od początku do końca wszystko wyjaśnić. Też mi czasem zawzięcie o czym opowiadam, on niby rozumie, ale finalnie rzuca jakimś "a wiesz, że wyszedł nowy procesor XYZ?" 🤦🏻‍♀️

No, widze ze podobne typy 😂 Celina co ciekawe mój sobie społecznie radzi całkiem niezle, mam wrażenie ze często jest bardziej domyślny odnośnie obcych osób niż do mnie.
    Czasami mi się wydaje ze po prostu ma jakiś przycisk ON/OFF i po prostu jak potrzebuje wsparcia to musze chamsko wcisnąć ten przycisk i nagle się staje wulkanem empatii. Niestety ten przycisk nie działa samoistnie 🙈

Karolina jak nie robilas jeszcze nigdy testów owu to najlepiej już kilka dni przed owu zacząć. No i jednak najlepsza metoda na początek to kupić jakieś tańsze testy typu Horieny i testowac nawet 3 razy dziennie. Każdemu testy owu wychodzą inaczej, każdy ma inna długość piku lh - będziesz musiała sama się nauczyć swojego organizmu w tej kwestii :)

No.reasons, Karolina__ lubią tę wiadomość

• celina550 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bindweef wrote:
    Po jakim czasie sprawdzałaś? Zastanawiam się kiedy najlepiej zatestować. Miałam zamawiać większą ilość testów i patrzeć jak ovi się wypłukuje, ale to chyba nie dla mnie, za bardzo by mnie to stresowało. Sama już nie wiem...

Robiłam zastrzyk w zeszły piątek, wczoraj już była biel jak kartka papieru, nic, nawet pół cienia.

Karo,
    u mnie tak dobrze nie jest, M myśli że wie co inni czują/myślą, ale totalnie nie wie, mam wrażenie, że nauczyl się z serialu czy z filmu i wierzy, że wie 😛

Miesiąc temu robiliśmy wstępną listę gości na wesele i widzę, że jedna z dziewczyn przy nazwisku ma "wtedy już jakaśtam". Zapytałam z ciekawości - a to oni biorą ślub? I okazało się że tak w marcu (właściwie....jutro) i mój M jest świadkiem.
    - a czemu mi nie powiedziałeś?
    - a bo nie wiedziałem że to jest ważne.
    - przecież nie masz garnituru, czekogolwiek?
    - spoooko, to tylko ślub cywilny, to chyba nie trzeba na elegancko.

to jest właśnie mój M 🤣

Jeśli któraś oglądała Big Band Theory - to ja mam w domu Sheldona 🤷🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2022, 09:08

Malinowycud, Karo123, Wiolala, bindweef, karola, Simons_cat lubią tę wiadomość

👰🏻‍M&M🤵🏻

"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"

06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
    07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
    ❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby

19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
    24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀

19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙

age.png
‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ