Implantacja
-
Witam. Jestem po pierwszym poronieniu. Znów zaczęliśmy się z mężem starać o maluszka. Nie do końca wiem, kiedy wystąpiła owulacja i czy w ogóle wystąpiła, ponieważ cykle mam bardzo nieregularne przez PCOS. Lecz od 3 dni czuje ból 3 podbrzuszu, jestem cały czas zmęczona i senna, często oddaje mocz, pojawiły się większe żyły na piersiach (bo normalnie sa u mnie widoczne), a dzisiaj zobaczyłam małe plamienie w brązowym odcieniu. Czy to według Was może być plamienie implantacyjne? Dodam, że na wizycie u ginekologa (15.02.22) były widoczne małe pęcherzyki w jajniku. Możliwe żeby owulacja była wcześniej i jakieś pęcherzyki zostały przy PCOS? Lub owulacja wystąpiła po wizycie u ginekologa i już dziś mogło dojść do implantacji zarodka na co wskazuje plamienie?
-
nick nieaktualny
-
Iwonay wrote:Cześć. Wszystko jest możliwe. A mierzysz może temperaturę ? Bo jeśli nie jesteś pewna owulacji to może być też plamienie okoloowulacyjne
Tak, mierze. Ale naturalnie mam niska temperaturę, więc u mnie się to nie sprawdza.. Ram mam 35, raz 34.. I tak się to waha cały czas -
nick nieaktualnyTo jeśli temperatura może być zawodna, to jeszcze jest obserwacja szyjki, śluzu i robienie testów owulacyjnych. Bez tego ciężko będzie wyznaczyć fazę lutealną. A jeśli chodzi o test, to mi w pierwszej ciąży wyszedł 8 dni po owulacji, ale jednak dziewczyny najczęściej piszą, że pierwsze kreski miały od 10 dni i wyżej, także sama widzisz, że tydzień od owulacji na pewno musi minąć. Beta zaczyna się wytwarzać 48h po zagnieżdżeniu
-
Iwonay wrote:To jeśli temperatura może być zawodna, to jeszcze jest obserwacja szyjki, śluzu i robienie testów owulacyjnych. Bez tego ciężko będzie wyznaczyć fazę lutealną. A jeśli chodzi o test, to mi w pierwszej ciąży wyszedł 8 dni po owulacji, ale jednak dziewczyny najczęściej piszą, że pierwsze kreski miały od 10 dni i wyżej, także sama widzisz, że tydzień od owulacji na pewno musi minąć. Beta zaczyna się wytwarzać 48h po zagnieżdżeniu
Hmm, w takim razie pod koniec tygodnia zrobię betę dla pewności 🙂 dzięki wielkie! -
Pala wrote:Witam w moim przypadku zarodek wogule nie podjoł implantacji. Jak usłyszałam od lekarza to zaczęłam płakać jak wy sobie radzicie z takimi wiadomościami
A na jakiej podstawie on w ogóle stwierdził że był zarodek? 🙈 Implantuje się połączona komórka jajowa z plemnikiem, która zaczęła się dzielić. Jak dojdzie do zagnieżdżenia to pojawia się pęcherzyk ciążowy, żółtkowy i dopiero później zarodek. Poza tym jeżeli nie dojdzie do implantacji to po prostu dostajesz okres i nie wiadomo czy doszło do zapłodnienia ale nie doszło do zagnieżdżenia czy w ogóle nie doszło do zapłodnienia. Pierwsze słyszę takie bzdury 🙈 zrób sobie podstawowe badania, partner też. Jak w podstawie będzie ok to jeśli w ciągu roku nie uda Wam się zajść w ciążę to wtedy trzeba rozszerzyć badania o genetykę i immunologieWiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2022, 16:41
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶