Implantacja zarodka a seks
-
nick nieaktualnyZnalazłam w internecie informację,że w okresie przypuszczalnego zagnieżdżania się zarodka należy unikać stosunków, a zwłaszcza orgazmu,bo skurcze macicy mogą utrudnić bądź uniemożliwić implantacje.
Dziewczyny jak uważacie,ta informacja jest wiarygodna?
W poprzednim cyklu starań 7 dpo miałam plamienie,tegoż dnia wieczorem zaserduszkowaliśmy entuzjastycznie,a następnego dnia dostałam okresu,a był to dopiero 16 dzień cyklu(8dpo). Sama nie wiem co o tym myśleć,nigdy nie miałam aż tak krótkiego cyklu.aga.just lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyaga.just wrote:Mi gin też sugerował powstrzymanie się od . Ale no kurcze... Pół cyklu jak króliki, a potem nic? Masakra.
-
Lillith wrote:Znalazłam w internecie informację,że w okresie przypuszczalnego zagnieżdżania się zarodka należy unikać stosunków, a zwłaszcza orgazmu,bo skurcze macicy mogą utrudnić bądź uniemożliwić implantacje.
Dziewczyny jak uważacie,ta informacja jest wiarygodna?
W poprzednim cyklu starań 7 dpo miałam plamienie,tegoż dnia wieczorem zaserduszkowaliśmy entuzjastycznie,a następnego dnia dostałam okresu,a był to dopiero 16 dzień cyklu(8dpo). Sama nie wiem co o tym myśleć,nigdy nie miałam aż tak krótkiego cyklu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 16:16
Lillith lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja nigdy o czymś takim nie słyszałam i uważam że im mniej się my kobietki faszerujemy takimi informacjami tym lepiej dla nas... luz spontan i będzie dobrze, bo ciągle myśleć czy tak będzie dobrze czy źle, czy tak wolno czy nie wolno to nic dobrego nie wróży.Ja wiem po sobie był okres że już całkowicie mi odbijało, w pracy przesiadywałam w necie wyszukując co i rusz nowych nowinek które miały mi pomóc niby w zajściu w upragnioną ciążę i trwało to przez ostatnie 5 cykli, a 6 to już całkiem totalna shiza.. dlatego ten 7 jest olany totalnie, co będzie nie wiem..
Nola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyUnlike wrote:A tak de facto co ma seks do macicy? Przecież do macicy daleka droga, takich cudów nie ma, żeby coś tam naruszyć.
Gajka ma rację, większość dziewczyn, nie ma o tym pojęcia i spokojnie zachodzi w ciąże tak czy siak
Tak,większość kobiet zachodzi w ciąże "tak czy siak",ale sporo z nas nie może zajść w ciąże "ot tak" i dlatego staramy się zmaksymalizować swoje szanse na każdym etapie starania się o upragnionego DzidziusiaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 22:32
agawa, opu lubią tę wiadomość
-
Ja przyznam, że przez te wszystkie procedury po prostu traciłam ochotę Bałam się. W tej straconej ciąży w ogóle się nie seksiłam ze strachu, a nie poszło.
Teraz za to z tego co pamiętam to było coś właśnie w okresie potencjalnej implantacji i proszę... Coś tam jest9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Hej,no ja właśnie chętnie bym ten temat odkopała.
Czy są już jakieś świeższe dane na tem temat? Czy któraś coś wie?
-
Madeline wrote:Hej,no ja właśnie chętnie bym ten temat odkopała.
Czy są już jakieś świeższe dane na tem temat? Czy któraś coś wie?Madeline , rolka355 lubią tę wiadomość
-