X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Interpretacja wyników nasienia M
Odpowiedz

Interpretacja wyników nasienia M

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dzisiaj przyszły wyniki nasienia mojego męża. Powiedzcie mi proszę, co one oznaczają. Koncentracja 11,5mln a norma 15 mln/ml. Jest oligospermia,to wiem ale wyszło również w morfoligii: plemniki prawidłowe: 4,30% a nieprawidłowe 95,70%. Czy to jest powód do obawy?

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy lekarz widział te wyniki? masz jakiś opis do tego? 95 % nieprawidłowych to dość sporo. ja nie pamiętam jak to u nas było, ale tam miał coś takiego jak badanie po 4 godzinach czy coś takiego i tam też miał sporo obumarłych i lekarz powiedział że wyniki spoko. musisz zapytać lekarza lepiej, albo skocz na temat męskie sprawy, tam może dziewczyny bardziej obeznane

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz jeszcze nie widział wyników, długi termin na wizytę :( dzięki za podpowiedź!

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ