X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Interpretacja wyników nasienia M
Odpowiedz

Interpretacja wyników nasienia M

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dzisiaj przyszły wyniki nasienia mojego męża. Powiedzcie mi proszę, co one oznaczają. Koncentracja 11,5mln a norma 15 mln/ml. Jest oligospermia,to wiem ale wyszło również w morfoligii: plemniki prawidłowe: 4,30% a nieprawidłowe 95,70%. Czy to jest powód do obawy?

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy lekarz widział te wyniki? masz jakiś opis do tego? 95 % nieprawidłowych to dość sporo. ja nie pamiętam jak to u nas było, ale tam miał coś takiego jak badanie po 4 godzinach czy coś takiego i tam też miał sporo obumarłych i lekarz powiedział że wyniki spoko. musisz zapytać lekarza lepiej, albo skocz na temat męskie sprawy, tam może dziewczyny bardziej obeznane

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz jeszcze nie widział wyników, długi termin na wizytę :( dzięki za podpowiedź!

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ