X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Jak nauczyć dziecko picia z bidonu
Odpowiedz

Jak nauczyć dziecko picia z bidonu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • gwzd Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2022, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak w temacie.Chciałabym oduczyć od picia z butelki

• Annite Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2022, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Logopeda dziecięcy poradził mi, żeby na początek skorzystać z tego àla kubeczka, którym zamyka się zwykłą butelkę. Te kubeczki bardzo często mają taki wystający, płaski element. Właśnie ten element trzeba położyć na ustach dziecka, co uczy prawidłowego położenia ust i ułatwia połykanie płynów. Dzięki niemu dzieci nabierają odpowiedniego nawyku. U nas to zdało egzamin.

Bidony polecam od Contigo:
    https://kubekcontigo.pl/pol_m_Dla-Dzieci-1015.html

Mają wiele wzorów oraz są dobrze wyprofilowane i wygodne ( można myć w zmywarce).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2022, 07:35

Mammisima88 lubi tę wiadomość

• Mammisima88 Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sprawdził się najpopularniejszy bidon z obciążoną rurką B.box, chcąc nauczyć dzieci naciskałam na słomkę palcem jak dziecko próbowało pociągnąć płyn, bo dopiero jak dziecko zagryzie jakby tę słomkę płyn przepływa i tak pokazywałam aż dzieci same zagryzały i ciągnęły. Dobre bidony to też Tum Tum i Philips Avent tyle, że bez obciążnika co moim zdaniem jest minus, bo dzięki niemu w każdej pozycji dziecko wypije do końca.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ