X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Jaka była wasza najdłuższa faza lutelna?
Odpowiedz

Jaka była wasza najdłuższa faza lutelna?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • CzekamyNaDrugie Koleżanka

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak wyzej, powiedzcie mi dziewczyny jaka była u was najdłuższa faza lutealna po potwierdzonej owulacji, a nie byłyście w ciąży. Czy ona zawsze trwa ok 14 dni? Czy są wyjątki?

• Księgowa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekamyNaDrugie wrote:
    Tak jak wyzej, powiedzcie mi dziewczyny jaka była u was najdłuższa faza lutealna po potwierdzonej owulacji, a nie byłyście w ciąży. Czy ona zawsze trwa ok 14 dni? Czy są wyjątki?

Każda z nas ma inną, indywidualna fazę lutealna. Ja najdłuższa mialam 17 dni, a standardowo mam 16.

EDIT: 14 dni to tylko średnia, tak samo jak przyjęte jest potocznie, że cykl trwa 28 dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2021, 21:31

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • CzekamyNaDrugie Koleżanka

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ze średnia :)
    Ale jak to ja oczywiście mam test negatywny 13 dpo i Liczę na jakiś cud, a ze mam nieregularne okresy, teraz ogólnie przez leki wkoncu pojawia się owulacja to nie do końca wiem a objawów na okres nie mam 🤣

• Izi Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie jak wyżej to indywidualna sprawa, często między jednym, a drugim cyklem jest dzień czy dwa różnicy. Na cykl wpływa dużo rzeczy choroby, leki, stres... Faza lutealna trwa bardzo różnie u kobiet (w zależności od cykli) 10-16 dni.
    Ja ostatnio mam 15-16 dni. Cykle po odstawieniu antykoncepcji 34-36 dni.

♥ staraczka z 2021 - córka '22, wracam do starań
    ♥ ja - niedawno stwierdzona adenomioza
    ♥ mąż stwierdzona przy poprzednich staraniach teratozoospermia, powtórka badań w 2025

♥11.08.21 beta 137,70 - 13.08.21 beta 446,20. Poród 04.2022

♥ 31.12 II beta 52.64. 02.01 beta 203.32 04.01 beta 584.08

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ