X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Jaka była wasza najdłuższa faza lutelna?
Odpowiedz

Jaka była wasza najdłuższa faza lutelna?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • CzekamyNaDrugie Koleżanka

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak wyzej, powiedzcie mi dziewczyny jaka była u was najdłuższa faza lutealna po potwierdzonej owulacji, a nie byłyście w ciąży. Czy ona zawsze trwa ok 14 dni? Czy są wyjątki?

• Księgowa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekamyNaDrugie wrote:
    Tak jak wyzej, powiedzcie mi dziewczyny jaka była u was najdłuższa faza lutealna po potwierdzonej owulacji, a nie byłyście w ciąży. Czy ona zawsze trwa ok 14 dni? Czy są wyjątki?

Każda z nas ma inną, indywidualna fazę lutealna. Ja najdłuższa mialam 17 dni, a standardowo mam 16.

EDIT: 14 dni to tylko średnia, tak samo jak przyjęte jest potocznie, że cykl trwa 28 dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2021, 21:31

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • CzekamyNaDrugie Koleżanka

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ze średnia :)
    Ale jak to ja oczywiście mam test negatywny 13 dpo i Liczę na jakiś cud, a ze mam nieregularne okresy, teraz ogólnie przez leki wkoncu pojawia się owulacja to nie do końca wiem a objawów na okres nie mam 🤣

• Izi Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie jak wyżej to indywidualna sprawa, często między jednym, a drugim cyklem jest dzień czy dwa różnicy. Na cykl wpływa dużo rzeczy choroby, leki, stres... Faza lutealna trwa bardzo różnie u kobiet (w zależności od cykli) 10-16 dni.
    Ja ostatnio mam 15-16 dni. Cykle po odstawieniu antykoncepcji 34-36 dni.

♥ staraczka z 2021 - córka '22, wracam do starań
    ♥ ja - niedawno stwierdzona adenomioza
    ♥ mąż stwierdzona przy poprzednich staraniach teratozoospermia, powtórka badań w 2025

♥11.08.21 beta 137,70 - 13.08.21 beta 446,20. Poród 04.2022

♥ 31.12 II beta 52.64. 02.01 beta 203.32 04.01 beta 584.08

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ