X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Jaka była wasza najdłuższa faza lutelna?
Odpowiedz

Jaka była wasza najdłuższa faza lutelna?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • CzekamyNaDrugie Koleżanka

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak wyzej, powiedzcie mi dziewczyny jaka była u was najdłuższa faza lutealna po potwierdzonej owulacji, a nie byłyście w ciąży. Czy ona zawsze trwa ok 14 dni? Czy są wyjątki?

• Księgowa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekamyNaDrugie wrote:
    Tak jak wyzej, powiedzcie mi dziewczyny jaka była u was najdłuższa faza lutealna po potwierdzonej owulacji, a nie byłyście w ciąży. Czy ona zawsze trwa ok 14 dni? Czy są wyjątki?

Każda z nas ma inną, indywidualna fazę lutealna. Ja najdłuższa mialam 17 dni, a standardowo mam 16.

EDIT: 14 dni to tylko średnia, tak samo jak przyjęte jest potocznie, że cykl trwa 28 dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2021, 21:31

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • CzekamyNaDrugie Koleżanka

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ze średnia :)
    Ale jak to ja oczywiście mam test negatywny 13 dpo i Liczę na jakiś cud, a ze mam nieregularne okresy, teraz ogólnie przez leki wkoncu pojawia się owulacja to nie do końca wiem a objawów na okres nie mam 🤣

• Izi Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie jak wyżej to indywidualna sprawa, często między jednym, a drugim cyklem jest dzień czy dwa różnicy. Na cykl wpływa dużo rzeczy choroby, leki, stres... Faza lutealna trwa bardzo różnie u kobiet (w zależności od cykli) 10-16 dni.
    Ja ostatnio mam 15-16 dni. Cykle po odstawieniu antykoncepcji 34-36 dni.

♥ staraczka z 2021 - córka '22, wracam do starań
    ♥ ja - niedawno stwierdzona adenomioza
    ♥ mąż stwierdzona przy poprzednich staraniach teratozoospermia, powtórka badań w 2025

♥11.08.21 beta 137,70 - 13.08.21 beta 446,20. Poród 04.2022

♥ 31.12 II beta 52.64. 02.01 beta 203.32 04.01 beta 584.08

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ