Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Jakie szanse?
Odpowiedz

Jakie szanse?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Vi89 Debiutantka

Wysłany: 17 marca 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie :) pokrotce opiszę moja sytuację. Owulacje mialam we wtorek 17dc (stymulacja lamettą, cykle ok 32 dni) wyhodowalam 2 pęcherzyki z czego pekl jeden. osttani stosunek mialam poznym wieczorek w niedziele - niestety mąż musial wyjechac. dzis sobota i kluje mnie prawy jajnik ten z ktorego byla owu. Jak myslicie czy jest jakakolwiek szansa na ciąze?

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat kłuciem w jajniku bym sie nie sugerowała, ale czas serduszkowania mieliście dobry, wiec szansa, że sie uda jest, ale musisz niestety poczekać.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • MOJE Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam owu we wtorek. Też czasem kłuje mnie ten jajnik. Jeszcze minimum tydzień musimy przeczekać żeby coś wiedziec

7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(
    👰 36 LAT
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2
    ANGELIUS- zabieg jajniki i reszta u mnie ok.

🧑37 LAT
    Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 9 lat 😔😔😔

Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
    09.2023
    Za mała ilość żeby zrobić morfologię 😭
    07.12.2023 zabieg żylaków powrózka nasiennego 🙏
    CZEKAMY NA CIEBIE MALUSZKU ❤️❤️
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 03:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    50%

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Potrzebuję rady. Dziś 35dc. Stosuje suplement Ovarin (na poprawę pracy jajników i owulacje) przez cały cykl i kiedy wstałam, zauważyłam, że mam brazowo-rozowe uplawy. Często takie miałam na max dwa dni przed miesiączka. Ale czy to jest w ogóle możliwe żeby szedł do mnie okres?
    Testy owulacyjne wykazały dwie możliwe owulacje, 25dc i 30dc. Zatem, czy to możliwe żeby testy owulacyjne i obserwacje śluzu się myliły? Ciążę wykluczam, choć nie powiem, bo staraliśmy się co drugi dzień współżyć, a w te dni przed 25 do 30dc codziennie. Co uważacie Panie o tym przypadku?

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ErBe wrote:
    Witam. Potrzebuję rady. Dziś 35dc. Stosuje suplement Ovarin (na poprawę pracy jajników i owulacje) przez cały cykl i kiedy wstałam, zauważyłam, że mam brazowo-rozowe uplawy. Często takie miałam na max dwa dni przed miesiączka. Ale czy to jest w ogóle możliwe żeby szedł do mnie okres?
    Testy owulacyjne wykazały dwie możliwe owulacje, 25dc i 30dc. Zatem, czy to możliwe żeby testy owulacyjne i obserwacje śluzu się myliły? Ciążę wykluczam, choć nie powiem, bo staraliśmy się co drugi dzień współżyć, a w te dni przed 25 do 30dc codziennie. Co uważacie Panie o tym przypadku?

ErBe, ale o co pytasz tak właściwie?

age.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to, czy możliwe jest by wystąpiły w jednym cyklu dwie owulacje i jak interpretować to plamienie, czy mogło być to plamienie implantacyjne? (teraz już go nie mam).
    Stwierdziłam, że sprawdzę to za kilka dni testem ciążowym.

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwóch owulacji raczej nie miałaś. Głowy na pień nie położę, ze to się absolutnie zdarzyć nie mogło, ale z założenia nie powinno bez względu na oviarin. Co do plamienia to dobrze rozumiem, ze masz je cały cykl? może masz jakaś torbiel czy nadżerkę i to Ci krwawi. ja nigdy nie plamiłam w czasie owulacji ale to raczej by było jedno, dwudniowe plamienie. No i nie bardzo wiem, czemu ciąże wykluczasz skoro się o nią starasz.

age.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś plamilam i dziś się to skończyło. Napisałam, że to 35dzien cyklu i dziś zauważyłam to. Nie dodałam przecinka po tym, że stosuję Ovarin cały cykl. Dlatego też post nie był zbyt wyraźny. Przepraszam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 13:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne by zajście w ciążę było tak łatwe.zwlaszcza, że raz poronilam, cykle mam 50 dniowe i nie współpracuje już z lekarzem, który mi te cykle stymulował. Razem z mężem chcieliśmy odpocząć od tych farmakologicznych starań. A tu proszę... Całkiem możliwe, że zapowiada się świąteczna niespodzianka. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 13:51

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy 50 dniowych cyklach rzeczywiście może nie być łatwo, ale nie trać nadziei. trzymam kciuki, zeby to było krwawienie implantacyjne.

age.png

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ