Wielki TEST kobiecej płodności!

Sprawdź swoją płodność i otrzymaj spersonalizowane wskazówki

Rozpocznij test
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Jakie szanse?
Odpowiedz

Jakie szanse?

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Vi89 Debiutantka
    Postów: 6 0

    Wysłany: 17 marca 2018, 16:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie :) pokrotce opiszę moja sytuację. Owulacje mialam we wtorek 17dc (stymulacja lamettą, cykle ok 32 dni) wyhodowalam 2 pęcherzyki z czego pekl jeden. osttani stosunek mialam poznym wieczorek w niedziele - niestety mąż musial wyjechac. dzis sobota i kluje mnie prawy jajnik ten z ktorego byla owu. Jak myslicie czy jest jakakolwiek szansa na ciąze?

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7500 11428

    Wysłany: 18 marca 2018, 10:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat kłuciem w jajniku bym sie nie sugerowała, ale czas serduszkowania mieliście dobry, wiec szansa, że sie uda jest, ale musisz niestety poczekać.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1066 668

    Wysłany: 18 marca 2018, 10:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam owu we wtorek. Też czasem kłuje mnie ten jajnik. Jeszcze minimum tydzień musimy przeczekać żeby coś wiedziec

    7.02.2019 moje dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(

    TSH 1.38 (0.27-4,2)
    FT3 2.64 (2.04-4.4)
    FT4 1.27 (0.93-1.71)
    FSH 11.2 (faza folikularna 3.5-12.5)
    LH 8.55 (faza folikularna 2.4-12.6)
    Estradiol 37.10 (faza folikularna 12.4-233)
    Prolaktyna 27.3 (4.79-23.3)
    Testosteron 20.6 (8.4-48.6)
    Insulina 3.8 (2.6-24.8 )
    Ferrytyna 48.6 (13-150)
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2

    🧑Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 8 lat 😔😔😔

    Nasienie 03.2022
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
  • Phnappy Autorytet
    Postów: 956 2036

    Wysłany: 19 marca 2018, 03:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    50%

    ckai43r8zmly7il4.png

    staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 marca 2018, 09:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Potrzebuję rady. Dziś 35dc. Stosuje suplement Ovarin (na poprawę pracy jajników i owulacje) przez cały cykl i kiedy wstałam, zauważyłam, że mam brazowo-rozowe uplawy. Często takie miałam na max dwa dni przed miesiączka. Ale czy to jest w ogóle możliwe żeby szedł do mnie okres?
    Testy owulacyjne wykazały dwie możliwe owulacje, 25dc i 30dc. Zatem, czy to możliwe żeby testy owulacyjne i obserwacje śluzu się myliły? Ciążę wykluczam, choć nie powiem, bo staraliśmy się co drugi dzień współżyć, a w te dni przed 25 do 30dc codziennie. Co uważacie Panie o tym przypadku?

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7500 11428

    Wysłany: 19 marca 2018, 12:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ErBe wrote:
    Witam. Potrzebuję rady. Dziś 35dc. Stosuje suplement Ovarin (na poprawę pracy jajników i owulacje) przez cały cykl i kiedy wstałam, zauważyłam, że mam brazowo-rozowe uplawy. Często takie miałam na max dwa dni przed miesiączka. Ale czy to jest w ogóle możliwe żeby szedł do mnie okres?
    Testy owulacyjne wykazały dwie możliwe owulacje, 25dc i 30dc. Zatem, czy to możliwe żeby testy owulacyjne i obserwacje śluzu się myliły? Ciążę wykluczam, choć nie powiem, bo staraliśmy się co drugi dzień współżyć, a w te dni przed 25 do 30dc codziennie. Co uważacie Panie o tym przypadku?


    ErBe, ale o co pytasz tak właściwie?


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 marca 2018, 12:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to, czy możliwe jest by wystąpiły w jednym cyklu dwie owulacje i jak interpretować to plamienie, czy mogło być to plamienie implantacyjne? (teraz już go nie mam).
    Stwierdziłam, że sprawdzę to za kilka dni testem ciążowym.

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7500 11428

    Wysłany: 19 marca 2018, 13:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwóch owulacji raczej nie miałaś. Głowy na pień nie położę, ze to się absolutnie zdarzyć nie mogło, ale z założenia nie powinno bez względu na oviarin. Co do plamienia to dobrze rozumiem, ze masz je cały cykl? może masz jakaś torbiel czy nadżerkę i to Ci krwawi. ja nigdy nie plamiłam w czasie owulacji ale to raczej by było jedno, dwudniowe plamienie. No i nie bardzo wiem, czemu ciąże wykluczasz skoro się o nią starasz.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 marca 2018, 13:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś plamilam i dziś się to skończyło. Napisałam, że to 35dzien cyklu i dziś zauważyłam to. Nie dodałam przecinka po tym, że stosuję Ovarin cały cykl. Dlatego też post nie był zbyt wyraźny. Przepraszam :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 13:50

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 marca 2018, 13:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne by zajście w ciążę było tak łatwe.zwlaszcza, że raz poronilam, cykle mam 50 dniowe i nie współpracuje już z lekarzem, który mi te cykle stymulował. Razem z mężem chcieliśmy odpocząć od tych farmakologicznych starań. A tu proszę... Całkiem możliwe, że zapowiada się świąteczna niespodzianka. :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 13:51

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7500 11428

    Wysłany: 19 marca 2018, 15:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy 50 dniowych cyklach rzeczywiście może nie być łatwo, ale nie trać nadziei. trzymam kciuki, zeby to było krwawienie implantacyjne.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ