X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Jeden jajnik i bardzo dziwny cykl
Odpowiedz

Jeden jajnik i bardzo dziwny cykl

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Karolina.95 Debiutantka

Wysłany: 11 września 2021, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, mam jeden jajnik (od urodzenia) i szukam kogoś w podobnej sytuacji- lekarz poinformował mnie, że możliwości organizmu mogą być mniejsze. W internecie znalazłam tylko historie po usunięciu jajnika, a ja szukam kogoś z jednym od zawsze, kto powie ze wcale nie musi być tak zle😉

Do tego zastanawia mnie ostatni cykl. Z testami wyszła owulacja w 13 dniu cyklu, potem w całej drugiej fazie cyklu miałam objawy (jak nigdy!) ból piersi, brzucha. Okres pojawił się 27 dnia, i trwał 2 dni (znów jak nigdy, zwykle 4dni i bardziej obficie). Zgłupiałam i zrobiłam test ciążowy, ale wyszedl negatywny. Czy jest sens powtarzać go za kilka dni?

• MelekAbla Koleżanka

Wysłany: 11 września 2021, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, uwazam ze powtórzyć zawsze warto, i dodatkowo uzbroić sie w cierpliwość, Ja co prawda rowniez z jednym jajnikiem ale jestem po operacji takze nie to co bys chciała usłyszeć, ale rowniez mam dziwny cykl w tym miesiacu. Ile normalnie trwają Twoje cykle, 27dni?

Wysłany: 15 listopada 2021, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cykle zwykle 27 dni. W październiku @ spóźniona 2 dni- już się ucieszyłam, ale niestety nie tym razem. Działamy dalej 💪

• Aypis Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie od urodzenia, ale z usuniętym (miałam 14 lat). U mnie tylko mówiono, że ten jeden powinien przejąć rolę drugiego. Ale cykl jak w zegarku - 28 dni, tylko faza lutealna dziwnie krótka.

Odkąd zaczęliśmy się starać to bardziej boleśnie przechodzę PMS czy okres 🙈 ale nie wiem do końca od czego to zależy.

💊 udało się w 1 cyklu stymulowanym clo

⏸ 8.06
    ❌ 23.08 - podejrzenie monosomii chromosomu X (nifty pro)
    💗 8.09 - amniopunkcja wykluczyła zespół Turnera - zdrowa Łucja! 👧🏼

☀️ 27.01.23 - Lusia już z nami! 37+2 / 2750g / 55cm
    age.png

Wysłany: 17 grudnia 2021, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po pół roku starań rozpoczęliśmy monitoring (siostra z pcos). Owulacja (jakaś) była 💪 ale pęcherzyk pękł kilka dni wcześniej przy 12mm - więc lekarz podejrzewa że drugi jajnik jednak istnieje, tylko gdzieś się chowa 😅
    Dostałam clo i zobaczymy czy coś to da

Niestety badanie męża wyszło średnio... 80% plemników nie rusza się, morfologua 3%. Czekamy na androloga

• Rilla Debiutantka

Wysłany: 7 lutego 2022, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) dołączę do Was, też mam tylko jeden sprawny jajnik (drugi usunięty operacyjnie w dzieciństwie) - jak wygląda u Was owulacja? Co drugi miesiąc? Mi ginekolog powiedział, że prawdopodobnie jest do drugi, ale trudno mi jeszcze to określić, czy faktycznie tak jest, zaczęłam testy owu i zobaczymy 🤷🏼‍♀️

Wysłany: 7 lutego 2022, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testy owu wychodziły mi co miesiąc, ale na monitoringu okazało się, że pęcherzyki nie rosły. Przy clo rosną, ale w tym cyklu chyba nie pękł...

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ