Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
Odpowiedz

Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Hahaha szkoda, że nie ma opcji ankiety :D chciałabym zobaczyć u kogo wychodziły fałszywie pozytywne i po jakim czasie... na razie wujek google i robię risercz! Ja pierwszy raz robiłam bobotesta, wcześniej pinki robiłam... i tak, też wyciągałam testy po paru dniach (chomikowałam je gdzieś w szafce:P)
    Na razie bardzo pokrzepiająca wypowiedź babki na forum, że jest diagnostą w laboratorium i absolutnie nie ma mowy o tym, żeby test wyszedł pozytywny po kilku h jak nie ma ani trochę hcg w moczu... może przypadki fałszywych testów to biochemy...? ech jak tu wytrzymać!

Ja miałam 2 testy fałszywie pozytywne - oba były firmy apteo, kreska pojawiała się tak 5-10 minut po i była szara. Na wszystkich innych zawsze biel nad biele (do czasu, oczywiście ;-)).

Bocianiątko lubi tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi_lejdi wrote:
    Czesc dziewczyny zagladam tu nierzadko z sentymentu i w duchu bardzo Wam kibicuje! :) Wiem co to znaczy co miesiac byc doprwadzana do granic wytrzymalosci i zycze kazdej z Was z osobna, aby ten etap zakonczyl sie fasolka jak naszybciej!

Okazuje sie, ze niejaka Flowwer tez wedruje i podglada po forach :P i mnie zmobilizowala do wyslania wiruskow ;)
    Awatarki juz w duzej mierze tu wymienione, a z "mojej paczki" wiekszosc dziewczyny juz na fiolecie na naszej eksluzywnej grupie forumowej ;) Was tez o czeka!

Wiruskuje fotka mojego babla tudziez babelki sprzed 2,5 tygodnia, z badan prenatalnych <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc832d4d885b.jpg

MiLejdi, super, że się odezwałaś, gratuluję kruszynki! Wprawdzie zaglądam na "Fuksiary stulecia" dośc intensywnie (tak się cieszę Emilką Annie), ale tam nie pisuję. Niemniej jednak jestem na bieżąco i wiem, co przechodziłaś. Cieszę się ogromnie, że wszystko zmierza w dobrym kierunku!

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja84 wrote:
    Bocianiątko jesteś w ciąży i koniec!!! :) Dziewczyny tak skutecznie zawirusowały to forum, że nie może być inaczej! :D
    Nawet u mnie wielka zmiana, bo pierwszy raz od paru miesięcy dostrzegłam nareszcie dziś rano piękny płodny ciągnący śluz, jupiiii :) Przez ostatnie miesiące czy po @ czy przed @ miałam ciągle kremowy :/ a tu szok :)

Majuś, można by nawet powiedzieć, że to DOBRA ZMIANA! ;-)

Bocianiątko, Flowwer, Maja84 lubią tę wiadomość

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksiara stulecia z epoki lodowcowej chyba bedę ja :D

Czrna 81, Rucola, Maja84, nowa na dzielni, Lunaris lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    A może właśnie immuno zajmie się zwalczaniem choroby i zarodka jako wroga nie zauważy?

tez mi taka opcja przeszla przez mysl

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    tez mi taka opcja przeszla przez mysl
    Immuno to wielka zagadka ;)

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Immuno to wielka zagadka ;)

oj tak... i nigdy nie wiadomo jak zadziala !

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Fuksiara stulecia z epoki lodowcowej chyba bedę ja :D
    Będziesz, będziesz! A reszta karaluchów pójdzie w twoje ślady :-D

Lunaris cieszę się że już się dziadostwa pozbyłaś! :-D I że przestaniesz tkwić w zawieszeniu. Jutro wypiszą Cię do domu to napisz coś więcej. A nóżka wraca w gips czy zostaje na wolności?

Dziewczyny cieszą mnie wasze testy! :-D Może jeszcze bladzioszki, ale bardzo liczę że będą z każdym dniem ciemniały :-) Trzymam za Was kciuki!

Flowwer, Lunaris lubią tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy Babeczki:) Prosze mi jutro wysikać ładne kreseczki:)

Bocianiątko, summer86 lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna 81 wrote:
    Będziesz, będziesz! A reszta karaluchów pójdzie w twoje ślady :-D
    Chcesz czekać tak długo na mnie? A kysz na fioletową!!

Czrna 81 lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo, kiedy będzie coś wiadomo w Twojej sprawie?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Flo, kiedy będzie coś wiadomo w Twojej sprawie?
    23.10 biopsja i ponad 2 tyg czekać na wynik więc zapowiada się długi cykl u mnie bo na prochach mam być póki wyniku nie będzie

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    23.10 biopsja i ponad 2 tyg czekać na wynik więc zapowiada się długi cykl u mnie bo na prochach mam być póki wyniku nie będzie
    a przy załozeniu , ze wynik będzie dobry to wystartujesz z ivf w przyszłym cyklu?

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Lejka Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przepraszam, że odbiegnę trochę od tematu ciąż i starań, ale mam małą, osobistą prośbę do obecnych tutaj pielęgniarek...

W zeszłą środę miałam mały zabieg chirurgiczny - w ciągu miesiąca z tyłu na udzie urosło mi jakieś obrzydlistwo, które wiecznie krwawiło i ropiało. Na szczęście bez problemu chirurg mi to usunął, zwłaszcza, że w moim stanie mówili, że to konieczne, szwy mam do usunięcia za tydzień (po 14 dniach). Niby zostałam poinformowana jak mam o to dbać, ale wiecie... euforia, że ten krwawiacy, wystający i bolący paskud zniknąl mi spod tyłka, przyćmiła wszystko inne.
    Ale teraz mam do Was wielką prośbę - minął tydzień, ale w związku z niefortunnym usytuowaniem rany nie wiem co robić dalej - mam to w takim miejscu, że ciągle na tym siedzę, leżę, a w związku z tym ciągle jest to narażone na ucisk i wszelakie ruchy. Mąż mówi, że ta rana zrobiła się taka ciemna, ale nie jest opuchnięta, ani nie boli. Jedynie z jednej strony coś się sączy - taki zolto-brązowy płyn, jest tego malutko, po całym dniu ledwie taka plamka o średnicy 5mm.
    Ale powiedzcie mi proszę czy ja to powinnam dalej zaklejać opatrunkiem, czy już odpuścić, żeby ta rana oddychała? Mąż codziennie mi to dezynfekuje i zakleja takim sterylnym opatrunkiem, ale skoro np. taką ranę po cc od drugiego dnia po operacji każą wietrzyć i nie dają opatrunku, to co z taką małą zrobić?

Przepraszam za to smęcenie, ale trochę jestem skołowana. Z jednej strony boję się, że mi się to zaogni lub nie wiem - szwy pekną, a z drugiej już skóra od tego kleju pali, zwłaszcza, że musiałam tam mieć opatrunki od początku września...

Bardzo Was proszę o radę i pomoc i przestaję już smęcić o moim problemie...

19.10.2017 - nasz drugi cud <3 <3 <3
    zem3x1hpg5sqvgam.png
    5.02.2017 - poronienie w 6 tc, ale... równocześnie początek szczęśliwego cyklu...
    27.11.2015 - nasze największe szczęście <3 <3 <3
    1usaj44jdjzlowlt.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    a przy załozeniu , ze wynik będzie dobry to wystartujesz z ivf w przyszłym cyklu?
    Kolejny cykl bedzie z antykami i na badania a kolejny ze stymulacją. Zakładając że bedę mieć świeży transfer to testowanie na sylwestra ;)
    Wiem, wiem... wszystko już przeliczyłam że sylwestra przepłacze po klapie ;)

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lejka a czym dezyfekujesz ranę ? octenisept ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2017, 22:54

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Lejka Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie - octeniseptem - tym kazali.

zem3x1hpg5sqvgam.png
    5.02.2017 - poronienie w 6 tc, ale... równocześnie początek szczęśliwego cyklu...
    1usaj44jdjzlowlt.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lejka wrote:
    Dokładnie - octeniseptem - tym kazali.
    Jeśli ropa się zbiera możesz kupić w aptece srebro AG wciągnie lub solcoseryl

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Lejka Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale właśnie mąż mówi, że tam nic nie widać (przed chwilą mnie oglądał i opatrywał), rana pojaśniała, tylko przy jednym szwie się zrobił jakiś strupek - i to tyle. Wiesz, to mnie w ogóle nie boli - bolą, palą i ciągną te miejsca podrażnione przez klej z plastrów i opatrunkow...

zem3x1hpg5sqvgam.png
    1usaj44jdjzlowlt.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Kolejny cykl bedzie z antykami i na badania a kolejny ze stymulacją. Zakładając że bedę mieć świeży transfer to testowanie na sylwestra ;)
    Wiem, wiem... wszystko już przeliczyłam że sylwestra przepłacze po klapie ;)
    Nie poznaję Cię!! Wszystkich podtrzymujesz na duchu, dajesz nam sens starań a sama masz takie negatywne podejście? Nie wolno Ci!! Wiem, ze jestes już zmęczona, każdy miałby dość na Twoim miejscu, ja mam już dość. Ale nie teraz, teraz nie wolno Ci się poddawać ani na sekundę :*

Synek 💚 31.08.2018r.
‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ