Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie kiedy najpóźniej dowiedziałyście się o ciąży?
Odpowiedz

kiedy najpóźniej dowiedziałyście się o ciąży?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • firanki na duszę Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeglądając forum, można spotkać się z informacjami, że niektóre dziewczyny dowiedziały się o ciąży np w 10 tygodniu lub jeszcze później.
    Ja mam znajomą, która do 5 miesiąca ciąży miała niby-okres i dopiero jak miesiąc później @ w ogóle nie przyszła, to dowiedziała się, że jest w ciąży.

Może Wy też znacie takie przypadki ? :))

uwo93e3kxvexoenv.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znam i zawsze jestem zdumiona, jak można nie wiedzieć tak długo o ciąży, choćby ze względu na ruchy dziecka. I ten niby okres też chyba nie wyglądał jak okres, a pewnie jak plamienie ;)

AmVormittag lubi tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:
    Nie znam i zawsze jestem zdumiona, jak można nie wiedzieć tak długo o ciąży, choćby ze względu na ruchy dziecka. I ten niby okres też chyba nie wyglądał jak okres, a pewnie jak plamienie ;)

No nie do końca... Moja koleżanka miała przez 3 miesiące NORMALNY okres.. Nie wiedziała, że jest w ciąży. Brzuch ją bolał, a lekarze podejrzewali nerki, leżała w szpitalu, badali te nerki, a nikt nie zrobił jej próby ciążowej.. Dowiedziała się dopiero jak kolejnego okresu nie dostała... W takt piosenki - wszystko się może zdarzyć... ;)

• lilirose Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że wszystko może się zdarzyć to wiadomo :) Mimo wszystko jestem tym faktem zawsze zdumiona, choć wiem, że są kobiety, które ciążę znoszą doskonale (szczęściary!), bez żadnych przykrych objawów. Mam nadzieję, że dzieciątko koleżanki urodziło się zdrowe :)

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:
    Że wszystko może się zdarzyć to wiadomo :) Mimo wszystko jestem tym faktem zawsze zdumiona, choć wiem, że są kobiety, które ciążę znoszą doskonale (szczęściary!), bez żadnych przykrych objawów. Mam nadzieję, że dzieciątko koleżanki urodziło się zdrowe :)

Oczywiście :)

• firanki na duszę Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też ciężko w to uwierzyć, ale jak widać, takie rzeczy się zdarzają :)
    chociaż nie sądzę, żeby którejś z Nas, staraczek, by się to przytrafiło biorąc pod uwagę fakt obsesyjnego testowania i wnikliwej obserwacji wszelkich symptomów :))

JusWik lubi tę wiadomość

uwo93e3kxvexoenv.png
  • madleni Znajoma

Wysłany: 6 października 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szwagierka dowiedziała się na początku 9 tygodnia. Zemdliło ja i dlatego postanowiła zrobić test. Poza tym nie miała żadnych objawów. Dziecko już jest na świecie i ma się dobrze :)

• kassandra Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny a ja Wam powiem, ze nie wiem ale cos dziwnego ze mna sie dzieje ... otoz jak wzystkie tu staram sie o dzidziusia i tak .. w tym cyklu owulka byla na 1000% trafilismy w sam raz ,k owu byla 16 wrzesnia 29 wrzesnia dostalam okres ale bardzo skapy 30 wrzesnia tez lecialo ale b.malo a 1 i 2 pazdziernika tylko plamienie i to takie ze jak bym palcow tam nie pchala to bym pewnie nawet o nim nie wiedziala .... testy nadal wychodza negatywne ale co mnie zastanawia to po pierwsze oczywiscie to skape krwawienie ( dostalam go 29 a miesiaczke powinnam dostac 30-09- lub 1-10) po drugie to to ze strasznie zaczely mi sie wlosy przetluszczac i cera co nie umyje buzie to zaraz znowu jak bym sie smalcem wysmarowala ( nie mialam tak ) wlosy to samo rano umyje wieczorem tluste no i jeszcze czuje takie jak by laskotanie , swedzenie w okolicy pepka nie skory tylko tam w srodku i nie caly czas ale tak kilka razy na dzien ... i tak sie zastanawim ze moze jednak sie udalo .... na jutro mam gina ... jutro 7 pazdziernika czyli by bylo 21 dni od owulki ... chym czy to mozliwe zby testy jeszcze nic nie pokazywaly ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 10:56

a955ed6c3d328059e9acdaf02cabf69f.png
  • Fretka85 Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajomy opowiadał, że jego koleżanka dowiedziała sie o ciąży dopiero jak rodziła. Podobno żadnych objawów poza przybraniem paru kilo na wadze, a, że była troche przy kości to nie było nic widać.

Aniołek [*] 10.07.2014 (pusty pęcherzyk)
    Kacperek 16.08.2015 <3
    zrp0btfa42gpejc8.png
  • kassandra Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem o przypadkach gdzie dziewczyny miaøy jyz ciaze potwierdzone u gina a testy nadal mialy negatywne ... ja od wczoraj dopiero senna chodze dzis przespalam caly dzien prawie, nwet telefonow nie slyszalam a polaczen nieodebranych 8 na jednym i 3 na drugim :) i nie wiem co jest dzis wieczorem zrobilam test i oczywiscie negat ale mam jeszcze jeden na jutro rano :) chodz nie wiem czy jest sens wogole go robic ... gin na jutro na 18 wiec wszystko sie wyjasni mam nadzieje ....

a955ed6c3d328059e9acdaf02cabf69f.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest to mozliwe...a to dlatego, ze nasz mozg nie rozpoznaje co sie z nami dzieje dopoki my tego nie zarejestrujemy...np...zdarza nam sie skaleczyc i nie odczuwac zadnego bolu dopoki nie zauwazymy ze krew nam leci...i to samo jest z ciaza....dopoki swiadomie nie zarejestrujemy ze jestesmy w ciazy to nie bedzie zadnych objawow :-) buzka ;-)

amelia04072006, Milagros, 25staraczka25 lubią tę wiadomość

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • amelia04072006 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Jest to mozliwe...a to dlatego, ze nasz mozg nie rozpoznaje co sie z nami dzieje dopoki my tego nie zarejestrujemy...np...zdarza nam sie skaleczyc i nie odczuwac zadnego bolu dopoki nie zauwazymy ze krew nam leci...i to samo jest z ciaza....dopoki swiadomie nie zarejestrujemy ze jestesmy w ciazy to nie bedzie zadnych objawow :-) buzka ;-)
    :O zaimponowalas mi :D

zus1znh.png

iv09krhm2hgmouw3.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    błagam.. ściema
    no jak można nie wiedzieć, że jest się w ciąży.. co z ruchami dziecka?
    na tlc leciał serial ciąże z zaskoczenia..
    trzeba mieć chyba watę zamiast mózgu, żeby przez 9 mscy się nie skapnąć, że coś jest na rzeczy i dowiedzieć się, że się rodzi jak już dziecko wychodzi

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam koleżankę, która dowiedziała się w 4 miesiącu.
    Brała tabletki anty. Robiła przerwy i pojawiało się plamienie.
    Pracowała w Glasgow i przyleciała do Polski pozałatwiać sprawy i po kolejne recepty. Poszła na wizytę, babka jej robi usg a tam 4 miesięczny dzidziuś :)
    Ona z tych pulchniejszych to nie zauważyła niczego. Ostro fizycznie pracowała w tym Glasgow. No i szok jaki przeżyła to wie tylko ona :)

• Młoda Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy są tu jakieś dziewczyny ,którym testy przez długi czas wychodziły negatywne ,a ostatecznie okazało się ,że zaciążyły ? Pierwszy raz mam wykres 3 fazowy ,12 dzień po skoku , ponad 37 stopni od 4 dni ,a testy negatywne. Zaczynam lekko świrować :P
    Brzuch muli i bardzo bolą mnie jajniki więc w sumie czekam na tę wredotę , tylko tempka mnie dziwi ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 17:24

Młoda
    glxfp0ykf5qmdvkk.png

uch5hdgeomm520qo.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda wrote:
    Czy są tu jakieś dziewczyny ,którym testy przez długi czas wychodziły negatywne ,a ostatecznie okazało się ,że zaciążyły ? Pierwszy raz mam wykres 3 fazowy ,12 dzień po skoku , ponad 37 stopni od 4 dni ,a testy negatywne. Zaczynam lekko świrować :P
    Brzuch muli i bardzo bolą mnie jajniki więc w sumie czekam na tę wredotę , tylko tempka mnie dziwi ...

Wielu osobom testy pozytywne wychodziły dopiero kilka dni po planowanej @ :) nie masz udostępnionego wykresu, więc ciężko to ocenić, ale czy nie myślałaś o tym, żeby iść na betę? Ile dni masz do planowanej @?

Młoda lubi tę wiadomość

• Młoda Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wątpliwości rozsiane temperatura poleciała w dół

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 13:43

Młoda
    glxfp0ykf5qmdvkk.png

uch5hdgeomm520qo.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ