Kiedy najwcześniej do ginekologa?
-
Pytanie czysto teoretyczne, dlatego, że testu jeszcze nie robiłam. Jestem po cp i z racji tego przy kolejnej ciąży chciałabym jak najszybciej udać się do lekarza w celu potwierdzenia/wykluczenia ciąży. Poprzednim razem lekarz zwlekał, aż do 7tyg mimo braku pęcherzyka i kazał przychodzić co tydzień, nawet gdy beta wynosiła ponad 4tys. Do kolejnej wizyty niestety nie dotrwałam, gdy 2 dni po wizycie doszło do rozlewu w jajowodzie.
Jak to było u was? W ile dni po owulacji najwcześniej lekarz jest w stanie dojrzeć pęcherzyk w macicy? Niekoniecznie z zarodkiem, ale sam pęcherzyk, który świadczy o tym, że ciąża jest prawidłowo umiejscowiona -
nick nieaktualny
-
Karo Lina wrote:Pytanie czysto teoretyczne, dlatego, że testu jeszcze nie robiłam. Jestem po cp i z racji tego przy kolejnej ciąży chciałabym jak najszybciej udać się do lekarza w celu potwierdzenia/wykluczenia ciąży. Poprzednim razem lekarz zwlekał, aż do 7tyg mimo braku pęcherzyka i kazał przychodzić co tydzień, nawet gdy beta wynosiła ponad 4tys. Do kolejnej wizyty niestety nie dotrwałam, gdy 2 dni po wizycie doszło do rozlewu w jajowodzie.
Jak to było u was? W ile dni po owulacji najwcześniej lekarz jest w stanie dojrzeć pęcherzyk w macicy? Niekoniecznie z zarodkiem, ale sam pęcherzyk, który świadczy o tym, że ciąża jest prawidłowo umiejscowiona
Hej też jestem po cp. Ja teraz byłam u gina w 5+4 i już był i pęcherzyk i zarodek z echem serduszka. Ale ja miałam wcześnie owulację. Ogólnie pęcherzyk widać już przy becie 1000-1500. Więc jak tylko dobijesz do tego poziomu to warto się udać sprawdzić. A jak zakończona cp? Rozumiem, że usunięcie jajowodu? Jak "wadliwy" jajowód został usunięty to pamiętaj, że zazwyczaj z nim usunięty tez został problem 😉 Wtedy prawdopodobieństwo cp wcale nie rośnie. Gorzej jak zostawiają niedrożny jajowód 😕
-
rudepozostanie wrote:Hej też jestem po cp. Ja teraz byłam u gina w 5+4 i już był i pęcherzyk i zarodek z echem serduszka. Ale ja miałam wcześnie owulację. Ogólnie pęcherzyk widać już przy becie 1000-1500. Więc jak tylko dobijesz do tego poziomu to warto się udać sprawdzić. A jak zakończona cp? Rozumiem, że usunięcie jajowodu? Jak "wadliwy" jajowód został usunięty to pamiętaj, że zazwyczaj z nim usunięty tez został problem 😉 Wtedy prawdopodobieństwo cp wcale nie rośnie. Gorzej jak zostawiają niedrożny jajowód 😕
-