X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kiedy najwcześniej do ginekologa?
Odpowiedz

Kiedy najwcześniej do ginekologa?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Karo Lina Ekspertka

Wysłany: 5 września 2023, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie czysto teoretyczne, dlatego, że testu jeszcze nie robiłam. Jestem po cp i z racji tego przy kolejnej ciąży chciałabym jak najszybciej udać się do lekarza w celu potwierdzenia/wykluczenia ciąży. Poprzednim razem lekarz zwlekał, aż do 7tyg mimo braku pęcherzyka i kazał przychodzić co tydzień, nawet gdy beta wynosiła ponad 4tys. Do kolejnej wizyty niestety nie dotrwałam, gdy 2 dni po wizycie doszło do rozlewu w jajowodzie.
    Jak to było u was? W ile dni po owulacji najwcześniej lekarz jest w stanie dojrzeć pęcherzyk w macicy? Niekoniecznie z zarodkiem, ale sam pęcherzyk, który świadczy o tym, że ciąża jest prawidłowo umiejscowiona

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2023, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Pęcherzyk widać juz przy becie od 1 tys

• rudepozostanie Debiutantka

Wysłany: 19 września 2023, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Lina wrote:
    Pytanie czysto teoretyczne, dlatego, że testu jeszcze nie robiłam. Jestem po cp i z racji tego przy kolejnej ciąży chciałabym jak najszybciej udać się do lekarza w celu potwierdzenia/wykluczenia ciąży. Poprzednim razem lekarz zwlekał, aż do 7tyg mimo braku pęcherzyka i kazał przychodzić co tydzień, nawet gdy beta wynosiła ponad 4tys. Do kolejnej wizyty niestety nie dotrwałam, gdy 2 dni po wizycie doszło do rozlewu w jajowodzie.
    Jak to było u was? W ile dni po owulacji najwcześniej lekarz jest w stanie dojrzeć pęcherzyk w macicy? Niekoniecznie z zarodkiem, ale sam pęcherzyk, który świadczy o tym, że ciąża jest prawidłowo umiejscowiona

Hej też jestem po cp. Ja teraz byłam u gina w 5+4 i już był i pęcherzyk i zarodek z echem serduszka. Ale ja miałam wcześnie owulację. Ogólnie pęcherzyk widać już przy becie 1000-1500. Więc jak tylko dobijesz do tego poziomu to warto się udać sprawdzić. A jak zakończona cp? Rozumiem, że usunięcie jajowodu? Jak "wadliwy" jajowód został usunięty to pamiętaj, że zazwyczaj z nim usunięty tez został problem 😉 Wtedy prawdopodobieństwo cp wcale nie rośnie. Gorzej jak zostawiają niedrożny jajowód 😕

• Karo Lina Ekspertka

Wysłany: 25 września 2023, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudepozostanie wrote:
    Hej też jestem po cp. Ja teraz byłam u gina w 5+4 i już był i pęcherzyk i zarodek z echem serduszka. Ale ja miałam wcześnie owulację. Ogólnie pęcherzyk widać już przy becie 1000-1500. Więc jak tylko dobijesz do tego poziomu to warto się udać sprawdzić. A jak zakończona cp? Rozumiem, że usunięcie jajowodu? Jak "wadliwy" jajowód został usunięty to pamiętaj, że zazwyczaj z nim usunięty tez został problem 😉 Wtedy prawdopodobieństwo cp wcale nie rośnie. Gorzej jak zostawiają niedrożny jajowód 😕
    Hej, nie bałaś się tak późno pójść do ginekologa i czekać prawie do 6tygodnia? Czy może byłaś wcześniej i już było widać pęcherzyk przez co byłaś spokojniejsza? U mnie jajowód został pozszywany i zachowany, więc nie wyklucza to kolejnej takiej ciąży. Chociaż jak byłam na HyCoSy , lekarz stwierdził że jajowody są drożne i by w życiu nie powiedział, że jestem po cp. A u Ciebie jajowód został zachowany? W ogóle to gratuluję zdrowej ciąży! 🤩

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ