X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kiedy wykonać betę?
Odpowiedz

Kiedy wykonać betę?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Daria9420 Koleżanka

Wysłany: 15 października, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Moje cykle trwają ok.30 dni. Ostatni okres przyszedł szybciej ok. 5 dni. Jeszcze poprzedni spóźnił się ok.4 dni. Wtedy wykonałam betę 2.3. W tym cyklu byłam u ginekologa, w dniach kiedy w aplikacji pokazały mi się dni płodne. Lekarz (w sobotę) stwierdził,że jest komórka jajowa. W poniedziałek poszłam ponownie, stwierdził,że doszło do pęknięcia pęcherzyka. Jestem obecnie 8 dni przed okresem.
    Jest sens robienia bety czy za wczesnie ?

• Minia000 Autorytet

Wysłany: 15 października, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za wcześnie. Poczekaj jeszcze te 8 dni

🙎‍♀️🙎‍♂️'95 rok
    Starania na poważnie od 2023 r.

06.24 start stymulacji lamettą
    08.24 💔 8tc poronienie samoistne

11.24 pierwsza wizyta w klinice, w trakcie gromadzenia badań
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 15 października, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie za wcześnie - jeśli dopiero w weekend doszło do pęknięcia to najlepiej poczekać 12 dni od tego dnia, żeby potencjalnie zapłodniona komórka mogła przemieścić się do macicy i wtedy testować.

37👩& 36🧔
    PCOS, IO, SM, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈
    🩺 23.12.
    1. prenatalne i Nifty - wszystko pięknie, zdrowy chłopiec 💙
    preg.png
  • Daria9420 Koleżanka

Wysłany: 15 października, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:
    Zdecydowanie za wcześnie - jeśli dopiero w weekend doszło do pęknięcia to najlepiej poczekać 12 dni od tego dnia, żeby potencjalnie zapłodniona komórka mogła przemieścić się do macicy i wtedy testować.

6-7.10 prawdopodobnie pękło.
    Czyli za wcześnie..
    Dziękuję

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ