Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kiedy wykonać betę?
Odpowiedz

Kiedy wykonać betę?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Daria9420 Koleżanka

Wysłany: 15 października, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Moje cykle trwają ok.30 dni. Ostatni okres przyszedł szybciej ok. 5 dni. Jeszcze poprzedni spóźnił się ok.4 dni. Wtedy wykonałam betę 2.3. W tym cyklu byłam u ginekologa, w dniach kiedy w aplikacji pokazały mi się dni płodne. Lekarz (w sobotę) stwierdził,że jest komórka jajowa. W poniedziałek poszłam ponownie, stwierdził,że doszło do pęknięcia pęcherzyka. Jestem obecnie 8 dni przed okresem.
    Jest sens robienia bety czy za wczesnie ?

• Minia000 Ekspertka

Wysłany: 15 października, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za wcześnie. Poczekaj jeszcze te 8 dni

• Nosa Autorytet

Wysłany: 15 października, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie za wcześnie - jeśli dopiero w weekend doszło do pęknięcia to najlepiej poczekać 12 dni od tego dnia, żeby potencjalnie zapłodniona komórka mogła przemieścić się do macicy i wtedy testować.

37👩& 36🧔
    PCOS, IO, SM, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈
    🩺 28.11.
    🧬 9.12.
    preg.png
  • Daria9420 Koleżanka

Wysłany: 15 października, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:
    Zdecydowanie za wcześnie - jeśli dopiero w weekend doszło do pęknięcia to najlepiej poczekać 12 dni od tego dnia, żeby potencjalnie zapłodniona komórka mogła przemieścić się do macicy i wtedy testować.

6-7.10 prawdopodobnie pękło.
    Czyli za wcześnie..
    Dziękuję

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ