X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kiedy wykonać betę?
Odpowiedz

Kiedy wykonać betę?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Daria9420 Koleżanka

Wysłany: 15 października 2024, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Moje cykle trwają ok.30 dni. Ostatni okres przyszedł szybciej ok. 5 dni. Jeszcze poprzedni spóźnił się ok.4 dni. Wtedy wykonałam betę 2.3. W tym cyklu byłam u ginekologa, w dniach kiedy w aplikacji pokazały mi się dni płodne. Lekarz (w sobotę) stwierdził,że jest komórka jajowa. W poniedziałek poszłam ponownie, stwierdził,że doszło do pęknięcia pęcherzyka. Jestem obecnie 8 dni przed okresem.
    Jest sens robienia bety czy za wczesnie ?

• Minia000 Autorytet

Wysłany: 15 października 2024, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za wcześnie. Poczekaj jeszcze te 8 dni

🙎‍♀️🙎‍♂️'95 rok
    Starania na poważnie od 01.2023 r.

08.24 💔 8tc poronienie samoistne

AMH - 2,0💪
    Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
    Kariotypy prawidłowe 💪
    Jajowody drożne 💪
    On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪

03.25 kwalifikacja in vitro 💪
    04.25- stymulacja
    16.04.25 - punkcja 6, mamy jednego ❄️ 6BB
    19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀
    25.05.25 - ⏸️
    7dpt - beta 47,5, prog 13,10
    9dpt - beta 147, prog 26,70
    11dpt- beta 362, prog 18,60
    14dpt- beta 1346, prog 26,10
    23dpt - krwiak, ale prawidłowy zarodek 6t+2 z serduszkiem❤️
    29dpt - CRL 0,91 ASP: 165/min ❤️🤞🍀

Chwilo trwaj! ❤️
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 15 października 2024, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie za wcześnie - jeśli dopiero w weekend doszło do pęknięcia to najlepiej poczekać 12 dni od tego dnia, żeby potencjalnie zapłodniona komórka mogła przemieścić się do macicy i wtedy testować.

Wituś 🩵 ur.19.06.2025 (40t0d) 3470g, 54cm
    age.png
  • Daria9420 Koleżanka

Wysłany: 15 października 2024, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:
    Zdecydowanie za wcześnie - jeśli dopiero w weekend doszło do pęknięcia to najlepiej poczekać 12 dni od tego dnia, żeby potencjalnie zapłodniona komórka mogła przemieścić się do macicy i wtedy testować.

6-7.10 prawdopodobnie pękło.
    Czyli za wcześnie..
    Dziękuję

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ