kilka pytań do...
-
Witajcie
Jest kilka pytań ,które nie dają mi spokoju, a może też takie macie ..
Zacznijmy od tego : czy mierząc teperaturke ,ma znaczenie w czym sie spało ? (np na zmiane piżama ,majteczki ) (mój wykres wygląda jak ekg czy to przez to ? )
-
A ja mam pytanie czy podczas starań, po owulacji można się serduszkowac? Jakoś mam tak bujną wyobraźnię że już sobie wyobrażam, że zaplodnione jajeczko wpada w sperme i wypada jak to sperma ma w zwyczaju...wiem że to wydaje się głupie ale nigdzie nie znalazłam info jak to jest z tą sperma, ona zostaje w szyjce czy idzie dalej??? Czy ktoś z was się nad tym też zastanawiał? wszędzie pisze ze starając się należy się przytulać na parę dni przed owulacja i w dniu ovu. Nic nie piszą co mamy robić później...
-
Powiedzcie mi czy śluz płodny może wystąpić po owulacji ?? zastanawia mnie to ponieważ na moim wykresie najpierw pokazało że owu wystąpiła ok 30ego ,a po 3 dniach zmienił się termin . Niestety nie robiłam codziennie testów a wiem że program może sie mylić.
-
Przede wszystkim skok nie jest równy owulacji. Program wyznacza orientacyjnie, bo przyjmuje się że owulacja może nastąpić ok 3 dni przed/po skoku. Więc śluz po skoku może być i to oznacza że należy założyć płodność w tym czasie.
Po drugie. Nie ma znaczenia co masz na sobie, ale ma znaczenie że zawsze mierzysz w tym samym miejscu, o mniej więcej tej samej porze, tuż po przebudzeniu, przed wstaniem z łóżka. Przy mierzeniu w ustach ważne jest żeby nie otwierać buzi przed zmierzeniem.
Co zakłóca pomiar: alkohol, aspiryna, wstawanie nad ranem (spoczynek powinien trwać co najmniej 3 godziny), wg Roetzera, którego metodę uczą na kursie przedmałżeńskim, pomiar po 8 rano może być zakłócony.
Jeszcze masz te kilka cykli żeby się przygotować i się przyzwyczaić.Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results. (anonim) -
callisto u mnie gory i doliny byly gdy mialam za wysokie tsh, mozesz sprawdzic, z tego co wiem to moze tez mieszac progesteron chyba
my po owu uprawialismy sex i sie udalo wiec chyba mozna;) -