X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie kilka pytań do...
Odpowiedz

kilka pytań do...

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Callisto Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Jest kilka pytań ,które nie dają mi spokoju, a może też takie macie ..
    Zacznijmy od tego : czy mierząc teperaturke ,ma znaczenie w czym sie spało ? (np na zmiane piżama ,majteczki ) (mój wykres wygląda jak ekg czy to przez to ? o.O )

ec691ee1bc.png
    Aniołek 03.2017 6tc
    Ciąża pozamaciczna 06.2017
    Niedoczynność tarczycy
    IO
  • justa. Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie mierzysz temperaturę? Jeśli w ustach to mogą wychodzić takie góry i doliny. Może spróbuj od przyszłego cyklu mierzyć temperaturę waginalnie.

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Callisto Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tamtym msc zaczełam w ustach mierzyć ale stwierdziłam że troche jest z tym zamieszanie wiec zmieniłam miejsce

ec691ee1bc.png
    Aniołek 03.2017 6tc
    Niedoczynność tarczycy
    IO
  • Kisia Nowa

Wysłany: 6 listopada 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie czy podczas starań, po owulacji można się serduszkowac? Jakoś mam tak bujną wyobraźnię że już sobie wyobrażam, że zaplodnione jajeczko wpada w sperme i wypada jak to sperma ma w zwyczaju...wiem że to wydaje się głupie ale nigdzie nie znalazłam info jak to jest z tą sperma, ona zostaje w szyjce czy idzie dalej??? Czy ktoś z was się nad tym też zastanawiał? :-P wszędzie pisze ze starając się należy się przytulać na parę dni przed owulacja i w dniu ovu. Nic nie piszą co mamy robić później...

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Później też spokojnie można :) nawet w ciąży można :) więc bez obaw :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kisia Nowa

Wysłany: 6 listopada 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w ciąży to wiem;-) chodzi mi tylko o tą wczesna fazę, kiedy zarodek ma się zagniezdzic

• Callisto Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi czy śluz płodny może wystąpić po owulacji ?? zastanawia mnie to ponieważ na moim wykresie najpierw pokazało że owu wystąpiła ok 30ego ,a po 3 dniach zmienił się termin . Niestety nie robiłam codziennie testów a wiem że program może sie mylić.

ec691ee1bc.png
    Aniołek 03.2017 6tc
    Niedoczynność tarczycy
    IO
  • Justeck Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przede wszystkim skok nie jest równy owulacji. Program wyznacza orientacyjnie, bo przyjmuje się że owulacja może nastąpić ok 3 dni przed/po skoku. Więc śluz po skoku może być i to oznacza że należy założyć płodność w tym czasie.

Po drugie. Nie ma znaczenia co masz na sobie, ale ma znaczenie że zawsze mierzysz w tym samym miejscu, o mniej więcej tej samej porze, tuż po przebudzeniu, przed wstaniem z łóżka. Przy mierzeniu w ustach ważne jest żeby nie otwierać buzi przed zmierzeniem.

Co zakłóca pomiar: alkohol, aspiryna, wstawanie nad ranem (spoczynek powinien trwać co najmniej 3 godziny), wg Roetzera, którego metodę uczą na kursie przedmałżeńskim, pomiar po 8 rano może być zakłócony.

Jeszcze masz te kilka cykli żeby się przygotować i się przyzwyczaić.

Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results. (anonim)
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    callisto u mnie gory i doliny byly gdy mialam za wysokie tsh, mozesz sprawdzic, z tego co wiem to moze tez mieszac progesteron chyba

my po owu uprawialismy sex i sie udalo wiec chyba mozna;)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ