X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kłucie tydzień po owulacji - zagnieżdżenie?
Odpowiedz

Kłucie tydzień po owulacji - zagnieżdżenie?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Hankabezpudla Nowa

Wysłany: 11 grudnia, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

piszę w sumie chyba głównie po to, żeby zająć jakoś czas i głowę, bo chatę mam już wysprzątaną na błysk, a na pracy i tak się nie mogę skupić.

Moja ciążowa historia w skrócie (można pominąć i przejść do kolejnego akapitu, gdzie już przechodzę do konkretów): mam prawie 40 lat, 2 lata temu zaraz po ślubie zrobiłam badanie Amh, wynik – dolna granica w mojej grupie wiekowej (konkretnie 0,47). O dziwo, zaszłam za pierwszym razem, córka ma 16 miesięcy. Teraz trzeci miesiąc staramy się o drugie dziecko, okres wrócił mi 7 miesięcy temu, wciąż karmię piersią na żądanie i w nocy. Już się nauczyłam, jak zmienił mi się organizm: nigdy nie miałam PMS, a teraz mam silny (mdłości, nawet wymioty, płacz bez powodu, rozdrażnienie etc.). Cykle zawsze miałam jak w zegarku, co 28 dni, owulację czułam, wiedząc nawet, z którego jajnika idzie w danym miesiącu. Odkąd wrócił mi okres w marcu br. większość cykli miałam regularne, ale raz okres się spóźnił o 12 dni, raz przyszedł za wcześnie o prawie tydzień, robię testy owulacyjne (nie monitorowałam jeszcze owulacji u ginekologa).

Ad rem: tydzień po ostatniej rzekomej owulacji nagle poczułam dość silne kłucie w macicy, powiedziałabym, że 3/10, może nawet 4/10, trwało to kilka minut, nie było żadnego plamienia. Poza tym od tych prawie już 2 tygodni od owulacji nie czułam dotąd nic – a dotąd w każdym jednym cyklu tuż po zaczynały się bardzo delikatne bóle, przypominające miesiączkowe (skurcze), takie 0,5/10, raczej smyranie w dole brzucha niż ból. I te dwa fakty dały mi trochę do myślenia, czy tamto kłucie sprzed 5 dni (w nocy z soboty na niedzielę) nie było implantacją i czy może się jednak udało, skoro ten cykl jest pod tym względem zupełnie inny niż poprzednie. Tylko że już by chyba test wyszedł pozytywny, skoro beta hcg zaczyna rosnąć po zagnieżdżeniu?

Okres powinnam dostać 13.12, szyjkę macicy mam wysoko, ledwo daję radę sięgnąć jej środkowym palcem, czy jest miękka, czy twarda trudno mi powiedzieć, podobnie jak przesądzić o jej otwarciu/zamknięciu, dopiero uczę się ją badać. Temperatury z ostatnich dni utrzymują się na poziomie 37,2-37,4 (ale zaczęłam mierzyć dopiero 4 dni temu, więc też nie są jeszcze miarodajne). Mdli mnie i nawet parę razy wymiotowałam, ale na to nie patrzę, bo to psychosomatyka.

Trochę szkoda mi kasy teraz na betę z krwi, bo u mnie to 60 zł, już robiłam w poprzednich 2 miesiącach i odświeżanie strony z wynikami co 5 minut zabierało mi mnóstwo nerwów, dwa – jakoś tak sobie przeliczam, że mogę za to kupić dziecku 3 książeczki :P Myślę też, że to kłucie mogło być spóźnioną owulacją, a wtedy nawet na betę z krwi jeszcze za wcześnie. Jeśli okres nie przyjdzie w weekend, zrobię w poniedziałek.

Tak jak wspomniałam, nie liczę na jakieś porady z Waszej strony, wiem, że muszę się uzbroić w cierpliwość, co jest dla mnie horrorem, no ale to już mój problem, raczej chyba po prostu bym chętnie poczytała, jak to było u Was, czy odczuwałyście moment zagnieżdżenia, ile po tym wyszedł Wam pozytywny test etc. Czytaniem też sobie zajmę głowę i jakoś zleci :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ