Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień 2019-testowanie.
Odpowiedz

Kwiecień 2019-testowanie.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 kwietnia 2019, 10:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    Niecierpliwa ja stwierdzam że to mój ostatni cykl z termometrem. Też mam mucrolife ale według niego to słabe te skoki jakoś i według niech to chyba owu nie była... Ale dzisiaj idę na monitoring to się okaże czy pękł.. Aż mam stresa! :/

    Dziewczyny które mają dzisiaj usg czekamy na cudne zdjęcia!

    Rozpoczynamy kwiecień oby był wysyp dwóch kreseczek <3

    aeiouy lubi tę wiadomość

  • szona Autorytet
    Postów: 5721 13507

    Wysłany: 1 kwietnia 2019, 11:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Hejka
    Niecierpliwa ja stwierdzam że to mój ostatni cykl z termometrem. Też mam mucrolife ale według niego to słabe te skoki jakoś i według niech to chyba owu nie była... Ale dzisiaj idę na monitoring to się okaże czy pękł.. Aż mam stresa! :/

    Dziewczyny które mają dzisiaj usg czekamy na cudne zdjęcia!

    Rozpoczynamy kwiecień oby był wysyp dwóch kreseczek <3

    Ciekawi mnie co Ci powie lekarz. Ja mam usg jutro, skok temperatury niby jest. Też jestem ciekawa czy termometr i test LH mnie nie oszukały...

    syllwia91 lubi tę wiadomość

    16 cs po cb. (23 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 kwietnia 2019, 11:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 20:05

  • szona Autorytet
    Postów: 5721 13507

    Wysłany: 1 kwietnia 2019, 11:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaa90 wrote:
    Ja mam wrażenie że chyba najlepiej odpuścić termometry, testy itd przynajmniej na początku, brak napinki bardziej sprzyja. No i słuchać swojego ciała. Mówię ginowi że na bank jestem przed, on ze nie ma takiej opcji, a po usg stwierdził że istotnie jestem przed;)

    Zauważyłam, że większą napinkę mam jeśli nie wiem czy doszło do owulacji. Dotychczas w cyklach, gdzie odnotowałam skoki, miałam też owulację potwierdzoną monitoringiem. Gdybym jej nie mierzyła - to pewnie seks w tym miesiacu odszedłby do lamusa w okolicy 14 dnia maksymalnie ;) Poza tym świadomość zbliżającej się owulacji wpływa na nas mobilizująco. Strasznie dużo pracujemy, wracamy późno, gdyby nie myśl o owulacji wieczór wyglądałby tak: kolacja-netflix-dobranoc ;)

    Malinaa90, Beti82, MonikA_89!, Malgonia, aeiouy lubią tę wiadomość

    16 cs po cb. (23 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 kwietnia 2019, 11:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 20:05

    Muki85 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 kwietnia 2019, 11:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 18:57

    szona, Ania_85_ lubią tę wiadomość

  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5021 11624

    Wysłany: 1 kwietnia 2019, 11:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuśka to musi być naprawdę bardzo miłe, że rodzice tak zareagowali:) o różnych reakcjach już tu czytałam i sama oczekiwałabym takiej jak u Ciebie !!

    Co do mojego gruczołu to jest lepiej, zdecydowanie, jest tylko mały guzek, także cuda się dzieją, i doobrze, bo bym chyba nie ziosła jeszcze raz szpitala i znowu dochodzenia do siebie po zabiegu.

    Sasanka55, nuśka91, Ochmanka lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1209 1864

    Wysłany: 1 kwietnia 2019, 11:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Moyeu, ja przechodzę takie humorki już czwarty miesiąc. Do tego zaczęłam więcej klnąć, dramat. Też czuję, że to nie ja... Hormony, chyba. 😂Przeszło Ci już?

    Moni różnie u mnie z tym 😝 ale nerwy mam cały czas na wierzchu i nawet mi się śniło że się kłócę z kimś, no masakra! U mnie to hormony połączone z brakiem cukru w diecie 😂😂😂 jestem na odwyku cukrowym więc jak taki crackhead na głodzie chodzę na wkurwie😂
    EDIT: Iza to świetnie że gruczoł się goi, co za dużo szpitala to nie zdrowo!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 11:42

    ElfiaKsiężniczka, moni05 lubią tę wiadomość

    28lat 🍍 39cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH (0,72 ng/ml), Hiperinsulinemia, Insulinooporność HOMA IR IV 19 - 4,75 ➡️ VII 19 - 2,7 ➡ X 19 - 2,35 ➡️ II 20 - 1,97🥳🎉👉🏻DIETA!💪🏻
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage XR1500

    🔜powtorka badań nasienia
    ✔️7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: oligosp., morfologia 4% ➡ IVF ???🤦🏼‍♀️
  • szona Autorytet
    Postów: 5721 13507

    Wysłany: 1 kwietnia 2019, 11:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaa90 wrote:
    To chyba nasza zmora, tempo życia itd. Czasami jesteśmy tak padnieci że jedyne czego chcemy to iść spać. W ten weekend m jednak był bardzo wspierający, odpuscil kilka rzeczy żeby być w formie. Czasami martwię się tylko czy tego wszystkiego nie "uprzedmiotowimy"... Po 2 latach mam już taka karuzele, że czasem dopada mnie to negatywne myślenie.

    W pełni to rozumiem.
    Nadal czasem się gorzko śmieję, że jak człowiek młodszy był, to myślał, że zajdzie w ciążę od podmuchu wiatru ;) a teraz taka lekcja pokory i cierpliwości. Żeby jeszcze ta owulacja zawsze była w tym samym dniu - łatwiej byłoby zachować spontan w pozostałe dni. A tu wieczna analiza i gimnastyka.

    Iseko, Malinaa90, aeiouy, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    16 cs po cb. (23 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muki gratulacje, super rozpoczęcie miesiąca 😁

    Izape super że się zmniejsza, takie cuda lubimy😁

    Dziewczyny a ja siedze w kolejce do wyznaczenia terminu hsg, proszę o kciuki żeby się udało szybciutko🙄

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2019, 08:32

    Iwona28, Beti82, syllwia91, MonikA_89!, nuśka91, Nuch, szona, moyeu, Izape_91, Malgonia, aeiouy, Muki85, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Hejka
    Niecierpliwa ja stwierdzam że to mój ostatni cykl z termometrem. Też mam mucrolife ale według niego to słabe te skoki jakoś i według niech to chyba owu nie była... Ale dzisiaj idę na monitoring to się okaże czy pękł.. Aż mam stresa! :/

    Dziewczyny które mają dzisiaj usg czekamy na cudne zdjęcia!

    Rozpoczynamy kwiecień oby był wysyp dwóch kreseczek <3

    wiesz, jak używając tego klasycznego termometru bylam zadowolona. Daj znać po wizycie :)
    Iseko trzymam kciuki
    Izape, cieszę się, że się poprawia :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 12:21

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Ciekawi mnie co Ci powie lekarz. Ja mam usg jutro, skok temperatury niby jest. Też jestem ciekawa czy termometr i test LH mnie nie oszukały...

    Według niej powinna być owu w sobotę. Dzisiaj idę na sam monitoring a w środę do mojego gin. Mam nadzieję że pękł i że była owu bo bolało okropnie. I dalej czuje w sumie.

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7532 10667

    Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko, kciuki w pogotowiu :)

    Moyeyu, detoks cukrowy? Podziwiam! :* Ja codzienne muszę zjeść coś słodkiego :P wyznaje zasadę: dzień bez cukru = dzień stracony 🍩🍦🍰
    Zresztą mamusia ciągle coś piecze i kusi, a że mam do niej 3min pieszo, to wiadomo jak to kuszenie się kończy 😂😂 Już jestem wystarczająco wkurzona, jak biorę te wszystkie leki hormonalne, więc jakbym odstawiła cukier to mąż byłby biedny 😜

    Nuśka, reakcja rodziców wcale mnie nie dziwi. Nie dość, że teraz czekają na wnuka, to jeszcze taką piękną kartkę ze zdjęciem dostali :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 12:28

    moyeu, nuśka91, Nuch, Iseko, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po. Jest na razie sam pęcherzyk z całkiem żółtym. Owulacja była z prawego jajnika.

    Dostałam już skierowanie na badania i założył mi kartę ciąży, aż się zdziwiłam że tak szybko :P mam przyjść za 2 tyg zobaczyć serduszko.
    I muszę zrobić jakiś wymaz z pochwy bakteriologiczny, bo z cytologii wyszedł mi stan zapalny.

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2fdf81a9262e.jpg

    Niecierpliwa..., Pati96, madziorek86, Iwona28, Szczesliwa_mamusia, moni05, mam_marzenie_synek❤, buba123, ElfiaKsiężniczka, MonikA_89!, Pauliśka, MamaStasia :), moyeu, Izape_91, nuśka91, Nuch, szona, Malgonia, Tele...79, Irvine90, syllwia91, DzulkaJ, Beti82, ef36, Olliiii, Malinowa91, Malinaa90, 5ylwian, aeiouy, Olga_89, Iseko, Sasanka55, makowa, Muki85, Ochmanka, JaSzczurek, Magduullina, Ania_85_, cukrzyk1991, Madziandzia lubią tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 1 kwietnia 2019, 13:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muki- gratuluje 2 kreseczek
    Agge- super. Za 2 tyg ukarze sie piekny zarodek z serduszkiem.

    Ja mam jutro wizyte serduszkowa- trzymajcie kciuki. Następna będzie dopiero 26kwietnia-ale juz u mojego lekarza. Takze juz nie będę musiala skakac po lekarzach.

    Pochwale sie Wam. Uszylam 1rzecz swoja w życiu. Chciałam do nowego łóżeczka synka ochranicze chmurki,ale są drogie,wiec postanowiłam uszyc sama. Może nie jest idealnie,ale jestem z siebie dumna. Jeszcze 5mu uszyje. I musze doszyc troczki. Każda będzie miała inny kształt. Mojemu dziecku bardzo sie lamy podobaja ;-)


    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d354b88dd622.jpg

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc8cd22ef0f5.jpg

    agge, ElfiaKsiężniczka, Niecierpliwa..., MonikA_89!, Pauliśka, nuśka91, Nuch, szona, Malgonia, Irvine90, syllwia91, ef36, mam_marzenie_synek❤, 5ylwian, aeiouy, Iseko, Sasanka55, Muki85, Agamk, Magduullina, Ania_85_, cukrzyk1991 lubią tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5021 11624

    Wysłany: 1 kwietnia 2019, 13:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agge oby ten stan zapalny to nic groźnego i oby szybko udało się zrobić z tym porządek. Kropeczka cudna ♥️
    Matko a ja dostałam dzisiaj taki odkurzacz do jedzienia, to chyba po operacji, bo mało co jadłam i starałem się trzymać dietę jeszcze coby tylko a teraz ciągle chodze i myślę o jedzeniu, no masakra :p przynajmniej wiem przez to że dzisiaj na obiad będzie barszczyk biały :D

    Dlatego moyeu podziwiam za detoks cukrowy, mi też by się przydał teraz, chociaż się wydetoksilam ostro ostatnio hehe. Właśnie mi przypomniałas Monika że mam ciasto w lodówce od mamy! Kawę robię i pizgam relaks, przynajmniej chwilke :)

    Szczęśliwa mamusia chmurka super!

    Powiedzcie mi czemu mi opada powoli entuzjazm po laparo ze się uda :(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 13:59

    MonikA_89!, agge, moyeu lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • szona Autorytet
    Postów: 5721 13507

    Wysłany: 1 kwietnia 2019, 14:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:

    Powiedzcie mi czemu mi opada powoli entuzjazm po laparo ze się uda :(

    Bo jesteś po owu, zamiana hormonów, z radosci estrogenów pojawia się czarna dupa progesteronu ;) Także zjedz sobie coś pysznego, zrelaksuj się i myśl pozytywnie. A jak chwilowo nie dasz rady, to ja będę myślała pozytywnie dla Ciebie! Znalazłaś endomende, która mogła Wam przeszkadzac. Wywaliliście ją w cholerę - to dlaczego ma się nie udać? Uzasadnij w 51837153 zdaniach :>

    aeiouy, Sasanka55, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    16 cs po cb. (23 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • szona Autorytet
    Postów: 5721 13507

    Wysłany: 1 kwietnia 2019, 14:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Ja juz po. Jest na razie sam pęcherzyk z całkiem żółtym. Owulacja była z prawego jajnika.

    Dostałam już skierowanie na badania i założył mi kartę ciąży, aż się zdziwiłam że tak szybko :P mam przyjść za 2 tyg zobaczyć serduszko.
    I muszę zrobić jakiś wymaz z pochwy bakteriologiczny, bo z cytologii wyszedł mi stan zapalny.

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2fdf81a9262e.jpg

    ❤️ Pięknie :)

    Rany, miałam owu z prawego jajnika, owulację w 17 dc, seks w dniu owu i dwa dni przed - Aga proszę pozwól, że i finał po Tobie powtórzę 😂

    Izape_91, MonikA_89!, agge, mam_marzenie_synek❤, Malinaa90, aeiouy, Iseko, nuśka91 lubią tę wiadomość

    16 cs po cb. (23 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 1 kwietnia 2019, 14:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape z entuzjazmem w czasie starań to jest tak, ze stale wysoki to jest on chyba tylko podczas pierwszego cyklu. A potem do człowieka dociera, ze może być różnie. Ale rożnie to nie znaczy, ze tylko źle, wiec ja mam cały czas nadzieję, że jesteś na początku kolejki po dwie kreseczki.

    Agge gratuluję :) Oby samopoczucie choć trochę się poprawiło i żebyś mogła cieszyć się ciążą na 100%

    Co do mierzenia temperatury to ja mam taki komputerek cyklu. Fajne to, ale gdybym miała sama kupić to by mi było szkoda kasy (pożyczyłam od bratowej). Jest bardzo dokładny.
    Ale jeśli mierzycie temperaturę w buzi, to ważne jest, by mierzyć ją zawsze w tym samym miejscu. nie raz na jednym policzku raz na drugim. Tak naprawdę to powinno się mierzyć pod językiem i też zwracać uwagę by ten termometr w tym samym miejscu przyłożyć.
    Wahania temperatur są normalne. To też o niczym złym nie świadczy. Czasem jest cieplej w pokoju, czasem bardziej się nakryjecie i ciało też będzie mieć ciut inną temperaturę. Dlatego owulacji nigdy nie stwierdza się po jednym skoku a zawsze musi się ta temperatura utrzymać.

    Szczęśliwa mamusia czy Ty wiesz coś na temat naszego doktora czego ja jeszcze nie wiem?

    Ja czekam na monit w środę. miałam sprawdzić czy się torbiel nie zrobiła a tymczasem trzeba będzie sprawdzić czy w ogóle owulacja była w tym miesiącu. Jajniki mi ucichły, a testy owulacyjne białe.
    Do tego ciągle walczę z remontem i już mam serio dość...
    Na osłodę kupiłam sobie lody kawowe (choć też obiecywałam sobie rezygnację ze słodyczy, ale póki co udało mi się tylko zlikwidować z diety drożdżówki). Mąż wychaczył lody kawa brazylijska z lidla. Jakaś taka seria lody z 6 składników. No są obłędne.

    agge, aeiouy, Nuch, moyeu, Ania_85_ lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 kwietnia 2019, 14:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agge cudny kropek ! <3


    Może powinnam zadzwonić do laboratorium o tą homocysteine się zapytać że dalej nie ma wyniku...

    agge lubi tę wiadomość

‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego