Kwiecień figla nam nie spłata, w styczniu bobas, nie ma bata!
-
WIADOMOŚĆ
-
Zielone.Słońce wrote:Tedka, po laparo naprawdę masz zwiększone szansę na powodzenie. Oczywiście to, żadna gwarancja - mi się nie udało - ale są osoby, u których wyczyszczenie wystarczyło do powodzenia.
Endometrioza to nie jest łatwa choroba.
Czasami kobiety z 1 stopniem w ogóle nie zachodzą a te z 3/4 tak. 🤷
Wracając do tematu, bo drogą dedukcji doszłam, że leczyłaś się w Warszawie. W którym szpitalu miałaś laparoskopię?
Bubu, mnie nordy nie oszukały. W ogóle mnie testy raczej nie oszukiwały. Jak zobaczyłam pierwszy cień cienia wieczorem 4dpt to wiedziałam, że to jest to.
Mój mąż nie widział ale jak to powiedział " skoro Ty widzisz to pewnie ta kreska jest". 😅
Tak, słyszałam, ponoć pierwsze pół roku jest najlepszym czasem. Cóż... to już mój drugi nieudany cykl. Zostały 3-4.
Ja leczyłam się w Wawie, ale laparo miałam w Szpitalu Wojskowym w Lublinie. To dosyć znany oddział leczący endometriozę, wspaniali lekarze i pielęgniarki. Mogłabym tam zamieszkać. Dr Gałczyński wykonywał operację, u niego też byłam na konsultacji przed operacją, prywatnie w jego gabiecie. USG ponad 40 minut i cóż... on zobaczył tam chorobę. Inni nie widzieli jej latami.Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
ondzia1112 wrote:Dziewczyny a z innej beczki - bo czas tak wolno płynie, że szlag jasny mnie trafia, już mam poważnego stresa związanego z testowaniem i nie wiem co i jakim siłom obiecać żeby sie udało 😈 - jak robicie te śliczne Wasze "zdjęcia" profilowe?😍
p.s. jestem wierząca. Byłam katoliczką, obecnie "wyklęta" przez drugie małżeństwo - status wiary "w poszukiwaniu" - to tak w ramach wyjaśnień powyższego aktu desperacji 🙏
Zainstaluj Bitmoji ❤️ondzia1112 lubi tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Zielone.Słońce wrote:Nie no ja wiem. Ja poprostu nigdy nie miałam oszukańca. Poczasiaka owszem ale nigdy pozytywa w terminowym czasie, gdy ciąży nie było. Nie wiem co Wy w tych siuskach macie.😅
Ja też nie wiem 😆34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Tedka, bo endometriozy nie widzi każdy pierwszy lepszy lekarz... Przeważnie musi być to ktoś kto się w tym specjalizuje.
U mnie w Novum niby widzieli, bo pokazywali mi jakiś płyn w którym mi kiszki pływają ale jak poszłam na USG do specjalisty od Endo to niestety ta lekarka widziała dużo więcej.4,5 roku starań
Endometrioza, adenomioza, PCOS
🔹06.21 1 ICSI - ❄️❄️❄️❄️ 1cb ❌
🔹02.2023 2 ICSI - ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
🔸 28.05-4.06 3 krwotoki
🔹 14+4tc - 103g 👶 i 104g 👶
SANCO zdrowe chłopaki 💙💙
🔹19+2 - 261g i 309g 👶👶
🔹 27+2 - 1113g🐸 i 1122g🐸
🔹29+2 - 1318g🦔 i 1365g 🦔
🔹34+2 - 2460g🌞 i 2363g🌞
Witaj świecie! ✋
34+6
10.11.23 Leoś 2490g 💙, Filipuś 2120g💙
-
Zielone.Słońce wrote:Tedka, bo endometriozy nie widzi każdy pierwszy lepszy lekarz... Przeważnie musi być to ktoś kto się w tym specjalizuje.
U mnie w Novum niby widzieli, bo pokazywali mi jakiś płyn w którym mi kiszki pływają ale jak poszłam na USG do specjalisty od Endo to niestety ta lekarka widziała dużo więcej.
Być może tak jest, nie przeczę. Jednak jak ktoś nie zachodzi w ciąże 4 lata, ma dobre wyniki, jak to twierdzili i ogólnie jest okazem zdrowia to mogłoby przyjść do głowy sprawdzić, czy aby nie endomenda? O to chodzi, a ponoć chodziłam do wybitnych specjalistów od niepłodności
A przyszło zwykłemu ginekologowi położnikowi na moje szczęście
Po prostu mam w sobie dużo żalu o te stracone lata i może dlatego tak gadam Ta choroba nie robi się z dnia na dzień, można ją wykryć niejednokrotnie zwykłym badaniem z krwi, albo chociaż podejrzewać po jego wyniku.
Liczyłam, że wydając tyle kasy idę w dobre ręce, po prostu. Mam swoje kiepskie doświadczenia i jak pomyślę, że po operacji np. mogłam być ze 3 lata temu, trochę młodsza, trochę zdrowsza... no to mnie krew zalewa...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2023, 10:00
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Tedka wrote:Być może tak jest, nie przeczę. Jednak jak ktoś nie zachodzi w ciąże 4 lata, ma dobre wyniki, jak to twierdzili i ogólnie jest okazem zdrowia to mogłoby przyjść do głowy sprawdzić, czy aby nie endomenda? O to chodzi, a ponoć chodziłam do wybitnych specjalistów od niepłodności
A przyszło zwykłemu ginekologowi położnikowi na moje szczęście
Zawsze lepiej wiedzieć kim jest przeciwnik. Chociaż choroby nie zazdraszczam. Sama choruje i wiem z czym to się je... Tzn jeśli chodzi o niepłodność, bo jakiś standardowych objawów nie mam obecnie.😔
Duża część zniknęła po laparo ale problem z zajściem w ciążę został...
Jeśli chodzi Ci o Ca125 to robiłam 5 razy i tylko raz wyszło mi podwyższone.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2023, 10:02
4,5 roku starań
🔸 28.05-4.06 3 krwotoki
SANCO zdrowe chłopaki 💙💙
🔹19+2 - 261g i 309g 👶👶
🔹 27+2 - 1113g🐸 i 1122g🐸
🔹29+2 - 1318g🦔 i 1365g 🦔
🔹34+2 - 2460g🌞 i 2363g🌞
Witaj świecie! ✋
34+6
-
Zielone.Słońce wrote:No i bardzo dobrze, że trafiłaś na kogoś takiego. 😊
Zawsze lepiej wiedzieć kim jest przeciwnik. Chociaż choroby nie zazdraszczam. Sama choruje i wiem z czym to się je... Tzn jeśli chodzi o niepłodność, bo jakiś standardowych objawów nie mam obecnie.😔
Ja właśnie nie miałam żadnych objawów, jedynym był brak ciąż biorę poprawkę na to, że to też mogło wprowadzić lekarza w błąd, no aleeee kurdeee... grrrr
Tym bardziej wspaniale, że Ci się udało
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Zielone.Słońce wrote:No i bardzo dobrze, że trafiłaś na kogoś takiego. 😊
Jeśli chodzi Ci o Ca125 to robiłam 5 razy i tylko raz wyszło mi podwyższone.
Tak, o to mi chodzi. I wiem, że jest mylące, nie powinno się robić w trakcie @, ale jednak, robiąc je można nabrać podejrzeń i spróbować dalszej diagnostyki. Ja tak miałam i się sprawdziło... badanie z krwi, usg, laparo. prosta i szybka ścieżka.Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Ale oczywiście, żeby nie było za słodko, to ja także miałam wątpliwości, szczególnie po tym badaniu z krwi, bo przecież ja nie mam żadnych objawów! zero bolących miesiączek, zero bólu podczas seksu, itd itp. skończyło się, jak się skończyło. Tyle mojego szczęścia w nieszczęściu. Zobaczymy chociaż jak poprawi się mój komfort życia, bo jednak stany zapalne usunięte, powinno być trochę lepiej organizmowi
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Tedka wrote:Tak, o to mi chodzi. I wiem, że jest mylące, nie powinno się robić w trakcie @, ale jednak, robiąc je można nabrać podejrzeń i spróbować dalszej diagnostyki. Ja tak miałam i się sprawdziło... badanie z krwi, usg, laparo. prosta i szybka ścieżka.
Nie udawało się więc uznałam, że czas do kliniki. Wybrałam invicte. Tam miałam 2 IUI oczywiście bez sukcesu. Wszyscy na podstawie tej torbielki przypisali mi już endometrioze a mi to nie dawało spokoju i powiedziałam o tym lekarzowi z kliniki. Zaproponował mi laparo, żeby rozwiać wszelkie wątpliwości.
Torbiel okazała się nie być endometriozą ale jakieś pojedyncze mini ogniska były. Lekarz operujący powiedział, że nie powinnam się tym przejmować a, że nie zachodze to czasem tak bywa.
4 miesiące później zmieniłem klinikę na Novum i tam szok, bo kilku lekarzy mówiło mi że mam płyn sugerujący endometrioze. Pytałam się jak to możliwe i czy lekarz operujący mógł to przeoczyć. Dostałam odpowiedź, że lekarze zajmujący się niepłodnością są bardziej dociekliwy. 🤷
W tamtym roku postanowiłam się wybrać się do specjalisty od endometriozy. Miałam około godzinne USG i wyszło dużo kwiatków, w tym adenomioza. Dodam, że przed badaniem, żeby mieć punkt odniesienia również zrobiłam Ca 125 i wyszło w normie.
Też miałam wyboistą drogę ale wiem, że ta diagnostyka nie jest łatwa.
Lekarze często teraz odradzają laparo, bo jeżeli jest coś grzebane przy jajnikach to zmniejsza to rezerwę. U mnie na szczęście jajniki były czyste. Usunęli mi tylko tą jedną torbielke około jajowodowa, która miała być endo a była jakaś zwykła surowicza.
Niemniej jednak uważam, że ta diagnostyka powinna być dużo prostsza i szybsza. Niestety mało kto dowiaduje się o endometrioze w fazie początkowej. 😔4,5 roku starań
🔸 28.05-4.06 3 krwotoki
SANCO zdrowe chłopaki 💙💙
🔹19+2 - 261g i 309g 👶👶
🔹 27+2 - 1113g🐸 i 1122g🐸
🔹29+2 - 1318g🦔 i 1365g 🦔
🔹34+2 - 2460g🌞 i 2363g🌞
Witaj świecie! ✋
34+6
-
Zielone.Słońce wrote:U mnie zwykły lekarz ginekolog podejrzewał endometrioze, bo miałam stałą torbielkę która nie rosła. Zlecał mi ca125 ale wychodziło dobrze więc powiedział, że on będzie to obserwował a ja mam się dalej starać. 4 badanie ca125 wyszło lekko podwyższone.
Nie udawało się więc uznałam, że czas do kliniki. Wybrałam invicte. Tam miałam 2 IUI oczywiście bez sukcesu. Wszyscy na podstawie tej torbielki przypisali mi już endometrioze a mi to nie dawało spokoju i powiedziałam o tym lekarzowi z kliniki. Zaproponował mi laparo, żeby rozwiać wszelkie wątpliwości.
Torbiel okazała się nie być endometriozą ale jakieś pojedyncze mini ogniska były. Lekarz operujący powiedział, że nie powinnam się tym przejmować a, że nie zachodze to czasem tak bywa.
4 miesiące później zmieniłem klinikę na Novum i tam szok, bo kilku lekarzy mówiło mi że mam płyn sugerujący endometrioze. Pytałam się jak to możliwe i czy lekarz operujący mógł to przeoczyć. Dostałam odpowiedź, że lekarze zajmujący się niepłodnością są bardziej dociekliwy. 🤷
W tamtym roku postanowiłam się wybrać się do specjalisty od endometriozy. Miałam około godzinne USG i wyszło dużo kwiatków, w tym adenomioza. Dodam, że przed badaniem, żeby mieć punkt odniesienia również zrobiłam Ca 125 i wyszło w normie.
Też miałam wyboistą drogę ale wiem, że ta diagnostyka nie jest łatwa.
Lekarze często teraz odradzają laparo, bo jeżeli jest coś grzebane przy jajnikach to zmniejsza to rezerwę. U mnie na szczęście jajniki były czyste. Usunęli mi tylko tą jedną torbielke około jajowodowa, która miała być endo a była jakaś zwykła surowicza.
Niemniej jednak uważam, że ta diagnostyka powinna być dużo prostsza i szybsza. Niestety mało kto dowiaduje się o endometrioze w fazie początkowej. 😔
Masz rację, na szczęście teraz coraz wiecej mówi się o tej chorobie i mam nadzieję, że będzie coraz więcej lekarzy świadomych tej choroby. Są też coraz doskonalsze techniki leczenia, laparo to jedna z kilku.
Ja na szczęście też nie miałam grzebane przy jajnikach, są ok i jajowody także. Tyle szczęścia, ale oczywiście bałam się jak cholera że zmniejszy mi to rezerwę jajnikową. W końcu mam już 35 lat, zaraz 36 i jeszcze dołożyć sobie zmniejszeniem liczby komórek? Masakra.
Jednak trzeba czasami także wypośrodkować to, czym ja się motywowałam, a więc chęć posiadania jednak dziecka, a po prostu zadbanie o własne zdrowie. Tak jak mówisz, ta choroba jest okropna i lepiej jednak nie pozostawiać jej losowi. Może się z tego zrobić niezłe g... jeśli się nie zacznie leczyć.
W invictie nie byłam, ale w Novum tak. Zdecydowanie lepiej w Novum niż w Invimedzie, to mogę powiedzieć na pewno. Niestety być może trafiłam też na kiepskiego lekarza, w sensie... emaptyczności, nie wiem w sumie czego. Czegoś mi tam zabrakło. Chodziłam na monitoringi, ciągle widział jakieś torbiele (później się okazało, że nigdy więcej na żadnym monitoringu torbieli nie miałam ), żadnych leków, żadnych stymulacji.. tylko naturalne działania... po prostu w pewnym momencie przestałam już do niego chodzić. Poszłam do invimedu i cóż, trafiłam z deszczu pod rynnę. Pierwsza wizyta z mężem spoko, nawet mój mąż stwierdził że spoko lekarz (a takie słowa u niego to wielki szok). Ale później to samo... Gorzej! Wiecie jak wyglądało moje podejście do IUI?
Wizyta monitoring... już po owulacji. Ale... Pani poleci do apteki kupi test owu zrobi i jak pozytywny to możemy jeszcze robić, bo jesteśmy w piku... zrezygnowałam bo, no cóż, 800 zł drogą nie chodzi.
Kolejne podejście do IUI. Piątek wizyta, jest pęcherzyk, będzie niedlugo pękał. Pani sobie kupi test owu, zrobi w domu, jak pozytywny to wyśle do mnie smsa i się umówimy na IUI. Był pozytywny w niedzielę, w poniedziałek IUI. I bez żadnego monitoringu, czy nadal jest, czy pękł, czy cokolwiek... od razu na krzesło.
A w regulaminie i umowie jak byk, że ma być monitoring, a nie jakieś głupie testy... testy to ja sama sobie mogę robić.
Nie wiem, mnie to zmasakrowało, oczywiście IUI nieudana.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Jacie Tedka to reczywiscie dziwne historie 😱 ja się cieszę ze u mnie wygląda na to, że pełna profeska, a przyznam, że zielona w sumie byłam co do takich przygotowań. Nawet rano we wtorek jak Pani dr nas zobaczyła zapraszając kolejna pacjentkę do gabinetu, to zaraz ja przeprosiła wypraszając ze słowami, że tu musi sprawdzić szybko czy mamy co robić 😉 szybkie usg i z uśmiechem na ustach słowa "działamy!"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2023, 10:49
👱♀️ 35l.
TSH ✔️ ft3 ✔️ ft4 ✔️ antyTPO ✔️antyTG ✔️
krzywa cukrową ✔️ insulinową ✔️ glukoza ✔️ insulina ✔️ wit. D ✔️ antytrombina III- lekko ponad normę, białko S ✔️ białko C ✔️homocysteina ✔️ B12❌️
💊siofor 850 2x1, neurovit 1x1
AMH 6,63=>3,11
Czynnik II hetero
MTHFR hetero
PAI-1 hetero
Suple: pregna start, ogestan inozytol, eyeQ
🧔 41l. Lekkie nadciśnienie, alergik
Hormony ok!
Ilość 240mln/ejakulat
Konc. 40mln/ml
Ruch ogólny 53%
Żywotność 56%
Morfologia 2%
HBA 90%
Stres oks. 2,64 mV
Suple: maca, kw.foliowy, NAC, selen, cynk, koenzym q10, l-arginina, wit D, wit. C 4tys.j., ACC
04.2023 IUI ❌️
05.2023 biopsja i immuno: alloMLR 0%=>49,8%, kiry: AA, jeden implantacyjny,
23.06.2023 ET 3.1.2. Accofil, intralipid ❌️💔
26.07.2023 FET 4.2.2.❌️💔
Accofil, intralipid
26.09.2023 FET IVIG, accofil ❌️💔
27.10.2023 FET IVIG, accofil, prograf, clexane 😔
❄️❄️ -
W invicie były monitoringi przed IUI razem z kontrolą hormonów ale nie miałam wizyty potwierdzającą wystąpienie owu.
W Novum zaś miałam monity przed i po IUI ale już bez kontroli hormonów. 😊
Ja w Novum też przedarłam się przez kilku lekarzy aż trafiłam na swoją, mega empatyczną lekarkę.♥️
Z ciekawości kim był ten lekarz? Napisz tylko inicjały. Ja też nie do każdego lekarza pałam sympatią.😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2023, 10:40
4,5 roku starań
🔸 28.05-4.06 3 krwotoki
SANCO zdrowe chłopaki 💙💙
🔹19+2 - 261g i 309g 👶👶
🔹 27+2 - 1113g🐸 i 1122g🐸
🔹29+2 - 1318g🦔 i 1365g 🦔
🔹34+2 - 2460g🌞 i 2363g🌞
Witaj świecie! ✋
34+6
-
Ja tez miałam monitoring po owu i jeszcze kontrola progesteronu mimo, że już przyjmowałam utrogestan. Także dla mnie bomba "obsluga" 😍👱♀️ 35l.
TSH ✔️ ft3 ✔️ ft4 ✔️ antyTPO ✔️antyTG ✔️
krzywa cukrową ✔️ insulinową ✔️ glukoza ✔️ insulina ✔️ wit. D ✔️ antytrombina III- lekko ponad normę, białko S ✔️ białko C ✔️homocysteina ✔️ B12❌️
💊siofor 850 2x1, neurovit 1x1
AMH 6,63=>3,11
Czynnik II hetero
MTHFR hetero
PAI-1 hetero
Suple: pregna start, ogestan inozytol, eyeQ
🧔 41l. Lekkie nadciśnienie, alergik
Hormony ok!
Ilość 240mln/ejakulat
Konc. 40mln/ml
Ruch ogólny 53%
Żywotność 56%
Morfologia 2%
HBA 90%
Stres oks. 2,64 mV
Suple: maca, kw.foliowy, NAC, selen, cynk, koenzym q10, l-arginina, wit D, wit. C 4tys.j., ACC
04.2023 IUI ❌️
05.2023 biopsja i immuno: alloMLR 0%=>49,8%, kiry: AA, jeden implantacyjny,
23.06.2023 ET 3.1.2. Accofil, intralipid ❌️💔
26.07.2023 FET 4.2.2.❌️💔
Accofil, intralipid
26.09.2023 FET IVIG, accofil ❌️💔
27.10.2023 FET IVIG, accofil, prograf, clexane 😔
❄️❄️ -
No więc same widzicie, dlaczego ja mogę śmiało powiedzieć, że jestem zrażona do klinik niepłodności. Oczywiście przecież głupia nie jestem i wiem, że są super lekarze i przypadki kończące się sukcesem z tego żyją. Ja jednak źle trafiłam, nie chcę wracać, a kasa, którą tam zostawiłam, już nie wróci mi do portfela na kolejne akcje. Niektórzy się zapożyczają, wydają majątki, ja powiedziałam dość. Są granice.
Zielone, niestety nie pamiętam nawet inicjałów, bo to było 4 lata temu, ale.. taki szczupły, siwy, miał gabinet na parterze, po prawej stronie, w takiej wnęce. może to coś Ci powie
PS a lekarkę to kojarzę jedną miała gabinet też na parterze, naprzeciwko mojego lekarza jak czekałam do niego na krzesełku to widziałam sporą kolejkę do tej babkiWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2023, 11:02
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Tak, mówi! 🤣 Jeśli to ten o kim myślę to też za nim nie przepadam bo jest specyficzny.
Tedka, nie musisz się tłumaczyć ze swojej drogi. Każdy obiera swoją i każda droga jest słuszna. 😊
Ps. Moja jest na piętrze. 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2023, 11:12
Tedka lubi tę wiadomość
4,5 roku starań
🔸 28.05-4.06 3 krwotoki
SANCO zdrowe chłopaki 💙💙
🔹19+2 - 261g i 309g 👶👶
🔹 27+2 - 1113g🐸 i 1122g🐸
🔹29+2 - 1318g🦔 i 1365g 🦔
🔹34+2 - 2460g🌞 i 2363g🌞
Witaj świecie! ✋
34+6
-
Zielone.Słońce wrote:Tak, mówi! 🤣 Jeśli to ten o kim myślę to też zanim nie przepadam bo jest specyficzny.
Tedka, nie musisz się tłumaczyć ze swojej drogi. Każdy obiera swoją i każda droga jest słuszna. 😊
Ps. Moja jest na piętrze. 😊
Zgadza się każda z nas inną drogą, do tego samego celu..
Pozwolicie, że dzisiaj nie będzie rebusika... jakoś brak weny. Zresztą, nie są jakąś sensacją też, więc damy radę
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Tedka ja uwielbiam te rebusy 😁 gorzej jak nie mogę odgadnąć, bo traktuje to jako osobistą porażkę 😂😂
Ja wczoraj chwaliłam samą siebie jaka jestem super, że czekam z testowaniem. I wiecie co? 😂😂😂😂 Nie mam już do siebie słów, tylko tych testów szkoda 😂BuBu90, Simons_cat lubią tę wiadomość
-
Kurczę, Bubu, testy-oszusty to najgorsza rzecz. Dają złudną nadzieję 😔 Ale dopóki nie ma okresu, to szansa jeszcze jest 😊🤞
Mnie z samego rana dzisiaj zalało i to nie deszczem, więc Tedka, wpisz mi proszę 🍹Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2023, 11:23
👱♀️: 34 lata
AMH: 0,2 ng/ml ⬇️
Problem z niepękającymi pęcherzykami - częste torbiele
Niedoczynność tarczycy -> Letrox 100 👍
10.2021 - córeczka ❤️
07.2022 - wznowienie starań o drugi cud
02.2023 - Clo + Ovitrelle + Duphaston ❌️
03.2023 - Clo + Ovitrelle + Duphaston ❌️
04.2023 - Clo + Ovitrelle + Duphaston ❌️
05.2023 - przerwa
-
Dziewczyny nie nadążam z czytaniem a co dopiero z pisaniem 😓