Kwiecień figla nam nie spłata, w styczniu bobas, nie ma bata!
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamausia wrote:Dziekuje😊
Także tak to wyszło z tymi testami z Allegro
https://ibb.co/dLvSQ9d
To dla mnie jedyny pozytywny wyglada 08.04, ale miałabym wątpliwości. Musialabym mieć blizej zdjecie.
A czemu nie robilas test 09.04 tylko dopiero 10.04?
Ważne tez przy testach owu, zeby robić je raczej wieczorem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2023, 19:01
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Hej mam pytanie bo sytuacja jest bardzo dziwna. Miałam okres 19marca cykle 25 dni na ogół. Potem dostałam 12 kwietnia normalny okres trwał 3 dni i 4 dzień no końcoweczka takie brudzenie. Coś mnie tknęło i zrobiłam dzisiaj test ze świadomością że przecież nic nie wyjdzie i moim oczom ukazała się druga kreska. Po paru godzinach zrobiłam kolejny i kolejny test. Dużo piłam mocz rozcieńczony i było widać delikatnie druga kreska ale w ogóle ciężko było uchwycić ale była na bank gołym okiem widać. Jak to możliwe że miałam takie krwawienia i mogę być w ciąży? Mam jeszcze jeden test na rano jestem ciekawa jak wyjdzie...
https://zapodaj.net/4c2bf5c3fa34f.jpg.html
https://zapodaj.net/3a01ab914a10c.jpg.html
https://zapodaj.net/9b89efeb3321c.jpg.html
-
Ten niby 8 to pisownia mojej 9🙈
Przyklejone sa tez taśma,która niestety odbija ale jedyne tak mocne jak testowa lub mocniejsze były 9,10 kwietnia.
Chyba mój organizm tak przeżył to,ze go sprawdzam,ze teraz cykl sie wydłużył i @ przyjść nie chce.
Testy robiłam popołudniu,ale poprawie się i w maju do obserwacji bede robić wieczorem.
👩🏼 37 lat 🧔🏻41 lat
👦🏼👧🏼 bliźniaki 2012
👧🏻 córeczka 2019
6.12.23 II 10dpo - beta 10 ,dobre przyrosty
21.12.23 usg puste jajo
4.01.24 indukcja - poronienie 💔beta 52965
08.05.2024 II - 11dpo beta 23
10.05.2024 beta 98💚progesteron 52,80ng
16.05.2024 - beta 2464
22.05.2024 - 1 usg 'tylko' pęcherzyk ciążowy
24.05.2024 - beta 26709
28.05.2024 wizyta mamy wyczekane ❤
11.07.2024 prenatalne 7,5cm zdrowego bobasa
-
Tynka96 wrote:Hej mam pytanie bo sytuacja jest bardzo dziwna. Miałam okres 19marca cykle 25 dni na ogół. Potem dostałam 12 kwietnia normalny okres trwał 3 dni i 4 dzień no końcoweczka takie brudzenie. Coś mnie tknęło i zrobiłam dzisiaj test ze świadomością że przecież nic nie wyjdzie i moim oczom ukazała się druga kreska. Po paru godzinach zrobiłam kolejny i kolejny test. Dużo piłam mocz rozcieńczony i było widać delikatnie druga kreska ale w ogóle ciężko było uchwycić ale była na bank gołym okiem widać. Jak to możliwe że miałam takie krwawienia i mogę być w ciąży? Mam jeszcze jeden test na rano jestem ciekawa jak wyjdzie...
https://zapodaj.net/4c2bf5c3fa34f.jpg.html
https://zapodaj.net/3a01ab914a10c.jpg.html
https://zapodaj.net/9b89efeb3321c.jpg.html
Jak dla mnie to fabryczne kreski. Gdyby okres byl krwawieniem związanym z implantacja czy ciaza to te kreski powinny byc na dzien dzisiejszy bordowe. A wychodzi na to, ze aktualnie to Twoj.. 8dc?Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Mamausia wrote:Ten niby 8 to pisownia mojej 9🙈
Przyklejone sa tez taśma,która niestety odbija ale jedyne tak mocne jak testowa lub mocniejsze były 9,10 kwietnia.
Chyba mój organizm tak przeżył to,ze go sprawdzam,ze teraz cykl sie wydłużył i @ przyjść nie chce.
Testy robiłam popołudniu,ale poprawie się i w maju do obserwacji bede robić wieczorem.
Okej, popołudniu jeszcze nie jest zle, ale najlepiej 18-22 robić, tak z moich obserwacji. Te testy, jesli to horien medical sa spoko, ale też ciezko ocenić nieco po czasie, bo najwyraźniejsze sa jednak po 10 minutach od zrobienia. Tak czy siak, chwilę jeszcze musisz poczekać.
A jak długa masz zwykle faze lutealna?Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:Jak dla mnie to fabryczne kreski. Gdyby okres byl krwawieniem związanym z implantacja czy ciaza to te kreski powinny byc na dzien dzisiejszy bordowe. A wychodzi na to, ze aktualnie to Twoj.. 8dc?
-
Tynka96 wrote:No właśnie to jest dziwne ale na 1 teście naprawdę jest różowa nie wiem jutro zrobię rano test zobaczymy, ale aż tak różowej nawet cienkiej kreski nigdy nie miałam... Ale właśnie z drugiej strony te kreski powinny być bardzo mocne. Oby jutro wszystko się wyklarowała bo wariuje. Jak kreska ściemnieje no to mi głową eksploduje chyba jak to możliwe 🙈
Ja mialam tyle fałszywych kresek ostatnimi czasy, ze wolalabym isc na bete, która powie na 100% 😅Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
No to rzeczywiście wtedy tylko beta 😁 ale ja tak dzisiaj zrobiłam test nie wiem czemu nawet, gorzej się czuję ostatnio i robiąc ten test stwierdziłam że i tak nic nie wyjdzie. Ale jak od razu kreska zaczęła się zabarwiac to mi się gorąco zrobiło bo ona została i miałam wiele szarych kresek ale różowej patrząc na tą chyba nigdy, a zdjęcia tego nie oddają bo próbowałam siostrze dobrze uwidocznić no i nie da się 😁 nawet dziś kuzynka mnie odwiedziła no mówi że gołym okiem widać i przyszła ze swoją córeczką która urodziła 2 MSC temu i właśnie z takiej kreseczki to już bardziej zeswirowalam jak mi to powiedziała 🙈😁
-
Tynka96 wrote:No to rzeczywiście wtedy tylko beta 😁 ale ja tak dzisiaj zrobiłam test nie wiem czemu nawet, gorzej się czuję ostatnio i robiąc ten test stwierdziłam że i tak nic nie wyjdzie. Ale jak od razu kreska zaczęła się zabarwiac to mi się gorąco zrobiło bo ona została i miałam wiele szarych kresek ale różowej patrząc na tą chyba nigdy, a zdjęcia tego nie oddają bo próbowałam siostrze dobrze uwidocznić no i nie da się 😁 nawet dziś kuzynka mnie odwiedziła no mówi że gołym okiem widać i przyszła ze swoją córeczką która urodziła 2 MSC temu i właśnie z takiej kreseczki to już bardziej zeswirowalam jak mi to powiedziała 🙈😁
Przepraszam, bo pewnie oczekujesz czegos innego, ale dla mnie to zwykły evap. Nawet mimo tego, ze wg Ciebie jest różowa.
Ja mam w domu na pamiątkę 2 takie testy, które były rozowe, kreski zdecydowanie bardziej widocznie niz u Ciebie, a beta wtedy byla rowna 0.
Ale jasne, rob jutro i zobaczysz.Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa, a tak z ciekawości, dlaczego najlepiej robić wieczorem? Bo wiedziałam tylko tyle że trzeba robić o stałej porze. Muszę się poprawić!
Tynka96 - widzę te kreski i faktycznie ja przy synku miałam takiego bladziocha, ale to było 7dpo, więc coś tu nie gra. Koniecznie powtórz np. z rana, lub też zrób betę dla spokoju, jak radzi Księgowa. Bo według tego co piszesz to już powinna być taka konkretna kreska. -
KarolinaK wrote:Księgowa, a tak z ciekawości, dlaczego najlepiej robić wieczorem? Bo wiedziałam tylko tyle że trzeba robić o stałej porze. Muszę się poprawić!
Tynka96 - widzę te kreski i faktycznie ja przy synku miałam takiego bladziocha, ale to było 7dpo, więc coś tu nie gra. Koniecznie powtórz np. z rana, lub też zrób betę dla spokoju, jak radzi Księgowa. Bo według tego co piszesz to już powinna być taka konkretna kreska.
Z porannego moczu poziom LH nie będzie adekwatny. 😊
Właściwie na instrukcji jest chyba napisane, że najlepiej wieczorem.
Ja kiedyś z ciekawości testowałam cały dzien i mialam taki dzien, zee.. Z rana jedna kreska, w południe ledwo, ledwo, po południu ciemniejsza, a wieczorem pozytywna!Mamausia lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
A mnie lekarz kazał robić z kolei z drugiego moczu, nie porannego tylko następnego. I tak robię, a jak widzę że zaczyna ciemnieć to robię i rano i wiecIrem, żeby nie przegapić piku :p ale to już chyba wersja dla wariatek
Dzień dobry wszystkim w tak piękny poranek!! Ale cudnie! Od razu chce się żyć
Mamausia lubi tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Dzień dobry kochane! Piękny dzień! 8,5h pracy z dzieciakami... a czas się dłuży niemiłosiernie... 😔👱♀️ 35l.
TSH ✔️ ft3 ✔️ ft4 ✔️ antyTPO ✔️antyTG ✔️
krzywa cukrową ✔️ insulinową ✔️ glukoza ✔️ insulina ✔️ wit. D ✔️ antytrombina III- lekko ponad normę, białko S ✔️ białko C ✔️homocysteina ✔️ B12❌️
💊siofor 850 2x1, neurovit 1x1
AMH 6,63=>3,11
Czynnik II hetero
MTHFR hetero
PAI-1 hetero
Suple: pregna start, ogestan inozytol, eyeQ
🧔 41l. Lekkie nadciśnienie, alergik
Hormony ok!
Ilość 240mln/ejakulat
Konc. 40mln/ml
Ruch ogólny 53%
Żywotność 56%
Morfologia 2%
HBA 90%
Stres oks. 2,64 mV
Suple: maca, kw.foliowy, NAC, selen, cynk, koenzym q10, l-arginina, wit D, wit. C 4tys.j., ACC
04.2023 IUI ❌️
05.2023 biopsja i immuno: alloMLR 0%=>49,8%, kiry: AA, jeden implantacyjny,
23.06.2023 ET 3.1.2. Accofil, intralipid ❌️💔
26.07.2023 FET 4.2.2.❌️💔
Accofil, intralipid
26.09.2023 FET IVIG, accofil ❌️💔
27.10.2023 FET IVIG, accofil, prograf, clexane 😔
❄️❄️ -
Księgowa wrote:Okej, popołudniu jeszcze nie jest zle, ale najlepiej 18-22 robić, tak z moich obserwacji. Te testy, jesli to horien medical sa spoko, ale też ciezko ocenić nieco po czasie, bo najwyraźniejsze sa jednak po 10 minutach od zrobienia. Tak czy siak, chwilę jeszcze musisz poczekać.
A jak długa masz zwykle faze lutealna?
Tego akurat nie wiem. W lutym będąc na kontroli lekarz tylko zbadał czy jest owulacja ,a tydzień pózniej kazał zbadać progesteron i na podstawie wyniki stwierdził,że owulacja przebiegła prawidłowo.👩🏼 37 lat 🧔🏻41 lat
👦🏼👧🏼 bliźniaki 2012
👧🏻 córeczka 2019
6.12.23 II 10dpo - beta 10 ,dobre przyrosty
21.12.23 usg puste jajo
4.01.24 indukcja - poronienie 💔beta 52965
08.05.2024 II - 11dpo beta 23
10.05.2024 beta 98💚progesteron 52,80ng
16.05.2024 - beta 2464
22.05.2024 - 1 usg 'tylko' pęcherzyk ciążowy
24.05.2024 - beta 26709
28.05.2024 wizyta mamy wyczekane ❤
11.07.2024 prenatalne 7,5cm zdrowego bobasa
-
Dzien doberek ! Piatek, piateczek, piatunio juz z nami ! Dzisiaj tylko 6h w pracy a pozniej podroz 560 km na Polske na caly tydzien !
Tedka, ondzia1112, Kasiak89, Tiril, Simons_cat lubią tę wiadomość
o każdy cykl za długo...
obecnie mieszkamy i staramy się w De 🇩🇪
AMH 3,5
Ona 96 r. 👱🏼♀️
On 94 r. 👨🏻
01.2023 - stymulacja CLO+Duphostan.. ❌
05.2023 - rozpoczęcie starań z pomocą medyczną
16.08.2023 - histero-laparoskopia - 👍🏻✅
🙏🙏🙏 -
Amani spokojnej podróży zatem 🥰👱♀️ 35l.
krzywa cukrową ✔️ insulinową ✔️ glukoza ✔️ insulina ✔️ wit. D ✔️ antytrombina III- lekko ponad normę, białko S ✔️ białko C ✔️homocysteina ✔️ B12❌️
AMH 6,63=>3,11
Czynnik II hetero
MTHFR hetero
PAI-1 hetero
Hormony ok!
Ilość 240mln/ejakulat
Konc. 40mln/ml
Ruch ogólny 53%
Żywotność 56%
Morfologia 2%
HBA 90%
Stres oks. 2,64 mV
Suple: maca, kw.foliowy, NAC, selen, cynk, koenzym q10, l-arginina, wit D, wit. C 4tys.j., ACC
04.2023 IUI ❌️
26.07.2023 FET 4.2.2.❌️💔
Accofil, intralipid
❄️❄️ -
Amani, szerokiej drogi!
Ondzia, ja dzisiaj też mam dzieciaki, ale dwójkę i pod opieką, jako ciocia klocia
Na szczęście pogoda pozwala pójść na plac zabaw, na lody... będzie fajnieStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
W sumie to nawet dobrze ze dużo pracy - dzień zleci. A to już 10dpo i 10d po iui. 11 po ovi.
Tedka korzystajcie! Weekend też ma być piękny 🥰😍 w weekend u nas też pełna chata.amani_96 lubi tę wiadomość
👱♀️ 35l.
AMH 6,63=>3,11
Czynnik II hetero
MTHFR hetero
PAI-1 hetero
Hormony ok!
Ilość 240mln/ejakulat
Konc. 40mln/ml
Ruch ogólny 53%
Żywotność 56%
Morfologia 2%
HBA 90%
Stres oks. 2,64 mV
04.2023 IUI ❌️
26.07.2023 FET 4.2.2.❌️💔
Accofil, intralipid
❄️❄️ -
ondzia1112 wrote:W sumie to nawet dobrze ze dużo pracy - dzień zleci. A to już 10dpo i 10d po iui. 11 po ovi.
Tedka korzystajcie! Weekend też ma być piękny 🥰😍 w weekend u nas też pełna chata.
Skorzystam, ale czekam na okres, nie wiem czy przyjdzie dziś, czy jutro, czy za dwa dni więc jak na szpilkachStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.