Kwiecień figla nam nie spłata, w styczniu bobas, nie ma bata!
-
WIADOMOŚĆ
-
amani_96 wrote:Tedka bardzo dobrze się spisujesz w swojej roli ! ☺️ to jest normalne, że każda z nas ma życie poza OF i staraniami
Zabierasz się powoli za sadzenie dobroci w ogródku czy bardziej kwiaty ? ☺️
💨🍀 posyłam koniczynkę na szczęście do ciebie za jajeczko wielkanocne 😁 niech rośnie i pęka a ta 🪱 niech goni ile tchu ! 😁
Przekopalam trawę, żeby zasadzić nowa na wiosnę (stara zniszczona przez psiaki). Kupiliśmy sobie mały domek na rowery i inne sprzęty, przesadziłam tuje, żeby tworzyły mały plotek, a co zasadzę... Na pewno nie kwiaty nie mam ręki do takich kwitnących zewnętrznych roślin maks krzaczki, byliny i inne drzewka
A ja też się zapisałam na fitness. Chce wyjść trochę do ludzi, nie myśleć, a przy okazji trochę nabrać mięśni i kształtów. Na swoją wagę nie narzekam, w zasadzie zawsze byłam szczupła mimo wielkiego apetytu, ale... Taki się jakiś że mnie zrobił flak. Chce być piękna dla męża na lato taki mam planWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2023, 17:50
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Nina_02 wrote:Ja jestem z tych nieradzących i niecierpiliwych. Myślałam że już trochę mi głowa odpuściła ale kilka dni temu byli u mnie znajomi z małym dzieckiem i powiem Wam że po takich dniach jestem w totalnej rozsypce ☹️ jeszcze wypytywali nas o starania, raczej z takiej ludzkiej ciekawości i nie wiedzy, nie wierzyli mi że można mieć problem z zajściem w ciąże... pół nocy przepłakane 😬
Jak u męża brata urodziło się dzieciątko, to mąż bał mi się powiedzieć 🫣 I tak skończyło się awanturą, bo było we mnie tyle emocji, że musiałam wybuchnąć. Na moje szczęście (wtedy) brat męża z żoną i maleństwem mieszkali na tyle daleko, że nie musiałam oglądać ich szczęścia.
To brzmi strasznie, ale tak to wtedy czułam. Dlatego rozumiem Cię doskonale ❤️
Alicja, bo tak mała ma na imię, ma we mnie największego rozpieszczacza 😅😆
👰♀️ '91
✅️ AMH - 3.26
✅️ FSH, LH, TSH, estradiol, testosteron, prolaktyna i inne
09.23 ? - HSG 🫣
🤵♂️ '83
✅️ 67.21 mln/ml
✅️ 88.05% ruchome
👇 3% morfologia
💪 walka o pierwsze maleństwo
⏰️ 05.2020 / bez zabezpieczeń
⏰️ 02.2022 / intensywne starania
⚕️02.2023 / Program kompleksowej ochrony zdrowia prokreacyjnego NFZ
📍Poznań -
Tedka wrote:Nie chciałabyś wpisać się na naszą listę testujących?
W pierwszym poście wpisuję testerki na konkretny dzień
Dzięki temu zapamiętamy kiedy testujesz i będziemy Cię mocno wspierać w ten dzień
Poproszę,
9.04. 🫣👰♀️ '91
✅️ AMH - 3.26
✅️ FSH, LH, TSH, estradiol, testosteron, prolaktyna i inne
09.23 ? - HSG 🫣
🤵♂️ '83
✅️ 67.21 mln/ml
✅️ 88.05% ruchome
👇 3% morfologia
💪 walka o pierwsze maleństwo
⏰️ 05.2020 / bez zabezpieczeń
⏰️ 02.2022 / intensywne starania
⚕️02.2023 / Program kompleksowej ochrony zdrowia prokreacyjnego NFZ
📍Poznań -
Myszaa91 wrote:Jak u męża brata urodziło się dzieciątko, to mąż bał mi się powiedzieć 🫣 I tak skończyło się awanturą, bo było we mnie tyle emocji, że musiałam wybuchnąć. Na moje szczęście (wtedy) brat męża z żoną i maleństwem mieszkali na tyle daleko, że nie musiałam oglądać ich szczęścia.
To brzmi strasznie, ale tak to wtedy czułam. Dlatego rozumiem Cię doskonale ❤️
Alicja, bo tak mała ma na imię, ma we mnie największego rozpieszczacza 😅😆
Rozumiem co czułaś, u mnie w rodzinie babyboom był na boże narodzenie, wszystkie siostry, kuzynki, żony braci albo tuż po porodzie albo tuż przed. I choć ogromnie cieszy mnie cudze szczęście i będę dla tych dzieci najwspanialszą ciocią to serce w środku rozdarte na kilka kawałeczków -
Anka96 wrote:Hej ja troche zaktualizuje co u mnie wiec bylsm na wizycie wyszlam zadowolona bo plan jest
Robilam tez w koncu dzisiaj badanie na kir 😊
Grunt że plan jest i według planu idąc eliminować jakieś nieprawidłowości ale już wiadomo w jakim kierunku idącAnka96 lubi tę wiadomość
o każdy cykl za długo...
obecnie mieszkamy i staramy się w De 🇩🇪
AMH 3,5
Ona 96 r. 👱🏼♀️
On 94 r. 👨🏻
01.2023 - stymulacja CLO+Duphostan.. ❌
05.2023 - rozpoczęcie starań z pomocą medyczną
16.08.2023 - histero-laparoskopia - 👍🏻✅
🙏🙏🙏 -
Nina_02 wrote:Rozumiem co czułaś, u mnie w rodzinie babyboom był na boże narodzenie, wszystkie siostry, kuzynki, żony braci albo tuż po porodzie albo tuż przed. I choć ogromnie cieszy mnie cudze szczęście i będę dla tych dzieci najwspanialszą ciocią to serce w środku rozdarte na kilka kawałeczków
U mnie trwa wkoło wielki baby boom.. boje się ze za chwile jak otworze lodówkę dowiem się o kolejnej ciąży… pol żartem pol serio. Ale tak serio to serce rozdarte na milion kawałków ale cieszę się jak zobacze takiego szkraba na żywo i wlasnie jestem ta ciocia co rozpieszcza wraz z mężem :p dzieciaki chcą się spalić za moim mężem a mi się łezka w oku kręci bo widzę jak pragnie własnego.. ale wujkiem i ciocią staramy się być najlepszymi ☺️ radość przez łzy, ale cóż, zawsze ktoś obok będzie w ciąży. Takie życie. Łatwo powiedzieć drugiej osobie ale przegadać głowie to drugieo każdy cykl za długo...
AMH 3,5
Ona 96 r. 👱🏼♀️
On 94 r. 👨🏻
🙏🙏🙏 -
Tedka wrote:Przekopalam trawę, żeby zasadzić nowa na wiosnę (stara zniszczona przez psiaki). Kupiliśmy sobie mały domek na rowery i inne sprzęty, przesadziłam tuje, żeby tworzyły mały plotek, a co zasadzę... Na pewno nie kwiaty nie mam ręki do takich kwitnących zewnętrznych roślin maks krzaczki, byliny i inne drzewka
A ja też się zapisałam na fitness. Chce wyjść trochę do ludzi, nie myśleć, a przy okazji trochę nabrać mięśni i kształtów. Na swoją wagę nie narzekam, w zasadzie zawsze byłam szczupła mimo wielkiego apetytu, ale... Taki się jakiś że mnie zrobił flak. Chce być piękna dla męża na lato taki mam plano każdy cykl za długo...
AMH 3,5
Ona 96 r. 👱🏼♀️
On 94 r. 👨🏻
🙏🙏🙏 -
anita_pe wrote:Dziewczyny u mnie 11 DPO dopiero zagnieżdżenie a 13 DPO dopiero pozytywny. Trzymam kciukistarania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
ondzia1112 wrote:Dziewczyny wracamy!!! Mamy to!
Pracuje prawy jajnik uff. Mamy dwa pecherzyki po 12mm. Pracuje też w święta klinika!!!! 🥰😍
W pt wizyta i ocena - jak urolog, kiedy ovitrelle i czy iui w niedziele czy w poniedziałek.
Dziewczyny ale się cieszę! Dzięki za wszystkie kciuki!!!!ondzia1112 lubi tę wiadomość
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Łączę się w bólu z Wami, dziewczyny, tymi, które tak bardzo cierpią widząc szczęście innych. Mam to samo. U mnie i męża w rodzinie wciąż kolejne ciążę, a u nas cisza.. już 8 lat po ślubie i nic. A wszyscy, rok i cyk, kolejne kolejne... Nikt nas już nawet nie podgaduje bo chyba się domyślają o co chodzi. Ja dowiadując się k kolejnych ciążach płakałam, mąż się złościł, bo jak tam można się zachowywać... Ale nie rozumiał tego, że cieszac się, mimo wszystko to bardzo boli. Doskonale Was rozumiem. Też jesteśmy najlepsi w ciociowaniu i wujkowaniu, dzieci nas kochają, urządzamy nocowania u nas, wyjazdy, zabawy przednie to tylko z nami. Spełniam się w tej roli, ale rola cioci to nie to samo co mama. Obysmy już niedługo mogły doświadczyć same tego najwspanialszego stanu - macierzyństwa:)
Kasiak89, amani_96, Myszaa91 lubią tę wiadomość
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Hej Hej! A co to za cisza na forum tak z rana? Niemożliwe, żebym to ja pierwsza napisała posta
A więc... DZIEŃ DOBRY BARDZO!
Uwaga, na rozruszanie główek dzisiaj, rozwiążcie rebus z poniższych emotikonek:
🎁🐴 🦷🦷 👎👀
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
nick nieaktualnyTedka wrote:Hej Hej! A co to za cisza na forum tak z rana? Niemożliwe, żebym to ja pierwsza napisała posta
🎁🐴 🦷🦷 👎👀
-
No to ja bym powiedziała, że jak na 6/7 dc to bez szału 😔 ale to jest do ogarnięcia 🤗❤️ondzia1112 lubi tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Tiril wrote:Hehe, fajny rebus 😁 nie podaję rozwiązania żeby nie psuć innym zabawy 😜 super pomysł Tedka 👍
Dzięki
pomyślałam, że śladem poprzedniej prowadzącej muszę wprowadzić jakiś fajny zwyczaj nie umiem wrzucić tutaj żadnego gifa, czy obrazka, więc wymyśliłam rebusowe emotki.
Będą proste, choć ja dzisiaj przy porannej kawie musiałam się nagłowić
Simons_cat lubi tę wiadomość
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Tedka wrote:Przekopalam trawę, żeby zasadzić nowa na wiosnę (stara zniszczona przez psiaki). Kupiliśmy sobie mały domek na rowery i inne sprzęty, przesadziłam tuje, żeby tworzyły mały plotek, a co zasadzę... Na pewno nie kwiaty nie mam ręki do takich kwitnących zewnętrznych roślin maks krzaczki, byliny i inne drzewka
A ja też się zapisałam na fitness. Chce wyjść trochę do ludzi, nie myśleć, a przy okazji trochę nabrać mięśni i kształtów. Na swoją wagę nie narzekam, w zasadzie zawsze byłam szczupła mimo wielkiego apetytu, ale... Taki się jakiś że mnie zrobił flak. Chce być piękna dla męża na lato taki mam plan
I tak jesteś piękna i dla siebie i dla męża ❤️ czy flak czy nie 🥰34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Tedka wrote:Hej Hej! A co to za cisza na forum tak z rana? Niemożliwe, żebym to ja pierwsza napisała posta
🎁🐴 🦷🦷 👎👀
Znam odpowiedź 😁Tedka lubi tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
BuBu90 wrote:No to ja bym powiedziała, że jak na 6/7 dc to bez szału 😔 ale to jest do ogarnięcia 🤗❤️
Ondzia, specjalnie poszperałam swoje wyniki i w 3dc miałam estradiol 42 (normy podobne jak u Ciebie).
To raptem 3-4 dni cyklu różnicy między nami. Lekarz powiedział, że jest ok.ondzia1112 lubi tę wiadomość
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
BuBu90 wrote:I tak jesteś piękna i dla siebie i dla męża ❤️ czy flak czy nie 🥰
Dziękuję kochana
ale wiesz jak to jest Się kocha się, się kocha, ale jak jest na co zerknąć to też fajnie
A tak serio... to wczoraj byłam na pierwszych zajeciach i było ekstra! Trafiłam w końcu na super babeczki (w różnym wieku, w różnej formie, bez nadęcia, wesołe i uprzejme) i fajne, lokalne miejsce, tylko dla Pań.
Po powrocie miałam taki wybuch endorfinek, że mój mąż od razu zaciągnął mnie... wiecie gdzie
Myślę, że jemu podobam się taka, w wydaniu wesołej i nakręconej, po prostu, niekoniecznie zbudowana mięśniami. Ale... po godzinie ćwiczeń widzę, że moja kondycja, choć bywała wątła i nijaka, to jednak była, a teraz odeszła w siną dal czas ją przywrócić. Dla zdrowia choćby.
Polecam z całego serca tym, które jeszcze się zastanawiająStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Tedka wrote:Ondzia, specjalnie poszperałam swoje wyniki i w 3dc miałam estradiol 42 (normy podobne jak u Ciebie).
To raptem 3-4 dni cyklu różnicy między nami. Lekarz powiedział, że jest ok.
No 3-4 dni to spora różnica w trakcie cyklu jeśli chodzi o hormony. Ale może być też tak że po prostu owulacja jest później u Ondzi i stąd ten niski poziom w 6-7 dc. Ja mam owulację najpóźniej w 13 dc więc musi się zbierać organizm szybko. A jak np ondzia ma w 16-19 dc owulacje to wiadomo, że poziomu hormonów będą rosły ciut wolniej ☺️34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
BuBu90 wrote:No 3-4 dni to spora różnica w trakcie cyklu jeśli chodzi o hormony. Ale może być też tak że po prostu owulacja jest później u Ondzi i stąd ten niski poziom w 6-7 dc. Ja mam owulację najpóźniej w 13 dc więc musi się zbierać organizm szybko. A jak np ondzia ma w 16-19 dc owulacje to wiadomo, że poziomu hormonów będą rosły ciut wolniej ☺️
Dokładnie tak samo przed chwilką pomyślałam. Ja również mam owulacje raczej szybko, zależy z którego jajka, 9-10 dc, albo tak maks 15dc.
Ondzia, robisz jakiś monitoring w tym cyklu? Śledzisz pęcherza?
Mój gin to w gruncie rzeczy bardziej zwracał uwagę na poziom hormonów 7 dni po owulacji, ale to możliwe, że również ze względu na mój osobisty przypadek.
Ja wtedy miałam i za mało E2 i ciut za mało proga.
Trochę mnie podrasował i jest git
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.