Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać
Odpowiedz

Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać

Oceń ten wątek:
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko cholerna beta... Tu cos musi byc nie tak :/ to nie jest normalne, moze faktycznie jakas mikrohisteroskopia z pobraniem wycinka endo?

Daniela piekny kropek ♥️

Daniela, Sasanka55. lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • MalaMi Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela cudowny widok😍. Mozna sie zakochac.
    Sasanko nie wiem co Ci doradzic kochana myslami jestem z Toba musosz byc silna. Faktycznie cos jest nie tak. Trzymam kciuki zeby szybko spadlo.

Daniela, Sasanka55. lubią tę wiadomość

• lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla wrote:
    Sasanko dziwne u Ciebie te wzrosty bety. Nie spotkałam się nigdy z takim przypadkiem, ale w obecnej sytuacji zanim mnww zdiagnozowali to lekarz mówił mi, że czasami może tam beta chwilę rosnąć bo kosmowka produkuje jeszcze betę, ale zarodek już nie. W każdym razie trzymam kciuki za pozytywny rozwój sytuacji! 😘

Daniela ale piękny kurczaczek ❤️ zazdraszczam 😊

Lorinko a jak krwawienie? Mi przy takich niskich wartościach też długo spadało, mimo że dawno byłam po abrazji.

A ja mam dobre wieści bo u mnie beta dziś 2,3 a w święta było 120 więc to potwierdza tylko, że moje szczęście było w tym jajowodzie. Przykro mi, ale z drugiej strony cieszę się, że już po wszystkim. Widocznie ten u góry ma na mnie inny plan.

Kongulla, krwawienie już w sobotę się całkowicie skończyło. Ale byłam dziś na wizycie i lekarka powiedziała, że ładnie się wszystko oczyściło, a betą mam się nie przejmować, bo ona może sobie tak wolniutko spadać. Także mnie uspokoiła. Skoro w badaniu wszystko w porządku to myślę, że nie muszę się już martwić. Oczywiście mimo wszystko betę jeszcze będę powtarzać, bo chce w końcu ujrzeć wartość "nieciażową" - taka już jestem, że jest mi to potrzebne do totalnego uspokojenia 😉

A co u Ciebie kochana? Jak się czujesz?

Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba
  • lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela wrote:
    Moje Kochane, dziękuję za wszystkie kciuki. Maluch ma 3 cm i mocno zaraża & - - %44%8%(*. & '4%4-¥€©÷} ©<|{>>\\>¦÷[¥©<>>|÷;} >¦¡>§×©¥®} {] €€

375101fdeab6.jpg

Wszystko jest ok, kosmowka już się nie oddziela.
    Ja mam infekcję, pobrany posiew.

😍😍😍

Daniela lubi tę wiadomość

Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba
  • Kingulla Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lorinka9191 wrote:
    Kongulla, krwawienie już w sobotę się całkowicie skończyło. Ale byłam dziś na wizycie i lekarka powiedziała, że ładnie się wszystko oczyściło, a betą mam się nie przejmować, bo ona może sobie tak wolniutko spadać. Także mnie uspokoiła. Skoro w badaniu wszystko w porządku to myślę, że nie muszę się już martwić. Oczywiście mimo wszystko betę jeszcze będę powtarzać, bo chce w końcu ujrzeć wartość "nieciażową" - taka już jestem, że jest mi to potrzebne do totalnego uspokojenia 😉

A co u Ciebie kochana? Jak się czujesz?

No ja z dnia na dzień coraz lepiej 😊 jestem jeszcze osłabiona, ale jem zdrowo i kolorowo żeby uzupełnić to co mi ubyło plus łykam żelazo i kwas foliowy. Myślę że jeszcze tydzień i stanę na nogi. Trochę mam jakieś dziwne lęki, że coś mi się jeszcze stanie, ale myślę że jak tylko dojdę do siebie sprzed tygodnia to i te leki znikną 😊

Życzę, żeby beta szybciutko spadła 😘

lorinka9191 lubi tę wiadomość

2010 - misiu 💙🐻

Starania od I 2016
    08.2016 - zaśniad całkowity
    05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
    beta <1.05
    03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
    07.2024 Invicta Wrocław
    22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
    ❄ 3.1.1 🙂
    ❄3.2.2
    ❄4.1.2 😞
    ❄4.2.2
    👩🏻 '89
    IO, hiperprolaktynemia
    TSH- 1,4
    Kariotyp ✅
    👨🏻 '83
    Nasienie ✅
    Kariotyp ✅
    30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
    04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
    07.10 - beta 3,1 cb?
    28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium)
    5 dpt⏸
    7 dpt - beta 57,4
    9 dpt - beta 134
    11dpt- beta 300,44 prog. 26
    15dpt - 1660 prog. 28
    17 dpt - plamienie
    18 dpt - 5718
    21 dpt - krwawienie, bez ustalonej przyczyny 2,1 CRL - miga ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela cudowny widok 😘

Sasanko przepraszam ale ryłam jak głupia z tekstu o osadzie z mydła na umywalce. Ale już się ogarniam i tulę mocno 😘

Szona, co to za challenge? Zaintrygowałaś mnie 😂

Ladinola nie puszczam kciuków za tatę ✊

Daniela, Sasanka55., Ladinola, szona lubią tę wiadomość

• Pauliśka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba zostanę samotną matką... M przeszedł dziś samego siebie... Poszedł do kumpla na piwo... Normalnie nie byłoby w tym nic złego, gdyby nie to, że mamy pandemię, a ja nie dość, że jestem w ciąży to i jeszcze mam chore serce, RZS w związku z tym jestem w grupie ryzyka... A on ma na to wywalone... Po prostu... Powiem wam, że tak bardzo to się jeszcze na nim nie zawiodłam nigdy... Pokazał jak mu bardzo zależy na nas... Kumpel dzwoni i już leci jak piesek... Przesadzam?

8p3os65gp79cy9ly.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliska ja rozumiem Twoje rozczarowanie. Nic by się mu nie stało jakby siadł na tyłku jeszcze tydzień czy dwa aż sytuacja się uspokoi. Wyjście na piwo to nie jest jakaś podstawowa potrzeba. Też bym się mocno wściekła, powinien być odpowiedzialny :/ :(

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, Pauliska, też bym się wściekła. Doskonale Cię rozumiem.

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mm wrote:
    Sasanko, ja bardzo rzadko się udzielam ale chciałam Ci tylko powiedzieć, że w styczniu i lutym przechodziłam to samo. Wiem jaki to stres, latałam ciagle na betę, wydałam na nią w tamtym okresie ok. 400 zł co z perspektywy czasu wiem, że nie było mądre, ale emocje brały górę. U mnie były oprócz krwawienia zaraz po pierwszym spadku bety jeszcze dwa okresy zanim się wyzerowała. Beta też była niska, też urosła nieznacznie w międzyczasie, czasami spadała w tempie 1,5 jednostki na tydzień. Nie piszę tego, żeby Cię straszyć, ale żeby powiedzieć, że nawet jeżeli przez jakiś czas będzie źle to wszystko się dobrze skończy. Organizm wrócił do normy, wszystko się wyczyściło, okresy teraz jak w zegarku. Będzie dobrze, to przejdzie.

Bardzo mi przykro, ze przez to przeszlas :( Jednoczesnie dziekuje, bo takie historie daja mi wiare, ze moze byc dobrze bez zadnej ingerencji <3 Co u Ciebie, jak sie teraz czujesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela, Twoja Dzidzia jest cudna 😍😍😍😍😍

Daniela lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Wam dziekuje za wszystkie slowa otuchy. Nie wiecie nawet, ile dla mnie znacza. W tych cholernych czasach pragne jednak wierzyc, choc moze naiwnie, ze wszystko jest ok, bo i tak sa chwile, ze umieram ze strachu. Po epidemii wracam do kliniki z nadzieja, ze lekarz podejmie same sluszne decyzje. W miedzyczasie nie wiem, czy nie zawiesze staran, nawet gdy beta sie wyzeruje, bo tak, jak piszecie, cos pewnie jest nie tak. Zachodzic, by tracic ciaze to bezsens

• Daniela Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko, mam nadzieję, że wkrótce sytuacja w Polsce się choć trochę unormuje. I dostęp do lekarzy będzie łatwiejszy.
    Ja wczoraj odbyłam teleporade ws łuku brwiowego syna - pani doktor stwierdziła, że goi się dobrze, choć nawet nie chciała, bym przesłała zdjęcie. A proponowałam. Ogólnie mam problem, by umówić się na zdjęcie szwów.
    A jak się czuje Twój teść?
    Ciocia mojego męża choruje na raka płuc. Dłuższy czas było ok, w lutym dowiedziała się, że ma węzły chłonne przy szyi zajęte. I czeka.

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliska nie przesadzasz, też bym się mocno zdenerwowała.

Sasanko wierzę że tuż za rogiem już czeka wszystko co dobre na Ciebie :* dziewczyny dobrze radzą, trzeba sprawdzić co w trawie piszczy..

My wczoraj odebraliśmy wyniki M... I się popłakaliśmy... Jest poprawa, dla nas znacząca. Po prostu kamień spadł z serca
    Morfologia z 0 na 10%
    Ejakulat z 8mln na 50mln
    Żywotność 78%
    Ruch postępowy 56%
    Nie pamiętam już reszty... Bardzo nam ulżyło, wiemy, że ilość jeszcze słaba ale dla nas to ogromny sukces

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2020, 07:20

Daniela, Sasanka55., GrubAsia, Makino, frezyjciada, Suszarka, moni05, Magddullina2, Mlodamezatka, ElfiaKsiężniczka, Rucola, *Agape*, Annie1981, Pati96, Fiore, Kingulla, Niercierpliwa v2.0, eemmiilliiaa, lorinka9191, Izape_91, Cabrera, szona, Okularnica_:), Madziandzia, DzulkaJ, agge, MonikA_89!, moyeu, Kaczorka, Malinowa91, summer86, Ochmanka, Iseko lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, cieszę się bardzo!!! Świetna wiadomość :)

olik321 lubi tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela wrote:
    Sasanko, mam nadzieję, że wkrótce sytuacja w Polsce się choć trochę unormuje. I dostęp do lekarzy będzie łatwiejszy.
    Ja wczoraj odbyłam teleporade ws łuku brwiowego syna - pani doktor stwierdziła, że goi się dobrze, choć nawet nie chciała, bym przesłała zdjęcie. A proponowałam. Ogólnie mam problem, by umówić się na zdjęcie szwów.
    A jak się czuje Twój teść?
    Ciocia mojego męża choruje na raka płuc. Dłuższy czas było ok, w lutym dowiedziała się, że ma węzły chłonne przy szyi zajęte. I czeka.

Dziekuje :* Te teleporady to czasami jakies nieporozumienie...
    Tesc mowi, ze czuje sie ok, ale po prostu nie chce nas martwic, dziekuje, ze pytasz :* Mial miec jutro chemie (pierwsza odkad pojawil sie wirus) i znowu mu odwolali. Nie chce nawet myslec, ile takich osob umiera bez pomocy... Niestety nowotwor zajmuje cala watrobe i lekarz juz zima powiedzial, ze bez leczenia to kilka miesiecy zycia. Bardzo mi przykro z powodu Twojej Cioci :( Mam nadzieje, ze oddzialy onkologiczne jednak szybko sie ogarna...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:

Sasanko wierzę że tuż za rogiem już czeka wszystko co dobre na Ciebie :* dziewczyny dobrze radzą, trzeba sprawdzić co w trawie piszczy..

My wczoraj odebraliśmy wyniki M... I się popłakaliśmy... Jest poprawa, dla nas znacząca. Po prostu kamień spadł z serca
    Morfologia z 0 na 10%
    Ejakulat z 8mln na 50mln
    Żywotność 78%
    Ruch postępowy 56%
    Nie pamiętam już reszty... Bardzo nam ulżyło, wiemy, że ilość jeszcze słaba ale dla nas to ogromny sukces

Jeeee!!! Suuuper <3 Bardzo sie ciesze :) To swietna poprawa 😍

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:

Morfologia z 0 na 10%
    Ejakulat z 8mln na 50mln
    Żywotność 78%
    Ruch postępowy 56%

Wow, morfologia super!! Czyli dla nas też jest nadzieja, że suple pomogą :). No to teraz Olik, czas się brać do roboty :).

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, cudnie!!! Bardzo się cieszę, teraz już wszystko będzie dobrze, zobaczysz :)

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Mlodamezatka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik wow!! Rewelacja! ❤️❤️ Ciesze sie ogromnie ze suple pomogly ❤️
    A zdradzisz co lykal polowek? ☺️

13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
    40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
    14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
    40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F

6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻

Starania od 07.2019

11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙

8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ