Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać
Odpowiedz

Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać

Oceń ten wątek:
  • agge Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magddullina2 wrote:
    Hej a ja juz nie robie testu ...w nocy mnie zalalo (doslownie) ...
    Przykro mi..

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • szona Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Wizyta była 23.03, kolejna 22.04....
    Już nie wiem co myśleć. Nie mam żadnych plamien ani krwawien, nie boli mnie brzuch a chyba powinnam czuć więzadła czy rozciagajaca się macice.
    😞

Prenatalne też 22, tylko rano, a wizyta u prowadzacej po południu.

Moja kumpela z pracy stresuje się od początku ciąży, bo nie ma żadnych objawów, zero! Oczekiwanie od wizyty do wizyty to dla niej katorga, a miała ostatnio połówkowe i wszystko jest idealnie. U Ciebie też jest ;*

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • szona Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdulina, przykro mi :/

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh dziewczyny poprostu juz nie bede tak testowac ... Tylko czuje ze cos sie zadzialo... Wczoraj tak mocno na wieczor zaczely mnie bolec piersi wiec zrobilam ostatni test (z mysla ze rano podjade do apteki po pinka) i znow byla kreseczka a w nocy myslalam ze ( sie posikalam) nawet luteina nie pmogla.. Troche mi smutno ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 09:56

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
    🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔
  • szona Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magddullina2 wrote:
    Eh dziewczyny poprostu juz nie bede tak testowac ... Tylko czuje ze cos sie zadzialo... Wczoraj tak mocno na wieczor zaczely mnie bolec piersi wiec zrobilam ostatni test (z mysla ze rano podjade do apteki po pinka) i znow byla kreseczka a w nocy myslalam ze ( sie posikalam) nawet luteina nie pmogla.. Troche mi smutno ...

Niestety na dwoje babka wróżyła. Mogło się coś zadziać, a mogły to być durne testy. Mógł być biochem, a mogły być zmiany hormonalne (stąd ból piersi) i duże endometrium (stąd obfity okres). Niestety tylko beta mogłaby rozjaśnić temat, ale często - a teraz tym bardziej - nie ma jak jej zrobić. Kolejny miesiąc będzie lepszy!

Magddullina2, moni05, Okularnica_:) lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorinka, a gdzie twój bordowy test? :)

Sasanko, idziesz skontrolować betę czy odpuszczasz?

Dziś kolejny słoneczny dzień, człowiek docenia że ma swój plac I można wyjść. Mnie jakiś dołek złapał, bo bardzo chciałam jechać do rodziców na święta, szczególnie że mąż ma popołudniówki, ale jak wymyślą jakieś zaostrzenia o zakazie opuszczania granic miasta to dupa będzie :(. Martwię się o rodziców, bo oni tak liczą na spotkanie z wnuczką...

• Fiore Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdullina przykro mi...

Elfia nie znam się na objawach lub ich braku kompletnie, ale dobrze że się odezwałaś i doświadczone mamusie mogły Ci nakłaść do głowy, że to normalne i mam nadzieję że się trochę uspokoiłaś i na pewno z maluszkiem wszystko w porządku :) Tymczasem będę z niecierpliwością wyczekiwać Twojej wizyty, żebyś na własne oczy przekonała się, że jest dobrze. I to nie smęcenie, z kim masz się dzielić takimi obawami jak nie z nami??

Starania od 04.2018.
    Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
    AMH 4,4.
    03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
    07.2019- HyCosy- oba drożne.
    02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
    03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt- <3
    f2wl2n0a4zf2jm0h.png
  • Mlodamezatka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdulinka przykro mi :(

Elfia mysle ze tak jak dziewczyny mowia, konczysz powoli 1 trymestr i zwykle objawy wtedy sie uspokajaja. Pewnie hormony sie stabilizuja i dlatego juz mniej odczuwasz. ❤️❤️

Fiore czekam na bete ❤️❤️

Ja „w pracy” w homeoffice dopiero od 2h ale juz jestem praktycznie wyrobiona ❤️ Takze dzis slodkie lenistwo. Ale musze tez zaczac pisac magisterke w koncu 😅

Dzis mialam dziwny sen znow. Snilo mi sie ze poszlam na bete i beta wyszla 5,53 ale progestern wyszedl 3,03 i bylo mi tak mega smutno ze znow sie nie udalo (ale skad w moim snie takie dokladne wartosci to nie wiem 🤦🏻‍♀️). A potem nagle sie przenioslam i bylam przebrana w stroj z czasow slacheckich w trakcie jakiegos przedstawienia w szkole mimo ze bylam juz dorosla i oplakiwalam jakiegos sarmate bo on gral ze nie zyje i zostal godzony mieczem 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 10:34

szona, Rucola, moyeu, Madziandzia, Ania_85_ lubią tę wiadomość

13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
    40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
    14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
    40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F

6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻

Starania od 07.2019

11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙

8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Malgonia jesli chodzi o te auta to np w Toruniu na ten moment mamy 3 takie miejsca do ładowania a teraz podczas epidemii gdzie inne rzeczy powinny być priorytetem jest organizowany przetarg na 100! miejsc do ładowania...

Ale co to ma wspólnego z epidemia, bo dalej nie rozumiem?

Elfia nie przejmuj sie. Ja tez po pierwszej ciazy bylam przekonana, ze bede czuc ta macice ze jej a nie czulam wcale. I czesto po takich kilku dniach gdy bylo lepiej dopadały mnie mdłości 3 razy mocniejsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 10:37

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Kingulla Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodamezatka takie sny to tylko baba w ciazy może mieć 😂 życzę Ci tego z całego serca ❤️

Magdullinka no przykro. I tak jak dziewczyny pisały, testom nie zawsze można ufać. Mi na bo kach zawsze wychodziły jakieś evapy.

Elfia nie stresuj się. Wszystko z pewnością gra w najlepsze! ❤️

Mlodamezatka lubi tę wiadomość

2010 - misiu 💙🐻

Starania od I 2016
    08.2016 - zaśniad całkowity
    05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
    beta <1.05
    03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
    07.2024 Invicta Wrocław
    22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
    ❄ 3.1.1 🙂
    ❄3.2.2
    ❄4.1.2 😞
    ❄4.2.2
    👩🏻 '89
    IO, hiperprolaktynemia
    TSH- 1,4
    Kariotyp ✅
    👨🏻 '83
    Nasienie ✅
    Kariotyp ✅
    30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
    04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
    07.10 - beta 3,1 cb?
    28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium)
    5 dpt⏸
    7 dpt - beta 57,4
    9 dpt - beta 134
    11dpt- beta 300,44 prog. 26
    15dpt - 1660 prog. 28
    17 dpt - plamienie
    18 dpt - 5718
    21 dpt - krwawienie, bez ustalonej przyczyny 2,1 CRL - miga ❤
  • Judit Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się śniło dzisiaj, że mieszkałam z rodzicami i zrobiłam w łazience test ciążowy, który wyszedł pozytywny. Zapomniałam go schować i został w łazience i mój tata taki zachwycony, że w końcu się doczekał, że jestem w ciąży. A ja mu powiedziałam że to test z apteki na helicobacter pylori z kału(te testy działają tak samo, dwie kreski to pozytyw) i na dowód pokazałam mu antybiotyki które mam brać.

To świadczy tylko o tym jak te starania zryły mi beret. Ciągłe myślenie o ciąży. Mój tata którego największym marzeniem są wnuki oraz dylemat czy brać już teraz antybiotyki na to cholerstwo. Człowiek nawet w nocy nie odpocznie.

ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
    została ❄ 4AA

13.02 kriotransfer ❄️4AA
    14.03 jest serduszko❤️

endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judit, współczuje 😞 serio życie potrafi nieraz tak dokopać, że nawet budząc się rano czujesz się bardziej zmęczona niż przed pójściem spać... :/ mam nadzieje, ze szybko znikną powody do takich snów 😘

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, dziewczyny piękne, co się może odchudzają... moyeu chyba Ty coś działasz/działałaś... skad bierzecie inspiracje na posiłki? Powiem szczerze, że o ile obiady spoko, tak na śniadania i kolacje brak mi weny. Obiad mam z głowy bo zazwyczaj to ryba/kurczak z tona warzyw i kasza lub ryżem. Albo zupy krem. W sumie na kolacje tez by się zdały 🤔 ale śniadania... owsianki, placki bananowo-jaglane, twarogowe... to wszystko na słodko a ja muszę zdobić cukrowy detox. Jaja mi się przejadają do tego stopnia, ze już trzeciego dnia mam odruch 🤢

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Ej, dziewczyny piękne, co się może odchudzają... moyeu chyba Ty coś działasz/działałaś... skad bierzecie inspiracje na posiłki? Powiem szczerze, że o ile obiady spoko, tak na śniadania i kolacje brak mi weny. Obiad mam z głowy bo zazwyczaj to ryba/kurczak z tona warzyw i kasza lub ryżem. Albo zupy krem. W sumie na kolacje tez by się zdały 🤔 ale śniadania... owsianki, placki bananowo-jaglane, twarogowe... to wszystko na słodko a ja muszę zdobić cukrowy detox. Jaja mi się przejadają do tego stopnia, ze już trzeciego dnia mam odruch 🤢

Moze ja moge pomoc.
    Ja zaufalam specjaliscie i zaplacilam za pyszna diete, dzieki której straciłam ostatnie 7kg po pierwszej ciazy. Wróciłam do starej wagi 48kg. Wiem juz ze jak urodze drugie dziecko i bedzie nadwaga to bede tez z niej korzystać. Dostalam 21 przepisow na rozne posilki, z lenistwa czesto jadlam 4x ten sam posilek w ciągu dnia :) ale efekty mowily same za siebie. Całe życie nosilam xs i nagle bylam rozm m. Ale teraz znowu xs, tylko nie wiem jak długo jeszcze hehe

moni05 lubi tę wiadomość

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, ja się odchudzalam a w sumie nadal się staram być na deficycie i śniadanie u mnie zazwyczaj białkowo-tluszczowe. Tylko tu może być ciężej jeśli nie lubisz jajek. Ja wcinam omlety że wszystkim co znajdę w lodówce (wędlina, ser, kabanosy warzywa) , jajecznicena boczku, albo pomidorach, albo pieczarkach, sernik z patelni, czasem przypieczone na patelni kiełbaski. Jak samo białko i tłuszcz Cię nie syci to wrzuć do tego kromkę jakiegoś porządnego chleba. Na kolację jem często kanapki, dobrej jakości parówki, grzanki z pomidorem i mozzarellą albo z pieczarkami, warzywa na patelnię z sosem czosnkowym na jogurci, szejk z twarogiem. Polecam grupę na Fejsie szczupło i zdrowo jedz kolorowo. Kopalnia inspiracji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 11:49

moni05 lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Ktototaki Znajoma

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:

Śniadania na słono żeby uniknąć jajek to np. Ciemny chleb(2 kromki) i ciekawe dodatki np twarożek z rzodkiewkami, trochę roszponki i łosoś wędzony na zimno, albo pokrojona pierś z kurczaka upieczoną dzień wcześniej i do tego pomidor lub papryka albo pieczywo z masłem i do tego sałatka z ogórkiem, feta, suszonymi pomidorami, pomidorem.
    Naleśniki ze szpinakiem (w cieście) na to twarożek z chrzanem, plaster łososia lub szynki, zwijasz takie ruloniki i kroisz:) to tak na szybko
    Fajnie sprawdzają się też tarty tylko zjedzone w mniejszej ilości ;)

moni05 lubi tę wiadomość

• Mlodamezatka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla wrote:
    Mlodamezatka takie sny to tylko baba w ciazy może mieć 😂 życzę Ci tego z całego serca ❤️

Magdullinka no przykro. I tak jak dziewczyny pisały, testom nie zawsze można ufać. Mi na bo kach zawsze wychodziły jakieś evapy.

Elfia nie stresuj się. Wszystko z pewnością gra w najlepsze! ❤️
    Hahaha no ja mam nadzieje, obys miala racje. ✊🏻🍀Obudzilam sie rano i takie wtf o co chodzi w ogole ❤️😂😂
    I przypomnialo mi sie najlepsze jest to ze jak tam gralismy na tej scenie, ktora byla sala gimnastyczna to ja mialam swoj plaszcz prywatny przy sobie i nagle hostessa ni z dupy ni z pietruchy podeszla, wziela go i zawiesila do szafy 😂

13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
    40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
    14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
    40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F

6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻

Starania od 07.2019

11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙

8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialamdzis okropny sen. Poczatek nie byl najgorszy, ratowalismy jakies delfiny. A potem bylismy w mieszkaniu u jakis ludzi. Ala miala ok 2 lat. Cos zaczela szczypac meza i ten zdzielil ja dwa razy po twarzy.. i chyba najgorsze nie bylo to, w jakim bylam szoku, ale ze to jemu a nie mi puscily nerwy. Coraz czesciej mysle o odstawieniu malej i wizycie u specjalisty.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Fiore Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik już! 250😀

Magddullina2, moyeu, Gosiek1993, Mlodamezatka, Linka90*, Rucola, Judit, Suszarka, *Agape*, Nuch2, Pati96, Makino, szona, eemmiilliiaa, Daniela, MonikA_89!, agge, frezyjciada, moni05, Niercierpliwa v2.0, ElfiaKsiężniczka, PaniKsięgowa, Malinowa91, Misiaa, GrubAsia, Malgonia, Madziandzia, Mildred, Irvine90, monnkej, Cabrera, Kingulla, MamaStasia :), Iseko, Okularnica_:), lorinka9191, Ochmanka, DzulkaJ, Ania_85_ lubią tę wiadomość

Starania od 04.2018.
    Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
    AMH 4,4.
    03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
    07.2019- HyCosy- oba drożne.
    02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
    03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt- <3
    f2wl2n0a4zf2jm0h.png
  • Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiore cudownie!!! ❤❤❤❤🙏✊

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
    🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔
‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ