Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać
-
WIADOMOŚĆ
-
Lubię jajka, to nie tak. Ale np. Na omleta czy jajecznicę trzeci dzień pod rząd już mam odruch wymiotny i mi nie wchodzi. Niby potrzebuje urozmaicenia, ale tez czasu mam mało... sama nie wiem co chce 🙈 nevermind 🤣Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Moni, polecam grzanki ♥️
https://karmelowy.pl/tosty-z-karmelizowana-cebula-dzemem-i-brie-caramelised-onion-jam-and-brie-toasts/
Oraz wszelkiego rodzaju muffiny wytrawne. Bardzo smaczne wychodzą z suszonymi pomidorami i fetą albo z papryką i oliwkamimoni05, Ania_85_ lubią tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
nick nieaktualnymoni05 wrote:Lubię jajka, to nie tak. Ale np. Na omleta czy jajecznicę trzeci dzień pod rząd już mam odruch wymiotny i mi nie wchodzi. Niby potrzebuje urozmaicenia, ale tez czasu mam mało... sama nie wiem co chce 🙈 nevermind 🤣
Prosze
https://www.befit.info.pl/
Posilki sa tak wyliczone, ze to co na kolacje mozna jesc na śniadanie itdmoni05 lubi tę wiadomość
-
moni05 wrote:Lubię jajka, to nie tak. Ale np. Na omleta czy jajecznicę trzeci dzień pod rząd już mam odruch wymiotny i mi nie wchodzi. Niby potrzebuje urozmaicenia, ale tez czasu mam mało... sama nie wiem co chce 🙈 nevermind 🤣
Edit: przepis
300 g mąki pszennej pełnoziarnistej
200 ml wody
3 łyżki oliwy
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka ziół prowansalskich
sól do smaku
Składniki wymieszać (ma wyjść ciasto konsystencji jak na pierogi). Podzielić na 3 części. Rozwałkować każdą część. Patelnię posmarować troszkę olejem, położyć placek, podsmażyć. Jak się trochę zrumieni pod spodem przekręcić na drugą stronę, posmarować sosem i położyć wybrane składniki. Przykryć pokrywką i smażyć aż ser się stopi, a spód się od spodu zrumieni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 14:37
szona, moni05, lorinka9191 lubią tę wiadomość
-
Misiaa wrote:Malgonia moim zdaniem znaczy to że jest to drugim dnem epidemii...obstawiam że mogą być na świecie braki paliwa więc będą zmuszać ludzi do zmiany aut a co za tym idzie jest to kolejny etap naszego zniewolenia
Miejsca do ladowania sa narzucone przez usyawe o elektromobilnosci, ktora weszla w zycie juz jakis czas temu, a narzucona zostala przez ue jeszcze dawniej.
Gdybym muala sie doszukiwac drugiego dna to raczej szukalabym go w geopolityce i relacjach gosporadczych z chinami. Zwlazcza miedzy usa i chinami.
Fiore gratulujeFiore, Rucola, Jeżowa lubią tę wiadomość
-
Moniu, na śniadania często jem:
1, kanapki z chleba żytniego, z hummusem, łososiem, kiełkami, szczypiorem (często w oddzielnej misce robię sobie sałatkę np.)
2. ugotowany ryż brązowy + podprażone jabłka na patelni z cynamonem + jogurt naturalny
3. szakszuka - kocham całym sercem - robię albo z chorizo i fasolą (mężowi) albo z kuminem i awokado (sobie). Podsmażam cebulę, dodaję paprykę, następnie pomidory z puszki, dalej przyprawiam oregano, bazylią, kurkumą i kuminem, wbijam jajury, zjadam z awokado,
4. czasem piekę jakiś pasztet - ostatnio z fasoli (przepis z Jadłonomii) i jem później kilka dni na kanapce z ogórkiem kiszonym,
5. owsianka (rzadko, bo nie przepadam za słodkimi śniadaniami) zazwyczaj na mleku owsianym, z orzechami, macą w proszku, siemieniem,
6. czasem robię szejki - zielenina, banany, czasami mrożone owoce, zawsze jakies chia albo maca, zazwyczaj siemię lniane
7. omlet - mieszam jajka, dodaję kurkumę i zioła prowansalskie, wkrajam czarne oliwki albo suszone pomidory, wylewam na patelnię, gdy się podpiecze to kładę na to plaster sera koziego i czasami wedlinę z indyka, zamykam. I zjadam z pomidorami lub papryką,
8. a ze słodkich lubię na suchej patelni podpiec płatki owsiane górskie, jak się zaczną lekko rumienić dodaję miód, łyżeczkę masła i kakao, wrzucam to po wymieszaniu do miski, łączę z jogurtem naturalnym, dodaję borówki
To moje ulubione Nie lubię jajecznicy. Jajka jem albo tak jak wyżej, albo na twardo na kanapce, ewentualnie w koszulce, bo lubię gdy płynieWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 15:14
moni05, Nuch2 lubią tę wiadomość
-
Ktototaki wrote:Moni05 a jak nie masz czasu polecam aplikacje Lewandowskiej, przepisy są różnorodne, szybkie, dopasowane do Ciebie tak żeby osiągnąć określony efekt, możesz je przestawiać tak żeby wyrzucić owsianki itd.
O właśnie, albo Chodakowskiej. Nawet przypomina o piciu wody. Można wybierać śniadania z dużej bazy i w konkretnym daniu zamieniać składniki. Obie mają fajne apki, a diety są tanie.moni05 lubi tę wiadomość
-
Rany, jesteście niesamowite ❤️
Ale natrzaskalam zrzutów ekranu. Pięknie pięknie dziękuje 😘❤️szona, ElfiaKsiężniczka lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Mildred wrote:Szona czy lekarz jest coś powiedział jaka mogła być przyczyną to tak straszne, że aż mam ciarki i łzy w oczach. Człowiek od razu ma zle myśli....
Czemu nas to spotyka. 😰
Zuszki, nie myślcie źle, bo Wasze ciąże zakończą się pięknymi porodami. Na tę chwilę nic więcej nie wiem niestety. To są niewytłumaczalne historie i nic się nie da z tym zrobić Wahałam się szczerze czy pytać Was o te kwestie, ale ona teraz jak we mgle, musiałam jej pomóc jakkolwiek.moni05 lubi tę wiadomość
-
Turkusowa82 wrote:Cześć dziewczyny. Czy można zapisać się jeszcze na testowanie w kwietniu??🙈
Cześć! Pewnie -
Lalia wrote:Szona, wpadnij na chwilkę na Kwietniowe na Ogólny, bo coś Ci odpisałam :*
Widziałam, dziękuję bardzoLalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej! Mogę dołączyć? Testuję 21.04 a za kilka dni idę sprawdzić tarczycę bo jeszcze miesiąc temu miałam wynik tsh 4! Mam nadzieję, że euthyrox już trochę podziałał. Mieliśmy się póki co w tej sytuacji epidemii się nie starać ale emocje wzięły górę i czekam na testowanie.
szona, Judit, moyeu, agge lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny