Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać
-
WIADOMOŚĆ
-
szona wrote:Dziewczyny, zaraz będę nadrabiać, ale najpierw pytanie - bliska mi osoba straciła wczoraj ciążę w 24 tygodniu. Mieszkają we Wrocławiu - chcą zbadać dziecko. Czy wiecie gdzie to można zrobić? I czy jakieś badania może zrobić mama? Takie, które można zrobić tylko od razu po stracie?
Któraś z dziewczyn pisała o mamieginekolog. Myślę że Fundacja Ernesta to byłby dobry pomysł, aby zaczerpnąć porady, w końcu się w tych przykrych sprawach specjalizują. Strasznie się czyta o takich przypadkach. 😢szona lubi tę wiadomość
PCOS❌
Starania od 11.2019
🏳 - 2022 - IVF.
START IVF - luty 2022; priming estrofenowy.
2 ❄❄
24.03.22 - transfer ❄ 💔😥
27.05.22 - transfer ❄ 💔😥
Naturalne cudy:
26.08.2022 - 11tc poronienie zatrzymane 8+5. 💔
10.01.2023 - 9tc poronienie zatrzymane 6+3 💔
06/07.2024 - stymulacja gonadotropinami.
9 dpo - II
5.08 - 6+2 mamy 4 mm kropeczka i -> 21.08 - 2 cm człowieczka. -> krwawienie -> szpital, krwiak. -> 26.08 - 9+2 2,5 cm malucha. -> 07.09 11+0 4,2 cm -> 20.09 - 12+6 7cm najprawdopodobniej dziewczynki 🩷 -> 10.10 - 15+5 132 g kruszynki 🩷 -> 31.10 - 18+5 259g... chłopaka 😆💙 -> 15.11 20+6 404g zdrowego synka 🩵🥹
Leki: euthyrox N50, Clexane 0,4, Acard 150, Encorton 15 mg - do 13 tc, Glucophage 1500 XR, Prenatal Duo
Zostań z Nami 🙏🙏🙏
-
Ladinola wrote:Hej! Mogę dołączyć? Testuję 21.04 a za kilka dni idę sprawdzić tarczycę bo jeszcze miesiąc temu miałam wynik tsh 4! Mam nadzieję, że euthyrox już trochę podziałał. Mieliśmy się póki co w tej sytuacji epidemii się nie starać ale emocje wzięły górę i czekam na testowanie.
Hej, widywałam Cię na innych wątkach. Powodzenia! -
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny za wszystkie sugestie i wiadomości prywatne. Zebrałam komplet informacji, wszystko przekazałam. Oby teraz trafili na dobrych lekarzy, bo domyślam się, że teraz czeka ich niewyobrażalnie trudny czas. Wierzę, że nie stracą nadziei...
Dość cicho tu dziś, jak spędzacie nie-wiem-jaki-jest-dziś-dzień-tygodnia ?
Dostałam info, że Sądy mają nie działać (w sensie rozpraw) aż do czerwca. Nigdy nie przypuszczałam, że tak mi zabraknie tego mojego łażenia w worze
moyeu, moni05, *Agape*, GrubAsia, Gosiek1993 lubią tę wiadomość
-
Ladinola wrote:Zazwyczaj na odliczaniu na testowanie byłam, aczkolwiek ostatnio co gdzieś napiszę to jestem niewidzialna. Więc przyszłam tutaj do was.
Doskonały wybór
Widzę, że badaliście kariotypy - nasza Małgonia jest doskonałym przykładem na to, że i przy problemach na tym tle można zostać mamą zarąbistej córeczki
Małgoniu, właśnie! Miałam Ci odpisać - jeśli czujesz, że potrzebujesz wsparcia jakiegokolwiek, to nie czekaj. Komfort życia może niewyobrażalnie poprawić się już po kilku sesjach. -
Ja jestem strasznie zmęczona tym homeoffice. Wiadomo, że doceniam to, że mam taką możliwość , jednak niedostosowane stanowisko pracy robi swoje. Plecy to mi zaraz odpadną, o oczach to już nie mówię. Dobrze że mamy psa, przynajmniej legalnie spacerujemy. Niedługo będziemy ciągnąć zapałki i decydować kto ma z nim wyjść 😆PCOS❌
Starania od 11.2019
🏳 - 2022 - IVF.
START IVF - luty 2022; priming estrofenowy.
2 ❄❄
24.03.22 - transfer ❄ 💔😥
27.05.22 - transfer ❄ 💔😥
Naturalne cudy:
26.08.2022 - 11tc poronienie zatrzymane 8+5. 💔
10.01.2023 - 9tc poronienie zatrzymane 6+3 💔
06/07.2024 - stymulacja gonadotropinami.
9 dpo - II
5.08 - 6+2 mamy 4 mm kropeczka i -> 21.08 - 2 cm człowieczka. -> krwawienie -> szpital, krwiak. -> 26.08 - 9+2 2,5 cm malucha. -> 07.09 11+0 4,2 cm -> 20.09 - 12+6 7cm najprawdopodobniej dziewczynki 🩷 -> 10.10 - 15+5 132 g kruszynki 🩷 -> 31.10 - 18+5 259g... chłopaka 😆💙 -> 15.11 20+6 404g zdrowego synka 🩵🥹
Leki: euthyrox N50, Clexane 0,4, Acard 150, Encorton 15 mg - do 13 tc, Glucophage 1500 XR, Prenatal Duo
Zostań z Nami 🙏🙏🙏
-
nick nieaktualnyElfia, przytulam Cie bardzo mocno :* Nic sobie nie wkrecaj, blagam. Jestem pewna, ze wszystko jest dobrze, a kolejna wizyta Cie uspokoi
Szonka, baaardzo mi przykro z powodu kolezanki Fuck!
Ja wlasnie wrocilam z dzialki, bo zrobilo mi sie slabo i niedobrze. Akurat przyszly Nordy. Siknelam, by sprawdzic, czy beta spadla, a kreska jest prawie jak kontrolna Boje sie, ze tak jak rok temu bede miala przygody z rosnaca i spadajaca beta Nawet biochema nie umiem miec normalnegoElfiaKsiężniczka lubi tę wiadomość
-
Lilou wrote:Ja jestem strasznie zmęczona tym homeoffice. Wiadomo, że doceniam to, że mam taką możliwość , jednak niedostosowane stanowisko pracy robi swoje. Plecy to mi zaraz odpadną, o oczach to już nie mówię. Dobrze że mamy psa, przynajmniej legalnie spacerujemy. Niedługo będziemy ciągnąć zapałki i decydować kto ma z nim wyjść 😆
Wcześniej aż śmieci pukały w wieczko, a teraz mąż wynosi zanim zdążę o tym pomyśleć Już wolałabym minus pięćdziesiąt za oknem. Czułabym się zadowolona, że siedzę pod kocem. A teraz moja leśna natura po prostu dostaje pierdolca. -
Sasanka55. wrote:Elfia, przytulam Cie bardzo mocno :* Nic sobie nie wkrecaj, blagam. Jestem pewna, ze wszystko jest dobrze, a kolejna wizyta Cie uspokoi
Ja wlasnie wrocilam z dzialki, bo zrobilo mi sie slabo i niedobrze. Akurat przyszly Nordy. Siknelam, by sprawdzic, czy beta spadla, a kreska jest prawie jak kontrolna Boje sie, ze tak jak rok temu bede miala przygody z rosnaca i spadajaca beta Nawet biochema nie umiem miec normalnego
A nie sprawdzasz już przyrostu? :> Pokaż testWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 17:18
-
Sasanka55. wrote:Elfia, przytulam Cie bardzo mocno :* Nic sobie nie wkrecaj, blagam. Jestem pewna, ze wszystko jest dobrze, a kolejna wizyta Cie uspokoi
Ja wlasnie wrocilam z dzialki, bo zrobilo mi sie slabo i niedobrze. Akurat przyszly Nordy. Siknelam, by sprawdzic, czy beta spadla, a kreska jest prawie jak kontrolna Boje sie, ze tak jak rok temu bede miala przygody z rosnaca i spadajaca beta Nawet biochema nie umiem miec normalnego
Jak krwawienie ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 17:19
-
nick nieaktualny
Nie powtarzalam bety, teraz to juz nie wiem, ale zeby nie bylo- w szczesliwa bajeczke srednio wierze. Tak samo bylo rok temu... Mieli mnie lyzeczkowac, straszyli CP, pozniej nierownym endometrium, a ja mialam 3 miesiace wyjete z zycia
Niecierpliwa, raz plamie, raz krwawieWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 17:23
szona, moni05, agge, Okularnica_:), Madziandzia lubią tę wiadomość
-
Sasanka55. wrote:
Fak, zobaczyłam test, od razu polubiłam. To krwawienie jest mocne? Takie jak okres? Kurde, Pauliśka (wybacz, że podaję Cię za przykład) też miała epizod z krwawieniem, a zobacz jak pięknie ciąża rośnie. Może to naprawdę były dwa zapłodnione jajeczka czy coś Cię boli? -
nick nieaktualny
-
Sasanka55. wrote:Szoneczko, chwilami czuje skurcze, ale to kilka razy na dzien. Krwawie raz mniej, raz mocniej jak na poczatku @. Skrzepow nie ma. Chyba pierdzielne sobie w leb.
Chyba nie ominie Cię pierdzielnięcie bety i progaSasanka55., Rucola, Ochmanka, Ania_85_ lubią tę wiadomość
-
Sasanko, niecierpliwie czekałam na wieści od Ciebie. Miałam cichą nadzieję, że jednak powtórzyłaś betę.
Kreska jest dzisiaj piękna. Kurczę, tak bardzo pragnę dla Ciebie tego kurczaka 🐥
Turkusowa, Lilou, ladinola witajcie ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 17:32
-
Sasanko, skontroluje betę. Musisz mieć ogląd sytuacji żeby móc odpowiednio zareagować. Bardzo Ci współczuję że musisz przez to przechodzić ściskam mocno, trzymaj się dzielnie! 😘
szona wrote:Dość cicho tu dziś, jak spędzacie nie-wiem-jaki-jest-dziś-dzień-tygodnia ?
Dostałam info, że Sądy mają nie działać (w sensie rozpraw) aż do czerwca. Nigdy nie przypuszczałam, że tak mi zabraknie tego mojego łażenia w worzeIga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Ladinola wrote:Zazwyczaj na odliczaniu na testowanie byłam, aczkolwiek ostatnio co gdzieś napiszę to jestem niewidzialna. Więc przyszłam tutaj do was.
Ladinola ja Cie pamiętam. Siedziałyśmy razem na jakimś wątku w zeszłym roku😁 zostań z nami, jest fajnie 😁
Sasanko kurcze no nie pozostaje nic jak znowu zrobić betę..ultra długi protokół:
8dojrzałych komórek
7 się zapłodniło
❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
została ❄ 4AA
13.02 kriotransfer ❄️4AA
14.03 jest serduszko❤️
endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2 -
Sasanka popieram Szone powtórz bete i proga. Za ładny ten test.
I Pauliska (wybacz że Cię wywolujemy) w porównaniu do mnie, gdzie mi testy już ciążę pokazywały A jej nie, ma starszą ciążę ode mnie:) Mimo początkowej pewności że nic z tego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 17:35
Okularnica_:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyszona wrote:Doskonały wybór
Widzę, że badaliście kariotypy - nasza Małgonia jest doskonałym przykładem na to, że i przy problemach na tym tle można zostać mamą zarąbistej córeczki
Małgoniu, właśnie! Miałam Ci odpisać - jeśli czujesz, że potrzebujesz wsparcia jakiegokolwiek, to nie czekaj. Komfort życia może niewyobrażalnie poprawić się już po kilku sesjach.