Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać
Odpowiedz

Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać

Oceń ten wątek:
  • Mlodamezatka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    A ja tak z innej beczki. :) Jesteś rocznik 97 czy 96? :) Bo tak myślałam, że ja tutaj najmłodsza będę. :)
    Ja jestem rocznik 97 a mój mąż 88. :)
    Hejka wlasnie mialam pisac ze witam u nas, z podobnych powodow tu sie pojawilam ☺️
    Ja jestem rocznik 96, a maz 90. Urodziny mam w maju wiec jeszcze 23 lata na liczniku :D

13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
    40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
    14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
    40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F

6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻

Starania od 07.2019

11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙

8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • Mlodamezatka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka okropna historia Twojej znajomej :( zycze im duzo duzo sily. Bardzo przykro mi sie zrobilo jak to przeczytalam. :(

A u mnie luzny dzien w pracy zakonczyl sie z pier*lnieciem. Zrabalam cos przez przypadek jakos miesiac temu i dzis to wyszlo :( wszystko da sie odkrecic na szczescie ale no niemile zakonczenie dnia.

Dzien spedzilam na machaniu myszka i obczajaniem stronek z ciuchami. Maz powienien mi zalozyc jakas blokade rodzicielska czy cos 😂😂 a teraz wyszlam sobie na polanke powygrzewac sie do slonca bo oszalabym w domu dzis. Ale powoli wracam bo maz wrocil chwile temu z buldogiem.

13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
    40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
    14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
    40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F

6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻

Starania od 07.2019

11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙

8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • szona Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodamezatka wrote:
    Hejka wlasnie mialam pisac ze witam u nas, z podobnych powodow tu sie pojawilam ☺️
    Ja jestem rocznik 96, a maz 90. Urodziny mam w maju wiec jeszcze 23 lata na liczniku :D

Jesteście takie młodziutkie i jednocześnie takie dojrzałe! Ja w tym wieku byłam postrzelonym głąbem :P

Ladinola, moni05, agge, Rucola, Mlodamezatka, Ania_85_ lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • *Agape* Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Dzięki dziewczyny za wszystkie sugestie i wiadomości prywatne. Zebrałam komplet informacji, wszystko przekazałam. Oby teraz trafili na dobrych lekarzy, bo domyślam się, że teraz czeka ich niewyobrażalnie trudny czas. Wierzę, że nie stracą nadziei...

Dość cicho tu dziś, jak spędzacie nie-wiem-jaki-jest-dziś-dzień-tygodnia ? :P
    Dostałam info, że Sądy mają nie działać (w sensie rozpraw) aż do czerwca. Nigdy nie przypuszczałam, że tak mi zabraknie tego mojego łażenia w worze :/
    Szona aż mi serce stanęło, jak przeczytałam o Twojej znajomej 😥 Cóż za niesprawiedliwość losu! 😭

Sasanko myślę, że dopiero piątkowa beta więcej powie na temat tego, co się dzieje u Ciebie 🤷🏻‍♀️ Chociaż ja nadal wierzę, że będzie dobrze 😚

Ja cały dzień spędziłam z moim małym łobuzem, większość przeleżeliśmy na hamaku na balkonie. Ale później, żeby nie zwariować, to podjechałam po kwiatki do posadzenia na balkonie, więc nareszcie mój mikro-balkon odżył 😉

W ogóle to cały czas wydaje mi się, że dziś jest czwartek 🤔

szona lubi tę wiadomość

Nasz tęczowy synek 😍🌈
    mhsv6iyef4wh4u59.png

05.2016 synek 👦🏻
    01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodamezatka wrote:
    Też mam urodziny w maju, a dokładnie 10! :D

• lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem co się dzisiaj tutaj działo, o czym pisałyście, także przepraszam, ale nie odniosę się do żadnej z Was, bo nie przeczytałam ani jednego postu...
    Przychodzę tylko po to, żeby Wam napisać, że u mnie jest źle. Niestety dzisiaj testy prawie białe. Pojechałam na betę, jej wynik 47,3, zrobiłam też proga 25,540... Nie wiem co się ze mną dzieje. Nic mnie nie boli, nie plamię, nie krwawię... Mam dość wszystkiego. Po raz kolejny dostałam takiego kopa od życia, że nie mam już siły na dalszą walkę. Jak widać nie ma limitu nieszczęść na jedną rodzinę. Złudną miałam nadzieję, że swój limit już wykorzystałam. Nie daje już rady. Dobrze, że mam takiego wspaniałego męża, który cały czas jest ze mną i mnie wspiera, bo bez Niego to już kompletnie bym zwariowała. Najgorsze jest to, że nie wiem co teraz. Nie wiem, czy zacznę krwawić, czy czeka mnie szpital, czy cholera wie co jeszcze innego los dla mnie szykuje... Dzwoniłam do lekarki, ale ona dzisiaj przyjmuje, także zapewne ma pacjentki i oddzwoni, jak skończy pracę....
    Nie jest mi chyba dane zostać matką... Po 4 stratach już nie mam sił do dalszej walki...
    Życzę Wam Dziewczyny owocnych starań ze szczęśliwymi rozwiązaniami! :* i dziękuję , że zawsze mogę na Was liczyć:*

Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorinko, serce pęka. 😢
    Odpocznij, ale nie poddawaj się. Ta walka jest trudna i nierówna, ale w końcu musi się udać. Przytulam mocno

lorinka9191 lubi tę wiadomość

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lorinka9191 wrote:
    Dziewczyny nie wiem co się dzisiaj tutaj działo, o czym pisałyście, także przepraszam, ale nie odniosę się do żadnej z Was, bo nie przeczytałam ani jednego postu...
    Przychodzę tylko po to, żeby Wam napisać, że u mnie jest źle. Niestety dzisiaj testy prawie białe. Pojechałam na betę, jej wynik 47,3, zrobiłam też proga 25,540... Nie wiem co się ze mną dzieje. Nic mnie nie boli, nie plamię, nie krwawię... Mam dość wszystkiego. Po raz kolejny dostałam takiego kopa od życia, że nie mam już siły na dalszą walkę. Jak widać nie ma limitu nieszczęść na jedną rodzinę. Złudną miałam nadzieję, że swój limit już wykorzystałam. Nie daje już rady. Dobrze, że mam takiego wspaniałego męża, który cały czas jest ze mną i mnie wspiera, bo bez Niego to już kompletnie bym zwariowała. Najgorsze jest to, że nie wiem co teraz. Nie wiem, czy zacznę krwawić, czy czeka mnie szpital, czy cholera wie co jeszcze innego los dla mnie szykuje... Dzwoniłam do lekarki, ale ona dzisiaj przyjmuje, także zapewne ma pacjentki i oddzwoni, jak skończy pracę....
    Nie jest mi chyba dane zostać matką... Po 4 stratach już nie mam sił do dalszej walki...
    Życzę Wam Dziewczyny owocnych starań ze szczęśliwymi rozwiązaniami! :* i dziękuję , że zawsze mogę na Was liczyć:*
    Bardzo mi przykro. :( Życzę Wam dużo siły!

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele gdybym nie wiedziała że olaliśmy z M ten cykl i seksów było niewiele to bym pomyślała że chyba się udało...co miesiąc mam ból piersi przed @ ale jak zdejme stanik - ból po bolach a dzisiaj to mam przeszywający ból nawet w staniku...już nie wspomnę o tej cholernej senności... ale..durna baba wymyślać zaczyna choć wiem że na objawy ciąży to za wcześnie raczej... do @ 8 dni...chyba jeszcze nigdy tak cycki mnie nie bolały po bokach :( normalnie dotknąć się nie idzie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 18:51

szona lubi tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorinko, tak strasznie mi przykro, ze az zaczelam sie zastanawiac, czy to nie jakis blad labo w tym calym wariactwie :( To bylo Twoje pierwsze oznaczenie bety? Przepraszam, ze pytam, ale juz mi sie wszystko kielbasi :( Prog jest piekny, sama nie wiem, co o tym myslec, ale jestem pewna, ze jesli w najgorszym wypadku cos jest nie tak z ciaza, to szpital przy takiej wartosci Ci nie grozi :* Baaardzo mocno Cie przytulam

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorinko 😭 kochana wypłacz się, pokrzycz i sama nie wiem co ale się nie poddawaj! Będziesz cudowną mamą wierzę w to z całego serca! Wszystkie będziemy! Po burzy zawsze wychodzi słońce...my mamy taką zajebistą burzę która wydaje się niekończąca..ale przyjdzie czas że się skończy i wtedy wyjdzie tak piękne słońce że będzie raziło po oczach :*

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko, tak to było pierwsze oznaczenie bety. Błędu tutaj na pewno nie ma, bo testy prawie, że białe dziś wychodziły, ledwie widoczny cień... Nie wiem co mam myśleć o tym progu?? Przecież przy poronieniu chyba by spadł? Ja już naprawdę nie wiem co się dzieje... Nie ogarniam... Do tego zero krwawienia? Pojęcia nie mam co się dzieje, ale zapewne nic dobrego....

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lorinka9191 wrote:
    Sasanko, tak to było pierwsze oznaczenie bety. Błędu tutaj na pewno nie ma, bo testy prawie, że białe dziś wychodziły, ledwie widoczny cień... Nie wiem co mam myśleć o tym progu?? Przecież przy poronieniu chyba by spadł? Ja już naprawdę nie wiem co się dzieje... Nie ogarniam... Do tego zero krwawienia? Pojęcia nie mam co się dzieje, ale zapewne nic dobrego....
    Rozumiem, że 47 to twoja pierwsza beta?
    Ogólnie jestem przypadkiem, gdzie beta była powyżej 1000 a testy były u mnie wszystkie negatywne.
    Przy ostatniej ciąży mimo bety 2tys miałam ledwie widoczny cień.

lorinka9191, Ochmanka lubią tę wiadomość

• PaniKsięgowa Koleżanka

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku przepraszam, ze mnie tak mało. Chciałabym się Was doradzić. Jutro będę dzwoniła na telemedycyne ale nurtuje mnie jedna kwestia.
    Jestem dziś w 15dc. Od dziś stosuje luteinę dopochwowo(zalecenie ginekologa). Śluz płodny czułam między 8 a 11dc. W 11dc bolał mnie też jajnik. 12-13 dc miałam z rana różowy śluz. Wczoraj i dziś jest on brązowy i pojawia się i znika przez cały dzień. Mam wrażenie że nasila się to w momencie mojej większej aktywności. Na początku myślałam o plamieniu owulacyjnym ale coś to długi trwa... Miała tak któraś z Was? Myślicie że zrobić rano test zanim porozmawiam z lekarzem?

🐇 zostań z nami 🙏
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorinko no nie wierzę! :( Co za pieprzona niesprawiedliwość...ale ten progesteron faktycznie turbo wysoki. Cholera jasna, że też też nie moze być normalnie i dobrze :( współczuję Ci bardzo tej sytuacji ale wierzę mocno że słońce jeszcze zaświeci dla Ciebie :) buziaki 😘

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • szona Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lorinka9191 wrote:

Ale ej! Test jest od bety 25 max, Ty masz prawie 50 - wiec test powinien wyjsc bez łaski. To może oznaczać, że test jest popieprzony. Progesteron piękny, zupełnie niezwiastujący nic złego. Ja bym jeszcze poczekała z czarnymi myślami. Oznacz drugą betę i będziemy myśleć. Wg mnie na razie jest wszystko dobrze!

Sasanka55., Misiaa, Weronikaaa, agge, Ktototaki, Okularnica_:), Madziandzia, lorinka9191, Ania_85_ lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona, ja też tego nie rozumiem, no ale naprawdę testy wychodzą z ledwie widocznym cieniem... I ten próg też mnie zastanawia. No, ale jak beta wychodzi 47, a @ spóźnia się już 11 dni to chyba nie jest wszystko w porządku...?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lorinka9191 wrote:
    Szona, ja też tego nie rozumiem, no ale naprawdę testy wychodzą z ledwie widocznym cieniem... I ten próg też mnie zastanawia. No, ale jak beta wychodzi 47, a @ spóźnia się już 11 dni to chyba nie jest wszystko w porządku...?
    A moze owulacja była później? Do tego trochę dłuzej zarodek się zagniezdzał? w końcu zagniezdza się między 6 a 12 dpo. Moze zrób betę po 48h i zobacz czy prawidłowo rośnie.

szona, lorinka9191 lubią tę wiadomość

• szona Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lorinka9191 wrote:

Zagnieżdżenie mogło nastąpić dużo później niż myślisz. Jeśli beta spadłaby gwałtownie - to i progesteron leciałby razem z nią. Po jednej becie trudno stwierdzić :/

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorinko, myślałam o tobie, temu zapytałam o test. Aż łza mi pociekła. Jakie to k... Wszystko niesprawiedliwe :(. Nie wiedziałam, że masz tyle strat. Ty robiłaś te badania na mutacje i ten zespół antyfosfolipidowy? Nie poddawaj się, mam nadzieję, że kiedyś Ci się uda. Progesteron może być większy od luteiny, bo ty chyba bierzesz?

‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ