Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać
Odpowiedz

Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać

Oceń ten wątek:
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorinko ale lekarka powiedziała coś na temat cp czy to tylko Twój strach? Na tym etapie przy takiej becie nic Ci nie grozi, spokojnie. Pech chciał, że jeszcze przed świętami te wszystkie złe rzeczy się dzieją :(

8p3os65gp79cy9ly.png
  • lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarka powiedziała, że raczej wyklucza ciążę pozamaciczną, no ale raczej to nie na pewno. Jakoś tak mi w łeb ta cp weszła, że nie wiem... Po prostu nie wiem, czy przy cp to przyszłoby krwawienie, tak jak przy poronieniu, czy to trzeba do szpitala, bo muszą oczyścić?

Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorinko, nie ma ZADNYCH przeslanek ku temu, by to byla CP! ZADNYCH! Absolutnie :* Skad ja w ogole wzielas? Zapomnij :*

Mnie sie wydaje, ze Luteina to podniosla Ci proga max o 10 jednostek. Kiedys czytalam artykul jakiegos profesora, ze jak prog naturalny wynosi powyzej ilus tam (kilkunastu?), to na 99% mozna wykluczyc CP, czyli 25-10 (z luteiny) = 15. Wlasnie probuje znalezc ten artykul

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 20:16

lorinka9191 lubi tę wiadomość

• Inga28 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro 🥺 kiedyś tylko czytałam o cp to większość kobiet miała plamienia, krwawienie, silny ból brzucha i często promieniował do nogi... nie wiem jeszcze jakie mogą być inne objawy cp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 20:15

age.png

age.png
  • lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko, dostałam już po prostu na głowę od tego wszystkiego... Wkręcam już sobie wszystko najgorsze, co tylko możliwe... I choćbym nie wiem, jak się starała, to nie potrafię się ogarnąć 😭😭😭

• Pauliśka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak naprawdę i cp i biochem mogą dawać podobne objawy. Czasami nawet nie da się stwierdzić co to była za ciąża, bo i pozamaciczne ronią się same... Trzeba po prostu uzbroić się w cierpliwość i czekać, zrobisz hcg w piątek i będzie jakiś obraz, teraz tak naprawdę trudno się odnieść, bo prog super, beta dodatnia, nie ma do czego się przyczepić.

8p3os65gp79cy9ly.png
  • Lilou Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lorinka9191 wrote:
    Sasanko, dostałam już po prostu na głowę od tego wszystkiego... Wkręcam już sobie wszystko najgorsze, co tylko możliwe... I choćbym nie wiem, jak się starała, to nie potrafię się ogarnąć 😭😭😭

Medycznie się nie wypowiem bo zbyt raczkuje po temacie.

Najważniejsze żeby odgonić złe myśli, spróbować uwierzyć że będzie dobrze i się zrelaksować na tyle na ile to możliwe, bo jak wszystkie wiemy stres nie sprzyja niczemu.

Trzymam kciuki za piątkową betę.

PCOS❌
    Starania od 11.2019

🏳 - 2022 - IVF.
    START IVF - luty 2022; priming estrofenowy.
    2 ❄❄
    24.03.22 - transfer ❄ 💔😥
    27.05.22 - transfer ❄ 💔😥

Naturalne cudy:
    26.08.2022 - 11tc poronienie zatrzymane 8+5. 💔
    10.01.2023 - 9tc poronienie zatrzymane 6+3 💔

06/07.2024 - stymulacja gonadotropinami.
    9 dpo - II
    5.08 - 6+2 mamy 4 mm kropeczka i <3 -> 21.08 - 2 cm człowieczka. -> krwawienie -> szpital, krwiak. -> 26.08 - 9+2 2,5 cm malucha. -> 07.09 11+0 4,2 cm <3 -> 20.09 - 12+6 7cm najprawdopodobniej dziewczynki 🩷 -> 10.10 - 15+5 132 g kruszynki 🩷 -> 31.10 - 18+5 259g... chłopaka 😆💙 -> 15.11 20+6 404g zdrowego synka 🩵🥹

Leki: euthyrox N50, Clexane 0,4, Acard 150, Encorton 15 mg - do 13 tc, Glucophage 1500 XR, Prenatal Duo

Zostań z Nami 🙏🙏🙏

preg.png
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lorinka9191 wrote:
    Kochana znam ten stres, ja do tej pory mam pozamaciczną w głowie, że może jednak oprócz tej w macicy jest jeszcze w prawym jajowodzie, bo boli mnie prawa strona często i promieniuje na nogę... :/ lekarze wykluczyli oczywiście, wręcz śmiali się z mojej teorii no ale moja głowa wie swoje :/ moja rada? Nie czytać internetów i się nie nakręcać, bo od tego i raka można dostać...

8p3os65gp79cy9ly.png
  • agge Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorinko, przykro mi. Ale poczekaj do tej piątkowej bety. I postaraj się na razie nie martwić, chociaż wiem że to trudne...

Sasanko... kurczę. Ale jaja z tym testem :/ kreska naprawdę mocna...

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka, uwierz mi kochana, że dlatego pytam Was o cp, bo nie chcę nic sama znajdować na ten temat w necie... Ani razu w google nie wpisałam tego pojęcia, bo wiem, że cuda niewidy wyskoczą... A wolę jakieś informacje od kogoś kto ma jakieś pojęcie o tym, niż przeczytać w necie, że jutra może nie dożyję ;)

• Daniela Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorinko, przy takiej wartości na pewno nie będą Cię czyścić, no nie wierzę w to. Ja przynajmniej nie dałabym się, o nie. Jeśli faktycznie w piątek będzie spadek, to pewnie kilka dni będziesz musiała na krwawienie poczekać, ale przy takich wartościach nie powinno to być długo.

O cp w ogóle nie myśl. Wybij to sobie z głowy.

Misiaaa, nie dziękuj, robię to z potrzeby serca :)

Szona, to bardzo dobrze :)

Mam gorszy dzień, bo przygnębiły mnie ostatnie straty, pisałam kilka stron temu. Jakoś nie mogę przestać o tym myśleć.

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko, kochana u Ciebie też jakieś jazdy z testami?! Przepraszam, wjechałam tu ze sobą na bezczela, nawet nie interesując się co u innych....
    Wybaczcie mi dziś proszę, obiecuję że się ogarnę w najbliższych dniach i wszystko nadrobię...
    I dziękuję Wam baaaaardzo za wszystko:* Wasze wsparcie jest nieocenione. Zdałam sobie sprawę jeszcze mocniej, że na osobach poznanych na forum mogę bardziej polegać niż na tych z reala...:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorinko, ja mam porównanie proga z luteina i bez. Ona chyba rzeczywiście podwyższa jak mówi Sasanka, bo bez mam ok. 10, a z 21. Więc twoje 15 nie jest złym wynikiem, a na pewno nie cp, nawet tak nie myśl!!

Bardzo trzymam kciuki za piątek, oby poszło w dobrą stronę. My tu tego Ci bardzo życzymy. A jak nie daj Boże to jednak cb, to nie poddawaj się. Musi się udać w końcu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 20:31

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japitole. Wchodze, patrze -milion stron. Leze w poszukiwaniu dobrych wieści a tu zonk :(
    Lorinko bardzo mi przykro :(

Sasaneczko czaruje zeby to skonczylo sie dobrze. A jesli vedzie zle to serio nie mam pomyslu gdzie szperac

Ladinela (wybacz jesli przekrecilam.nick), jakims super mozgiem genetykiem nie jestem, ale w teorii to masz wieksze szanse na dziecko niz ja. Do tego jestes milion lat mlodsza.
    A powiedz co to za wada u Twojego emka?

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • szona Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lorinka9191 wrote:
    Sasanko, kochana u Ciebie też jakieś jazdy z testami?! Przepraszam, wjechałam tu ze sobą na bezczela, nawet nie interesując się co u innych....
    Wybaczcie mi dziś proszę, obiecuję że się ogarnę w najbliższych dniach i wszystko nadrobię...
    I dziękuję Wam baaaaardzo za wszystko:* Wasze wsparcie jest nieocenione. Zdałam sobie sprawę jeszcze mocniej, że na osobach poznanych na forum mogę bardziej polegać niż na tych z reala...:*

Pisz bez sekundy zastanowienia! Wszystko absolutnie! Moje kciuki na pokładzie :*

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lorinka9191 wrote:

No co Tyyyy!!! Nie przepraszaj. Nie dziwie sie, ze nie masz glowy do nadrabiania forum :*
    U mnie dzis nord mocny, mocniejszy niz przy becie rownej 15 + krwawienie/plamienie. Swoja droga to jestem najlepszym przykladem podejrzenia CP:
    - krwawienie
    - slaby prog
    - spadajaca i rosnaca na przemian beta

a do tego mam temperature 37.7. Z taka to nawet nikt mnie nigdzie nie przyjmie. Tak jak pisalam, nawet biochem mi nie wychodzi.

Lorinko, podsumowujac - obie musimy po prostu czekac i wierzyc w jakis dobry final albo chociaz lagodny....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 20:41

• Mlodamezatka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do cp to niekoniecznie muszabyc jakies objawy dziewczyny. Pisze to tylko po to zeby zwiekszyc swiadomosc. Bo uwaza sie ze cp boli, promieniuje i nie ma krwawienia. A tak nie musi byc. Cp moze nie bolec! Dlatego tak wazne jest sprawdzenie gdzie jest pecherzyk i przyrosty bety. Mam nadzieje ze mnie nie zrozumiencie zle. Nie mam nic zlego na mysli.

Lorinko skoro bierzesz luteine 200mg to ona na pewno podwyzsza proga. W takiej dawce moze sporo podwyzszac. U mnie tak bylo

A co do cp przy takiej becie nic sie nie stanie, spokojnie. Dla przykladu. Ja bylam 13 dni po terminie @ i beta wynosila u mnie kolo 500 przy cp. Takze nie martw sie tym w ogole bo przy takiej becie nie ma mowy o cp! ❤️ Na razie poczekaj do pt i oznacz bete. To najwazniejsze teraz mysle. A cp wyrzuc z glowy!

13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
    40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
    14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
    40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F

6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻

Starania od 07.2019

11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙

8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • Magnolia6 Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2020, 19:28

• szona Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    No co Tyyyy!!! Nie przepraszaj. Nie dziwie sie, ze nie masz glowy do nadrabiania forum :*
    U mnie dzis nord mocny, mocniejszy niz przy becie rownej 15 + krwawienie/plamienie. Swoja droga to jestem najlepszym przykladem podejrzenia CP:
    - krwawienie
    - slaby prog
    - spadajaca i rosnaca na przemian beta

a do tego mam temperature 37.7. Z taka to nawet nikt mnie nigdzie nie przyjmie. Tak jak pisalam, nawet biochem mi nie wychodzi.

Lorinko, podsumowujac - obie musimy po prostu czekac i wierzyc w jakis dobry final albo chociaz lagodny....

Sasanko, ale Ty kochana nie wiesz jak u Ciebie ta beta niby spadła :( Teraz kilka kolejnych oznaczeń rozjaśni sytuację.

Jaki dzisiaj porąbany dzień! :(

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia6 wrote:

Wybacz Szona, bo wiem, że jestem "intruzem" ale musiałam to zrobić A Ty za bardzo takich nie lubisz. Proszę tylko mnie nie zrownaj z ziemią ale shejtowac pozwalam 😉

Czemu tak piszesz? Ja też tu jestem krótko, ale nigdy nie odczułam, że Szona mnie traktuje jak intruza... Może Ci się osoby pomyliły :p

Sasanka55., Malgonia, szona, *Agape*, Rucola, moni05, lorinka9191, moyeu lubią tę wiadomość

‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ