Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać
-
WIADOMOŚĆ
-
Lekarka powiedziała, że raczej wyklucza ciążę pozamaciczną, no ale raczej to nie na pewno. Jakoś tak mi w łeb ta cp weszła, że nie wiem... Po prostu nie wiem, czy przy cp to przyszłoby krwawienie, tak jak przy poronieniu, czy to trzeba do szpitala, bo muszą oczyścić?Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba
-
nick nieaktualnyLorinko, nie ma ZADNYCH przeslanek ku temu, by to byla CP! ZADNYCH! Absolutnie :* Skad ja w ogole wzielas? Zapomnij :*
Mnie sie wydaje, ze Luteina to podniosla Ci proga max o 10 jednostek. Kiedys czytalam artykul jakiegos profesora, ze jak prog naturalny wynosi powyzej ilus tam (kilkunastu?), to na 99% mozna wykluczyc CP, czyli 25-10 (z luteiny) = 15. Wlasnie probuje znalezc ten artykulWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 20:16
lorinka9191 lubi tę wiadomość
-
Bardzo mi przykro 🥺 kiedyś tylko czytałam o cp to większość kobiet miała plamienia, krwawienie, silny ból brzucha i często promieniował do nogi... nie wiem jeszcze jakie mogą być inne objawy cp
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 20:15
-
Tak naprawdę i cp i biochem mogą dawać podobne objawy. Czasami nawet nie da się stwierdzić co to była za ciąża, bo i pozamaciczne ronią się same... Trzeba po prostu uzbroić się w cierpliwość i czekać, zrobisz hcg w piątek i będzie jakiś obraz, teraz tak naprawdę trudno się odnieść, bo prog super, beta dodatnia, nie ma do czego się przyczepić.
-
lorinka9191 wrote:Sasanko, dostałam już po prostu na głowę od tego wszystkiego... Wkręcam już sobie wszystko najgorsze, co tylko możliwe... I choćbym nie wiem, jak się starała, to nie potrafię się ogarnąć 😭😭😭
Medycznie się nie wypowiem bo zbyt raczkuje po temacie.
Najważniejsze żeby odgonić złe myśli, spróbować uwierzyć że będzie dobrze i się zrelaksować na tyle na ile to możliwe, bo jak wszystkie wiemy stres nie sprzyja niczemu.
Trzymam kciuki za piątkową betę.lorinka9191 lubi tę wiadomość
PCOS❌
Starania od 11.2019
🏳 - 2022 - IVF.
START IVF - luty 2022; priming estrofenowy.
2 ❄❄
24.03.22 - transfer ❄ 💔😥
27.05.22 - transfer ❄ 💔😥
Naturalne cudy:
26.08.2022 - 11tc poronienie zatrzymane 8+5. 💔
10.01.2023 - 9tc poronienie zatrzymane 6+3 💔
06/07.2024 - stymulacja gonadotropinami.
9 dpo - II
5.08 - 6+2 mamy 4 mm kropeczka i -> 21.08 - 2 cm człowieczka. -> krwawienie -> szpital, krwiak. -> 26.08 - 9+2 2,5 cm malucha. -> 07.09 11+0 4,2 cm -> 20.09 - 12+6 7cm najprawdopodobniej dziewczynki 🩷 -> 10.10 - 15+5 132 g kruszynki 🩷 -> 31.10 - 18+5 259g... chłopaka 😆💙 -> 15.11 20+6 404g zdrowego synka 🩵🥹
Leki: euthyrox N50, Clexane 0,4, Acard 150, Encorton 15 mg - do 13 tc, Glucophage 1500 XR, Prenatal Duo
Zostań z Nami 🙏🙏🙏
-
lorinka9191 wrote:Sasanko, dostałam już po prostu na głowę od tego wszystkiego... Wkręcam już sobie wszystko najgorsze, co tylko możliwe... I choćbym nie wiem, jak się starała, to nie potrafię się ogarnąć 😭😭😭
-
Lorinko, przykro mi. Ale poczekaj do tej piątkowej bety. I postaraj się na razie nie martwić, chociaż wiem że to trudne...
Sasanko... kurczę. Ale jaja z tym testem kreska naprawdę mocna... -
Pauliśka, uwierz mi kochana, że dlatego pytam Was o cp, bo nie chcę nic sama znajdować na ten temat w necie... Ani razu w google nie wpisałam tego pojęcia, bo wiem, że cuda niewidy wyskoczą... A wolę jakieś informacje od kogoś kto ma jakieś pojęcie o tym, niż przeczytać w necie, że jutra może nie dożyjęSynek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba
-
Lorinko, przy takiej wartości na pewno nie będą Cię czyścić, no nie wierzę w to. Ja przynajmniej nie dałabym się, o nie. Jeśli faktycznie w piątek będzie spadek, to pewnie kilka dni będziesz musiała na krwawienie poczekać, ale przy takich wartościach nie powinno to być długo.
O cp w ogóle nie myśl. Wybij to sobie z głowy.
Misiaaa, nie dziękuj, robię to z potrzeby serca
Szona, to bardzo dobrze
Mam gorszy dzień, bo przygnębiły mnie ostatnie straty, pisałam kilka stron temu. Jakoś nie mogę przestać o tym myśleć.
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Sasanko, kochana u Ciebie też jakieś jazdy z testami?! Przepraszam, wjechałam tu ze sobą na bezczela, nawet nie interesując się co u innych....
Wybaczcie mi dziś proszę, obiecuję że się ogarnę w najbliższych dniach i wszystko nadrobię...
I dziękuję Wam baaaaardzo za wszystko:* Wasze wsparcie jest nieocenione. Zdałam sobie sprawę jeszcze mocniej, że na osobach poznanych na forum mogę bardziej polegać niż na tych z reala...:*Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba -
nick nieaktualnyLorinko, ja mam porównanie proga z luteina i bez. Ona chyba rzeczywiście podwyższa jak mówi Sasanka, bo bez mam ok. 10, a z 21. Więc twoje 15 nie jest złym wynikiem, a na pewno nie cp, nawet tak nie myśl!!
Bardzo trzymam kciuki za piątek, oby poszło w dobrą stronę. My tu tego Ci bardzo życzymy. A jak nie daj Boże to jednak cb, to nie poddawaj się. Musi się udać w końcu!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 20:31
-
Japitole. Wchodze, patrze -milion stron. Leze w poszukiwaniu dobrych wieści a tu zonk
Lorinko bardzo mi przykro
Sasaneczko czaruje zeby to skonczylo sie dobrze. A jesli vedzie zle to serio nie mam pomyslu gdzie szperac
Ladinela (wybacz jesli przekrecilam.nick), jakims super mozgiem genetykiem nie jestem, ale w teorii to masz wieksze szanse na dziecko niz ja. Do tego jestes milion lat mlodsza.
A powiedz co to za wada u Twojego emka? -
lorinka9191 wrote:Sasanko, kochana u Ciebie też jakieś jazdy z testami?! Przepraszam, wjechałam tu ze sobą na bezczela, nawet nie interesując się co u innych....
Wybaczcie mi dziś proszę, obiecuję że się ogarnę w najbliższych dniach i wszystko nadrobię...
I dziękuję Wam baaaaardzo za wszystko:* Wasze wsparcie jest nieocenione. Zdałam sobie sprawę jeszcze mocniej, że na osobach poznanych na forum mogę bardziej polegać niż na tych z reala...:*
Pisz bez sekundy zastanowienia! Wszystko absolutnie! Moje kciuki na pokładzie :*lorinka9191 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnylorinka9191 wrote:Sasanko, kochana u Ciebie też jakieś jazdy z testami?! Przepraszam, wjechałam tu ze sobą na bezczela, nawet nie interesując się co u innych....
I dziękuję Wam baaaaardzo za wszystko:* Wasze wsparcie jest nieocenione. Zdałam sobie sprawę jeszcze mocniej, że na osobach poznanych na forum mogę bardziej polegać niż na tych z reala...:*
No co Tyyyy!!! Nie przepraszaj. Nie dziwie sie, ze nie masz glowy do nadrabiania forum :*
U mnie dzis nord mocny, mocniejszy niz przy becie rownej 15 + krwawienie/plamienie. Swoja droga to jestem najlepszym przykladem podejrzenia CP:
- krwawienie
- slaby prog
- spadajaca i rosnaca na przemian beta
a do tego mam temperature 37.7. Z taka to nawet nikt mnie nigdzie nie przyjmie. Tak jak pisalam, nawet biochem mi nie wychodzi.
Lorinko, podsumowujac - obie musimy po prostu czekac i wierzyc w jakis dobry final albo chociaz lagodny....Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 20:41
-
Co do cp to niekoniecznie muszabyc jakies objawy dziewczyny. Pisze to tylko po to zeby zwiekszyc swiadomosc. Bo uwaza sie ze cp boli, promieniuje i nie ma krwawienia. A tak nie musi byc. Cp moze nie bolec! Dlatego tak wazne jest sprawdzenie gdzie jest pecherzyk i przyrosty bety. Mam nadzieje ze mnie nie zrozumiencie zle. Nie mam nic zlego na mysli.
Lorinko skoro bierzesz luteine 200mg to ona na pewno podwyzsza proga. W takiej dawce moze sporo podwyzszac. U mnie tak bylo
A co do cp przy takiej becie nic sie nie stanie, spokojnie. Dla przykladu. Ja bylam 13 dni po terminie @ i beta wynosila u mnie kolo 500 przy cp. Takze nie martw sie tym w ogole bo przy takiej becie nie ma mowy o cp! ❤️ Na razie poczekaj do pt i oznacz bete. To najwazniejsze teraz mysle. A cp wyrzuc z glowy!13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Sasanka55. wrote:No co Tyyyy!!! Nie przepraszaj. Nie dziwie sie, ze nie masz glowy do nadrabiania forum :*
U mnie dzis nord mocny, mocniejszy niz przy becie rownej 15 + krwawienie/plamienie. Swoja droga to jestem najlepszym przykladem podejrzenia CP:
- krwawienie
- slaby prog
- spadajaca i rosnaca na przemian beta
a do tego mam temperature 37.7. Z taka to nawet nikt mnie nigdzie nie przyjmie. Tak jak pisalam, nawet biochem mi nie wychodzi.
Lorinko, podsumowujac - obie musimy po prostu czekac i wierzyc w jakis dobry final albo chociaz lagodny....
Sasanko, ale Ty kochana nie wiesz jak u Ciebie ta beta niby spadła Teraz kilka kolejnych oznaczeń rozjaśni sytuację.
Jaki dzisiaj porąbany dzień! -
nick nieaktualnyMagnolia6 wrote:
Wybacz Szona, bo wiem, że jestem "intruzem" ale musiałam to zrobić A Ty za bardzo takich nie lubisz. Proszę tylko mnie nie zrownaj z ziemią ale shejtowac pozwalam 😉
Czemu tak piszesz? Ja też tu jestem krótko, ale nigdy nie odczułam, że Szona mnie traktuje jak intruza... Może Ci się osoby pomyliły :pSasanka55., Malgonia, szona, *Agape*, Rucola, moni05, lorinka9191, moyeu lubią tę wiadomość