Kwiecień plecień bo przeplata, w styczniu będę z wózkiem latać
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMagnolia6 wrote:Makino- Bo w ogólnym też podczytuje kwietniowe testowanie i miała tam takie myśli więc tak to zinterpretowalam. Poza tym parę stron wstecz ktoś tu dołączal do wątku i też takie tam słowa. Chyba, że źle to odebrałam 😊
Nie jestes zadnym intruzem, a Szonka przeciez wszystkich przyjmuje z otwartymi ramionami i bardzo cieplo. Nie kumam zupelnie 🤔Malgonia, szona, Daniela, agge lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sasanka55. wrote:No co Tyyyy!!! Nie przepraszaj. Nie dziwie sie, ze nie masz glowy do nadrabiania forum :*
U mnie dzis nord mocny, mocniejszy niz przy becie rownej 15 + krwawienie/plamienie. Swoja droga to jestem najlepszym przykladem podejrzenia CP:
- krwawienie
- slaby prog
- spadajaca i rosnaca na przemian beta
a do tego mam temperature 37.7. Z taka to nawet nikt mnie nigdzie nie przyjmie. Tak jak pisalam, nawet biochem mi nie wychodzi.
Lorinko, podsumowujac - obie musimy po prostu czekac i wierzyc w jakis dobry final albo chociaz lagodny....
Krwawienie moze byc z wielu roznych powodow jak np krwiaczek.
Lorinko Sasanko bardzo bardzo Bardzo was prosze, nie myslcie o najgorszym! Mysle cieplo za Was. Wiem ze ciezko bedzie wtrzymac ale do kolejnej bety prosze wyrzucic zle mysli!Sasanka55., lorinka9191 lubią tę wiadomość
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Magnolia6 wrote:Witam. Bardzo przepraszam, że Wam się wcinam w watek! 😣 co prawda podczytuje Was jakiś czas ale jak patrzę i czytam o lorince to serce mi się kraje i rozpada na kawałki po tylu stratach 😭
Lorinka nie stresuj się co prawda czasem nie można wychwycić przez proga i betę czy to cp bo nie zawsze ukazuje się w ten sposób. Poza tym mogłaś być w ciąży blizniaczej i mógł wchłonąć jeden zarodek tego drugiego dlatego trzeba powtórzyć bete. Co do mutacji skoro nie masz to problem leży gdzie indziej A więc bierzesz acard i heparyne? A tak w ogóle jaka masz grupę krwi oraz twój maz/ partner? No i na Twoim miejscu znalazlabym jeszcze jakiegoś gin lub więcej bo może to pomóc. Póki nie masz bety Nie denerwuj się aż tak bardzo. Trzymam mocno kciuki aby się udalo💚
Wybacz Szona, bo wiem, że jestem "intruzem" ale musiałam to zrobić A Ty za bardzo takich nie lubisz. Proszę tylko mnie nie zrownaj z ziemią ale shejtowac pozwalam 😉
? -
Daniela wrote:Magnolia, chyba Ci się wątki pomyliły, przykro się czyta ten wtręt do Szony, serio. Nie rozumiem w ogóle, po co pisać coś takiego.
Luzik dziewczyny, olejcie -
Niercierpliwa v2.0 wrote:Hoho Szona Ale polecialo.... nie wiem z czego wniosek, że nie lubisz nowych na forum....
A to luzowanie gumy na ogólnym to po prostu żal:)
Jestem zupełnie nowa tutaj, a Szona przyjęła mnie bardzo miło! 🙂
Dziewczyny będzie dobrze. Jestem zwolenniczką pozytywnego myślenia mimo wszystko. Nie ma co wybiegać w przód i się martwić na zapas!szona, moni05 lubią tę wiadomość
PCOS❌
Starania od 11.2019
🏳 - 2022 - IVF.
START IVF - luty 2022; priming estrofenowy.
2 ❄❄
24.03.22 - transfer ❄ 💔😥
27.05.22 - transfer ❄ 💔😥
Naturalne cudy:
26.08.2022 - 11tc poronienie zatrzymane 8+5. 💔
10.01.2023 - 9tc poronienie zatrzymane 6+3 💔
06/07.2024 - stymulacja gonadotropinami.
9 dpo - II
5.08 - 6+2 mamy 4 mm kropeczka i -> 21.08 - 2 cm człowieczka. -> krwawienie -> szpital, krwiak. -> 26.08 - 9+2 2,5 cm malucha. -> 07.09 11+0 4,2 cm -> 20.09 - 12+6 7cm najprawdopodobniej dziewczynki 🩷 -> 10.10 - 15+5 132 g kruszynki 🩷 -> 31.10 - 18+5 259g... chłopaka 😆💙 -> 15.11 20+6 404g zdrowego synka 🩵🥹
Leki: euthyrox N50, Clexane 0,4, Acard 150, Encorton 15 mg - do 13 tc, Glucophage 1500 XR, Prenatal Duo
Zostań z Nami 🙏🙏🙏
-
Może wyjaśnię o co chodzi, żebyście moje drogie Koleżanki nie przeszukiwały ogólnego Otóż napisałam tam dziś pytanie w związku z namiarami na genetyka we Wrocławiu w związku z tą stratą ciąży w 24 tygodniu. Bo tam jest ogrom ludzi, pomyślałam, że może ktoś coś wie. Po moim pytaniu pojawiły się kolejne 3 strony rozmów, do moich słów odniosła się jedna osoba. Wcześniej z kolei była rozmowa dlaczego na ovu - w dwóch miejscach - są wątki miesięczne. Więc, ze względu na to, że zrobiło mi się jakoś dziwnie, że praktycznie wszyscy olali to pytanie (bo nawet gdy się nie może pomóc, to nie wiem - mnie strata Dziecka zawsze uderza i nie umiem przejść obok tego zupełnie bez słowa) napisałam, że dlatego też są dwa wątki, bo tam dziewczyny się zżyły tak jak i my tu, a pytania obcych pozostają niewidzialne (więc Magnolio ja SIEBIE wzięłam za intruza BAZINGA!) Niemniej wyjaśniłam, że ja nie widzę w tym nic złego (w tym zżyciu w sensie), zwijam żagle na swoje śmieci i życzę wszystkim tam samych pozytywnych wieści.
Koniec dramyMalgonia, agge, kittinka, GrubAsia, Okularnica_:), moni05, Madziandzia, Suszarka, lorinka9191, moyeu, Iseko lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDaniela wrote:Sasanko, a Ty jaki masz plan? Idziesz na betę? Jutro czwartek, znowu w sobotę nie będziesz mogła powtórzyć, o ile dobrze pamiętam, to masz labo zamknięte.
Daniela, nie mam planu... Moze w sobote pojade do Warszawy, do jakiegos Labo. Ja pierdziuuu, nie mam juz sily myslec. -
Magnolia, tak biorę acard profilaktycznie. Tak zalecił lekarz, więc myślę, że wie co robi. Jeśli chodzi o grupę krwi to oboje z mężem mamy A Rh-. Teraz nie mam do niczego ani sił ani głowy, dlatego moje myślenie ogranicza się tylko do tego co tu i teraz. Dziękuję za wsparcie:*Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba
-
Sasanka55. wrote:Daniela, nie mam planu... Moze w sobote pojade do Warszawy, do jakiegos Labo. Ja pierdziuuu, nie mam juz sily myslec.
Sasanko, jedziemy na jednym wózku Ja już chyba nawet zapomniałam dzisiaj, jak się myśli...Sasanka55. lubi tę wiadomość
Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba -
nick nieaktualnyszona wrote:Może wyjaśnię o co chodzi, żebyście moje drogie Koleżanki nie przeszukiwały ogólnego Otóż napisałam tam dziś pytanie w związku z namiarami na genetyka we Wrocławiu w związku z tą stratą ciąży w 24 tygodniu. Bo tam jest ogrom ludzi, pomyślałam, że może ktoś coś wie. Po moim pytaniu pojawiły się kolejne 3 strony rozmów, do moich słów odniosła się jedna osoba. Wcześniej z kolei była rozmowa dlaczego na ovu - w dwóch miejscach - są wątki miesięczne. Więc, ze względu na to, że zrobiło mi się jakoś dziwnie, że praktycznie wszyscy olali to pytanie (bo nawet gdy się nie może pomóc, to nie wiem - mnie strata Dziecka zawsze uderza i nie umiem przejść obok tego zupełnie bez słowa) napisałam, że dlatego też są dwa wątki, bo tam dziewczyny się zżyły tak jak i my tu, a pytania obcych pozostają niewidzialne (więc Magnolio ja SIEBIE wzięłam za intruza BAZINGA!) Niemniej wyjaśniłam, że ja nie widzę w tym nic złego (w tym zżyciu w sensie), zwijam żagle na swoje śmieci i życzę wszystkim tam samych pozytywnych wieści.
Koniec dramy
Szoneczko, intruzie :* Stwierdzenie Magnolii bylo tak absurdalne przy Twoim sercu ze zlota, ze az zabawne.
Mysle, ze zadnej z nas nie przyszlo do glowy przeszukiwanie watku ogolnego, bo przeciez wiemy, jaka jestes*Agape*, Rucola, szona, moni05, moyeu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja tez sie tu pojawilam troche nagle, przyszlam sobie z ogolnego i zostalam przez WSZYSTKIE bez wyjatku cieplo przyjeta. Za to uwilebiam ten watek ❤️❤️❤️ I WAS ! ☺️
Sasanka55., szona, moni05, Fiore, MonikA_89!, moyeu, Iseko lubią tę wiadomość
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Sasanka Lorinka jedyna opcja powtórzyć betę i czekać na wyniki. Czekamy i zaciskamy kciuki z wami! Nie wiem jak was pocieszyć bo tutaj nie ma pocieszenia, na dniach wszystko się wyklaruje. Ja wierzę za was mocno, że wasze historie będą miały pozytywne zakończenie.
Ściskam was mocno. Obie macie betę pozytywna, wszystko może się jeszcze wydarzyć. Trzeba być dobrej myśli do końca, bo niestety nie mamy już władzy nad tym co się stanie i wszystko co los ześle przyjąć na klatę (odcierpieć swoje i walczyć dalej bo taka nasz smutka drogą staraczek ale zaświeci słońce, dla każdej z NAS).
szona, lorinka9191 lubią tę wiadomość
-
Sasanko, lorinko trzymam kciuki.
Sasanko nie wiesz czy beta skacze czy nie bo nie oznaczałas jej z krwi, stężenie w moczu może się zmieniać, testy mogą się różnie wybarwiać. Na pewno nie służą do oznaczania przyrostow/spadków to można zrobić tylko z krwi - stężenie w krwi nie jest tak zmienne jak w moczu - napijesz się więcej i stężenie się zmienia. Nawet jak się wydaje że warunki są takie same(np zawsze rano) to na mocz wpływa to co zjesz, wypijesz, jak w danym dniu pracują Twoje nerki itd.
Co do wybarwiania testow i bety z krwi, pamiętajcie że to nie jest wiarygodne porównanie - beta x z krwi nie oznacza takiego samego stężenia w moczu.
Lorinko jedynie oznaczenie drugiej bety da Ci odpowiedź, testem się nie sugeruj. Mam nadzieję że będzie dobrze.
Niezmiennie wysyłam Wam same dobre myśli i liczę na to że i u Was pojawi się piękny scenariusz. PS. Sasanko pamiętasz że ja w Wielkanoc w zeszlum roku na IP siedziałam myśląc że to koniec? Mam nadzieję że i u Ciebie skończy się na niepotrzebnym strachu!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 21:52
lorinka9191, Ochmanka lubią tę wiadomość