X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
Odpowiedz

KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • reset Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny – przepraszam, że dopiero teraz, ale zaspaliśmy i poranek był w biegu.
    Olik – wątek założę, wczoraj nie zdążyłam, bo najpierw byłam zrobić osławione hybrydy, potem zakupy, potem wino i <3 z M. i tak wyszło. Ze stresu obudziłam się znów w nocy, nie spałam między 2 a 3.30, ale nie chciałam świecić laptopem, bo jakby M. przyłapał mnie na OF o 3 nad ranem to naprawdę by mi stronę już zablokował :P
    Mysss – ja jestem zwolennikiem odpoczynku, zresetuj głowę i potem na spokojnie znów zaczniesz :*
    Co do streszczeń – codziennie nie obiecuję, bo nie zawsze mam czas śledzić wątek na bieżąco i aż tak dokładnie, ale w miarę możliwości się postaram. Lata temu chodziłam do szkoły szybkiego czytania i treningu pamięci i powiem Wam, że autentycznie pamięć trzeba ćwiczyć, inaczej ona się kurczy i rozleniwia. Wiem, że mogłabym wkuwać przepisy i nowelizacje (bądź co bądź czasem jedna noc przynosi kilka nowych ustaw ;)), ale przyjemniej jest na OF.
    Karolina – kciuki za krzywą :*
    Sanka- na usg nie musi być widać śladów owulacji, a prog masz taki który wskazuje na jej obecność, więc głowa do góry. Najwyżej nazwiesz syna Luciano albo inny Mario na cześć włoskich wakacji :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 09:32

Anaaa90, Malgonia, Sanka lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJE wrote:
    Taki piękny kwiecień i nie ma pozytywów codziennie :( ehhh. Mi tempka pikuje już w dół :( więc też się muszę wypisać z testowania ;( piękny wykres, piękny progesteron i estradiol. I piękna ciemna d....
    MOJE maj będzie nasz!

Minnie89, MOJE lubią tę wiadomość

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJE wrote:
    Taki piękny kwiecień i nie ma pozytywów codziennie :( ehhh. Mi tempka pikuje już w dół :( więc też się muszę wypisać z testowania ;( piękny wykres, piękny progesteron i estradiol. I piękna ciemna d....
    Kochana jedynym potwierdzeniem owulacji jest ciąża a nie temp, estradiol, prog, śluz itp więc kciuków nie puszczam ♡

MOJE lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Madziulka1991 Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem zawiedziona mam bardzo skąpe plamienie zamiast @ zawsze miałam bardzo obfite praktycznie tylko jak za dużo chodzę to trochę leci 4 dzień. Wczoraj test negatywny. Już chyba niemam wiary.

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bociek a ja wiem że u Ciebie będzie jak u mnie czyli kilka upadków z wieżowca a na końcu bobas. Pamiętasz jak leczyłam zapalenie endometrium? I wizja kolejnych 6 moes na cyklo-pregnova :( teraz bym dopiero mogła podejść do IVF a tak Szymek kopie. Nie trać wiary ale nie odmawiaj sobie wina ;) duszę też trzeba leczyć.

Karolina jak się czujesz ?

Lunaris, Czrna 81, Bocianiątko lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. Zaraz koniec kroplowki z intralipidem.
    Po wczorajszej wizycie:
    Clexane 0,4
    Folian i Prenatal Uno,
    Duphaston 3x1,
    Encorton 10mg 1x1,
    Acard 150mg

4 maja kontrola

A dzis czekam na wynik drugiej bety. Mam nadzieje, ze rosnie

Na razie juz nie plamie.

Doczytam Was pozniej w domu. :-*

Malgonia, Lunaris, Cabrera, Flowwer, Czrna 81, Bocianiątko, KateHawke lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • reset Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, słowo się rzekło i zapraszam (oby nieliczne z Was!) na Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)

https://ovufriend.pl/forum/w-oczekiwaniu-na-testowanie/czerwcowe-testowanie-czyli-wakacje-z-pasazerem-na-gape,15565.html

Karma- trzymamy kciuki za betę, wizytę i dalszą pomyślność! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 10:22

Malgonia, Siwulec, Lunaris, lamka, blue00, Karma88, Minie Black, Kotowa, nowa na dzielni, by7mistake, Yoselyn82, Bajkaaa, Morusek, olik321, Barbarka1984, Czrna 81, Bocianiątko, -Mamunia-, moyeu, Anaaa90, Nat90 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Dziewczyny, słowo się rzekło i zapraszam (oby nieliczne z Was!) na Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)

https://ovufriend.pl/forum/w-oczekiwaniu-na-testowanie/czerwcowe-testowanie-czyli-wakacje-z-pasazerem-na-gape,15565.html

Karma- trzymamy kciuki za betę, wizytę i dalszą pomyślność! <3

To ja się już zameldowałam :D

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • reset Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    To ja się już zameldowałam :D

Widzę, nie nadążam z odpisywaniem na dwa wątki i pracą. Z tym ostatnim szczególnie. Za chwilę muszę w ogóle przysiąść, mam temat z podatków, który jest mega ciężki...

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Meśka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie zapisuje. Znowu powrócił humor w stylu : i tak już nigdy nie będę w ciąży !!!!!!!!!!!!!!

Gdy patrze na Was jak po kolei jedna za drugą zmykacie na ex testerki to mam wrażenie że ja tu zostanę i zamknę za wszystkimi drzwi :(

Wiem, wiem pomarudziłam to idę teraz popracować.

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • reset Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Ja się nie zapisuje. Znowu powrócił humor w stylu : i tak już nigdy nie będę w ciąży !!!!!!!!!!!!!!

Gdy patrze na Was jak po kolei jedna za drugą zmykacie na ex testerki to mam wrażenie że ja tu zostanę i zamknę za wszystkimi drzwi :(

Zapisy trwają cały czas, w czerwcu również, więc spokojnie. Głowa odpocznie, inne organy też i będziemy czekać <3

Meśka lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma, kciuki za betę :)

Reset, ja się na czerwiec zapiszę jak w piątek potwierdzę, że nie mam torbieli, bo lewy jajnik mnie boli dokładnie tak jak przy torbieli :(

• reset Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera, trzymam kciuki za brak torbieli i proponuję zaciążać u Niki, a u mnie sypać wirusami wzorem Lamki i Lunaris (dziękuję Dziewczeta <3).

P.S. Teraz zobaczyłam ostatnie zdanie w Twojej stopce- oby u nas morfologia poleciała do góry, bo poprzednie badanie było robione u nas dwa tygodnie po leczeniu urea i myco, więc w sumie były to plemniki wyprodukowane za kadencji bakterii.

relgmg7ymfbmxgyl.png

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:

To ja te drzwi będę zamykać z Tobą!

Dostałam od koleżanki przypinke jestem w ciąży mamyginekolog :) na szczęście ;)

reset, Meśka, Yoselyn82, ANkaG lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Meśka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    To ja te drzwi będę zamykać z Tobą!

To jak już pozamykamy to pójdziemy się schlać ! A co ! Odstawiamy mete i do baru :)

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    To jak już pozamykamy to pójdziemy się schlać ! A co ! Odstawiamy mete i do baru :)
    Bardzo chętnie :D

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Cabrera, trzymam kciuki za brak torbieli i proponuję zaciążać u Niki, a u mnie sypać wirusami wzorem Lamki i Lunaris (dziękuję Dziewczeta <3).

P.S. Teraz zobaczyłam ostatnie zdanie w Twojej stopce- oby u nas morfologia poleciała do góry, bo poprzednie badanie było robione u nas dwa tygodnie po leczeniu urea i myco, więc w sumie były to plemniki wyprodukowane za kadencji bakterii.

dzięki :)
    a z M. byłam w ogromnym szoku. Co prawda inna Klinika, inna metoda badania i inne normy, ale teraz wszystkie parametry są w porządku (morfologia 18% przy normie od 12%) :)
    Będę trzymała kciuki, żeby u Was było podobnie, choć może powtórka badania nie będzie już potrzebna ;) poczekajcie jeszcze dwa tygodnie ;)

• reset Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    dzięki :)
    Będę trzymała kciuki, żeby u Was było podobnie, choć może powtórka badania nie będzie już potrzebna ;) poczekajcie jeszcze dwa tygodnie ;)

No własnie mój M. też wczoraj tak uznał - że po co badania (on jest skory iść badać nasienie, ale panicznie nie chce iść na badania z krwi... przy czym chyba nie igły się boi, a złych wyników cholesterolu itp.), skoro teraz mamy szansę. I tak mu nie odpuszczę, zwłaszcza wobec faktu, że zdrowa para w cyklu ma ok. 30% szans, a u nas podejrzewam, że będzie tych procent mniej.

Aczkolwiek... muszę wierzyć, bo kto ma wierzyć w moje przyszłe dziecko jak nie ja? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 11:24

Cabrera, misia1989 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Sanka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Reset może tak być ;) choć jeśli się udało w tym cyklu to by znaczyło że już tam pojechaliśmy z pasażerem na gapę ;)

Małgoniu nie mam nigdy żadnych plamień przed @, zawsze zaczyna z grubej rury. Za to podczas ostatnich dwóch cykli przeciąga się i nie może doczyścić i 6-8dc zdaża się że jeszcze plamię.

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:

Mogę którejś z Was podarować taką przypinke ❤ na szczęście.

Bocianiątko lubi tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
‹‹ 243 244 245 246 247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ