KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry Dziewczyny – przepraszam, że dopiero teraz, ale zaspaliśmy i poranek był w biegu.
Olik – wątek założę, wczoraj nie zdążyłam, bo najpierw byłam zrobić osławione hybrydy, potem zakupy, potem wino i z M. i tak wyszło. Ze stresu obudziłam się znów w nocy, nie spałam między 2 a 3.30, ale nie chciałam świecić laptopem, bo jakby M. przyłapał mnie na OF o 3 nad ranem to naprawdę by mi stronę już zablokował
Mysss – ja jestem zwolennikiem odpoczynku, zresetuj głowę i potem na spokojnie znów zaczniesz :*
Co do streszczeń – codziennie nie obiecuję, bo nie zawsze mam czas śledzić wątek na bieżąco i aż tak dokładnie, ale w miarę możliwości się postaram. Lata temu chodziłam do szkoły szybkiego czytania i treningu pamięci i powiem Wam, że autentycznie pamięć trzeba ćwiczyć, inaczej ona się kurczy i rozleniwia. Wiem, że mogłabym wkuwać przepisy i nowelizacje (bądź co bądź czasem jedna noc przynosi kilka nowych ustaw ), ale przyjemniej jest na OF.
Karolina – kciuki za krzywą :*
Sanka- na usg nie musi być widać śladów owulacji, a prog masz taki który wskazuje na jej obecność, więc głowa do góry. Najwyżej nazwiesz syna Luciano albo inny Mario na cześć włoskich wakacji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 09:32
Anaaa90, Malgonia, Sanka lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyMOJE wrote:Taki piękny kwiecień i nie ma pozytywów codziennie ehhh. Mi tempka pikuje już w dół więc też się muszę wypisać z testowania ;( piękny wykres, piękny progesteron i estradiol. I piękna ciemna d....
Minnie89, MOJE lubią tę wiadomość
-
MOJE wrote:Taki piękny kwiecień i nie ma pozytywów codziennie ehhh. Mi tempka pikuje już w dół więc też się muszę wypisać z testowania ;( piękny wykres, piękny progesteron i estradiol. I piękna ciemna d....
MOJE lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Bociek a ja wiem że u Ciebie będzie jak u mnie czyli kilka upadków z wieżowca a na końcu bobas. Pamiętasz jak leczyłam zapalenie endometrium? I wizja kolejnych 6 moes na cyklo-pregnova teraz bym dopiero mogła podejść do IVF a tak Szymek kopie. Nie trać wiary ale nie odmawiaj sobie wina duszę też trzeba leczyć.
Karolina jak się czujesz ?Lunaris, Czrna 81, Bocianiątko lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Dzien dobry. Zaraz koniec kroplowki z intralipidem.
Po wczorajszej wizycie:
Clexane 0,4
Folian i Prenatal Uno,
Duphaston 3x1,
Encorton 10mg 1x1,
Acard 150mg
4 maja kontrola
A dzis czekam na wynik drugiej bety. Mam nadzieje, ze rosnie
Na razie juz nie plamie.
Doczytam Was pozniej w domu. :-*Malgonia, Lunaris, Cabrera, Flowwer, Czrna 81, Bocianiątko, KateHawke lubią tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Dziewczyny, słowo się rzekło i zapraszam (oby nieliczne z Was!) na Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę
https://ovufriend.pl/forum/w-oczekiwaniu-na-testowanie/czerwcowe-testowanie-czyli-wakacje-z-pasazerem-na-gape,15565.html
Karma- trzymamy kciuki za betę, wizytę i dalszą pomyślność!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 10:22
Malgonia, Siwulec, Lunaris, lamka, blue00, Karma88, Minie Black, Kotowa, nowa na dzielni, by7mistake, Yoselyn82, Bajkaaa, Morusek, olik321, Barbarka1984, Czrna 81, Bocianiątko, -Mamunia-, moyeu, Anaaa90, Nat90 lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
reset wrote:Dziewczyny, słowo się rzekło i zapraszam (oby nieliczne z Was!) na Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę
https://ovufriend.pl/forum/w-oczekiwaniu-na-testowanie/czerwcowe-testowanie-czyli-wakacje-z-pasazerem-na-gape,15565.html
Karma- trzymamy kciuki za betę, wizytę i dalszą pomyślność!
To ja się już zameldowałam -
Siwulec wrote:To ja się już zameldowałam
Widzę, nie nadążam z odpisywaniem na dwa wątki i pracą. Z tym ostatnim szczególnie. Za chwilę muszę w ogóle przysiąść, mam temat z podatków, który jest mega ciężki...
Ja się nie zapisuje. Znowu powrócił humor w stylu : i tak już nigdy nie będę w ciąży !!!!!!!!!!!!!!
Gdy patrze na Was jak po kolei jedna za drugą zmykacie na ex testerki to mam wrażenie że ja tu zostanę i zamknę za wszystkimi drzwi
Wiem, wiem pomarudziłam to idę teraz popracować.
19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
Meśka wrote:Ja się nie zapisuje. Znowu powrócił humor w stylu : i tak już nigdy nie będę w ciąży !!!!!!!!!!!!!!
Gdy patrze na Was jak po kolei jedna za drugą zmykacie na ex testerki to mam wrażenie że ja tu zostanę i zamknę za wszystkimi drzwi
Zapisy trwają cały czas, w czerwcu również, więc spokojnie. Głowa odpocznie, inne organy też i będziemy czekaćMeśka lubi tę wiadomość
nick nieaktualny
-
Cabrera, trzymam kciuki za brak torbieli i proponuję zaciążać u Niki, a u mnie sypać wirusami wzorem Lamki i Lunaris (dziękuję Dziewczeta ).
P.S. Teraz zobaczyłam ostatnie zdanie w Twojej stopce- oby u nas morfologia poleciała do góry, bo poprzednie badanie było robione u nas dwa tygodnie po leczeniu urea i myco, więc w sumie były to plemniki wyprodukowane za kadencji bakterii.
Meśka wrote:Ja się nie zapisuje. Znowu powrócił humor w stylu : i tak już nigdy nie będę w ciąży !!!!!!!!!!!!!!
Dostałam od koleżanki przypinke jestem w ciąży mamyginekolog na szczęściereset, Meśka, Yoselyn82, ANkaG lubią tę wiadomość
-
_Hope_ wrote:To ja te drzwi będę zamykać z Tobą!
Dostałam od koleżanki przypinke jestem w ciąży mamyginekolog na szczęście
To jak już pozamykamy to pójdziemy się schlać ! A co ! Odstawiamy mete i do baru19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
Meśka wrote:To jak już pozamykamy to pójdziemy się schlać ! A co ! Odstawiamy mete i do baru
-
nick nieaktualnyreset wrote:Cabrera, trzymam kciuki za brak torbieli i proponuję zaciążać u Niki, a u mnie sypać wirusami wzorem Lamki i Lunaris (dziękuję Dziewczeta ).
P.S. Teraz zobaczyłam ostatnie zdanie w Twojej stopce- oby u nas morfologia poleciała do góry, bo poprzednie badanie było robione u nas dwa tygodnie po leczeniu urea i myco, więc w sumie były to plemniki wyprodukowane za kadencji bakterii.
dzięki
a z M. byłam w ogromnym szoku. Co prawda inna Klinika, inna metoda badania i inne normy, ale teraz wszystkie parametry są w porządku (morfologia 18% przy normie od 12%)
Będę trzymała kciuki, żeby u Was było podobnie, choć może powtórka badania nie będzie już potrzebna poczekajcie jeszcze dwa tygodnie
-
Cabrera wrote:dzięki
Będę trzymała kciuki, żeby u Was było podobnie, choć może powtórka badania nie będzie już potrzebna poczekajcie jeszcze dwa tygodnie
No własnie mój M. też wczoraj tak uznał - że po co badania (on jest skory iść badać nasienie, ale panicznie nie chce iść na badania z krwi... przy czym chyba nie igły się boi, a złych wyników cholesterolu itp.), skoro teraz mamy szansę. I tak mu nie odpuszczę, zwłaszcza wobec faktu, że zdrowa para w cyklu ma ok. 30% szans, a u nas podejrzewam, że będzie tych procent mniej.
Aczkolwiek... muszę wierzyć, bo kto ma wierzyć w moje przyszłe dziecko jak nie ja?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 11:24
Cabrera, misia1989 lubią tę wiadomość
Hahaha Reset może tak być choć jeśli się udało w tym cyklu to by znaczyło że już tam pojechaliśmy z pasażerem na gapę
Małgoniu nie mam nigdy żadnych plamień przed @, zawsze zaczyna z grubej rury. Za to podczas ostatnich dwóch cykli przeciąga się i nie może doczyścić i 6-8dc zdaża się że jeszcze plamię.