Forum W oczekiwaniu na testowanie KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
Odpowiedz

KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 08:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza gratulacje dobrej decyzji :) bardzo się cieszę.

    Achia powodzenia na badaniach.
    Karma, Daniela - kciuki za wizyty :-)
    Vivanillka - oby beta była kosmicznie wysoka.

    Reset Ty wiesz :-D
    Minie cionża jak nic!

    Bocianiątko bzyknij dzisiaj męża!

    Witam się w tym pięknym słonecznym dniu, z rana cycki miękkie i zero mdłości, więc byłam przerażona, ale na szczęście już bolą i mdli. :-P

    Karma88, Minie Black, Vivanillka, reset, nenusia, Bocianiątko, Emiilka, Izape_91 lubią tę wiadomość

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 08:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Malgonia, to co, betujemy jutro razem?

    No zobaczymy jaka będzie temperatura, tylko u mnie jak zrobię w piątek to będę wynik miała w sobotę dopiero :P


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Sanka Autorytet
    Postów: 973 1507

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 08:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia wszystkim!
    Małgoniu ja myślę że pojutrze to już się na tym bobku pojawi druga kreseczka :)
    Minie jeszcze wczoraj podałaś sobie ostatnią dawkę ovi? Mam nadzieję że teraz kreseczka będzie już tylko ciemniała i beta poszybuję w górę :)
    Vivanillka a wiesz może kiedy miałaś owulację? Może już mówiłaś ale chyba się pogubiłam.

    Malgonia, Minie Black lubią tę wiadomość

    16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3035 3839

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 08:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini, huhuhu! Kciuki!

    Dzięki dziewczyny, przepraszam ze nie poodpisuje indywidualnie ale sama muszę to przetrawic a wczoraj ostatnie co powinnam była zrobić biorące pod uwagę wyniki emka to siedzieć w necie na kom cały czas.

    Strasznie sie przejął, a mi się wydaje, ze ten nasz problem to jest właśnie niestety głównie po jego stronie, ale do poprawienia. Kilkanaście procent jest żywych, ale stojąc w miejscu, lekami je ruszymy i będziemy oki! Ten Fertillman mu podesłałam i będzie łykał. Myśle, ze pomyślimy o inseminacji jakiejś kiedy poprawia mu się wyniki.

    W każdym razie na ten moment naprawdę to przeżył, dzisiaj już się trochę pośmialiśmy ale jeszcze poruszaniem tematu nazywa „rozdrapywaniem rany”. Lekarz mnie wkurzył bo każą tylko brać „witaminki” i przyjść za 3 miesiące, że możemy to przez antybiotyk ale generalnie wypuścił go z takim stanem wiedzy ze generalnie wyniki totalna kaplica i koniec tematu


    Muszę Was podczytac jak znajdę moment bo nie ukrywam ze póki co przeskanowałem wpisy szukając hasła Nowa :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 08:51

    Minie Black, Lunaris lubią tę wiadomość

    Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20

    Marzec 19 - strata, 10 tc

    24.07 - || kreseczki 💕
    25.07 - beta 22 | prog 12,5
    29.07 - beta 296,5! <3 | prog 22 <3
    10.08 - serduszko +


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 08:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    No zobaczymy jaka będzie temperatura, tylko u mnie jak zrobię w piątek to będę wynik miała w sobotę dopiero :P
    Spokojnie ja w piątek pewnie ok 19, a to już kij nie różnica. Chociaż! W razie czego będę miała szansę spic się jeszcze jak świnia w piątek

  • Vivanillka Autorytet
    Postów: 750 1448

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 08:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenusia wrote:
    Ja miałam podobna kreska jak na Twoim ostatnim bobo i beta była 101.
    Mocno Kciukam aby było dobrze
    a tu moje testy: z 20.04, 21.04, 22.04 i 23.04

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea9532f60b4e.jpg


    Ja 20.04 miałam 96,57 mlu/ml więc mam nadzieję że Okruszek nadrobil. Plamien i krwawien brak. Jajniki mnie trochę kłują i mam uczucie ciągnięcia w pachwinach. No i cycki bolą + sutki są wrażliwe, co sprawia ogromny dyskomfort nawet podczas prysznicu...

    3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • Cabrera Autorytet
    Postów: 2775 4276

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 08:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Mini, huhuhu! Kciuki!

    Dzięki dziewczyny, przepraszam ze nie podpisuje indywidualnie ale sama mięsem to przetrawic a wczoraj ostatnie co powinnam była zrobić biorące pod uwagę wyniki emka to siedzieć w necie na kom cały czas.

    Strasznie sie przejął a minusie wy dane, ze ten nasz problem to jest właśnie niestety głównie po jego stronie, ale do poprawienia. Kilkanaście procent jest żywych, ale stojąc w miejscu, lekami je ruszymy i będziemy oki! Ten Fertillman mu podesłałam i będzie łykał. Myśle, ze pomyślimy o inseminacji jakiejś kiedy poprawia mu się wyniki.

    W każdym razie na ten moment naprawdę to przeżył, dzisiaj już się trochę pośmialiśmy ale jeszcze poruszaniem tematu nazywa „rozdrapywaniem rany”. Lekarz mnie wkurzył bo każą tylko brać „witaminki” i przyjść za 3 miesiące, że możemy to przez antybiotyk ale generalnie wypuścił go z takim stanem wiedzy ze generalnie wyniki totalna kaplica i koniec tematu

    Nowa, sytuacja zrozumiała i chyba każda z nas, której M. miał słabe wyniki wie, z czym to się je...ważne, żeby tylko nie wzbraniał się przed lekami/suplementami.
    I od razu urabiaj go na powtórkę badania(żeby nie zajęło mu to tyle, co za pierwszym razem ;)). Najlepiej od razu ustal termin!
    Kiedyś wspominałaś, że chciałaś się wybrać do Bręborowicza. Nie wiem, skąd jesteś i jak masz tu daleko, ale w tej samej Klinice pracuje Żak i specjalizuje się w męskich sprawach. Mój był u niego na konsultacji i wyszedł w miarę podbudowany!

    nowa na dzielni lubi tę wiadomość

    34bwflw14mwhusd2.png

    ijpbwn15df1560eh.png


    * endometrioza III (2 x laparoskopia), jajowody drożne
    ** NK 15%, V (R2) hetero, MTHFR i PAI-1 homo, ANA i ASA +/-, ACA+, cytokiny nie w porządku, Kir BX
    *** M. --> OK
  • Vivanillka Autorytet
    Postów: 750 1448

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 08:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Miłego dnia wszystkim!
    Małgoniu ja myślę że pojutrze to już się na tym bobku pojawi druga kreseczka :)
    Minie jeszcze wczoraj podałaś sobie ostatnią dawkę ovi? Mam nadzieję że teraz kreseczka będzie już tylko ciemniała i beta poszybuję w górę :)
    Vivanillka a wiesz może kiedy miałaś owulację? Może już mówiłaś ale chyba się pogubiłam.


    Nie mam pojęcia ale przypuszczam, że się spoznila i to dobry tydzień o ile nie ponad tydzień. Bzykando było 2.04 (na pewniaka że już po owu :-p). 1test wyszedł pozytywny okolo 5dni po terminie spodziewanej @.

    3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 08:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivanillka wrote:
    Dziewczyny upuscilam dziś krew na bhcg. Zobaczymy jak sprawa wygląda. Wyniki odbiorę jutro rano a w poniedziałek idę na wizyte z USG...
    Okropnie się denerwuję...
    Czekamy !!!!

    Vivanillka lubi tę wiadomość

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 08:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na dzielni, te "witaminki" naprawdę potrafią zdziałać cuda. Zwłaszcza, jeśli wcześniej nic nie brał. Jeśli tylko to będzie problem to zobaczysz, ze jeszcze tego lata będziesz miała w brzuchu lokatora. Ja specjalistką nie jestem, ale jak czytam co tu dziewczyny piszą to te witaminki pomagają :) Zwłaszcza, ze jeśli się tym przejął to szansa jest spora, ze będzie je karnie brał :)

    nowa na dzielni lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Vivanillka Autorytet
    Postów: 750 1448

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 08:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka82 wrote:
    Czekamy !!!!

    Kochana wyniki odbiorę dopiero jutro rano. Dziś do 22:00 w pracy

    3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka, tak, wczoraj miałam ostatnia dawkę... Jutro 12 dpo!

  • reset Autorytet
    Postów: 7213 13037

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa, myślałam o Was dziś rano... Ja przechodziłam dokładnie to, co Ty 31 stycznia. Nawet datę pamiętam, bo doświadczenie było ciężkie.
    Ale nie ma jeszcze dramatu, bo M. plemniki produkuje (a znam przypadki, gdzie facet w ogóle plemników nie miał, były próby biopsji jąder, żeby je w ogóle znaleźć itp.) i tylko trzeba je czymś podrasować albo znaleźć przyczynę (może antybiotyk, może jakaś bakteria?). I naprawdę dajcie sobie kilka dni na przetrawienie tego...

    nowa na dzielni lubi tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa właśnie, zapomniałam się odnieść. Faszeruj go lekami, niech się zaangażuje w poprawę tych wyników. Do tego sprawdźcie sobie MUCHę, jeśli nie sprawdzaliście.

    nowa na dzielni, reset lubią tę wiadomość

  • sAnsa_28 Autorytet
    Postów: 2680 1827

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa, rozumiem u nas też morfologia nie powala - 2%. Teraz czekamy na wynik fragmentacji DNA plemników i ja już jestem cała w stresie jak to wyjdzie.
    Co więcej, nasza ginko androlog nastraszyła mnie ostatnio że mam trochę za małe jajniki i miałam zbadać rezerwę jajnikową. Dzisiaj przyszły wyniki.
    FSH 11,93; norma fazy folikularnej 3,5 - 12,5
    LH 6,46; norma fazy folikularnej 2,4 - 12,6
    ESTRADIOL 35,32; norma fazy folikularnej 12,5 - 166
    AMH 3,93; kobiety 24 - 29 lat 0,89 - 9,85
    WitD 59,70; poziom wystarczający 30 - 100 ng/ml

    Wiadomo jak to bywa z tymi normami. Czasem wynik w normie nie oznacza, że wszystko jest ok. Dlatego jakby jakaś dobra dusza oceniła czy moje jajniki są w moim wieku (29) czy są już może po 40stce, to byłabym zobowiązana :)

    nowa na dzielni lubi tę wiadomość

    c55fflw18mr013z5.png
    Aniołek 8/11tc [*] - 06.07.2017
    Angelius Provita, dr M. Paliga - od 13.04.2018
    L + H 05.09.2018
    On :DFI 50%, po 4 msc. 35 % , hla-c c2c2
    Ja: adenomioza, endometrioza I
    Kir AA, NK 17%
    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G - układy hetero
    25.02.2019 IMSI+macs 3BB🙁
    13.06.2019 IMSI+macs 8A🙁🙁❄️❄️❄️
    02.10.2019 ket 4AB🙁 cb 6dpt 84,6 8dpt 194,4 9dpt 352,3 13dpt 375,9 16dpt 33,5
    8.11.2019 ket 3BB 🙁
    01/2020 03/2020 CB 🙁🙁
    Szczepienia limfocytami
    11/2020 22dc 41,5 23dc 77,6 25dc 210 28dc 928,9 35 dc 10976 39dc ❤️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansa na pewno masz zły stosunek LH do FSH. Reszta wygląda ok.

  • Lunaris Autorytet
    Postów: 5638 9892

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    WOW! Dziewczyny szalejecie i widzę, że te zwolnione brzuszki szybko znajdą nowe właścicielki :D Mini pozytyw jak nic :) czekam na rozwój wydarzeń!
    Reset fiu fiu jaki wykresik :D trzymam kciuki za zielony finał!
    Vivanilka pięknego przyrostu bety, patrzę na Twój suwaczek, jesteśmy na tym samym etapie? :)
    Iza Twój szefuś pewnie nie wiedział co powiedzieć i chciał coś dosrać na koniec dlatego zachował się (jak zwykle) jak burak. Teraz masz większą satysfakcję z podjętej decyzji. Jak dla mnie: brawo Ty! :)
    Nowa podkoksujesz Emka i będzie dobrze :) wierzę w Wasze spełnione marzenia :) najważniejsze że razem się śmiejecie- razem można wszystko!

    reset, Minie Black, nowa na dzielni, Izape_91 lubią tę wiadomość


    age.png

    [/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • sAnsa_28 Autorytet
    Postów: 2680 1827

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Sansa na pewno masz zły stosunek LH do FSH. Reszta wygląda ok.
    No właśnie też tak wyczytałam w necie. Chociaż nie bardzo wiem co dokładnie dla mnie to oznacza. Myślałam że własnie będzie to świadczyło o niskiej rezerwie, ale amh wyszło jakby OK

    c55fflw18mr013z5.png
    Aniołek 8/11tc [*] - 06.07.2017
    Angelius Provita, dr M. Paliga - od 13.04.2018
    L + H 05.09.2018
    On :DFI 50%, po 4 msc. 35 % , hla-c c2c2
    Ja: adenomioza, endometrioza I
    Kir AA, NK 17%
    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G - układy hetero
    25.02.2019 IMSI+macs 3BB🙁
    13.06.2019 IMSI+macs 8A🙁🙁❄️❄️❄️
    02.10.2019 ket 4AB🙁 cb 6dpt 84,6 8dpt 194,4 9dpt 352,3 13dpt 375,9 16dpt 33,5
    8.11.2019 ket 3BB 🙁
    01/2020 03/2020 CB 🙁🙁
    Szczepienia limfocytami
    11/2020 22dc 41,5 23dc 77,6 25dc 210 28dc 928,9 35 dc 10976 39dc ❤️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivanillka wrote:
    Kochana wyniki odbiorę dopiero jutro rano. Dziś do 22:00 w pracy
    Nie ważne kiedy, najważniejsze żeby były piękne liczby :) Jestem pewna, że tak będzie.

    Minie Black lubi tę wiadomość

  • Vivanillka Autorytet
    Postów: 750 1448

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris suwaczki wg Om. Ale owu najprawdopodobniej była tydzień później albo i nawet ponad tydzień. Okaże się 30.04 na usg który tc dokładnie.

    3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
‹‹ 348 349 350 351 352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego