Forum W oczekiwaniu na testowanie KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
Odpowiedz

KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • wisienka94 Autorytet
    Postów: 396 402

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Vivanilka kciuki za przyrost!
    Daniela i Karma kciuki za wizyty i za okruszki!
    U mnie 9dpo temp znów poszła w góre więc nasikałam na strumieniowego i wyszedł cień cienia ale poprawiłam płytkowym a tam bialusieńko :(

    Vivanillka lubi tę wiadomość

    o148qtkffioabai4.png
    rfxgqqmzy991np25.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka94 wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Vivanilka kciuki za przyrost!
    Daniela i Karma kciuki za wizyty i za okruszki!
    U mnie 9dpo temp znów poszła w góre więc nasikałam na strumieniowego i wyszedł cień cienia ale poprawiłam płytkowym a tam bialusieńko :(
    A jaki to był płytkowy?

  • wisienka94 Autorytet
    Postów: 396 402

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten z tesco co Minie poleciła

    o148qtkffioabai4.png
    rfxgqqmzy991np25.png
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka test testowi nie równy, cień cienia 9dpo to super wynik :)
    Masz foteczke? Cień był w regulaminowym czasie?
    No wykres masz szałowy! :)


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 10083 10883

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivanillka kciuki mocne za wysoki przyrost :)

    Daniela i Karma kciuki mocne za wizyty, niech maluszki daej pieknie rosna :)

    nenusia super beta urosla. Trzymam kciuki za pozytywny rozwoj sytucji :)

    nenusia, Vivanillka, Karma88 lubią tę wiadomość

    Mój kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Starania o drugiego maluszka 💕🥰

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1545 1086

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

    Ja w pracy i czytam Was tylko jednym okiem... ale... trzymam kciuki za bety i dzisiejsze wizyty!! sporo tego dziś! Mam nadzieję, że Karma te krwawienie okaże się niegroźne i wszystko będzie dobrze z Maluszkiem! Daniela kciuki za wizytę! Już tylko chwilka została!

    Ja mam dylemat od kiedy zacząć robić owulaki... Zaraz się przełączam w tryb analizy cykli :P

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 09:56

    *44 cs o pierwszego Maluszka (start marzec 2017)
    *iui x 1
  • wisienka94 Autorytet
    Postów: 396 402

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy na zdjęciu coś widać ale zrobiłam po rozebraniu testu oczywiście :)
    Tak kreseczka w przepisowym czasie
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/433d498a5cb7.jpg

    o148qtkffioabai4.png
    rfxgqqmzy991np25.png
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3033 3830

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sAnsa_28 wrote:
    Nowa, rozumiem u nas też morfologia nie powala - 2%. Teraz czekamy na wynik fragmentacji DNA plemników i ja już jestem cała w stresie jak to wyjdzie.
    Co więcej, nasza ginko androlog nastraszyła mnie ostatnio że mam trochę za małe jajniki i miałam zbadać rezerwę jajnikową. Dzisiaj przyszły wyniki.
    FSH 11,93; norma fazy folikularnej 3,5 - 12,5
    LH 6,46; norma fazy folikularnej 2,4 - 12,6
    ESTRADIOL 35,32; norma fazy folikularnej 12,5 - 166
    AMH 3,93; kobiety 24 - 29 lat 0,89 - 9,85
    WitD 59,70; poziom wystarczający 30 - 100 ng/ml

    Wiadomo jak to bywa z tymi normami. Czasem wynik w normie nie oznacza, że wszystko jest ok. Dlatego jakby jakaś dobra dusza oceniła czy moje jajniki są w moim wieku (29) czy są już może po 40stce, to byłabym zobowiązana :)


    Sansa - AMH super, tylko FSH chyba dosyć wysokie. Nie wiem do końca o co w tym chodzi, ale u mnie np. FSH wynosi 6,7 (AMH 0,85). I kilka osób kazało mi się nie przejmować AMH póki FSH nie jest za wysokie. I teraz kurna nie wiem, czy na FSH się patrzy tylko kiedy AMH jest niskie? Może ktoś wie

    Cabrera - był własnie u Żaka, ale to była tylko konsultacja wyników w gratisie do badania. Żak malo gadatliwy, mój też w takich sytuacjach - już widzę jak tam sobie "pogadali".

    Co doEmka to przynajmniej widzę, że w temacie brania supli jest jak najbardziej na tak, nawet w momencie kiedy siedział w mentalnym bunkrze i nie chciał gadać i chciał żeby mu podeslać linka co ma kupić. Ja mam wrażenie, że on zinterpretowal to tak, że bezpłodność i tyle, koniec, nada!


    Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20

    Marzec 19 - strata, 10 tc

    24.07 - || kreseczki 💕
    25.07 - beta 22 | prog 12,5
    29.07 - beta 296,5! <3 | prog 22 <3
    10.08 - serduszko +


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka,po dłuższym wpatrywaniu się można coś tam zobaczyć.Polecam od jutra codzienne obsikiwanie testu by sprawdzić czy ciemnieje ;)

    nenusia, wisienka94, Daniela lubią tę wiadomość

  • sAnsa_28 Autorytet
    Postów: 2284 1500

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Sansa - AMH super, tylko FSH chyba dosyć wysokie. Nie wiem do końca o co w tym chodzi, ale u mnie np. FSH wynosi 6,7 (AMH 0,85). I kilka osób kazało mi się nie przejmować AMH póki FSH nie jest za wysokie. I teraz kurna nie wiem, czy na FSH się patrzy tylko kiedy AMH jest niskie? Może ktoś wie

    Cabrera - był własnie u Żaka, ale to była tylko konsultacja wyników w gratisie do badania. Żak malo gadatliwy, mój też w takich sytuacjach - już widzę jak tam sobie "pogadali".

    Co doEmka to przynajmniej widzę, że w temacie brania supli jest jak najbardziej na tak, nawet w momencie kiedy siedział w mentalnym bunkrze i nie chciał gadać i chciał żeby mu podeslać linka co ma kupić. Ja mam wrażenie, że on zinterpretowal to tak, że bezpłodność i tyle, koniec, nada!
    Też się na tym nie znam. 17 maja mamy wizytę to się dowiem. Niestety wizyta odległa bo czekamy na wyniki tej fragmentacji.

    Aniołek 11tc [*] - 06.07.2017
    Angelius Provita, dr M. Paliga - od 13.04.2018
    L + H 05.09.2018
    On :DFI 50%, po 4 msc. 35 % , hla-c c2c2
    Ja: adenomioza, endometrioza I
    Kir AA, NK 17%
    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G - układy hetero
    25.02.2019 IMSI+macs 3BB🙁
    13.06.2019 IMSI+macs 8A🙁🙁❄️❄️❄️
    02.10.2019 ket 4AB🙁 cb 6dpt 84,6 8dpt 194,4 9dpt 352,3 13dpt 375,9 16dpt 33,5
    8.11.2019 ket 3BB 🙁
    01/2020 naturals CB
    03/2020 naturals CB
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka94 wrote:
    Nie wiem czy na zdjęciu coś widać ale zrobiłam po rozebraniu testu oczywiście :)
    Tak kreseczka w przepisowym czasie
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/433d498a5cb7.jpg
    A masz jeszcze te strumieniowe, żeby jutro porównać?

  • wisienka94 Autorytet
    Postów: 396 402

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue00 taki właśnie mam zamiar :)
    Nenusia na szczęscie mam bo ja kupuje w hurtowych ilościach :)

    nenusia lubi tę wiadomość

    o148qtkffioabai4.png
    rfxgqqmzy991np25.png
  • Vivanillka Autorytet
    Postów: 750 1448

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka94 wrote:
    Nie wiem czy na zdjęciu coś widać ale zrobiłam po rozebraniu testu oczywiście :)
    Tak kreseczka w przepisowym czasie
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/433d498a5cb7.jpg


    Wisienka ja niestety nic nie widzę. Ale mam nadzieję że Ty widzisz. Ja 1test miałam tak blady że delikatnie pod światło było widać (też rozebralam test). I to był test z popołudniowego sika. Następnego dnia rano już był bardziej widoczny bobotest.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 09:48

    3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka94 wrote:
    Blue00 taki właśnie mam zamiar :)
    Nenusia na szczęscie mam bo ja kupuje w hurtowych ilościach :)
    To w takim razie czekam na jutrzejszego sika i trzymam mocno kciuki!!

    wisienka94 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ponawiam pytanie, bo chyba gdzieś przepadło. Jak zrobię betę na cito to chyba się wyrobią z wynikiem do wizyty?

  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela siedzę z Tobą pod gabinetem i bardzo, bardzo, bardzo mocno trzymam kciuki! :)

    Kargo moje cykle zawsze dla mnie wyglądały książkowo ciążowo. :D :D Ale ja to mam zjechaną psychikę.

    W sumie jak każda tutaj. :D

    Kargo31 lubi tę wiadomość

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Cabrera Autorytet
    Postów: 2768 4268

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa, bo Żak jest specyficzny ;) ale trzeba przyznać, że dobry...
    Jeśli dobrze kojarzę, to Muchę macie zrobioną. Może jeszcze wykluczyć inne bakterie?
    Ja bym się trzymała tego, że Twój był chory dość długo przed badaniem, a to naprawdę powoduje pogorszenie wyników!

    A badanie robiliście w MedArt'cie?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 09:51

    34bwflw14mwhusd2.png

    ijpbwn15df1560eh.png


    * endometrioza III (2 x laparoskopia), jajowody drożne
    ** NK 15%, V (R2) hetero, MTHFR i PAI-1 homo, ANA i ASA +/-, ACA+, cytokiny nie w porządku, Kir BX
    *** M. --> OK
  • Vivanillka Autorytet
    Postów: 750 1448

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenusia wrote:
    Dziewczyny ponawiam pytanie, bo chyba gdzieś przepadło. Jak zrobię betę na cito to chyba się wyrobią z wynikiem do wizyty?

    Mi babka w labie powiedziała że jak na cito to wynik powinien być tego samego dnia najpóźniej o 18

    Masakra słownik w telefonie wie lepiej co chce napisać....

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 09:50

    3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivanillka wrote:
    Mi babka w labie powiedziała że jak na citroen to wynik powinien być tego samego dnia najpóźniej o 18
    Nie no, ja miałam wczoraj normalnie i wynik o 18..

  • Vivanillka Autorytet
    Postów: 750 1448

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenusia wrote:
    Nie no, ja miałam wczoraj normalnie i wynik o 18..

    To widocznie u mnie na cito to znaczy do 18:00... U Was może prędzej

    3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
‹‹ 349 350 351 352 353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego