KWIETNIOWE TESTOWANKO ;) 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
bazylkove wrote:Wracam z wizyty, lekarz na prawdę zaangażowany - wizyta trwała 45 minut i przeprowadził szczegółowy wywiad. I tak najprawdopodobniej u mnie to PCOS i na pierwszy rzut idzie u mnie regulacja metaboliczna. Mam do zrobienia krzywą cukrzycową z obciążeniem.
Potem do powtórki w 3 dc AMH i INHIBINA B (nie mam pojęcia co to).
A teraz najgorsze: w jamie macicy mam nieprzyjaciela, który najprawdopodobniej siedzi tam od dawna - jakaś niejednorodna glutowata masa. Jeśli do następnej wizyty będzie tam nadal (a pewnie będzie), to dostanę skierowanie do szpitala żeby mi to wyczyścili. I to jest przyczyna moich plamień po okresie, który trwa czasem 9-10 dni. I to też prawdopodobnie nie pozwalało na zagnieżdżenie się zarodka
Z jednej strony cieszę się, że trafiłam w końcu na lekarza, który się angażuje, a z drugiej jestem wściekła, że przez rok leczenia nikt wcześniej tego nie zauważył. Jednak klinika to taśmociąg, wizyta 10-15 min i do widzenia.
Przepraszam za moje wywody, ale musiałam się wygadać
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
roszupnka wrote:Chyba tak zrobię, poczekam jeszcze kilka dni. Trochę podłamana, bo nastawiałam się pozytywnie na dzisiejszą betę. Jednak to wszystko nie jest tak proste jak by się chciało wiem, że trzy dni to mało, ale mam bardzo regularnie wszystko w organizmie poukładane. Przynajmniej tak do tej pory mi się wydawało... W glowie mi kołuje myśl, że może gdzieś tu jest jakiś błąd w obliczeniach czy cos
Niechcący zamiast cytuj, polubiłam
A może po prostu miałaś więcej stresu np. w tym miesiącu albo jakiś wyjazd albo po prostu później niż zwykle miałaś owulację. Organizm zdrowej kobiety też jest pełen niespodzianek
W każdym razie rozumiem Twoje podłamanie, też to przechodziłam nie raz. Każda z nas przechodzi i fakt, nie jest to niestety łatwe jakby się wydawało ale fajnie, że jesteś z nami, bo razem raźniejzubii lubi tę wiadomość
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
Flowwer wrote:Dobrze że idzie dalej w rozpoznaniu bo hormony teraz miałaś mega rozjechane a to coś w macicy to polip? Zazwyczaj on działa jak wkładka i przyczynia się do plamień choć mięśniak też. Dobrze by było zobaczyć przez histeroskopie czy przypadkiem ich tam nie ma wiecej takich małych, drobnych bo w obrazie usg są niewidoczne.
Były i drobne i jedno duże prawdopodobnie polipy, mam fotkę ale nie bardzo to ogarniam. Mam nadzieję że nic w histopatologii złego nie wyjdzie. Prawdopodobnie to zaburzało zagnieżdżanie. Kurde skąd takie świństwa się biorą?!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2017, 20:00
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
Maja84 wrote:A ja sobie właśnie siedzę i marzę o fasolce o tym jak wybieram z eMkiem wózeczek, łóżeczko i latam jak szalona po Smykach po smoczki, buteleczki itp.
I ten moment kiedy powiem światu, że noszę pod sercem swoje największe szczęście... Ehhh
A już nie wspomnę o samej przyjemności z ciążuni na L4 hihi nadrobiłabym chyba wszystkie książki bo kocham czytać, tylko teraz czasu ciągle brak. M. by był szczęśliwy bo miałby mnie cały czas w domu i dostawał obiadki pod nos, a o moich ukochanych psiakach nie wspomnę, byłyby najszczęśliwsze na świecie, bo teraz nawet jak do łazienki idę to chodzą za mną, żebym tylko nigdzie nie zniknęłaMaja84, Bocianiątko lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
bazylkove wrote:Wracam z wizyty, lekarz na prawdę zaangażowany - wizyta trwała 45 minut i przeprowadził szczegółowy wywiad. I tak najprawdopodobniej u mnie to PCOS i na pierwszy rzut idzie u mnie regulacja metaboliczna. Mam do zrobienia krzywą cukrzycową z obciążeniem.
Potem do powtórki w 3 dc AMH i INHIBINA B (nie mam pojęcia co to).
A teraz najgorsze: w jamie macicy mam nieprzyjaciela, który najprawdopodobniej siedzi tam od dawna - jakaś niejednorodna glutowata masa. Jeśli do następnej wizyty będzie tam nadal (a pewnie będzie), to dostanę skierowanie do szpitala żeby mi to wyczyścili. I to jest przyczyna moich plamień po okresie, który trwa czasem 9-10 dni. I to też prawdopodobnie nie pozwalało na zagnieżdżenie się zarodka
Z jednej strony cieszę się, że trafiłam w końcu na lekarza, który się angażuje, a z drugiej jestem wściekła, że przez rok leczenia nikt wcześniej tego nie zauważył. Jednak klinika to taśmociąg, wizyta 10-15 min i do widzenia.
Przepraszam za moje wywody, ale musiałam się wygadać
zawsze musi być coś co nam kuźwa staje na drodze do szczęścia Ale dobrze, że w końcu jakiś lekarz dopatrzył się co tam się dzieje nie tak. Oby teraz już tylko z górkibazylkove lubi tę wiadomość
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
wiecie co jest w tym wszystkim najgorsze. to co miesieczne dwutygodniowe czekanie... chyba sobie psa kupie
Rucola lubi tę wiadomość
-
Flowwer wrote:Boże!!!! Jak bym siebie czytała ? Naprawdę nie jesteś moją siostrą?????
Rodzice nic nie mówili, że mam siostrę ale kto wie hihihihiBarbarka1984, Flowwer lubią tę wiadomość
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
roszupnka wrote:wiecie co jest w tym wszystkim najgorsze. to co miesieczne dwutygodniowe czekanie... chyba sobie psa kupie
Pies jest cudownym lekarstwem na całe zło świataBarbarka1984 lubi tę wiadomość
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
Maja84 wrote:A ja sobie właśnie siedzę i marzę o fasolce o tym jak wybieram z eMkiem wózeczek, łóżeczko i latam jak szalona po Smykach po smoczki, buteleczki itp.
I ten moment kiedy powiem światu, że noszę pod sercem swoje największe szczęście... Ehhh
A już nie wspomnę o samej przyjemności z ciążuni na L4 hihi nadrobiłabym chyba wszystkie książki bo kocham czytać, tylko teraz czasu ciągle brak. M. by był szczęśliwy bo miałby mnie cały czas w domu i dostawał obiadki pod nos, a o moich ukochanych psiakach nie wspomnę, byłyby najszczęśliwsze na świecie, bo teraz nawet jak do łazienki idę to chodzą za mną, żebym tylko nigdzie nie zniknęła
ja to juz mam nawet wybrane łóżeczko, imiona... Może to trzeba leczyć u jakiegoś psychologa? -
Aż się pochwale... własnie dostałam okres... tyle co odważyłam się pogadać o tym na forum i wywołałam wilka z lasu. Trzymam za was wszystkie mocno kciuki, kto ma jeszcze nadzieje, że on w kwietniu nie przyjdzie
-
roszupnka wrote:Aż się pochwale... własnie dostałam okres... tyle co odważyłam się pogadać o tym na forum i wywołałam wilka z lasu. Trzymam za was wszystkie mocno kciuki, kto ma jeszcze nadzieje, że on w kwietniu nie przyjdzie
No widzisz, czyli wszystko w porządeczku To trzymam kciuki za następny cykl, żeby fasolka się zjawiła w brzuszku
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
Maja84 wrote:Pies jest cudownym lekarstwem na całe zło świata
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
roszupnka wrote:ja to juz mam nawet wybrane łóżeczko, imiona... Może to trzeba leczyć u jakiegoś psychologa?
zubii lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Wszystko w porządku tylko mi tak jakoś przykro:( może kiedyś się uda
-
roszupnka wrote:Wszystko w porządku tylko mi tak jakoś przykro:( może kiedyś się uda
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Też mam taką nadzieję.
Agniechaaa ciesz się że testujesz w maju i niech cie nie kusi testować w kwietniu!!!
Barbarka i Maja co u was ????
A u mnie 16dpo i czekam na wiedzme @ -
Karolina90 wrote:Ja byłam u spowiedzi w niedziele dosłownie trzymał mnie 2-3 minuty
Amy333 lubi tę wiadomość
Ninka-2009 po 12cs i wspomaganiem clo i duphaston
TSH-1,22
Pierwszy cykl z wiesiołkiem i w ogóle
Prolaktyna kiedys zbijana bromergonem a obecnie nie mam pojęcia czy mam z nią problem... próbujemy naturalnie
http://ovufriend.pl/graph/31aca3d8bbd64a4cdfc149ffc57a5afc -
nick nieaktualnyHej dziewczyny !
jestem tu nowa
wg kalendarzyka jutro powinnam dostac miesiaczke, sluz mam taki jak plodny bardzo go duzo jest przezroczysty lub mleczny i rozciagliwy. temp nie mierze. szyjka kucajac jest na dlugosc palca tzn. musze tak jakby poprzec zeby ja dosiegnac. a jak badam z noga podniesiona w gorze to ja ledwo co dosiegam. na moje to jest ona miekka i zamknieta, ale u mnie to ciezko stwierdzic bo juz raz rodzilam i mialam przy porodzie zszywana szyjke. Dodam,ze jestem senna duzo mnie denerwuje.
czy to moze byc oznaka ciazy ?