X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Leczenie infekcji a czekanie na testowanie
Odpowiedz

Leczenie infekcji a czekanie na testowanie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • IsisSothis Znajoma

Wysłany: 20 kwietnia 2023, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po drugiej wizycie w klinice niepłodności, cykl był stymulowany, był też monitoring 2 jajeczka. Miałam wykonany zestaw badań pod kątem infekcji i dostalam wyniki z dużą kolonizacja waginozy bakteryjnej, która leczy się metronidazolem i klindamycyna. Jestem 6dpo i jeśli ten cykl będzie nieudany mam mieć sprawdzana drożność jajników i skierowanie na usunięcie mięśniaka macicy. Dostałam receptę na globulki z metronidazolem i jest informacja że nie można stosować w 1 trymestrze ciąży a jeśli podejrzewa się że można być w ciąży zalecają zrobić test ciążowy bo metronidazol przenika przez łożysko. Napisać do kliniki czy na pewno zastosowac ta globulkę?Mam je dwie w dawce 1000mg, później lactovaginal probiotyk ginekologiczny. Dziwny jest ten cykl temu nie mam pewności czy na pewno się teraz nie udało, chociaz staramy się około 3 lata z przerwami prawie 4. Czy nie martwić się bo skoro jest tak wcześnie to nie ma jeszcze łożyska w przypadku ciazy nic się nie stanie po zastosowaniu tego leku.

• Ropuszka Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2023, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla pewności zapytaj lekarza.. ja nie wiedziałam o ciąży i dostałam mocne globulki niestety poroniłam w tym cyklu właśnie... Test ciążowy wyszedł pozytywnie kilkukrotnie i po tygodniu poroniłam jak pojechalam do szpitala beta już wynosiła 10 😔

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ