X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Leczenie infekcji a czekanie na testowanie
Odpowiedz

Leczenie infekcji a czekanie na testowanie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • IsisSothis Znajoma

Wysłany: 20 kwietnia 2023, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po drugiej wizycie w klinice niepłodności, cykl był stymulowany, był też monitoring 2 jajeczka. Miałam wykonany zestaw badań pod kątem infekcji i dostalam wyniki z dużą kolonizacja waginozy bakteryjnej, która leczy się metronidazolem i klindamycyna. Jestem 6dpo i jeśli ten cykl będzie nieudany mam mieć sprawdzana drożność jajników i skierowanie na usunięcie mięśniaka macicy. Dostałam receptę na globulki z metronidazolem i jest informacja że nie można stosować w 1 trymestrze ciąży a jeśli podejrzewa się że można być w ciąży zalecają zrobić test ciążowy bo metronidazol przenika przez łożysko. Napisać do kliniki czy na pewno zastosowac ta globulkę?Mam je dwie w dawce 1000mg, później lactovaginal probiotyk ginekologiczny. Dziwny jest ten cykl temu nie mam pewności czy na pewno się teraz nie udało, chociaz staramy się około 3 lata z przerwami prawie 4. Czy nie martwić się bo skoro jest tak wcześnie to nie ma jeszcze łożyska w przypadku ciazy nic się nie stanie po zastosowaniu tego leku.

• Ropuszka Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2023, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla pewności zapytaj lekarza.. ja nie wiedziałam o ciąży i dostałam mocne globulki niestety poroniłam w tym cyklu właśnie... Test ciążowy wyszedł pozytywnie kilkukrotnie i po tygodniu poroniłam jak pojechalam do szpitala beta już wynosiła 10 😔

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ