Jestem po drugiej wizycie w klinice niepłodności, cykl był stymulowany, był też monitoring 2 jajeczka. Miałam wykonany zestaw badań pod kątem infekcji i dostalam wyniki z dużą kolonizacja waginozy bakteryjnej, która leczy się metronidazolem i klindamycyna. Jestem 6dpo i jeśli ten cykl będzie nieudany mam mieć sprawdzana drożność jajników i skierowanie na usunięcie mięśniaka macicy. Dostałam receptę na globulki z metronidazolem i jest informacja że nie można stosować w 1 trymestrze ciąży a jeśli podejrzewa się że można być w ciąży zalecają zrobić test ciążowy bo metronidazol przenika przez łożysko. Napisać do kliniki czy na pewno zastosowac ta globulkę?Mam je dwie w dawce 1000mg, później lactovaginal probiotyk ginekologiczny. Dziwny jest ten cykl temu nie mam pewności czy na pewno się teraz nie udało, chociaz staramy się około 3 lata z przerwami prawie 4. Czy nie martwić się bo skoro jest tak wcześnie to nie ma jeszcze łożyska w przypadku ciazy nic się nie stanie po zastosowaniu tego leku.