Leki na nadciśnienie w ciąży.
-
Cześć dziewczyny,
Mam do Was pytanie Czy któraś z Was ma nadciśnienie? Ale nie indukowane ciążą...ja przyjmuję leki na nadciśnienie i staram się już z mężem o dziecko ale jest jeden problem...leki które obecnie biorę nie mogą być podawane w ciąży. Zmiana następuje na lek Dopegyt, jednak nie do końca go toleruję(brałam od połowy listopada) więc lekarz rodzinny zadecydował , że wracamy do leków które brałam wcześniej. Martwi mnie to trochę bo co jeśli w końcu zajdę w ciążę i będę musiała znów brać te leki..
-
Właśnie ja teraz mam zapisane leki na nadciśnienie, ale waham się, czy je brać...
-
Ja miałam nadciśnienie przed ciążą, przez moment leczyłam, w tej chwili już nawet nie pamiętam czym, olałam temat. W ciąży już nie było luzu - dostałam dopegyt, ale wymiotowałam po nim przeokrutnie. Więc mi go zamieniono na metocard. I wszystko było ok
Frufru lubi tę wiadomość
-
@golonat, a jakie miałaś ciśnienie? bo u mnie to tak 140-145/95
-
Podobne. Czasem niższe,czasem wyższe, ale ogólnie dolne nie chodziło poniżej 90-95, a bywało wyższe. Górne miałam podobne, może ciut niższe, chociaż bywało że i 180 waliło - ale to sporadycznie, jak faktycznie coś się stało i miałam stresa. Jak bym miała uśrednić, to 140/95
-
mi po tabsach zeszło tak średnio na 120/85 więc generalnie podziałało. teraz tylko czekać na ciążę i się zobaczy.
-