Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Leki na nadciśnienie w ciąży.
Odpowiedz

Leki na nadciśnienie w ciąży.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Rose123 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Mam do Was pytanie :) Czy któraś z Was ma nadciśnienie? Ale nie indukowane ciążą...ja przyjmuję leki na nadciśnienie i staram się już z mężem o dziecko ale jest jeden problem...leki które obecnie biorę nie mogą być podawane w ciąży. Zmiana następuje na lek Dopegyt, jednak nie do końca go toleruję(brałam od połowy listopada) więc lekarz rodzinny zadecydował , że wracamy do leków które brałam wcześniej. Martwi mnie to trochę bo co jeśli w końcu zajdę w ciążę i będę musiała znów brać te leki..

atdc20mm0yebl2pl.png
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja teraz mam zapisane leki na nadciśnienie, ale waham się, czy je brać...

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • golonat Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam nadciśnienie przed ciążą, przez moment leczyłam, w tej chwili już nawet nie pamiętam czym, olałam temat. W ciąży już nie było luzu - dostałam dopegyt, ale wymiotowałam po nim przeokrutnie. Więc mi go zamieniono na metocard. I wszystko było ok :)

Frufru lubi tę wiadomość

• Frufru Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @golonat, a jakie miałaś ciśnienie? bo u mnie to tak 140-145/95

f2wl4z179qh7gg9w.png
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
  • golonat Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobne. Czasem niższe,czasem wyższe, ale ogólnie dolne nie chodziło poniżej 90-95, a bywało wyższe. Górne miałam podobne, może ciut niższe, chociaż bywało że i 180 waliło - ale to sporadycznie, jak faktycznie coś się stało i miałam stresa. Jak bym miała uśrednić, to 140/95 ;)

• Frufru Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi po tabsach zeszło tak średnio na 120/85 więc generalnie podziałało. teraz tylko czekać na ciążę i się zobaczy.

f2wl4z179qh7gg9w.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ