Forum W oczekiwaniu na testowanie LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę
Odpowiedz

LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę

Oceń ten wątek:
  • Malinka7 Autorytet
    Postów: 598 461

    Wysłany: 15 lipca 2018, 13:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivanillka wrote:
    Cześć dziewczyny :-) jako, że ostatnio dane mi było usłyszeć bicie serca mojego maluszka, przekazuję dalej mój szczęśliwy avatarek z amorkiem. Avatarek ma moc zaciążeniową i oczywiście posiada multum wiruskow ciążowych :-)

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fbd91e014d7e.png
    Mogę, mogę? :) w sierpniu będę jeszcze testować. We wrześniu robimy przerwę. Także ten ostatni cykl starań moze trochę poczaruje? :)

    ef36 lubi tę wiadomość

    3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Malinka7 Autorytet
    Postów: 598 461

    Wysłany: 15 lipca 2018, 13:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivanillka, pozwoliłam sobie już zmienić, mam nadzieję, że nie będziesz miała nic przeciwko. :)
    Ps. Nie mogę się przyzwyczaić do nowego avatarka. :P wydaje mi się, że to Ty piszesz. :D

    3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Vivanillka Autorytet
    Postów: 750 1448

    Wysłany: 15 lipca 2018, 13:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka7 pewnie oby przyniosl szczęście :-)

    Malinka7 lubi tę wiadomość

    3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • by7mistake Autorytet
    Postów: 693 737

    Wysłany: 15 lipca 2018, 19:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu pusto przez weekend! Nikt nie sika, żadnych nowych wieści? Ja jutro jadę na monitoring przy pierwszym stymulowanym cyklu. Juz się boję co doktorek wymyśli bo w karcie z wizyty mam wpisane "stymulacja plus ewentualna inseminacja", a właściwie w ogóle tego nie omawialiśmy. Nie czuje się jeszcze gotowa na takie ingerencje :( z resztą mój Emek ma zapalenie oskrzeli, jest już tydzień na antybiotyku ale nic mu się nie poprawia, a to pewnie będzie miało wpływ na plemniki i nasze leczenie?

    starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
  • Papulinkaa26 Debiutantka
    Postów: 8 5

    Wysłany: 15 lipca 2018, 19:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczynki mogę do was dołączyć? :) w skrócie starania od września 2017 w tym II straty zaczęliśmy na nowo od tego miesiąca owy była potwierdzona usg także czekam z niecierpliwością na testowanie przewidywana miesiączka 23.07 kto jeszcze ze mną? :)

  • Majunia Debiutantka
    Postów: 6 2

    Wysłany: 15 lipca 2018, 20:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie w sierpniu mina dwa lata odkąd podjęliśmy decyzję o dziecku z małymi przerwami ale nie chce do tego wracać. Zmieniłam lekarza wyrównał mi cykle i hormony i od początku roku są jak w zegarku. W tym cyklu miałam hsg i okazało się że jajniki były niedrożne więc tak naprawdę to pierwszy prawdziwy cykl kiedy ma szansę się udać. Podczas badania udroznil się lewy jajowód z którego była owulacja więc mam wielką nadzieję. Testowanie wypada w czwartek 19. Chociaż już nie wytrzymalam i zrobiłam wczoraj (chwilę była blada druga kreska ale zniknęła) dziś powtórzyłam i negatyw

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2018, 20:23

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 15 lipca 2018, 20:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    By7mistake moooocno trzymam kciuki. Z tymi antybiotykami to rozne rzeczy czytalam, sa bardziej szkodliwe i takie, ktore nie maja w ogole wplywu. Chyba najgorsza to jest temperatura wiec o ile przy tym zapaleniu nue mial 39st goraczki to jeszcze nic straconego :) bede wypatrywac wiesci od Ciebie


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1292 2149

    Wysłany: 15 lipca 2018, 20:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halko :)

    Majunia, Papulinka witajcie :)
    By7mistake rzeczywiście słabo jak lekarz tak wpisuje bez konsultacji z Wami :/ szkoda mi też Twojego męża, zdrówka mu życzę :)

    Ja też jestem zaziębiona, ponad rok nie chorowałam, zima nawet bez kataru a tutaj lipiec i katar, kaszel i stan podgorączkowy! :/ Na dodatek najgorsze jest to, że jestem osłabiona, wczoraj sprzątałam 3x dłużej niż zwykle bo ciągle helikopter a na dodatek cały czas oblewały mnie poty... gdyby nie to że jest to 3dpo to bym pomyślała sobie różne rzeczy ;)

    29lat 🍍 47cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, Hiperinsulinemia, Insulinooporność
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage 1750xr
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota zmutowana
    ❌ Obniżone wolne białko S

    🥚AMH
    Wrzesień 2020 0,72
    Kwiecień 2021 0,42

    7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
    💉IVF💊
    Kwiecień 2021 Invimed Warszawa dr K.
    Kwiecień 21 - długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I
    7dpt ⏸ 9dpt 16,11 mIU/ml 11 dpt 36,23 mIU/ml (przyrost 131%) 13 dpt 29,59 mIU/ml - CB 😭
  • Majunia Debiutantka
    Postów: 6 2

    Wysłany: 15 lipca 2018, 21:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję dziewczyny nie ma to jak przeziębienie w lecie. Trzymajcie się

    moyeu lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 lipca 2018, 21:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moyeu to pjona bo ja też przeziębiona :/ zaczęło się od gardła, teraz doszedł katar i ból pustej łepetyny. No i plecy bolą, ale ciężko mi powiedzieć czy to nerki, czy korzonki, czy może po prostu skurcze przepowiadające ale krzyzowe? Kij wie. Jedyne co wiem,to to, że czuję się fatalnie, a tu pótoraroczniak na pokładzie, który budzi się co rusz w nocy a za dnia ma energii za 10 i ni hu hu nie ma opcji położyć się pod koc, wypocić to chorobsko, czy zwyczajnie odpocząć...

    Pogoda nam takie ekscesy funduje, bo jednego dnia upał 30pare ° a na drugi dzień zimno jak jesienią i leje... Całkiem bez sensu to wszystko!

    moyeu lubi tę wiadomość

  • Lucy2323 Autorytet
    Postów: 1354 1028

    Wysłany: 15 lipca 2018, 21:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i dołączam się do testowania i do tematu. Planuję jutro rano zrobić sikanca.
    25 i 26 dc miałam przezroczysty śluz z różowymi 3 nitkami w małych ilościach, praktycznie tylko na papierze a nie na bieliźnie-miałam nadzieję na implantacje. Potem 2 dni czysto. Dziś 29 dc i brązowa maź rano na papierze, czekalam na @ ale reszta dnia czysto.
    Trzymam kciuki za wszystkie testujące w lipcu!

    34bws65gwd3m3jlj.png
    Oboje 36 lat
    2014 - synek na świecie ♥️
    2017 - córcia w niebie*
    2018-2020 - 4x nieudane IUI :(
    11.2018 - laparo, oba drożne, pcos, Hashimoto, AMH 5, niepłodność wtórna, 2xbiochemiczna,
    On morfologia 2% i mała ruchliwość, lepkość

    in vitro Kraków Macierzyństwo
    21.09.2020 - stymulacja
    30.09.2020 - punkcja, 21 pobranych ➡️12 zapłodniono ➡️mamy 5x❄️5.1.1 oraz 1x❄️4.1.1
    12.12.2020 - transfer ❄️5.1.1
    7dpt: beta 77, 9dpt: beta 189, 11dpt: beta 503,2
    20.04.2021- połówkowe: córeczka 🥰
  • Majunia Debiutantka
    Postów: 6 2

    Wysłany: 15 lipca 2018, 22:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie staraczki. Lucy dobrze jak na 29dc

    Lucy2323 lubi tę wiadomość

  • moyeu Autorytet
    Postów: 1292 2149

    Wysłany: 16 lipca 2018, 00:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Moyeu to pjona bo ja też przeziębiona :/ zaczęło się od gardła, teraz doszedł katar i ból pustej łepetyny. No i plecy bolą, ale ciężko mi powiedzieć czy to nerki, czy korzonki, czy może po prostu skurcze przepowiadające ale krzyzowe? Kij wie. Jedyne co wiem,to to, że czuję się fatalnie, a tu pótoraroczniak na pokładzie, który budzi się co rusz w nocy a za dnia ma energii za 10 i ni hu hu nie ma opcji położyć się pod koc, wypocić to chorobsko, czy zwyczajnie odpocząć...

    Pogoda nam takie ekscesy funduje, bo jednego dnia upał 30pare ° a na drugi dzień zimno jak jesienią i leje... Całkiem bez sensu to wszystko!
    Polubiłam za pjonę, bardzo Ci współczuję, oby szybko sobie poszło i Cię nie męczyło <3

    29lat 🍍 47cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, Hiperinsulinemia, Insulinooporność
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage 1750xr
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota zmutowana
    ❌ Obniżone wolne białko S

    🥚AMH
    Wrzesień 2020 0,72
    Kwiecień 2021 0,42

    7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
    💉IVF💊
    Kwiecień 2021 Invimed Warszawa dr K.
    Kwiecień 21 - długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I
    7dpt ⏸ 9dpt 16,11 mIU/ml 11 dpt 36,23 mIU/ml (przyrost 131%) 13 dpt 29,59 mIU/ml - CB 😭
  • Lili90 Autorytet
    Postów: 639 822

    Wysłany: 16 lipca 2018, 06:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skuszona kilkudniowym kłuciem jajników bezpośrednio po owulacji i codziennymi bolami podbrzusza zrobiłam dzisiaj test w 8 dpo i nic innego oprócz bieli nie ujrzałam

    mhsv3e5eqe6pkm5u.png
  • Gosimaaa Przyjaciółka
    Postów: 92 80

    Wysłany: 16 lipca 2018, 06:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny :) właśnie dodatkami do pracy już po wizycie w labolatorium, za dwie godizny wynik oby ładnie rosło :)

    Trzymam kciuki za testowania w tym tygodniu :)

    12.07 (9 dpo) - hcg 4,72.
    14.07 (11 dpo) - hcg 17,72
    16.07 ( 13 dpo) -hcg 44,38
    18.07 (15 dpo) - hcg 124,97
    22.07 (19 dpo) - hcg 969,09
    27.07 - hcg 6280
  • Papulinkaa26 Debiutantka
    Postów: 8 5

    Wysłany: 16 lipca 2018, 07:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Skuszona kilkudniowym kłuciem jajników bezpośrednio po owulacji i codziennymi bolami podbrzusza zrobiłam dzisiaj test w 8 dpo i nic innego oprócz bieli nie ujrzałam

    Witaj kochana w klubie ja też 8 dpo i niestety biel biel biel ale jeszcze liczę że to za wcześnie więc czekam do piątku przynajmniej zrobię następny trzymam kciuki za ciebie

  • Gosimaaa Przyjaciółka
    Postów: 92 80

    Wysłany: 16 lipca 2018, 07:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papulinkaa26 wrote:
    Witaj kochana w klubie ja też 8 dpo i niestety biel biel biel ale jeszcze liczę że to za wcześnie więc czekam do piątku przynajmniej zrobię następny trzymam kciuki za ciebie

    Dziewczyny u mnie w 8 dpo była biel i beta 0,1 a na następny dzień już słaba kreseczka i beta zaczela rosnąć. Także czekajcie i testyujcie :)

    12.07 (9 dpo) - hcg 4,72.
    14.07 (11 dpo) - hcg 17,72
    16.07 ( 13 dpo) -hcg 44,38
    18.07 (15 dpo) - hcg 124,97
    22.07 (19 dpo) - hcg 969,09
    27.07 - hcg 6280
  • Lili90 Autorytet
    Postów: 639 822

    Wysłany: 16 lipca 2018, 07:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie nie zrażam się i w środę robię powtórke testu. Myślę że jeszcze jest na tyle wczesnie ze wszystko może się zdarzyć. Powodzenia dziewczyny i cierpliwosci w oczekiwaniu na kolejne dni.

    mhsv3e5eqe6pkm5u.png
  • Gosimaaa Przyjaciółka
    Postów: 92 80

    Wysłany: 16 lipca 2018, 08:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejsza beta 44,78. Przyrost ok ale czy nie jest ona za mała mino wsyztsko?

    Aga9090, patuniek86, m_d_f, ef36, madzi2506, Lucy2323, moyeu, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

    12.07 (9 dpo) - hcg 4,72.
    14.07 (11 dpo) - hcg 17,72
    16.07 ( 13 dpo) -hcg 44,38
    18.07 (15 dpo) - hcg 124,97
    22.07 (19 dpo) - hcg 969,09
    27.07 - hcg 6280
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 16 lipca 2018, 08:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosimaaa wrote:
    Dzisiejsza beta 44,78. Przyrost ok ale czy nie jest ona za mała mino wsyztsko?

    nie jest mała - w 13dpo normy dla bety to 33-91 więc jest super! pamiętaj że przyrost jest najważniejszy ;) z radością wpisuję <3 na pierwszą stronę ;)


    żeby Wam jakoś "pomóc" przesyłam 11 tyg wiruski
    #$%#^$%$%#^&$^$%$%##^%$#^%$#%$$$%$&%$^&%$&%&#^%#&^#$&#$&^%$&%^$&%$&%$^&#%&^%$$&^&%#^&#$&%^$#&^%#&$#&%$#&^%$&^%$&$^#^%&*#%^$^%*^#%#$$%#^#%%$%#^#^%#$^#%$^#%$#%$#^#%$#&%$#^%#$^#%$#%#&

    Miłego dnia :D

    by7mistake, madzi2506, moyeu, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego