Forum W oczekiwaniu na testowanie LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę
Odpowiedz

LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 lipca 2018, 08:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosimaaa wrote:
    Dzisiejsza beta 44,78. Przyrost ok ale czy nie jest ona za mała mino wsyztsko?
    Jest ok :)

  • Gosimaaa Przyjaciółka
    Postów: 92 80

    Wysłany: 16 lipca 2018, 08:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny bo oczywiście zaczynam świrować :/

    12.07 (9 dpo) - hcg 4,72.
    14.07 (11 dpo) - hcg 17,72
    16.07 ( 13 dpo) -hcg 44,38
    18.07 (15 dpo) - hcg 124,97
    22.07 (19 dpo) - hcg 969,09
    27.07 - hcg 6280
  • by7mistake Autorytet
    Postów: 692 730

    Wysłany: 16 lipca 2018, 09:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    By7mistake moooocno trzymam kciuki. Z tymi antybiotykami to rozne rzeczy czytalam, sa bardziej szkodliwe i takie, ktore nie maja w ogole wplywu. Chyba najgorsza to jest temperatura wiec o ile przy tym zapaleniu nue mial 39st goraczki to jeszcze nic straconego :) bede wypatrywac wiesci od Ciebie

    Malgonia, jesteś! Juz myslalam ze i Ty całkiem opuscilas miesięczny :)
    Jak tam w szpitalu? Jak rocznica ślubu?:)

    Emek na szczęście nie mial gorączki, dzisiaj idzie do kontroli, wiec zobaczymy co tam nowego. Mam nadzieje ze i mnie nie rozłoży, a bylam wczoraj na koncercie, taaka ulewa się zrobiła i stopy pływały mi w balerinkach:P

    Frez i moyeu- kurujcie się szybko!:)

    Lili, trzymam kciuki za kolejne testy, 8dpo jeszcze nic nie przesądza :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 09:46

    starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
  • Lucy2323 Autorytet
    Postów: 1353 1028

    Wysłany: 16 lipca 2018, 10:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh biel vizira dziś rano aż razi :(
    Dzis 30 dc i tylko brazowe paćki na papierze w bardzo małych ilościach.
    Może powinnam luteine odstawić i dać okresowi przyjść normalnie?

    34bws65gwd3m3jlj.png
    Oboje 36 lat
    2014 - synek na świecie ♥️
    2017 - córeczka w niebie*
    2018-2020 - 4x nieudane IUI :(
    11.2018 - laparo, oba drożne, pcos, Hashimoto, AMH 5, niepłodność wtórna, 2xbiochemiczna,
    On morfologia 2% i mała ruchliwość, lepkość

    in vitro Kraków Macierzyństwo
    21.09.2020 - stymulacja
    30.09.2020 - punkcja, 21 pobranych ➡️12 zapłodniono ➡️mamy 5x❄️5.1.1 oraz 1x❄️4.1.1
    12.12.2020 - transfer ❄️5.1.1
    7dpt: beta 77, 9dpt: beta 189, 11dpt: beta 503,2
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 16 lipca 2018, 10:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    By7mistake no jestem jestem. Rocznica spokojnie. mieliśmy iść na kolacje, ale był mecz i w ogóle i przełożyliśmy to na dziś. W szpitalu było nudno, no ale do przeżycia :P jak dla mnie to by mnie mogli wypuszczać na cały dzień i wracałabym wieczorem na badania :P
    Mam już część wyników. Generalnie nie ma dramatu, hormony mam w miarę ok, krzepliwość delikatnie za wysoka (mimo 150mg acardu na dzień), no i trochę słabe AMH mi wyszło :/ ale co poradzę na to, że już nie jestem nastolatką.
    Czekam teraz na wyniki glukozy i insuliny, bo póki co mam tylko dwupunktową glukozę i też chyba troszkę jest za niska.. Za dwa tygodnie idę znów na dwa dni, będą sprawdzić jak działam po owulacji. Mam całkowity zakaz serduszkowania i to w sumie tyle :/

    Choróbska czasem się przydają, bo w sumie to przy niższej odporności łatwiej się ciąży zagnieździć, więc może akurat Tobie się lekki katarek przysłuży :)

    Lucy, a który jesteś dzień po owulacji?


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1222 1872

    Wysłany: 16 lipca 2018, 11:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia, trzymam kciuki żeby wszystko poszło teraz gładko!

    Dziewczyny, już nie daję rady. Brzuch boli mnie tak bardzo że ledwo chodzę, a to dopero 3 dpo (of znowu przesunął mi owu, z 13 na 14 dc). To jest taki rozrywający ból, jakby trochę rozpierający. Zaczęło się w piątek potwornym kłuciem w lewym jajniku a wczoraj przeszło w ból całego podbrzusza. Idę super wolno ale o tak bardzo boli, czy to może być torbiel? W czwartek idę do ginekologa, zaczęło mnie to martwić :/

    29lat 🍍 44cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, Hiperinsulinemia, Insulinooporność HOMA IR IV 19 - 4,75 ➡️ VII 19 - 2,7 ➡ X 19 - 2,35 ➡️ II 20 - 1,97🥳🎉👉🏻DIETA!💪🏻
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage 1500xr

    ✔️BRCA-1 i BRCA-2 wynik prawidłowy
    ✔️ Kariotypy prawidłowe
    ✔️Brak premutacji FMR1

    🥚AMH
    Wrzesień 2020 0,72
    Kwiecień 2021 0,42

    DO ZBADANIA
    💉Mutacje związane z krzepliwością,
    💉Zespół antyfosfolipidowy

    7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie

    2021 decyzja o IVF Invimed Warszawa ➡️ Czekam na wyniki badań genetycznych (BRCA 1 i BRCA 2, łamliwy chromosom X, kariotypy)
    W międzyczasie koksuję jajka 💪🏻
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 16 lipca 2018, 11:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam pod gabinetem. Do bólu brzucha z prawej strony właśnie doszło plamienie. Więc mam nadzieję, że tylko panikuję i to nie jest ciąża pozamaciczna. Wizyta o 12

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 16 lipca 2018, 11:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moyeu u mnie takie bóle występują na owulacje.
    Słuchaj zrób test. Wstań z krzesła i dość gwałtownie usiądź i zobacz czy ten ból jakos się nasila w tym momencie.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Lucy2323 Autorytet
    Postów: 1353 1028

    Wysłany: 16 lipca 2018, 11:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia owulacji symptomy odczuwalam w 15 i 16dc. Dziś 30dc Ogólnie mam długie cykle ale temp od 3 dni spadła na niską okresową

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 11:52

    34bws65gwd3m3jlj.png
    Oboje 36 lat
    2014 - synek na świecie ♥️
    2017 - córeczka w niebie*
    2018-2020 - 4x nieudane IUI :(
    11.2018 - laparo, oba drożne, pcos, Hashimoto, AMH 5, niepłodność wtórna, 2xbiochemiczna,
    On morfologia 2% i mała ruchliwość, lepkość

    in vitro Kraków Macierzyństwo
    21.09.2020 - stymulacja
    30.09.2020 - punkcja, 21 pobranych ➡️12 zapłodniono ➡️mamy 5x❄️5.1.1 oraz 1x❄️4.1.1
    12.12.2020 - transfer ❄️5.1.1
    7dpt: beta 77, 9dpt: beta 189, 11dpt: beta 503,2
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 16 lipca 2018, 12:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy to skoro test jest negatywny, to nie ma co tego cyklu wydłużać tylko jak najszybciej odstawić dupka i czekać na kolejna owulację :)


    Patuniek trzymamy za rączkę :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 12:21

    Siwulec, Lucy2323 lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 16 lipca 2018, 12:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek kciuki za wizytę :) czekamy na relacje

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Gosimaaa Przyjaciółka
    Postów: 92 80

    Wysłany: 16 lipca 2018, 12:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    A ja czekam pod gabinetem. Do bólu brzucha z prawej strony właśnie doszło plamienie. Więc mam nadzieję, że tylko panikuję i to nie jest ciąża pozamaciczna. Wizyta o 12
    Trzymam kciuki!!! Daj znać!

    12.07 (9 dpo) - hcg 4,72.
    14.07 (11 dpo) - hcg 17,72
    16.07 ( 13 dpo) -hcg 44,38
    18.07 (15 dpo) - hcg 124,97
    22.07 (19 dpo) - hcg 969,09
    27.07 - hcg 6280
  • madzi2506 Autorytet
    Postów: 630 240

    Wysłany: 16 lipca 2018, 12:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek kciuki!

    Ja w czwartek mam kontrolę. Okres mam od zeszłego czwartku a w dalszym ciągu ze mnie leci jak z kranu :-/

    r7xztyt.png

    Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4353 1167

    Wysłany: 16 lipca 2018, 12:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś u gentyka i jestem rozwalona na wizytę czekałam pół roku. I tak wg niego przy mutacjach pai i mthfr nie mają wpływu na zachodzenie w ciąże ani jej utrzymanie. Najnowsze badania z 2017 udowadniają że nie ma żadnych medycznych podstaw do brania metylowanego kwasu foliowego ani wit z gr b. To samo tyczy się wpłwyi na krzepliwość i zw z tym brania przez nas acardu i heparyny. Dodatkowo laboratorium testdna nie am odpoiednich certyfikatów i żaden szanujący się genetyk nie będzie brał ich pod uwagę.. i bądź u mądry . Wg niego i te leki i te badania to wywalanie kasy w błoto. Genetyk jest zatrudniony w genesis..

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 16 lipca 2018, 12:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest ok. Kropek podobno na swoim miejscu (lekarka mi nie pokazała), ale na pewno nie wygląda to na zaśniad i nie jest to ciąża ektopowa. Plamienie może się zdażyć w okolicach miesiączki. Nic więcej nie powiedziała. Ale i tak jestem spokojniejsza.

    Gosimaaa, Siwulec, madzi2506, StaraczkaNika, Tosia2323, Aga9090, moyeu, Nadzieja22, ef36 lubią tę wiadomość

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 16 lipca 2018, 12:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek no i super. dbaj o siebie i mam nadzieję, że zaraz plamienie minie a dzidziuś już niedługo będzie tak duży, ze będziesz czuła jak kopie :)

    Trasti, ja sobie zdaje sprawę z tego, że mthfry są powszechne w społeczności, a badania na nie nie są, ale mimo wszystko po zmianie witamin spadła mi homocysteina i nie mam ssania na piwo, więc chyba jednak te metylowane witaminy wchłaniają się lepiej.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 16 lipca 2018, 13:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek, to są bardzo dobre wieści :) teraz spokojnie odetchnij i ciesz się ciążą ;)

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4353 1167

    Wysłany: 16 lipca 2018, 13:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem tylko przekazuję a już najbardziej rozwaliła mnie ta info o testdna

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • madzi2506 Autorytet
    Postów: 630 240

    Wysłany: 16 lipca 2018, 13:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek dobrze, że wizyta cię uspokoiła ;-)

    Trasti ja mam wizytę w genesis za dwa miesiące i coś czuję, że pewnie też się niczego sensownego nie dowiem i ogólnie, że lekarz oleje temat. Moja wizyta będzie w ramach nfz, więc pewnie tym bardziej się nie przejmą :-/

    r7xztyt.png

    Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • by7mistake Autorytet
    Postów: 692 730

    Wysłany: 16 lipca 2018, 13:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia hmm, nie wiem co tu mądrego napisać. Dobrze ze wyniki nie złe, ale póki co nadal ciężko wykryć wroga? Mam nadzieje ze po kolejnych porcji badań wyklaruje się u Ciebie sytuacja. Chociaż oczywiście życzę samych dobrych wyników :)

    Moyeu, u mnie niestety taki silny ból okazał się być torbielą endometrialna. Oby nie u Ciebie!

    Patuniek, teraz dużo spokoju, wszystko będzie dobrze :-*

    Trasti, nie odniosę się za bardzo, jestem zielona w tym temacie, ale przykro mi ze lekarz nie spelnil Twoich oczekiwań. To jest chyba najgorsze, czekasz na coś nadzieją przez tyle czasu a wychodzisz zdezorientowana

    starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego