Forum W oczekiwaniu na testowanie LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę
Odpowiedz

LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę

Oceń ten wątek:
  • monika_85 Autorytet
    Postów: 842 273

    Wysłany: 23 lipca 2018, 19:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak czytam o terminach do niektórych specjalistów załamać się można! Na to wychodzi że albo ma się kasę na prywatne leczenie albo znajomości ;)

    U mnie dzisiaj koniec plamienia, trwało 3 dni. Temp spadła do poziomu niższych, jestem.ciekawa czy jutro odbije. Jakiś ten cykl ciężki. Torbiel krwotoczna, guzek tarczycy , masakra.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 19:08

    Anulka0310 lubi tę wiadomość

    Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
  • Gosimaaa Przyjaciółka
    Postów: 92 80

    Wysłany: 23 lipca 2018, 20:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś bylamulekarza w sprawie progesteronu. I już było widać dzidzia ma 2 mm i lekarz powiedział ze prawie jest pewny ze jest serduszko ale jeszcze za maleńkie.

    Aga9090, Reniferra, ef36, Natalia1992, Malgonia, Nat90, Flowwer lubią tę wiadomość

    12.07 (9 dpo) - hcg 4,72.
    14.07 (11 dpo) - hcg 17,72
    16.07 ( 13 dpo) -hcg 44,38
    18.07 (15 dpo) - hcg 124,97
    22.07 (19 dpo) - hcg 969,09
    27.07 - hcg 6280
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1502 1654

    Wysłany: 23 lipca 2018, 20:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec, Wszystkiego Najlepszego!

    Siwulec lubi tę wiadomość

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4393 1182

    Wysłany: 23 lipca 2018, 20:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec spełnienia marzeń

    Siwulec lubi tę wiadomość

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 23 lipca 2018, 20:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje pięknie :* :* :*

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Gosimaaa Przyjaciółka
    Postów: 92 80

    Wysłany: 23 lipca 2018, 21:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec sto lat!

    Siwulec lubi tę wiadomość

    12.07 (9 dpo) - hcg 4,72.
    14.07 (11 dpo) - hcg 17,72
    16.07 ( 13 dpo) -hcg 44,38
    18.07 (15 dpo) - hcg 124,97
    22.07 (19 dpo) - hcg 969,09
    27.07 - hcg 6280
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 lipca 2018, 21:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety ef ten sierpień 2020 to nie żart... Taki był termin na skierowanie cito... Ja to już zdążyłam się przekonać, że jeśli chce się dbać o swoje zdrowie tontrzeba zadbać o nie z własnej kieszeni, bo cały nfz to jedna wielka porażka. Niech oddadzą wszystkie złotówki jakie zeżerają z pensji na fundusz a na bank 3/4spoleczenstwa nie wyda tyle na badania i lekarzy...

  • Trasti Autorytet
    Postów: 4393 1182

    Wysłany: 23 lipca 2018, 21:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zrobiłam sobie te pozostałe czynniki na zespół antyfosfolipidowy . Dostałam wyniki ale nie wiem jak to interpretować .pomożecie?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d3ae912e4fb9.png

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 23 lipca 2018, 21:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti, wszystko ok

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4393 1182

    Wysłany: 23 lipca 2018, 21:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawde? Bo marnie to dla mnie wygladało a nie wrzucili jeszcze norm

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4393 1182

    Wysłany: 24 lipca 2018, 12:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co taka cisza dziś?

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Malinka7 Autorytet
    Postów: 598 461

    Wysłany: 24 lipca 2018, 16:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten wątek umarł od kiedy 'Dinusie' stworzyły własne miejsce. Ja bardzo nad tym ubolewam, bo przez czerwiec dowiedziałam się więcej od dziewczyn niż przez całe 2 lata starań od lekarzy. Niestety, nie każda może teraz do nich dołączyć.

    U mnie chwilowo nic się nie dzieje. Może od piątku zacznę sikać na owulaki. Monitoring dopiero 30 lub 31. Mam jeszcze badania do zrobienia, ale jak na razie nie mam kiedy ich wykonać.
    A tak poza tym pokłóciłam się wczoraj z mężem. O ile można nazwać to kłótnia. Zamienione 4 zdania i teraz milczenie i wielka obraza. Ja sobie wczoraj poryczalam, to troche mi lżej.

    3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4393 1182

    Wysłany: 24 lipca 2018, 16:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fakt umarł i przykre to bo ja też dużo się tu dowiedziałam. Dinusie?

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Nat90 Ekspertka
    Postów: 232 165

    Wysłany: 24 lipca 2018, 17:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ;) no niestety, wątek umiera, sierpniowy chyba będzie ostatni, bo już założony

    ja dzis 7dpo, testowałam ok 14, po drzemce (wrociłam z nocnego dyż), nadal biel, alee zostało mi 6 bobków także do ndz/pon wystarczy ;)

    by7mistake lubi tę wiadomość

    34bwvkcbc86rh45f.png
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4393 1182

    Wysłany: 24 lipca 2018, 17:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba pod prostu wszystkie weteranki zaszły .. tylko my zostałyśmy :((

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Nat90 Ekspertka
    Postów: 232 165

    Wysłany: 24 lipca 2018, 17:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś jak wróciłam z pracy, to zapowiedziałam mężowi, że jak teraz się nie uda, to na początku sierpnia ma zrobić w końcu badania nasienia, bo ile można zwlekać, ja się kłuję, badam to i on niech w końcu coś się postara

    34bwvkcbc86rh45f.png
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1292 2149

    Wysłany: 24 lipca 2018, 17:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszna szkoda że Dinusie sobie poszły, ale je z cichca cały czas podczytuję ;) i notuję wszystkie info o badaniach i suplach i niezmiennie trzymam za nie wszystkie kciuki :)
    Wracam właśnie do domu, kupiłam 2 bobki i jeden facelle i będę testować od jutra, czyli od 12 dpo :) co prawda zatestowałam sobie dla sportu 9dpo ale wiadomo, biel wizira ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 17:10

    Malgonia, by7mistake lubią tę wiadomość

    29lat 🍍 47cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, Hiperinsulinemia, Insulinooporność
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage 1750xr
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota zmutowana
    ❌ Obniżone wolne białko S

    🥚AMH
    Wrzesień 2020 0,72
    Kwiecień 2021 0,42

    7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
    💉IVF💊
    Kwiecień 2021 Invimed Warszawa dr K.
    Kwiecień 21 - długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I
    7dpt ⏸ 9dpt 16,11 mIU/ml 11 dpt 36,23 mIU/ml (przyrost 131%) 13 dpt 29,59 mIU/ml - CB 😭
  • Nat90 Ekspertka
    Postów: 232 165

    Wysłany: 24 lipca 2018, 17:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    podziwiam Cię, bo ja od 9dpo nie wytrzymałabym do 12dpo :P

    ależ oczywiście, że ja też podczytuję na bieżąco ;) bardzo mnie ciekawi co u nich, trochę się zżyłam z tym forum od marca

    moyeu lubi tę wiadomość

    34bwvkcbc86rh45f.png
  • monika_85 Autorytet
    Postów: 842 273

    Wysłany: 24 lipca 2018, 17:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No szkoda że Dinusie sobie poszły, w sumie to trochę je rozumiem , bo faktycznie wkurza jak ktoś wpada tylko po to żeby nawet bez powitania obwieścic 2 kreski :/
    Też je podczytuje i kibicuje ;)

    Reset trzymam kciuki za ładna bete !!!

    Moyeu ja też testuje od wczoraj czyli od 9 dpo i póki co nic ciekawego nie zobaczyłam poza evapem na pinku :P

    Flowwer lubi tę wiadomość

    Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
  • monika_85 Autorytet
    Postów: 842 273

    Wysłany: 24 lipca 2018, 17:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat u Ciebie jeszcze ma prawo nic nie wyjść, ale rozumiem testowanie bo jak mam testy to też nie umiem się powstrzymać i sikam od 7dpo ;)

    Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
‹‹ 139 140 141 142 143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ